Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Nisam kuci, a nemam ukljucen tw... Izgleda mi pukao miner, pada na ctron, previse je -100mv na onu gde ide ispod 1v....

Meni je dosta -100 (dwarf) . Btw 4 iste kartice, 3 različita napona i temperature (51, 57 i 60). Menjao mesta kartice i sve isto.

Poslednja izmena:
Ja mislim da je to normalno za R9 380 i u mene gpu usage pada na sekundu to je cini mi se kad naleti na share koliko sam primjetio tad se desi taj pad, ali tako radi vec duze vremena ustvari karte rade fantasticno, uz -85mV iz trixxa (MSI afterburner ne otkljucaje napon na R9 380 Nitro) radi sve stabilno.
Pogledajte prilog 198214

A sto se tice temperatura na R9 380 karta koja ima nizi def. napon vise se grije i to poprilcno razlika je i do 5c.

prešao na cointroin i proxy, padova skoro da i nema više.

edit:
@goldi, da i meni se čini da se to dešavalo kada naleti share. Dakle, sve ok što se mene tiče.

Poslednja izmena:
Da, i meni karta sa nizim naponom bude toplija...

Uuu miljane, sad ces da mi das podesavanja, posto ni ja nisam imao pojma proxy da namestim xD

Inace,zamenio sam dag. Sada mi varira mhs dosta u mineru, pre toga bas nije...

Ima li ko dimenzije riga za 4 karte drzac za napajanje i plocu r9 380 ili r9 280x, ja koristim neki moj stari koji sam pravio ali dimenzije su moje neke.

PS. kao oni Dimketovi napajanje sa strane ?

Pogledajte prilog 198225

Ovakvih.

Poslednja izmena:
Od kad sam zamenio dag sinoc, posle sat-dva mi zakuca komp. Kada ga restartujem, dobijem neki atikmdag.sys bsod, i ne mogu da dignem sistem dok iz safe moda ne obrisem AfterB, iako nije ukljuceno da start with windows.
Voltaze sam podigao, ili radi kratko i zakuca, ili uopste ne prihvata serove, nemam pojma sta mu je...

Napravi ponovo dag, proveri masinu da ti se nije izvukao neki kabal, da ti nije crko neki extender

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Dobijam ******ske bsod pri restartu... Sad thread stuck in device driver... Sve je radilo normalno do sinoc....

Ponovo obrisi dagove i obrisi drivere pa ponovo

reinstalirao drajvere, obrisao dagove. sve na default, nisam stavljao AB. radi normalno.
izvalio sam samo,dok mi je bio dag koji je napravljen pre neki dan sa jednom 280x, radio je odlicno, konstantno 60mhs, na svakih 6-7 linija pokaze 62 ili 58, ali uglavnom na 60 stoji.
a sada ovaj dag koji se napravio od kad imam 3 karte, varira mi mhs konstanto i cini mi se da je prosek nizi...
necu ga dirati 24h ovako,ali ne znam sta kasnije za spustanje voltaze da radim... ovaj AB me unistio od juce...

Poslednja izmena:
Da, i meni karta sa nizim naponom bude toplija...

Uuu miljane, sad ces da mi das podesavanja, posto ni ja nisam imao pojma proxy da namestim xD

Inace,zamenio sam dag. Sada mi varira mhs dosta u mineru, pre toga bas nije...

https://www.coinotron.com/app?action=help > Ethereum Setup and Mining > Ethereum Stratum mining proxy

Sustinski dve linije:
mining_proxy.exe -o coinotron.com -p 3344
ethminer.exe --farm-recheck 200 -G -F http://127.0.0.1:8332/username.workername:workerpassword

ako je neko od vas uzeo onog vapora neka javi kad ga dobije dal mu je DOA? vapor koga sam ja uzeo je DOA (stigao crknut)

kako je to moguce??? si ga uzeo polovnog ili ???
Meni ni jedna kartica koju sam uzeo preko KP nije stigla DOA...

A ma nije sa KP nego iz prodavnice, rma je bio sa 1 god garancije, do juce se vukao jedan vapor isto razmisljao sam da ga uzmem pa odustah, odneo sam ovog mog na reklamaciju pa cekam da vidim sta ce da mi kazu, verovatno nije bio lepo kuglan

Mislim da se te karte ne kuglaju, već im se samo menjaju, tj stavljaju novi ventovi

MArko tog vapora si uzeo od Nese i sve karte koje on prodaje su vec probrane , a kako ces reklamaciju srediti to cemo jos videti (te karte su bez garancije)

Mislim da se te karte ne kuglaju, već im se samo menjaju, tj stavljaju novi ventovi

Ma sigurno. Zato im je % kvarova daleko veci, zbog zamene ventova. Ne gadim se ja repariranih karti, naprotiv, imao sam ih nekoliko, ali te price za malu decu sto pricaju prodavci...menjaju im ventove, kako da ne.

ventove menjaju u 1-3%, a sve ostalo se popravlja (menjaju se mem.chipovi, kugla se, popravljaju vodovi...)

I nesposoban serviser moze da skine vent sa karte i stavi drugi, za to ne mora da se vraca u fabriku niti daje nova karta a da stara zavrsi sa novom kutijom, SN brojem, itd. Ko fol ne mogu da zamene vent od 2 evra na karti od 200 evra nego je vracaju u fabriku na doradu, how yes no :)

Poslednja izmena:
ventilatore sigurno menjaju, ja imam nekoliko takvih grafa, 7950, 7870, 270x, na svim su novi ventovi, na heatpipeovima se vide tragovi korišćenja, a šta ostalo popravljaju, to se nezna

kuglaju ih sigurno, imam jednu 7850 uzeta na kp ove sto se prodaju RMA sa 1 god garancije, iznos na fiskalnom 5.600 din, smesno, radila neko vreme i pocela da zeza, ugasi ceo komp, ili lizbaci linije, ili se samo ugasi u radu, stanu ventovi, pipnes je ona krene sa radom i izbaci linije, ili odjednom vent na 100% i nema slike, nju kad pogledas vidi se da je kuglana jer je deo oko cipa vidno grejan, to mi je naravno prodavac rekao unapred

Poz svima,

Razmisljam se ovih dana da pazarim 1-2 380 karte i da se upustim u svet mininga, pa bih imao jedno pitanje... Posedujem masinu koju ne koristim i hteo bih da je pretvorim u mining rig... Konkretno K9N SLI platinium ploca, amd x2 6000+ proc, 4gb ddr2 rama... Dali cu imati kakvih problema vezano za kacenje karti u crossfire posto je ploca SLI? Koju verziju 380 karte uzeti 2gb ili 4gb?

Poslednja izmena:
Ne kacis nikakav crossfire, kartice odvojeno rade, mogu biti i razlicite skroz

Onda znaci moram pazariti 2x ati 380, napajanje koje je dovoljno i taj extender sa odgovarajucim nastavcima negde da iskopam...

Vrh Dno