Šta je novo?

Huawei P9

Onaj kome se P9 više svidja...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Da, 1 od 300 ;)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

To je druga priča...
Pritom, nije uopšte teško da se nekome više svidi P9. [emoji6]

Huawei je umislio da je neka kompanija,evo Mate 8 nema kod nas a prvi bi ga uzeo a cena mu je baš visoka.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Šta ti znači nema kod nas? I koja je to cena koja je previsoka?

Pa skoro 600 evra,mts ga je imao jedno vreme a onda nestao.Na kupujemprodajemu jedva ima nekoliko primeraka.
Nije Huawei još na nivou konkurencije da bi to mogli raditi,mislim na cenu.

Nit je da ga nema, nit je 600e. [emoji6]

7cc9e9f4c232c3df73f1545f47b76ed3.jpg

Malopre sam imao priliku da malo cackam P9,drugar dobio na poklon od babe [emoji23] sve u svemu,jako simpa fon,dosta brzo sljaka,dobar displej,dobra kamera,i tel jako lepo lezi u ruci....cackacemo ga jos ovih dana pa cu postaviti poneku fotku da vidiml kako kamera sljaka....

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Svi napljuvase p9, a ishvalise htc 10, a ovaj p9 je ultra dobar telefon, cak ovde brze otvara od htca

Baterija na p9 trajace duze nego na htc 10 i s7.. A kamera nije losa ove god. Tako da je ovo jedan dbr tel

Odakle ti to za bateriju?

Da treba da bude malo jeftiniji treba, kao i samsung i htc i lg i svi flagshipovi koji izadju, ali ja je vidim po cemu je on losiji na primer od ovog htc-a pa da kosta 100,200e manje kako svi ocekuju.

Pa u tome je problem. Da stvarno košta tih 100,200€ manje bio bi odličan izbor.. :) No Huawei misli da može da uzme marginu od 300-400% po komadu :)

Odakle ti to za bateriju?

Zdrava logika. Njihov cipset Kirin je super optimizovan, manje jede bateriju od sd820, plus tel ima fullhd ekran. Samim tim bice sig bolja baterija. Cekamo testove da potvrde.

Pa u tome je problem. Da stvarno košta tih 100,200€ manje bio bi odličan izbor.. :) No Huawei misli da može da uzme marginu od 300-400% po komadu :)
Ja bih ga kupio da kosta isto kao s7, bas zato sto ga retko ko ima, kao i v10 sto nema skoro niko. Ali sve preko 250e mi je mnogo tako da nista od toga :) Inace telefon je prelep

Zdrava logika. Njihov cipset Kirin je super optimizovan, manje jede bateriju od sd820, plus tel ima fullhd ekran. Samim tim bice sig bolja baterija. Cekamo testove da potvrde.

Ne verujem da će biti bolja nego na S7, ali videćemo...

Pa imate vec testove trajanja baterije - http://www.benchmark.rs/artikal/test_huawei_p9-4101/4

Ili ovaj gde postize malo bolji rez. na istom osvetljenju:

5sjNNEv.jpg

Baterija se navodno napuni za 145 min sto je nekih 20-ak min. duze od Nexusa 5X/iphone 6s npr dok je S7 tu ubedljivo najbolji - 95 min.

Baterija na 5x se napuni za sat i 15 minuta na brzom punjacu, a ne za 2h :D

Ne verujem u te testove, iphone 6s nema tako dobru bateriju.

Cudno mi je da je Gizmu mate 8 pregurao samo malo preko 7h upaljenog ekrana. Pa mi je tako i cudno da je p9 isto pregurao preko 5h. A realno ovaj prvi bi trebao da ide lagano preko 8h lagano a cak i preko 9h. A p9 bi trebao biti malo bolji od s7, gledajuci karakteristike. Cudno mi je sve ovo

Baterija na 5x se napuni za sat i 15 minuta na brzom punjacu, a ne za 2h :D

Ne verujem u te testove, iphone 6s nema tako dobru bateriju.

Ma to sam navodio rez. sa pomenutog sajta, mrzelo da da hvatam jos jedan SS :D

Cudno mi je da je Gizmu mate 8 pregurao samo malo preko 7h upaljenog ekrana. Pa mi je tako i cudno da je p9 isto pregurao preko 5h. A realno ovaj prvi bi trebao da ide lagano preko 8h lagano a cak i preko 9h. A p9 bi trebao biti malo bolji od s7, gledajuci karakteristike. Cudno mi je sve ovo

Pa pazi, Mate 8 ima 6'' ekran a 4000 mAh.. nije cudno sto je rez. nesto preko 7h (kao da je to malo), da je ekran manji pa da se cudis. To je samo jedan od pokazatelja autonomije a u realnoj upotrebi taj phablet ima solidnu zalihu u mAh pa nece biti nikakvih problema.

Ali mislim da je P9 morao da ima duze trajanje baterije s obzirom na hardver..

Poslednja izmena:
Ne znam, mislim da je taj test skroz vestacki i netacan u svakom pogledu :D. Ko koristi jedan telefon pa koristi drugi moze lepo da proceni individualno trajanje baterije, o za koliko se napuni, a ovako je sve nerealno.

Na g2 se punio do 100% za 1h i 50min a sad kao naveli 5x da se puni 2h, nema logike , ali ajde

Poslednja izmena:
Pa da ali opet i takvi testovi sluze da se ima bar neki uvid koliko traje baterija, mislim sve je bolje od onih ocajnih nacina merenja autonomije sto je do skoro gsm arena forsirala.
Ok, verovatno neki ''steluju'' rez. za pare ali tu su bench/gizmovi testovi, tu nema namestanja.

Takav vestacki uvid moze i da zavara. :D
Tako je najtacnije, da jedan covek testira 20 telefona, svaki koristi slicno, i to je prava merka :D ali takvih testova nema skoro nigde, sva sreca u temama ljudi kace realno koliko traje, a svi zudjenici koriste slicno telefone

Cena za ovaj telefon je jako povoljna kod naših operatera, a dobija se i premium garancija. Malopre sam se igrao sa njim, ne mogu da se odlucim da li je silver ili gray bolja lepša. Ovde u Rimu gde sam trenutno vidim da je veliko interesovanje za telefon, očigledno marketing odrađuje svoje.

Sent from my HUAWEI NXT-L29 using Tapatalk

Kod Telenora je preskup... Doduše, svi su im telefoni preskupi. Poredio sam cene sa HTC10 koji je u Telenoru skuplji za svega ~10% od P9.
Ili je možda kod njih HTC10 jeftiniji od mog očekivanja :)

Poslednja izmena:
Dosta puta se vec igrao sa ovim telefonom, hmm... Sta znam, prvi Huawei telefon koji mi se ama baš ne svidja...bar meni lično fon nije ostavio nikakav utisak :)

Huawei Mediapad X2 7.0

Vrh Dno