Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Ma to je neka greška, to su slučajno ubacili. I kanali FOX Movies, FOX Crime, TV 1000, Ultra i Mini Ultra su nekad imali EPG.

Kako ubaciti EPG? To je i dalje nerešiva enigma za nadležne u Kopernikusu.

Prilikom automatskog skeniranja mreže danas, Samsung tv mi je pronašao i 29 kanala...Oni se nalaze u opsegu od 650 MHz do 738 MHz, 256 QAM, 6875 KS/s i smešteni su u kategoriju "Podaci/Ostalo". To su uglavnom sve isti kanali koji već postoje u listi. Signal varira (malo radi, malo ne) pa je moguće da ga neki tv ili STB neće prepoznati.

POzz

Здраво свима,

Хтео бих да питам кориснике Kopernikus-а у Крњачи (код Метроа) како су генерално задовољни ТВ и интернетом...? Треба ускоро да се одлучим ког провајдера да изаберем, различте комбинације су у игри - Kopernikus, SkyNet, Telekom-ов BOX, па ме конкретно за Kopernikus занима каква су искуства корисника (квалитет слике, да ли је сигнал добар, PING код интернета, DL/UL...)?

Унапред хвала на одговорима. :)

Poslednja izmena:
Sto se mene tice Kopernikus je pravi izbor!!! Jeste da imaju mane, ali mane ostalih su vece!!! ;)

kopernikusu zelim vam da ubrzo zatvorite i ostanete bez posla, hebo vas internet, televizor ne gledam a to je tek katastrofa, pre neki dan upalim tv pocnem da gledam film (inace tv gledam 3 sata mesecno ako bude neki film) i naravno popijem patku u sred filma

izna+/*+*-++-+-+*- vam se po spisku

Za kolegu @dostojevski
Internet sky net zbog optike ako je ima u tvojoj zgradi, i brzine su vece od kopernikusa mnogo. Sky net ti nudi d3i preko njih bez odvlacenja protoka jer su oni u stvati SBB. Internet Kopernikus u mojoj zgradi ima samo jedan stan, Telekom isto jedan. Svi ostali su na sky net-u. Ja imam sky net i kablovsku Kopernikus. Kablovska radi ok, nemam prekide i slicno. Pozdrav.

Poslednja izmena:
Ako mu vec kazes da ima brzi internet onda to i dokumentuj (uporedi brzine i cenu). Konkretno ja placam kablovsku i internet 2600din mesecno i imam brzinu neta 30/3. Brzina je uvek ta deklarisana. A na sky netu? Nemoj da se nadjes prozvanim. Ni ja ne znam situaciju kod sky neta. Samo bilo bi lepo tvrdnju potkrepiti pismeno.

Здраво свима,

Хтео бих да питам кориснике Kopernikus-а у Крњачи (код Метроа) како су генерално задовољни ТВ и интернетом...? Треба ускоро да се одлучим ког провајдера да изаберем, различте комбинације су у игри - Kopernikus, SkyNet, Telekom-ов BOX, па ме конкретно за Kopernikus занима каква су искуства корисника (квалитет слике, да ли је сигнал добар, PING код интернета, DL/UL...)?

Унапред хвала на одговорима. :)

Skynet definitivno.

Od svih tih kombinacija je bolji u svemu (brzina, kvalitet, uptime, ping, cena...).

Inače, Skynet je ista stvar kao i Beogrid, samo na drugom kraju grada.

Poslednja izmena:
Ako mu vec kazes da ima brzi internet onda to i dokumentuj (uporedi brzine i cenu). Konkretno ja placam kablovsku i internet 2600din mesecno i imam brzinu neta 30/3. Brzina je uvek ta deklarisana. A na sky netu? Nemoj da se nadjes prozvanim. Ni ja ne znam situaciju kod sky neta. Samo bilo bi lepo tvrdnju potkrepiti pismeno.

@pedjadroid, код кога плаћаш кабловску и интернет 2600 дин...?

Хвала свима на одговорима, надам се да ће још неко да одговори (да имам већи узорак). :)

@miki92, знам да SkyNet нуди D3i и да не одузима проток, него како се у пракси показао D3i, да ли има "сецкања" и прекида сигнала (наравно то зависи од SkyNet-a, јер преко њега прима сигнал)? Како Kopernikus стоји са HD каналима, колико ти месечно плаћаш месечну претплату?

@dzonihsv, да чуо сам за Beogrid, имају чак и неку фору са брзим преносом података у њиховој локалној мрежи. Каква је техничка подршка SkyNet-а, да ли можда знаш, да ли брзо решавају проблеме...?

Za sky net sam dokumentovao jos prosle godine u odgovarajucoj temi. Internet kosta 1250 dinara brzina je 60/30 mbps. Mislim da ima i paket 100/50 za 1600 dinara. To je uz ugovor na 2 godine i odnosi se na optiku.
Dakle taj jeftiniji paket 60/30 i d3i bi mesecno kostali 2240 dinara.
Hosted by Vip
http://www.speedtest.net/result/4715164827.png

Hosted by Telekom Srbija:
http://www.speedtest.net/result/4715171296.png
D3i nema seckanja na Sky netu, koristi komsija,prve 2 pretplate su gratis.Sve radi ok. Sky net je za sada 2 x stcnuo. Jednom kada se bio udes na Pacnevcu pa su neki optički kabl presekli i jednom kada je investitor u zgradi pored isto uradio kada su pravili zgradu. Resili su problem u roku od odmah. Tehnicka podrska je dobra, oni imaju za svaki kraj gde posluju odredjenu osobu koja odrzava mrezu u tom delu grada i odmah ti daju broj iz podrske da ih zoveš ili te zovu ti sto odrzavaju mrezu da pitaju sta ne valja. Ruteri se dobijaju razliciti, ranije su delili tp link neki kodel wr, meni je zapao Tenda koji izvlaci na wifiju nekih 40/45 mbps. Kopernikus ima par hd kanala: 2 eurosporta, discovery hd showcase, a.planet hd, disc.science hd i disc.id xtra europe hd. Placas analognu,digitalna je gratis. Pretplata je 1250. Ja sam ih uzeo zbog Arena ali su ih ukinuli, ostao je samo 1 kanal Arene ali zato imas 6 Sport klubova. Jedino sto mi se kod sky neta ne svidja je sto kasne sa racunima. Na primer meni je u aprilu stigao racun za januar , februar, mart. Za svaki ti je rok neki datum pa npr taj iz marta ima rok placanja negde do maja.

Poslednja izmena:
Za sky net sam dokumentovao jos prosle godine u odgovarajucoj temi. Internet kosta 1250 dinara brzina je 60/30 mbps. Mislim da ima i paket 100/50 za 1600 dinara. To je uz ugovor na 2 godine i odnosi se na optiku.
Dakle taj jeftiniji paket 60/30 i d3i bi mesecno kostali 2240 dinara.
Hosted by Vip
http://www.speedtest.net/result/4715164827.png

Hosted by Telekom Srbija:
http://www.speedtest.net/result/4715171296.png
D3i nema seckanja na Sky netu, koristi komsija,prve 2 pretplate su gratis.Sve radi ok. Sky net je za sada 2 x stcnuo. Jednom kada se bio udes na Pacnevcu pa su neki optički kabl presekli i jednom kada je investitor u zgradi pored isto uradio kada su pravili zgradu. Resili su problem u roku od odmah. Tehnicka podrska je dobra, oni imaju za svaki kraj gde posluju odredjenu osobu koja odrzava mrezu u tom delu grada i odmah ti daju broj iz podrske da ih zoveš ili te zovu ti sto odrzavaju mrezu da pitaju sta ne valja. Ruteri se dobijaju razliciti, ranije su delili tp link neki kodel wr, meni je zapao Tenda koji izvlaci na wifiju nekih 40/45 mbps. Kopernikus ima par hd kanala: 2 eurosporta, discovery hd showcase, a.planet hd, disc.science hd i disc.id xtra europe hd. Placas analognu,digitalna je gratis. Pretplata je 1250. Ja sam ih uzeo zbog Arena ali su ih ukinuli, ostao je samo 1 kanal Arene ali zato imas 6 Sport klubova. Jedino sto mi se kod sky neta ne svidja je sto kasne sa racunima. Na primer meni je u aprilu stigao racun za januar , februar, mart. Za svaki ti je rok neki datum pa npr taj iz marta ima rok placanja negde do maja.

Хвала на информацијама, од користи су. :)

@dzonihsv, да чуо сам за Beogrid, имају чак и неку фору са брзим преносом података у њиховој локалној мрежи. Каква је техничка подршка SkyNet-а, да ли можда знаш, да ли брзо решавају проблеме...?

Reeetko kad ima problema. A ako se desi problem, budi siguran da će veoma brzo da reše isti.

Poslednja izmena:

Evo ako nekoga zanima cela instalacija u Krnjaci kako izgleda. Ne znam da li je zgodno da stavim u ovoj temi posto se ne odnosi na Kopernikus ali pomazem samo kolegi iznad koji se dvoumi između 2 operatera.

Sad zvao kopernikus posto su oni jedini u bolecu,za bolec nude samo analognu kablovsku koja kosta 1200rsd,smesni su,nemaju ni kablovski internet ni digitalnu televiziju u ponudi za bolec.

Ja sam Kopernikusovom korisničkom centru u Beogradu za ove tri godine poslao oko dvadesetak mejlova, sa pitanjem zašto su MTV kanali izbačeni iz ponude i imaju li u planu da ih vrate... Nisu me udostojili svog odgovora...
Kad sam korisnički centar zvao telefonom, rekli su da o tome odlučuje direktor i da će mu preneti moju sugestiju...
Ne gubim nadu, pišem mejlove i dalje...

I ja ću to isto raditi jer će (verovatno) proširiti listu kanala 1. jula. Screenshot_20160601-152415.png

Ja sam Kopernikusovom korisničkom centru u Beogradu za ove tri godine poslao oko dvadesetak mejlova, sa pitanjem zašto su MTV kanali izbačeni iz ponude i imaju li u planu da ih vrate... Nisu me udostojili svog odgovora...
Kad sam korisnički centar zvao telefonom, rekli su da o tome odlučuje direktor i da će mu preneti moju sugestiju...
Ne gubim nadu, pišem mejlove i dalje...
A da li neko zna sta ce biti s kanalima arenasport

Zašto vi sa sofisticiranim ukusom za tv kanale ne kupite lepo dvbs2 sa lan kablom i linuxom gledajte koji paket hoćete nego da se trudite da promenite monopoliste. Oni mogu da se urazume samo kad vide konačni saldo.
U prevodu: manje korisnika - uzbuna za njih..... i poboljšanje ponude da privuku kupce.
Ja sam još pošle godine otkazao jer mi se nije sviđala ni ponuda, ni kvalitet slike, ni menjanje ponude kanala na par dana, ni nenajavljena promena cene, itd...
i sve to napismeno kad sam raskidao ugovor.
A ti? Osim slanja tih mejlova.... zabole tog nekog koji tamo čita samo zatvori prozor s takvim mejlovima ideš odmah u SPAM poštu..... raskid ugovora gospodo.
Da vi svi sa ove teme raskinete ugovor s njima i napišete isto što i ja, možete očekivati promene na bolje. Ovako, možda ali njeknja kako se ovde kaže

Ja bih da se posebno zahvalim kopernikusu sto nismo u mogucnosti da u HD-u gledamo prenose sa evropskog prvenstva u fudbalu i sto nemamo ni jedan kanal u HD-u!Puno pozdrava iz Bora za kopernikus i neka se teraju u P**** L*** M*******!

Poslednja izmena:
Nije kopernikus kriv,već onaj ko je ugasio RTS HD kanal sa DVB-T2 mreže.

Јесте (ваљда) Коперникус крив, тачно је да RTS HD не ради преко етра али није проблем да га добију каблом и проследе корисницима. Или Коперникус све хвата антеном? Како остали могу да га гледају?

Јесте (ваљда) Коперникус крив, тачно је да RTS HD не ради преко етра али није проблем да га добију каблом и проследе корисницима. Или Коперникус све хвата антеном? Како остали могу да га гледају?

U kopernikusovoj ponudi dtv ponudi postoji RTS HD ali ga nema u svim gradovima.
https://justpaste.it/tzta

Vec sam pitao ovde, ali ne mogu sad da nadjem na kojoj stranici mi je post. Zna li neko zasto vise digitalni Nickelodeon ne moze da se snima preko njihovog PowerBox HD STB-a? Do pre nekih pola meseca, malo jace, je mogao da se snima, sad trazi nekakvu karticu.

Vec sam pitao ovde, ali ne mogu sad da nadjem na kojoj stranici mi je post. Zna li neko zasto vise digitalni Nickelodeon ne moze da se snima preko njihovog PowerBox HD STB-a? Do pre nekih pola meseca, malo jace, je mogao da se snima, sad trazi nekakvu karticu.

Bilo bi logično da nazoves korisnicki servis u svom mestu i njih to pitas. U suprotnom stavi glupu karticu

Kopernikus zašto ste iz ponude izbacili OBN TV ? Ovde u Vladičinom Hanu u digitalnoj ponudi nema ni STB,a skoro je pisalo da je ubačen u digitalnoj ponudi? Ima li jos nekih novosti ? :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno