Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pa kako moze da uposli grafike ako ih predhodno nije zakacio na plocu, sta zbaci ploca ako nema cpu, i dalje nista ne vrede bez ram-a a opet na kraju ne moze bez storage device-a...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

resizovao sam i obrnuo sliku ali quote ne mogu :)

naravno, ovo je snaga iz zida sa kompletnim sistemom.

Elem u idle modu je snaga bila sveukupno 100W.

ovih 600W iz zida su jelte oko 550W DC.

Poslednja izmena:
Zavisi od efikasnosti napajanja...

razmislio sam ja malo i malo vise, nisam mentalac
ako imas dva napajanja, mozes iz zida da meris jedno, kao sto ja planiram da merim kad nadjem merac.

a za bojana isti odgovor: dva napajanja, nepotrebno je praviti se pametan kao da sam ja glup... :/

pitao sam coveka lepo, da bi se odredila tacna potrosnja SAMO grafickih

Poslednja izmena:
ma nisam nista lose mislio ili "suknuo" , nego opalise po meni kao da sam mentol, a lepo sam pitao...

Kako se postavis tako te tretiraju :p

@Ivica
Ma necu ja da duzim ovo samo sam malo finije hteo da kazem da slobodno mozes da upotrebis logiku i bilo bi ti jasno da je ceo rig u pitanju jer ko bi uopste za eventualnu potrosnju od 600-700W petljao dva napajanja i to na drugom stavio sve 4 karte...

pomenuo covek samo graficke, pa sam mislio da je merio cistaka, da vidi koliko samo one trose... zato sam i pitao.

jel uvek isto struje vuku grafe sa moleksa na ekstenderu,ili varira? i koliko uopste mogu maks?
ide mi jedan kabl iz napajanja sa moleksima, 3 ekstendera na njemu, pa da mu ne bude mnogo i cetvrti?

vrlo je diskutabilno koliko moze jedna linija sa 4 moleksa da propusti struje, zavisi od debljine zute zice posto samo kroz nju ide napon od 12V, ne bih se igrao sa vise od 75-100W moguce potrosnje...

vrlo je diskutabilno koliko moze jedna linija sa 4 moleksa da propusti struje, zavisi od debljine zute zice posto samo kroz nju ide napon od 12V, ne bih se igrao sa vise od 75-100W moguce potrosnje...

pipao sam je svaki dan,od pocetka do kraja, sve hladno kao led...
za svaki slucaj,videcu da podelim nekako na jos jednu 12v, ali morace sa sata da ide, moleksa nema vise.

Još jedna dodatna informacija, možda nekome bitna, na stock naponu 380ke vuku 720W a na +100mV (čisto radi testa) oko 840W. Što bi se reklo svakih 100mV nekih 120W razlike.

Ako ti je modularno mozes da napravis prikljucak, doduse kosta vise nego molex->pcie adapter

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Još jedna dodatna informacija, možda nekome bitna, na stock naponu 380ke vuku 720W a na +100mV (čisto radi testa) oko 840W. Što bi se reklo svakih 100mV nekih 120W razlike.

fin info.
jel imas velike razlike u ocitanoj voltazi kod njih? meni razlika 70-80mv.... i to ova sto ima manji napon bude toplija (nisam jedini,rekao jos neko to).
e sad dal ta sto stock ima manji napon manje trosi.... ili isti djavo kao ova druga... nije bas mala razlika u voltazi.

fin info.
jel imas velike razlike u ocitanoj voltazi kod njih? meni razlika 70-80mv.... i to ova sto ima manji napon bude toplija (nisam jedini,rekao jos neko to).
e sad dal ta sto stock ima manji napon manje trosi.... ili isti djavo kao ova druga... nije bas mala razlika u voltazi.
Nemam velike razlike ali ih ima. Razlike sam smanjio menjanjem pozicija grafičkih u kavezu. Inače po mojim zapažanjima što veća temperatura kartice to je veći i napon. Npr. kartica koja je iznad procesora je imala veću temperaturu i napon od ostalih dok joj nisam napravio više prostora kako bih napravio bolji dovod hladnijeg vazduha.

Mozda ima i do modela recimo moje zapazanje kod 380 Nitro sto karta ima manji napon (npr jedna radi na 0.994v) vise se grije, karta koja ima visi napon (npr 1.044v) manje se grije, bez obzira kako ih poredam sto se tice grijanja, ona koja ima manji napon vise se grije.

Ima tu nesto i do ASIC-a...

Mozda ima i do modela recimo moje zapazanje kod 380 Nitro sto karta ima manji napon (npr jedna radi na 0.994v) vise se grije, karta koja ima visi napon (npr 1.044v) manje se grije, bez obzira kako ih poredam sto se tice grijanja, ona koja ima manji napon vise se grije.

Primeni i patentiraj to na TA peć i bićeš bogat čovek :d

hhahah XD
Pogledajte prilog 198618

@Bojane asic se ne moze ocitati na ovim 380-kama

Sa slike se vidi ono sto sam htio reci karta koja ima manji napon vise se grije i vise joj se ventovi vrte (logicno da je rashaldi)

Da jos dodam afterburner monitor radi neki mjesec dana i kao sto se vidi prva je isla nekad do 67c dok je druga max na 63c, ima zaista razlike u temperaturama ljeti ce ova sa nizim naponom da ide i 5c vise od ove druge sa visim naponom.

Poslednja izmena:
To sto trenutno ne moze da se ocita ne znaci da ne postoji kao faktor...

Naravno, volio bi i ja da se trenutno moze ocitati pretpostavljam da ova sto ima nizi napon da ima i veci asic, opet kazem pretpostavljam dok ne izadje neki gpu-z sto ocitava asic necemo znati ;)

hhahah XD
Pogledajte prilog 198618

@Bojane asic se ne moze ocitati na ovim 380-kama

Sa slike se vidi ono sto sam htio reci karta koja ima manji napon vise se grije i vise joj se ventovi vrte (logicno da je rashaldi)

Da jos dodam afterburner monitor radi neki mjesec dana i kao sto se vidi prva je isla nekad do 67c dok je druga max na 63c, ima zaista razlike u temperaturama ljeti ce ova sa nizim naponom da ide i 5c vise od ove druge sa visim naponom.

Skini hladnjake,pa nanesi lepo novu pastu..nema logike da karta sa manjim naponom ima vecu temp.

Ili jos bolje,zameniti hladnjake ili polirati baze..tek onda mozemo govoriti o asic fenomenu ili sta god.

@goldi
OK,ako su u garanciji.Mada moze to da se odradi,bez da je primetno.
Treba uzeti u obzir,da pravilno naneta kvalitetna pasta,moze da anulira atmosferski porast temperatura.Pa kada uzmemo jos u obzir da potrosnja, sa porastom temp. raste,nije lose uzeti u razmatranje i tu opciju.

Poslednja izmena:
Mislim da si upravu trebalo bi na nitro 380 kartama da se moze skinuti hladnjak bez da se gubi garancija, razmislicu i to mozda dok je jos kakva takva isplativost neka ih nek kopaju i ovo su ok temperature...ovo sam samo postavio kao zapazanje sto mi je jako cudno bilo da karta sa nizim naponom vise se grije, ali opet kazem nisu kod mene samo takve karte, imam dodir sa oko 20 komada R9 380 nitro i ovako se one ponasaju sto je god nizi napon vise se griju, je li stvarno uzrok pasta (mada sumnjam) ili je nesto trece ne znam.

Znam da su neki stari iskusni rudari govorili sto je losiji asic(znaci kartama je veci def napon) da su bolje za rudarenje takodjer i te njihove cinjenice meni nisu nikad imale logike ali eto tako iskustvo pokazuje.

Vrh Dno