vrlo je diskutabilno koliko moze jedna linija sa 4 moleksa da propusti struje, zavisi od debljine zute zice posto samo kroz nju ide napon od 12V, ne bih se igrao sa vise od 75-100W moguce potrosnje...
Još jedna dodatna informacija, možda nekome bitna, na stock naponu 380ke vuku 720W a na +100mV (čisto radi testa) oko 840W. Što bi se reklo svakih 100mV nekih 120W razlike.
Nemam velike razlike ali ih ima. Razlike sam smanjio menjanjem pozicija grafičkih u kavezu. Inače po mojim zapažanjima što veća temperatura kartice to je veći i napon. Npr. kartica koja je iznad procesora je imala veću temperaturu i napon od ostalih dok joj nisam napravio više prostora kako bih napravio bolji dovod hladnijeg vazduha.fin info.
jel imas velike razlike u ocitanoj voltazi kod njih? meni razlika 70-80mv.... i to ova sto ima manji napon bude toplija (nisam jedini,rekao jos neko to).
e sad dal ta sto stock ima manji napon manje trosi.... ili isti djavo kao ova druga... nije bas mala razlika u voltazi.
Mozda ima i do modela recimo moje zapazanje kod 380 Nitro sto karta ima manji napon (npr jedna radi na 0.994v) vise se grije, karta koja ima visi napon (npr 1.044v) manje se grije, bez obzira kako ih poredam sto se tice grijanja, ona koja ima manji napon vise se grije.
hhahah XD
Pogledajte prilog 198618
@Bojane asic se ne moze ocitati na ovim 380-kama
Sa slike se vidi ono sto sam htio reci karta koja ima manji napon vise se grije i vise joj se ventovi vrte (logicno da je rashaldi)
Da jos dodam afterburner monitor radi neki mjesec dana i kao sto se vidi prva je isla nekad do 67c dok je druga max na 63c, ima zaista razlike u temperaturama ljeti ce ova sa nizim naponom da ide i 5c vise od ove druge sa visim naponom.
Skini hladnjake,pa nanesi lepo novu pastu..nema logike da karta sa manjim naponom ima vecu temp.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari