Šta je novo?

Samsung Galaxy S5

To nije Power Saving mode, vec App Optimization tzv. :)
Power Saving je ono sto limitira CPU power, smanji brightness i haptic feedback.

Ja inace za brightness skoro da ne primetim razliku, kada puno koristim fon. Tj. jeste on kao na vrhu potrosaca, ali realno - razlike nema. A i computed power used je oko 700-800mAh, na ma koliko je brightness, sto nije nista.

BTW, vratio sam se na PDC3 (to je 5.0 za S5 Duos, za razliku od obicnog S5, na kome je 6.0 build!), ALEXNDR-ov debloated sam stavio ovog puta. Prvi put mi radi Xposed i App Settings izgleda! ESFE se ne gasi najzad. Na 6.0 (probao i stock, i ALEXNDR), gasio se i to cak i nakon 10ak minuta, Resident podesavanje nista nije radilo.

Pozdrav svima

danas sam uzeo polovan S5 preko kupujemprodajem, u pitanju je standard verzija G900F sa baseband G900FXXU1BOJ3

Ja bih voleo neki rom sa manje TW opterecenja eventualno neki minimal TW ili ako ima neki AOSP sa TW framework-om ali ovo flesovanje je postalo previse komplikovano. Odnosno nije ali me mnogo mrzi da citam po 20 strana XDA tema pa bih pitao ako moze

1. jednostavnije upustvo za root i recovery ? (pretpostavljam da i dalje radi ODIN kao sto je bilo na S3)

2. Preporuka za dobar i stabilan rom koji vise vuce na vanila nego na TW ili bar ima TW sveden na minimum

jel mora da se bekapuje EFS kao sto je bilo i na S3, uglavnom hvala svima u napred, mnogo vise volim jedan post forumsko uputstvo ovde nego da kopam po XDA

Vidim da i vi čekate OTA update :D Gledam na sammobile, svi dobili, za Srbiju nikako. Pre par dana bio neki update od ~250mb. Neka sigurosna zakrpa. Ubija me više ovo čekanje...

Nista nema novo, samo neka glupa security zakrpa, dok dobijemo 6.0 izaci ce 8.0

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Vidim da i vi čekate OTA update :D Gledam na sammobile, svi dobili, za Srbiju nikako. Pre par dana bio neki update od ~250mb. Neka sigurosna zakrpa. Ubija me više ovo čekanje...

Meni se čini da ćemo se mi - ponosni vlasnici ovog telefona - pomeriti sa 5.0 na nešto novije negde u vreme kada konkurencija bude prešla na hologramske ekrane i baterije na nuklerno gorivo koje se ne dopunjuju za vreme životnog veka uređaja :wall:

Šalu na stranu, svaka čast Samsungu za sve ostalo ali ova politika upgrade-a je uvek bila kriminalna...

Kriminalno je koliki hype se vrti oko "upgrade podrske". Umesto da softver sa kojim izadje telefon bude dobar i ne trazi upgrade.
S5 (Duos) mi je stigao sa BOE1 (cini mi se), ova dva upgrade-a (BPD3 za 5.0 i CPB4 za 6.0) nista pametno nisu donela, dok je na BOE1 baterija bila bolja nego na bilo kom drugom telefonu.

Kriminalno je koliki hype se vrti oko "upgrade podrske". Umesto da softver sa kojim izadje telefon bude dobar i ne trazi upgrade.
S5 (Duos) mi je stigao sa BOE1 (cini mi se), ova dva upgrade-a (BPD3 za 5.0 i CPB4 za 6.0) nista pametno nisu donela, dok je na BOE1 baterija bila bolja nego na bilo kom drugom telefonu.

Sve bi bilo OK da prvi upgrade na 5.0 nije bio katastrofa pa im je posle trebalo bar pola godine da dovedu sve u red...posebno bateriju. Bar je tako kod mene bio slucaj.

Sto se samog hype-a tiče slažem se potpuno i kapiram i ja čitajući po netu da nema nekih preteranih pametnih stvari. Vidim to na i na mom Nexusu 7 (2013 edition) na kome već odavno imam 6.0. Meni je pomalo iritantno da gomila nekih Samsung mid-range uredjaja ima uredno već duže vremena 5.1.1 a da ne pričamo o drugim proizvođačima. A nas sa S5-icama ko šljivi....u mom malom svetu, nekako bih rekao da je red da flagship telefon bude u fokusu bar do pojave sledećeg modela dok je u stvarnosti ako se dobro sećam prvo izašao S6 sa 5.x pa tek onda je došao upgrade za nas i to posle mesec-dva...

Moze neko da mi kaze koliko kosta u Srbiji zamena lajsne-frejma na S5? Hvala

Oke morao sam da se uputim u celu komplet materiju i poprilicno je jednostavno kada se uradi >> NAPOMENA: Ovo je za internacionalnu verziju G900F i nijedan drugi telefon

Za oficijelni 6.0 morate da imate bilo kakav 5.0 ili vise na telefonu bez obzira dal je root, custom, itd. skinite sa sajta sammobile.com normalan download (50~kbs) ili koristite sa XDA aplikaciju samfirm.exe (koja preko kompjutera emulira update i povlaci sa samsungovih servera) oko 1.4 GB je. u oba slucaja skidate tar.md5 fajl

skinite BTU region britanski bez ikakvih dodatnih reklama, softvera i aplikacija, najcistiji >> svi i dalje flash-uju shri lanka rom koji je prvi izasao jer citaju starija uputstva

Skinite programcic (4MB) ODIN a verujem da su vec svi upuceni, mora da je minimum 3.10.6 verzija > http://odindownload.com/

telefon u download mode tako sto ugasen telefon stisnete volume down + home i onda power i prikacite ga na komp

nista ne morate da podesavate u ODIN, samo proverite za svaki slucaj pod "options" da li NIJE checkovan "re-partition" , pod opciju AP izabrati fajl koji ste skinuli, to jes stock rom i kliknuti start

Nakon ove procedure na telefonu je oficijelni 6.0.1 bez ikakvih problema. prvi boot je malo sporiji, prvi restart nakon sto je 6.0.1 vec instaliran je JOS sporiji (oko 10 minuta) > proverite da nije telefon izgoreo za to vreme (meni je bio na 80c CPU) pa ga oladite nakon flash-ovanja rom-a

Ko hoce naknadno root za 6.0.1 procedura je jos laksa. Nadjite stariji ODIN (3.7) verziju i sa njim sve isto kao i flash rom-a, samo sto skinete TWRP recovery ISKLJUCIVO verziju 3.0.2.0 (moze sa njihovog zvanicnog sajta verzija za G900F) i stavite telefon u download mode, pod opciju PDA u odin-u izaberite TWRP fajl koji ce biti u .tar ekstenziji i kliknite start >> savet je da uncheck-ujete Auto restart jer u vecini slucajeva TWRP nece da se pokrene dok ne izvadite bateriju i sami pokrenete Recovery (volume UP + Home pa Power) >> kad udjete prvi put u TWRP on automatski sam root-uje telefon uz pomoc SuperSU Systemless 2.7 koji ide uz ceo paket > nikad laksi root.

Moja iskustva: baterija je brutalno poboljsana na marshmallow 6.0.1 i to je glavni selling point za update >> preko noci izgubi samo 2 ili 3 posto, iako mu je upaljen i Wifi i data/GSM. Nema apsolutno nikakvih bagova i poboljsanje u brzini moze da se primeti pogotovo uzevsi u obzir opterecenje telefona sa Touchwiz stvarima. Neke stvari su promenjene u dizajnu, sitni detalji samog GUI-ja, a default settings su postavljeni kao da imate Nexus uredjaj a ne S5 > iskljuceno je dosta feature-a koje je samsung zapravo reklamirao kada je izbacio S5 i tek korisnikovom aktivacijom palite. Default tastatura jedini minus jer ne moze da se podesi zarez u default layout-u bez da kliknete na Symb

...Default tastatura jedini minus jer ne moze da se podesi zarez u default layout-u bez da kliknete na Symb

Može. Drži taster levo ili desno od razmaknice i dobićeš meni gde odabereš šta će da se unese kad ubuduće pritiskaš te tastere. Meni desno od razmaknice stoji tačka, levo zarez. Nekad umesto zareza stavim mikrofon, kad hoću da diktiram SMS.

Može. Drži taster levo ili desno od razmaknice i dobićeš meni gde odabereš šta će da se unese kad ubuduće pritiskaš te tastere. Meni desno od razmaknice stoji tačka, levo zarez. Nekad umesto zareza stavim mikrofon, kad hoću da diktiram SMS.
Kad si vec pomenuo to da diktiras sms, jel ima mozda za srpski ili samo engleski? I ako ima, kako radi.

Ubacio sam holandski 6.0.1 i odradio cf root i sve radilo super al posle par dana iz cista mira izbaci mi poruku There is no SU binary installed and SuperSU cannot install it... To mi se desilo evo vec drugi put, posle prvog puta odradio sam reflash fw i reroot posto nista drugo nije htelo da pomogne, al evo opet mi se desilo iz cista mira odjednom, nista nisam novo instalirao ili cackao da bih to izazvao. Jel ima neko resenje za to?

I kod mene isti problem sa root-om. Baš me zanima šta se dešava i kako da se riješi.

Jel si pokrenuo supersu i odradio update binaries? Posle toga restart.

Sent from my m2 note

U tome je i problem, kad se pokrene SuperSU dobije se ona greška.

Posle root pokrenuo sam supersu i nikakav update binary nije mi trazio. Sve mi radilo super par dana i imao sam root al onda kao sto sam rekao iz cista mi mira sam izgubio root i pustalo mi onu poruku kako pokusavam da udjem u SuperSU i samo me izbaci

Pokusaj da izbrises sve od root-a sto si radio tako da ti ostane fabricki 6.0.1 ili reflash-uj fabricki 6.0.1 preko odin-a, i poguraj root preko TWRP recovery-ja >> TWRP ce da te pita da li zelis da instaliras root jer ce on sam da prepozna da uredjaj nije root-ovan, i koristeci SuperSU systemless 2.7 beta > mora da radi, odma nakon restarta je sve podeseno automatski >> tri puta do sada sam igrajuci se uradio istu proceduru i uvek je prosla.

Mene samo cudi zasto sam samo odjednom izgubio root a pre toga radilo sve kako treba. Pokusao sam pre pre preko TWRP root al tad mi je odmah izbacivalo onu poruku.
Znaci da odradim reflash ovaj holandski 6.0.1 pa onda preko Odin-a da odradim flash twrp-3.0.2-2-klte.img.tar i onda preko recovery instaliram taj beta supersu 2.74 ili moze ona stable verzija 2.65?
Mislim da sam pre pokusao sa 2.65 verzijom al ne secam se koji sam tacno twrp verziju koristio mislim da je bila 3.0.2.1 i tad mi bas izbacivalo onu porkuku kao da uopste nisam ni odradio root

upravo je u tome i bio problem - 3.0.2.1 nece da radi :) imas na XDA

Kad si vec pomenuo to da diktiras sms, jel ima mozda za srpski ili samo engleski? I ako ima, kako radi.

Ima i za srpski. Ne uzimaj me za reč, jer nisam koristio (diktirao) duže vreme, ali mislim da treba da podesiš da ti osnovni jezik u podešavanjima za voice (imaš u dijalogu dok aplikacija čeka da kažeš u mikrofon prečicu za podešavanja) bude srpski. Možda čak i da koristiš samo srpski za to. Ne sećam se sada detalja, ali se sećam da sam se igrao sa tim i namestio da poprilično dobro hvata rečenice kad dikritam na srpskom. Jedini je problem bio interpunkcija. Nije stavljao tačke i zareze gde hoću, ali mislim da je to možda i previše za očekivati :)

Izgleda da su pustili 6.0 za S5 Telenor je u pitanju skida se nesto od 800mb.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Stavio i ja ovaj mts-ov da se skida sa sammobile, pa taman da stavim umesto holandskog, kao da imam sve po yusu :)

tesko da je 800mb update na Marshmallow

svi region code romovi su teski minimum 1.3 giga, otpakovani skoro 2.5 giga, proverite sta vam nude u update-u.

Ja upravo skidam MTSovih 897.58mb (OTA) i ne dalje ne verujem da je to konacno to :-devil-:

Imate na sammobile telekom i telenor rom. Ja sam ga upravo instalirao.

tesko da je 800mb update na Marshmallow

svi region code romovi su teski minimum 1.3 giga, otpakovani skoro 2.5 giga, proverite sta vam nude u update-u.
Јесте, управо скинуо и инсталирао.

8324e6eb37f5cfb08b333e37767562a7.jpg

Jeste 6.0.1 u 900mb...a pisalo je uredno i pre instalacije da instalira Marshmallow bla bla

Jel se zna kad ce vip da pusti ?

Pa imas i vip!

Vrh Dno