Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Onda znaci moram pazariti 2x ati 380, napajanje koje je dovoljno i taj extender sa odgovarajucim nastavcima negde da iskopam...
Napajanje, min 4gb rama. Gledaj neko od 850w ili još bolje 1000w da bi kasnije (ukoliko želiš) mogao da dodajes grafike.
Ta ploca ima dva full x16 slota solidno razmaknuta pa ti nisu obavezni extenderi. Samo undervolt i prati temp.

Poslednja izmena:
Sto smo igracka nacija, sve grafike po oglasima koriscene za poneku igru i blejanje na leru, mining sta je to? :)

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Evo sve moje grafike su sluzile za WOT... Igrao sam u 32K rezoluciji ... :smoke:

Nije problem sto su kopale vec kako su ih ti prodavci maltretirali dok su radile i dok su mislili da ce se obogatiti preko noci. Nisam do sad kopao eth pa nisam pratio ovaj forum koliko treba mem za 4x280x, za X11 mi je bilo dosta 4G, e sad za ETH nisam siguran.

Danke Phoenix, ostarilo se, a dolaze mladi kopaci, drcni i prcni. Pitao sam jer vidim da puno varira u toku rada a to je nekad bio znak malo mem cak i zauzece GPU se menja to se lepo vidi na meracu snage posto imam na svakoj fazi i pada i po 400W na trenutak

Poslednja izmena:
Pa jel ti bio ukljucen molex? Karticaa verovatno ne radi sad, juuuuu pipajte molexe, i secite zice koje molex koristi za napajanje, sta je sa garancijom?

Dobro se sjecam kad smo poceli uzimati R9 380 da smo bas govorili o ovome Asus i gigabyte modeli imaji 1x8pin, dok sapphire i MSI imaju 2x6pin.
Ispade da su se pretpostavke da se ovako nesto moze desiti, ipak obistinile.
Steta, ako bar uspijes dobiti drugu tj da ti uvaze garanciju.

Bio je uključen molex, vodovi kojima sa napaja sa ploče isečeni, garanciju teško da će neko priznati za kartu koja je gorela. Očistio sam kontakte i probao ponovo, ali odmah je počelo da dimi. Kolateralna šteta još dva ekstendera, vidim da su one iglice pomerene unazad. :D

Pogledajte prilog 198536

Uuu dusa me boli kad vidim...

Nista, sad u oglase kao neispitanu :-D

Inace moji kablovi na ekstenderu su drugaciji, idu sa obe strane po dva i imaju neki kondezator.

Poslednja izmena:
Ma nosi na reklamaciju, povukla je vise struje i spalila slot, isto je bilo i za one gige sto im je gorela naponska, ne kosta te nista da probas, mozda si i imao srecu jer da je bila u slotu spalio bi i plocu verovatno

Poslato sa HUAWEI Y300-0100 uz pomoć Tapatoka

Pitanje je ako se uredno napajala iz 8-pinca zasto je povukla toliko struje kroz molex??? Mislim da se tu nesto drugo izdogadjalo ...

Poslato sa P6-U06 uz pomoć Tapatoka

Kakav ti je osmopinac, nije varnicio nigde?

O tome ja i pisem i onda je tu extender dezurni krivac...

poslato sa HUAWEI Ascend P6

Ploča je Gigabyte AM3, 785 čipset. Osmopinac kao nov, ništa mu ne fali, sija i ona bela lampica kao da se ništa nije dogodilo. :d Napajanje Thermaltake Toughpower 750W Gold, bile na njemu dve Asus 380 i jedna Asus 270.

Jel taj toughpower bese single raill???
Nema razloga da karta povuce struje sa extendera ako dobija dovoljno preko 8pinca... Zbog ovakvih slucajeva ja preferiram extendere bez molexa jer on dozivi opterecenje i crkne ( tanka zica) u najgorem slucaju crkne ploca a mnogo je bolje da crkne ploca nego graficka...

A da nisi bridzovao slot pa ti tu nesto prespoilo? Ili ti prosto ako jee extender bio nategnut ili nezgodno savijen, odlemi se zica jer su ovi extenderi njesra ako ih mrdas stalno , i pipne neku pored

a USB ekstenderi? Oni imaju celu plocicu onu sa komponentama, jel imaju mozda neku zastitu od takvih stvari?

60A single rail, ništa bridžovano. Šta da se radi, idemo dalje. :D

Jel taj toughpower bese single raill???
Nema razloga da karta povuce struje sa extendera ako dobija dovoljno preko 8pinca... Zbog ovakvih slucajeva ja preferiram extendere bez molexa jer on dozivi opterecenje i crkne ( tanka zica) u najgorem slucaju crkne ploca a mnogo je bolje da crkne ploca nego graficka...

Apsolutno nema razloga da vuce struju kroz slot ali takav je Gigabyte. Ukenjali su naponske na plocama jos na drugim revizijama H61 i od tada su krenuli problemi i masovno paljenje. Seti se samo koliko se topili 24pin na napajanjima dok smo scrypt peglali. Sve je tu naponska kriva. Na drugim plocama 99% nece goreti nista.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Vrh Dno