Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

I mi4c ti je isto klizav, lakši je al isto klizav.

Razmisli o nillkin frosted shieldu, ja sam uzeo za oba. Minimalno poveća širinu, al telefon odlično leži u ruci.

Ma neću ga širiti ni otežavati i tako mi je na gornjoj granici prihvatljivosti. Još ni jednom mi nije ispao iz ruke ijedan mob, već iz đžepa, ali svejedno smeta sklizavost, otežava kontrolu, ma samo da je malo manje bilo bi ok, ovo je kao po ledu. Vlažnije ruke pomažu, odnosno kad se malo zavlaže od dužeg držanja moba u ruci.

I koliko Pro ispadne sa svim troškovima?

I koliko Pro ispadne sa svim troškovima?
Na TopOne sa aliexpresa, uzeo sam crno srebrnu varijantu koje trenutno nemaju, bila je skuplja od ostale dvije boje, znači 165 dolara + 26 dolara za DHL EU shipping da nemam carinu u hrvatskoj, minus 5 dolara onaj popust (i kaljeno staklo) = 187 dolara sam platio ukupno.

Mi4c (2/16 verzija) bi me sada došao sa svim troškovima, kod istog prodavača 24 dolara manje, znači 168 - 5 = 163

Ljudi koji softver da da flešujem kada mi stigne telefon? Tel je za kevu, znači treba joj za 2 igrice, whats i viber i to je to. Znači što stabilniji mogući. Ja sam kod drugara na mi4c flešovao mi.eu stable rom i sve je ok, pa se dvoumim da li da i na redmi nabacim njihov softver. Inače ne bih da ima onaj kineski bloat i kineska slova svugde

Sent from my A0001 using Tapatalk

Naisao sam na problem sa romom i razloga zbog cega se baterija prazni malo brze od stock roma. Pisao sam i na xda evo slike :

Screenshot_2016-06-09-07-05-14.png

Slikano sada a na xda sinoc.

PS. Koristio sam kernel (boot.img) iz nehzovog linka.

Poslednja izmena:
Ta slika pokazuje da ti je nesti drzalo telefon budnim i nema nikakve veze sa kernelom. Evo vidi kako je kod mene.

612a79dc03fff58c8130ac88ec6fe2bb.jpg
8be06fc9977f1c69be90bf4a6cdf3475.jpg

Postovo sam ti link na xda cisti da vidis razliku izmedju deep sleep-a i normalnog rada procesora.

Resio sam problem sa deep sleep-om. Kada instalirate nehz-ov cm rom na kraju instalacije imate mogucnost da oznacite za backup, nemojte to da radite jer cyanogenmod system nije dozvoljavao deep sleep i drzao procesor na 200mhz.
Tako da sam ponovo instalirao bez oznake za backup i baterija je sada perfekna.

U toku nedelje očekujem da mi stigne redmi 3 Pro
E sad da li je Kineska verzija ili Intrenacionalna videću kad stigne
ima samo kineski i engleski jezik

2rhth1y.png

Poslednja izmena:
Da li neko sa RedMi 3 ima problem da mu se gubi mreza? Na obe kartice, cesto je "korisnik nedostupan" iako telefon uredno radi i nokia pored njega ima obe mreze sa ok signalom.

Stigao danas tel. ali nažalost preko 90% su kineske aplikacije
MIUI verzija je bila 7.2.5.0 ali je odmah nadogradio na 7.3.2.0
Može li neko postaviti linkove kojim redom srediti tel. da bude bez kinekskih aplikacija
i kako videti da li je bootloader zaključan ili ne
pročitao sam celu temu ali opet imam pitanja i ....

Radio sam sve po tutorialu ali ipak ništa se ne dešava tj. posle svakog flasha on me vraća na fabrički recovery nikako na twrp.

Jel si otkljucao bootloader?

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Ultra

Bootloader nije otključan.
twrp piše da je uspešno instaliran ali tel. ga ne prepoznaje

Kako misli ne prepoznaje? Sta se desava kad ukljucis telefon, drzis power + volume up i onda izaberes recovery.

Kada udjem u recovery izbacuje mi da ukljucim kabl u telefon i cim ga ukljucim otvara se njegov program na racunaru.
A ja kada instaliram TWRP sa onom forom sa XDA foruma sve ide normalno i kada treba da udjem u TWRP njega nema kao da nisam instalirao...

Ja ne znam kako funkcionisu te neoficijalne, da ne kazem alternativne metode otkljucava bootloadera, ali ti simptomi koje imas ti se desavaju kada je bootloader zakljucan...Ne znam koju si metodu probao, pretpostavljam neku gde imas install.bat koji pokreces...Moj savet, batali te neoficijalne metode, lepo podnesi zahtev za unlock, strpi se par dana i otkljucaj ga...posle toga fleshuh twrp i uzivaj...A ovako rizikujes da brick-ujes mob i ko zna sta jos....

Kada udjem u recovery izbacuje mi da ukljucim kabl u telefon i cim ga ukljucim otvara se njegov program na racunaru.
A ja kada instaliram TWRP sa onom forom sa XDA foruma sve ide normalno i kada treba da udjem u TWRP njega nema kao da nisam instalirao...

Nesto ti je promaklo. I moj savet je da ako ovo nije uspelo iz prvog da podneses zahtev za unlock i tek onda se ponovo igras sa twrp-om.

Poslušao sve , podnet zahtev za unlock ....

Pametno. Nezgodno je ako nesto zeznes, a bootloader zakljucan.

Ozbiljna baterija...
4006633151b5ce09f9182df0334ddc9b.jpg

530bbcef0f628e31cd55c5b42e612c84.jpg

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ovo je redmi note 3? Ja na r3 izvucem oko 7-8-9h na 3 dana i ostane 10-15% baterije. Ako sam samo samo na wifi onda bude i bolji rezultat.

Poslednja izmena:
Pro 32gb, ispratio sam neku debloat temu na xda, pobrisano je 20+ aplikacija. Uz root i nova launcher je moguće svariti miui..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ima tema za RN3... i ima global rom za PRO...cist kao suza... :D

Vrh Dno