Šta je novo?

Huawei P9

P9 je sad 460e. Za 6m bice ga za 300e. Huawei, LG, HTC, Sony, sve ukupno kad ih zbrojis u narodu cine 5%. Ostalih 95% su Samsung i Apple. Huawei je sam kriv za to, imaju ok telefone, ali astronomske cijene. Ja se sjecam prvog oglasa za Mate 8. Prva dva komentara su bila ko je lud da da 1200KM za kinezs, nije to Samsung. Toliko o sirokim narodnim masama :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

P9 je sad 460e. Za 6m bice ga za 300e. Huawei, LG, HTC, Sony, sve ukupno kad ih zbrojis u narodu cine 5%. Ostalih 95% su Samsung i Apple. Huawei je sam kriv za to, imaju ok telefone, ali astronomske cijene. Ja se sjecam prvog oglasa za Mate 8. Prva dva komentara su bila ko je lud da da 1200KM za kinezs, nije to Samsung. Toliko o sirokim narodnim masama :)

+1

Totalno si u pravu, na primer, ovaj telefon mi se vise svidja i pre bih ga uzeo neko s7 ali to je samo moje misljenje koji se malo bolje razumem dok kod vecine ostaih vazi 'Ma necu ni da gledam ovog kineza'.

P8 je sasvim korektan fon, a isto vazi i za P9. Kinez je, ali izradom iznad LG, Sony recimo. Dobra izrada, pristojna baterija, fluidan je, stabilan. Ekran odlican, kamera brza, slike u visoj klasi. Ima dosta opcija koje drugi proizvodjaci nemaju itd... Ali ni u jednom od mnogobrojnih segmenata nije broj 1 i ne moze da opravda cijenu od 500e. Kad dodje na 300-320 kroz par mjeseci, to je super kupovina.

Kako mu je to izrada iznad Sonija? Sta je to lose na Sony Z seriji?

Xperia Z2

Znači zaključak je da radi i izgleda kao premium telefon a treba da košta ispod? Baš ste realni.

Bas tako. Da Lada napravi auto koji radi sve isto kao Mercedesova S klasa i stavi mu istu cenu kao S klasi, ko bi je kupio? Huawei moze da uspe ako napravi bolji telefon od Samsunga npr za istu cenu,ili slican telefon ali za nizu cenu. Za iste pare,verujem da bi 95% ljudi uzelo Samsunga.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Znači zaključak je da radi i izgleda kao premium telefon a treba da košta ispod? Baš ste realni.

Pa kako nije? Kod nas kosta kao S7, a u svemu je losiji. Znaci nije los fon, ali je losiji u svemu od S7. Kad kazem losiji ne mislim da je par kopalja ispod, nego eto samo je losiji (u necemu za nijansu, u necemu malo vise). I kako moze onda da kosta kao S7?

Pa vecina ljudi na svetu koji kupuju fonove ne interesuje koji je hardver unutra vec je bitno da dobro radi. P9 radi odlicno tako da ne vidim sto neko ne bi kupio taj telefon za te pare.

Pa evo vidim kod svake druge osobe P9 ;)
Pun grad P9tki, a i ovdje na forumu ;)

Poslednja izmena:
Pa kad izadjes iz RS mozda i vidis... Pricam za svet balkan je nebitan.

Ista je stvar i na zapadu, mozda i gora po pitanju P9.
Dovoljno je samo pogledati po stranim forumuma broj postova u temama za S7 i P9.

Citam al ne kontam. P9 niko nece kupiti za isto para pored S7. To nije moje misljenje, nego cinjenica.

Naravno da je tako. I da je P9 duplo bolji od S7 (a nije uopste) ne bi se vise prodavao od S7.

Xperia Z2

Zanimljivo da i dalje postoje ljudi koji misle da neki telefon koji nije iPhone moze da se proda u vise primeraka od Samsung flagshipa. :)

Xperia Z2

Pa vecina ljudi na svetu koji kupuju fonove ne interesuje koji je hardver unutra vec je bitno da dobro radi. P9 radi odlicno tako da ne vidim sto neko ne bi kupio taj telefon za te pare.

Pa kad izadjes iz RS mozda i vidis... Pricam za svet balkan je nebitan.
Evo ti dva tvoja posta gde pišeš koliko je P9 popularan ili će biti u svetu.. Na šta sam ti ja lepo odgovorio da ako budeš video rezultate prodaje za 6 meseci, godinu dana onda ćeš videti jesi li bio u pravu ili ne.. A ja ti sad mogu reći da će Huawei biti na gubitku sa ovim modelom, kao i Sony što je na gubitku na primer...

Bice na gubitku? Blago Srbiji sa ovakvim strucnjacima.

Srbija nema nikakve veze ni sa čim.. Čekamo zvaničnu izjavu kompanije krajem godine, koliki profit su ostvarili prodajom svog "najboljeg" uređaja..

Realno, Huawei se 'malko' precijenio.

To je i HTC uradio, krenuo sa normalnim cijenama i kada se ugurao (kada su ljudi uvidjeli da su dobri i da bi im dali pare) krenuo da se rva sa divovima sa visokim cijenama.

Znamo kako takve stvari završe.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sreca pa im cijena brzo pada, a tad nastupamo mi obicni smrtnici :)

Cena ovog njihovog vodećeg čuda je trebalo da bude maksimum 450e na otvaranju, a ne 700..ali kao što rekoh videćemo brojke na kraju :)

A koja je cena trebala da bude na otvaranju za S7, koja za G5 i koja za HTC 10?

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

A sto gledate te cijene? Ja brate gledam cijenu po kojoj mogu tel da kupim. A sad trenutno, P9 mi je dobavljiv po istoj cijeni kao i S7, sto nikako nije logicno, jer u svemu losiji telefon.

I ja gledam cene po kojima mogu da ih nabavim. I P8 i P9 su jeftiniji od Samsung konkurencije, ali razlika u ceni nije tolika da bih se samo zbog nje odlučio za Huawei. Telefon košta koliko košta, u svakom slučaju manje od S7, dobra mu je konkurencija, kupice ga ljudi kojima se više svidja od S7, i toliko, moj drug je jedan od njih, oduševio se sa telefonom...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Kod mene S7 je 900KM, P9 je 850 KM. 25e razlika. Pa ko ce uzet P9 u ovom slucaju? Izuzetaka uvijek ima, tipa 1 od 300.

Nazad
Vrh Dno