Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

658000, 666000, 674000, 682000, 690000, 698000, 706000, 714000, 722000, 730000, 738000. Symbol rate 6900, 256 QAM. Na frekvenciji 386000 su 4 kanala ali kodirana.

Da li jos neko ima problem sa internetom i digitalnom tv evo vec par dana uglavnom popodne od 15-17h sa internetom a od 17-pa nadalje sa dtv. Dtv radi signal je 100% ali kvaitet slike pada ispod 50% popodne i predvece da uopste ne moze da se gleda. konkretno je Smederevo upitanju?

dopuna:

Nakon mog posta ovde ugasio sam i upalio set top box i onda je krenuo OAD UPGRADE da radi sam od sebe. stigao je do 100% i onda je izbacio poruku (nism stigao da slikam) da je OAD IMAGE failed ili bad ili tako nesto uglvnom corak nista nije odradio a ponadao sam se nekom upgrade software i da je ceo zastoj oko dtv ovih dana zbog toga ali izgleda da je lazna nada :) mozda neko ima drugaciju informaciju mozda je jos neko dobio OAD UPGRADE i pri tom sve proslo uspesno? U pitanju je koernikusov set top box sto se dobija od njih. probao sam ponovo da ga ugasim upalim da ga resetujem pa cak i da kroz meni odradim ota softwara ali nista i dalje je pri staroj verziji i ne prijavljuje da nema nikakvog upgrada.

IMG_20160525_172247.jpgIMG_20160525_1731391.jpgIMG_20160525_172323.jpg

Poslednja izmena:
658000, 666000, 674000, 682000, 690000, 698000, 706000, 714000, 722000, 730000, 738000. Symbol rate 6900, 256 QAM. Na frekvenciji 386000 su 4 kanala ali kodirana.

u Smederevu nema tih 4 kodiranih na toj frek. ja kad pustim da skenira ovaj njihov set top box od 200000-999000 nadje 128 dtv kanala i to je to. bez ta 4 kodirana. :/

Konkretno nikad nisam imao problema ni sa net-om, ni sa dtv preko set-top box-a. Ne znam u kom si delu Sd-a, ja sam na Papazovcu i nema nikakvih problema. Na set top box-u jacina varira izmedju 76-79%, a kvalitet 90% i nikad nije palo ispod toga. Inace ja sam kupio Amiko Impulse DVB-T2/C, i nikakvih problema nema ni sa net-om ni sa dtv. Koliko vidim i kod kolega Borskog je jacina i kvalitet isti, vrv zato sto imamo isti STB. A sto se tice upgrade-a, uvek odradi kako treba i na mom i Kopernikusovom STB-u... :)

Poslednja izmena:
Konkretno nikad nisam imao problema ni sa net-om, ni sa dtv preko set-top box-a. Ne znam u kom si delu Sd-a, ja sam na Papazovcu i nema nikakvih problema. Na set top box-u jacina varira izmedju 76-79%, a kvalitet 90% i nikad nije palo ispod toga. Inace ja sam kupio Amiko Impulse DVB-T2/C, i nikakvih problema nema ni sa net-om ni sa dtv. Koliko vidim i kod kolega Borskog je jacina i kvalitet isti, vrv zato sto imamo isti STB. A sto se tice upgrade-a, uvek odradi kako treba i na mom i Kopernikusovom STB-u... :)

i ja sam na papazovcu nikada ni ja nisam imao problema sa internetom ni dtv do pre nekih par dana. kvalitet i signal su uvek bili kao sto si napisao cak i bolji ali evo par dana zeza. net proradi brzo ali dtv zeza i kvalitet pada ispod 50% 20-30% ito traje par sati i popravi se. Jeb*m li ga sta je mozda je do njih mozda do mene. evo sad je ponovo uradio OAD UPGRADE sam od sebe i opet izbacio poruku OAD IMAGE ERROR.

A sto se tice upgrade-a, uvek odradi kako treba i na mom i Kopernikusovom STB-u... :)

mozes da mi napises kako si uradio update kopernikusovog? koja je trenutna verzija kod tebe?

Poslednja izmena:
Ne koristim njihov net! Ali u zadnjih nekoliko dana, povremeno koče i ispadaju pojedini kanali! Desi se da po sat vremena nema nekog kanal! Rtl, sk2...

To može da bude i do tv-a ili slično. Recimo ja kad povežem komp preko HDMI-a frenkfencija 738 padne na 10% i nema kanala, 730 ne može da se gleda secka užasno. Mislio sam da mi je otišo tjuner na tv-u, ali nije jednostavno dolazi do nekog ometanja kad to povežem i to je to. Imao sam pre i Polaris koji je bio isto povezan preko HDMI ulaza, sve je radilo, što znači da mi je TV uređaj ispravan. Usput, imam LG i generalno nisam zadovoljan kolko čujem ljudi ih mnogo kritikuju, slika je sjajna ali izgleda da su obična plastika i ni

U zadnjih par dana internet je uzas, kradem od komsije, a od nocas nema pola kanala, [emoji90] se na kopernikus i kad potpisah na 2 godine...

Sent from my m8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na 386 nema vise zakljicanih kanala, sada su tu 20 pinkovih kanala, koji su vec na nekim drugim frekvencijama(znaci dupli kanali)

Meni u Nišu dva dana ne rade Discovery HD i još par okolnih kanala. Da li sam usamljen u ovom problemu? Problem do kućne instalacije ili?!?

U Boru u digitalnoj ponudi ubačeni: Cinemania, Pink Word cinema, Ultra, Mini Ultra, Discovery Science, ID Xtra, The Medical Ch, 24 Kitchen, Pink Erotic 1&2, Pink serije, na novim frekvencijama Fox, Pink kuvar, V.History, Pink super kids, N1, na starim frekvencijama ovih kanala ide samo modulacija i na još 10 tak starih kanala bez slike i tona, smo signal! Sada ukupno 109 kanala!

Meni u Nišu dva dana ne rade Discovery HD i još par okolnih kanala. Da li sam usamljen u ovom problemu? Problem do kućne instalacije ili?!?

U Nisu nikada nije ni bio Discoveri Channel HD ako na njega mislis, u hd formatu rade samo Discovery Science i Discovery Showcase.

Inace Discovery i National Geographic kanali nisu ni prestajali sa radom.

Poslednja izmena:
U Boru u digitalnoj ponudi ubačeni: Cinemania, Pink Word cinema, Ultra, Mini Ultra, Discovery Science, ID Xtra, The Medical Ch, 24 Kitchen, Pink Erotic 1&2, Pink serije, na novim frekvencijama Fox, Pink kuvar, V.History, Pink super kids, N1, na starim frekvencijama ovih kanala ide samo modulacija i na još 10 tak starih kanala bez slike i tona, smo signal! Sada ukupno 109 kanala!

100 dtv kanala u Boru

U Nisu nikada nije ni bio Discoveri Channel HD ako na njega mislis, u hd formatu rade samo Discovery Science i Discovery Showcase.

Inace Discovery i National Geographic kanali nisu ni prestajali sa radom.

Na dis sci sam mislio... sve u svemu od jutros su svi nestali kanali uredno tu...

158, na zalost ukljucujuci i duplirane kanale, 20 pinkovih. Mozda da se nadamo da ce popuniti sa nekim drugim, ili samo prave raspored, jer sada idu redom, nema praznog mesta do 50og kanala.

u SM iz digitalne liste tv kanala izbaceni su Pink Extra i Pink Western. Sada ima ukupno 138 kanala.

Sent from my E2003 using Tapatalk

S obzirom da je ta kuknjava trajala godinu dana, bila je potpuno opravdana.

A kuknjava za muzičkim kanalima MTV i VH1 koja traje tri godine, i dalje je bezuspešna...:guitar:

KDS Kopernikus je verovatno jedini operater u Srbiji (a i mnogo šire) koji nema MTV kanale u svojoj ponudi, a reklamira se već dve i po godine da ih ima.

Poslednja izmena:
Evo za sve korisnike KDS Kopernikus koji placu za Arenama... otvorite ovo sa Ace pleyerom i uzivajte:
acestream://2dfe474e6520f6015b8d2268476059756eb02d6e
acestream://67ffc1f4f16b6b0b1f4113f76e37b6637249452c
acestream://6a504414677c038aa5a75c573da0bc4b928f671c

Poslednja izmena:
Auuuu druže pa gde si ti bio dosad?
Puno hvala za Arene!cheerscheerscheerscheers

Od danas na INFO KANALU u Cupriji ide da ce do 31.05.2016.
biti aktivirana nove digitalna frekvencija 650 sa novim kanalima.
Za sad ne pise koji su kanali u pitanju.

Novi kanali od danas: Rtrs, Pink kuvar, Pink show, SK 4 5 6, Lov i ribolov, Sos, Grand, Pink serije, Pink world cinema, Tv 1000, Fox movies, N1, Cinemania, Al jazera, Cnn, Bbc world, Super kids, Boomerang, Nickeldeon j, Nickeldeon, Mini, Ultra, Cn, Discovery, Discovery science, National G, Animal planet, Tlc, Explorer, History, 24 kitchen, Id extra, The medical, Pink erotic 1 2.

Nazad
Vrh Dno