Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
zeznou se postar - trebalo je da ti naplati i tu drugu posiljku isto kao prvu

9681a31c717b9d2264a007f1f1ca2d8a.jpg

Cao, da li neko zna sta je sa carinom? Stoje mi 3 paketa od 4.4, pre je to bilo resavano za 2 dana, sad stoji ovaj status na svakoj posiljci.
Ja sam iz ns i trebalo bi ns carina da obavi carinjenje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa ako je poslato odvojeno tako se i carine... nisu valjda toliko prosti da se prave ludi i da saberu i rade spediciju ako su zajedo preko 50e

Pa vec su mi to napravili prije nekoliko mjeseci...zdruzili 2 odvojeno placena paketa, ukupna cifra oko 90e, 106e sa dva shippinga. I onda da se plati 30% carina(na suplemente), 20% pdv i 3900din spedicija:eek:

P.s. ipak je jedan paket zakasnio par sati a drugi je vec kod kurira, znaci nema carine:D

Naručio sinoć ove čičak trake za kablove http://www.gearbest.com/cables-connectors/pp_134111.html Nadam se da neće da zezaju na carini jer su 5 komada u pakovanju. Jutros su poslali. Znači verovatno kad imeaju nešto šalju odmah a kad nemaju čeka se dok ne nabave. Da ne paničite kad ne pošalju odmah.

Stiglo danas. Prilično brzo, ako smem da primetim, za pošiljku bez praćenja. Ništa nije naplaćeno dodatno što je prvi put da doživim tako nešto sa niške carine. Još ne mogu da se opasuljim. :D

Pozdrav ljudi, u kojoj posti ce mi stici na kraju posiljka, posto sam ja samo dao ovaj broj 11000 za Bg. Jel ce u najblizu postu pored adrese koju sam stavio ili sta? i sta ako nisam kuci, jel postar vrati paket u postu? :)

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, u kojoj posti ce mi stici na kraju posiljka, posto sam ja samo dao ovaj broj 11000 za Bg. Jel ce u najblizu postu pored adrese koju sam stavio ili sta? i sta ako nisam kuci, jel postar vrati paket u postu? :)

Stici ce ti u "tvoju" postu. Vecina ljudi koji su nesto dobijali vremenom je shvatila koja je "njihova" posta. Uglavnom je to, kako si primetio, najbliza posta. U slucaju da ne primis paket - iz kog god razloga - na pratecem kartoncetu, koje bi trebalo da zateknes u sanducetu, bice ti napisana adresa na kojoj mozes da preuzmes paket i rok da to ucinis. Postari najcesce ponesu sa sobom i pokusaju dostavu paketa razumnih gabarita, mada svako pravilo ima izuzetak. Posto sam menjao lokacije dostave, iz iskustva - neki ne donose paket, niti proveravaju da li je iko kod kuce, vec ti ubace famozno kartonce u sanduce i onda ides i preuzimas licno u posti uz licnu kartu. Ako vremenom saznas postanski broj sebi najblize poste, mozes ubuduce da ga pises uz porudzbinu, cime prevashodno olaksavas posao njima.

Broj poste u gradu bas i nije preporucljivo pisat jer se ne obaziru, ovde u NS non stop menjaju plan gde koja posta nosi, te mala pisma u jednu, veca u drugu a desi se i da nesto zavrsi i u trecoj dosta daljoj posti jer eto tako su tada odredili, zetu 200gr posiljka iz kine zavrsila u glavnu postu (10km) jer njegova lokalna eto nema mesta iako je postar iz nje krenuo dostavu istog paketica :)

Pa brate znas valjda broj svoje poste!? Napises broj svoje glavne poste (opstinske ili kako ihzovu vec), postar ti isporucuje iz lokalne ako te nema kuci ostavlja papir na kome pise gde (likalna ili glavna) i kada podizes sam posiljku. Kad kazem glavna mislim na prvu vecu tipa 11070 Novi Beograd, 11030 Banovo Brdo... u tima se i podizu paketi a ne u onim najmanjim

Poslednja izmena:
Nemas ti svoju lokalnu postu u NS eto za moju ulicu su vec tri puta menjali za 5 godina... a i u planu znam da imaju otvaranje bar jos 4-5 ispostava

Ljudi zna li neko do kog datuma se stiglo sa carinim u Beogradu? Ja imam paket na carini od 6. Aprila da li neko zna kakva je situacija. Hvala.

Pre 3 dana su carinili 5.april, tako reče kolega sa foruma par strana unazad. Tako da to tvoje ako nisu već, valjda ce u toku dana.

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Braco moja imam prispece paketa iz kine u novi sad na carinu od 15marta i jos bleji nisam dobio paket...

Poslato sa tastature koja pravi greske!

Hvala ljudi... Zovem carinu3643057 ceo dan bez uspeha reko da proverim ali nista... :(

Kad otprilike da ocekujem paketic, telefoncic:D ?
Prema statusu koji se ponavlja, tamo je od 09.04., na BG carini.

I meni je od 9.apr. kod njih, a trebalo bi u ponedeljak ako se slučajno ne ubrzaju pa bude petak...

Sent from my SM-T365 using Tapatalk

Meni juce stigla posiljka na carinu prosla i danas postar doneo bez troskova naravno. Paket iz USA sa iHerba 18$ napisano toliko i placeno a carinski troskovi 0.

My Samsung S6 sent this

Drugar mi je kupio neke slusalice,tastaturu i neke jos dzakonije za komp(preko amazona). On zivi u USA njemu je to stiglo tamo na kucnu adresu. Poslao mi je sve preko jednog coveka ali nisu mogle da stanu slusalice. On hoce da te slusalice zajedno sa kutijom (siberia v3) da posalje ovamo preko DHL i da on snosi sve troskove carine ako bude.
Slusalice je kupio nove preko amazona za 60$(40% popusta bilo na njij). Da li ima negde da se vidi koliko bi ga to kostalo sve ukupno ? Kaze da ne moze da nadje na njihovom sajt koliko bi ga kostalo sve to ?

Poslednja izmena:
Pise ako nisu komercialne vrednosti.... DHL do 50e ne bi trebalo nista da naplate ni carinu ni pdv ali DHL je skup zato sam naveo 50-100$

Pise ako nisu komercialne vrednosti.... DHL do 50e ne bi trebalo nista da naplate ni carinu ni pdv ali DHL je skup zato sam naveo 50-100$

Ali ne moze valjda 1 artikal da bude u komercijalne svrhe, kontam da kad bi posao kao poklon ili nesto ne bi ni platio carinu posto sluske budu oko 52e

Ejj, da li to sto mi sad pise 61200 otprema -Kraljevo, znaci da ja mozda sutra dobijam paket

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno