Oke morao sam da se uputim u celu komplet materiju i poprilicno je jednostavno kada se uradi >> NAPOMENA: Ovo je za internacionalnu verziju G900F i nijedan drugi telefon
Za oficijelni 6.0 morate da imate bilo kakav 5.0 ili vise na telefonu bez obzira dal je root, custom, itd. skinite sa sajta sammobile.com normalan download (50~kbs) ili koristite sa XDA aplikaciju samfirm.exe (koja preko kompjutera emulira update i povlaci sa samsungovih servera) oko 1.4 GB je. u oba slucaja skidate tar.md5 fajl
skinite BTU region britanski bez ikakvih dodatnih reklama, softvera i aplikacija, najcistiji >> svi i dalje flash-uju shri lanka rom koji je prvi izasao jer citaju starija uputstva
Skinite programcic (4MB) ODIN a verujem da su vec svi upuceni, mora da je minimum 3.10.6 verzija >
http://odindownload.com/
telefon u download mode tako sto ugasen telefon stisnete volume down + home i onda power i prikacite ga na komp
nista ne morate da podesavate u ODIN, samo proverite za svaki slucaj pod "options" da li NIJE checkovan "re-partition" , pod opciju AP izabrati fajl koji ste skinuli, to jes stock rom i kliknuti start
Nakon ove procedure na telefonu je oficijelni 6.0.1 bez ikakvih problema. prvi boot je malo sporiji, prvi restart nakon sto je 6.0.1 vec instaliran je JOS sporiji (oko 10 minuta) > proverite da nije telefon izgoreo za to vreme (meni je bio na 80c CPU) pa ga oladite nakon flash-ovanja rom-a
Ko hoce naknadno root za 6.0.1 procedura je jos laksa. Nadjite stariji ODIN (3.7) verziju i sa njim sve isto kao i flash rom-a, samo sto skinete TWRP recovery ISKLJUCIVO verziju 3.0.2.0 (moze sa njihovog zvanicnog sajta verzija za G900F) i stavite telefon u download mode, pod opciju PDA u odin-u izaberite TWRP fajl koji ce biti u .tar ekstenziji i kliknite start >> savet je da uncheck-ujete Auto restart jer u vecini slucajeva TWRP nece da se pokrene dok ne izvadite bateriju i sami pokrenete Recovery (volume UP + Home pa Power) >> kad udjete prvi put u TWRP on automatski sam root-uje telefon uz pomoc SuperSU Systemless 2.7 koji ide uz ceo paket > nikad laksi root.
Moja iskustva: baterija je brutalno poboljsana na marshmallow 6.0.1 i to je glavni selling point za update >> preko noci izgubi samo 2 ili 3 posto, iako mu je upaljen i Wifi i data/GSM. Nema apsolutno nikakvih bagova i poboljsanje u brzini moze da se primeti pogotovo uzevsi u obzir opterecenje telefona sa Touchwiz stvarima. Neke stvari su promenjene u dizajnu, sitni detalji samog GUI-ja, a default settings su postavljeni kao da imate Nexus uredjaj a ne S5 > iskljuceno je dosta feature-a koje je samsung zapravo reklamirao kada je izbacio S5 i tek korisnikovom aktivacijom palite. Default tastatura jedini minus jer ne moze da se podesi zarez u default layout-u bez da kliknete na Symb