Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Mali update za moj redmi kamera definitivno nije genije ali je svakako veoma upotrebljiva! Baterija sa zvukom, vibracijom i osetljenjem na max , sa prenosom podataka ukljucenom od 6 ujutro do 6 uvece sa malo losijim prijemom signala na tom mestu de trenutno radim i gde se gubi malo mreza operatera uvece oko 11 uvece baterija je na oko 30 posto sa sotom od 4 h . Daleko slabiji sot i trajanje bat imam od vas . Ne znam kako i gde ga vi koristitite , kod mene je ovakva situacija trenutno . Ni na cemu ne stedim sve je na max. Bolja bat od bivseg mi g2 ali daleko od onoga sto ste vi pisali ovde. Wi fi hvata bolje od g2 , sto se tice poziva , ekstra je , jasno i glasno se cujemo i ja i sagovornik , sve pohvale za to kao i za bat. Ekran super , ne smeta nista manja rezolucija. Malo mi je zuckasta bela boja bila ali ima da se podesi da daje zeuckast ton neku sredinu i hladnije boje , tako da je i to ok. Stavio sam i nova launcher radi i sa njim sve kako treba.
Videcemo sta kaze bat kada promenim lokaciju na neko mesto sa boljim signalom dal ce i koliko ce biti bolji rezultat.

Poslednja izmena:
Jel i vama svaki ili svaki drugi dan tel updejtuje softver i trazi restart

Ne. Sta azurira? Sistem, odnosno developer rom izlazi jednom nedeljno. Verovatno ti azurira neku aplikaciju.

Pa valjda pokusava novu verziju miui-a... Od jutra je fon na dati i kada dodjem kuci prebacim na wifi svaki ili svaki dr dan kaze da rebutujem tel. Kliknem na to i prebaci me na onaj ekran sa miui logom i stoji opcija reboot. Medjutim verzija ostaje ista. Nakacio sam ga na pc suit tamo pokazuje noviju verziju i krene da svlaci ali kaze da je nesupesno.

Poslednja izmena:
Napokon , stigao , telefoncic ! Order time & date: 07:45 Apr. 14 2016
stigao na adresu ali nikoga nije bilo da ga pokupi 2016-04-29 12:54:47 Attempted Delivery - Unsuccessful
tako da sam ga danas preuzeo 02.05.2016
Upakovan pristojno :
Pogledajte prilog 199315 Pogledajte prilog 199316
U paketu : telefon , 2 folije jednu sam vec stavio , slabo klizi prst po njoj , providni silikonski case, usb kabel metar duzine , punjac , prelaz za nase uticnice, tempered glas, neka uputstva i iglica
Pogledajte prilog 199317
lep telefon , sasvim pristojne izrade, lepo lezi u ruci nije ogroman . Malo klimavo napravljena fiokica za sim i mem. karticu ali stoji kako treba kada se vrati unutra.
Napravicu jos koju sliku telefona kada se docepam nekog boljeg tel. da ga uslikam.
Pitao sam ljude iz top one da uklone kineske zezancije , rekose sklonice ,medjutim pun ocin kineskih zezancija na njemu. kako to da uklonim?
Pogledajte prilog 199318
pisacu kasnije jos po nesto , poredjenje ce biti sa lg g2 uglavnom
Koliki su troškovi bili na carini ?

Sent from my A0001 using Tapatalk

Dobio sam poruku da mogu da odkljucam telefon i sada kada sam skinuo program nakacio tel u fastboot , ukucao uset i pas ulogovao se iklikno de se idkljuca telefon kaze da nemoze da verifikuje uredjaj. Ovaj akaunt nije isti kao na telefonu joooj boze razbicu ga o zemlju

Mora dev rom i ne moze kuvani china...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Može li telefon da se naruči sa internacionalnim ROM umesto kineskog?

Dobio sam poruku da mogu da odkljucam telefon i sada kada sam skinuo program nakacio tel u fastboot , ukucao uset i pas ulogovao se iklikno de se idkljuca telefon kaze da nemoze da verifikuje uredjaj. Ovaj akaunt nije isti kao na telefonu joooj boze razbicu ga o zemlju
Skini zvanican dev rom, kopiras na telefon i uradis update iz update aplikacije. Zatim u developer opcijama ukljucis oem unlock i fastboot.

Moras develop da bi mogao unlock bootloadera. Po ss koji si postavio ranije deluje mi da vec imas zvanucni kineski. Tako da prvo pribaj develop, pa unlock i install twrp-a. Nakon toga install xiaomi.eu_multi_ido_V7.2.7.0.LHPCNDB_v7-5.1.zip ovo je eu rom bez kineskig smeca.

da imam zvanicni kineski . skinuo sam ih oba , za vikend cu da eksperimentisem.

Jel ima neko proveren modovani ili sta vec TWRP za R3 ,a da radi?!Da ne izaziva bootloop posle prvog izlaska iz njega!!!

Sent from my Redmi Note 3

Imam ja. Trenutno sam u trecoj, tako da uploadujem i pisem kako i sta sutra kad se probudim.

@deklaracija, koliko sam razumeo ti bas nisi bio najzadovoljniji sa ovim telefonom posle g2? Cale gleda neki telefon sa jacom baterijom, a ovaj moze komsija iz Njemacke da mu donese pa da se izbegnu carine I porezi.

Od verzije v7.2.4 xiaomi je ukljucio opciju verity tako da je potrebno posle otkljucavanja upisati u cmd: adb root, adb disable-verity. Posletoga instalirati TWRP: fastboot flash recovery twrp.img i da bi ostao trajno treba posle toga jos ovaj ukaz: fastboot boot twrp.img. A twrp mozete ovde da skinete: https://twrp.me/devices/xiaomiredmi3.html.

Ok, hvala. Probacu, pa javljam.

Hvala drugari, uspesno odradjen TWRP.Sve sljaka... pozdrav

Hoću das kupio ovaj tel ali PRO verziju pa me interesuje :
Telefon dolazi sa romom za kinesko trziste, ali sa instaliranim google play uslugama i na engleskom jeziku
Da li je problem ubaciti Global Rom ??
Da li je to slabija verzija nego International Edition ili je tel. isti samo što je jedan za kinesko a derugi za evropsko ( svetsko ) tržište ???
Čuo sam od ljudi koji kupuju i testiraju tel. da ako uzimas telefon sa istim karakteristikama a 50-100usd je jeftinijji , i na papiru su isti ali ni priblizno kvalitet rada nije isti.
Svaki dobvronamerni savet i komentar je dobrodošao

Hoću das kupio ovaj tel ali PRO verziju pa me interesuje :
Telefon dolazi sa romom za kinesko trziste, ali sa instaliranim google play uslugama i na engleskom jeziku
Da li je problem ubaciti Global Rom ??
Da li je to slabija verzija nego International Edition ili je tel. isti samo što je jedan za kinesko a derugi za evropsko ( svetsko ) tržište ???
Čuo sam od ljudi koji kupuju i testiraju tel. da ako uzimas telefon sa istim karakteristikama a 50-100usd je jeftinijji , i na papiru su isti ali ni priblizno kvalitet rada nije isti.
Svaki dobvronamerni savet i komentar je dobrodošao

Dolazi sa romom za kinesko trziste ili neka verzija na pola prevedena od prodavaca. (original ima samo kineski i engleski jezik)
Ne postoji global rom za redmi 3/pro ali mozes posle otkljucavanja da instaliras rom sa xiaomi.eu gde je i srpski jezik(zahvaljujem se prevodiocima).
Sve verzije su iste koliko ja znam dosta pratim njihove forume jos se niko nije zalio na nesto takvo.

Poslednja izmena:
Trazio sam unlock preko njihovog sajta, trebalo bi da stigne za 10ak dana ili manje.
E sad, pojma nemam sta da instaliram.

Trenutno imam 7.2.7.0(LHPCNDB), sistem mi je na engleskom, ali sa gomilom kineskog smeca. Nesto moze da se disejbluje, nesto ne moze.
Cilj mi je da pregazim to sve sa nekim normalnim sistemom, da je sve na engleskom, bez bloata, i bilo kakvih kineskih aplikacija.

Sta da instaliram, i jos bolje ako ima neko uputstvo na youtube ?
Do sada nisam imao potrebe da se petljam sa rootovanjem, flesovanjem, custom romovima itd.. pa mi treba neko najjednostavnije resenje, i da zavrsim sa tim i krenem da normalno koristim telefon :)

Inace, verzija je Redmi 3 Pro, sa 3GB rama, ne znam da li ti romovi rade sa obe verzije ili ne.

I da li neko zna kako da mi telefon vidi kontakte sa sim kartice ?
Prebacio sam vcf fajl sa kontaktima sa drugog android telefona i to lepo radi, ali brojeve koje imam na sim mi nikako ne registruje u imeniku.

Kada udes u imenik, selektuj na vrhu contacts, zadrzi duze prvo dugme i dobices dodatni meni...

Redmi 3 /Redmi 3 pro imaju istu oznaku "ido".

Ja na mojem Redmi 3 koristim devel rom od xiaomi.eu. Znaci bez kineskih programa sa google play.

Postupak je sledeci:

1. Odkljucas tel. za to ti je potreban devel rom od xiaomi.

2. Instaliras twrp odavde: https://twrp.me/devices/xiaomiredmi3.html

3. Skines stable ili devel rom odavde: https://xiaomi.eu/community/threads/6-5-19.31686/
na tom linku je skoro sve objasnjeno.

3a. Ako instaliras devel rom imaces update jednom nedeljno a na stable romu priblizno jednom mesecno.

nekoliko linkova:

da promeniš iz stable u devel -> http://en.miui.com/thread-282777-1-1.html

odlkjucavanje ido -> http://en.miui.com/thread-228054-1-1.html

Poslednja izmena:
Jel moze samo ukratko sta je TWRP ?
Vidim da ga svi instaliraju ali ne nalazim objasnjenje cemu on sluzi.

DBraveZ, koliko su ti naplatili carinu?

Oko 3200din.

Vrh Dno