Šta je novo?

LG Nexus 5X

Vojkane, pređi na ffox, chrome je krš. :D
Btw, kakva ti je baterija u poređenju sa G2?

~ista, ali ovaj je nov a G2 je bio star nekih 15ak meseci :)

Vojkane, reci mi, posto si imao g2, koliko je brzi 5x i koliko bolje radi? Zanima me, jer mi je u planu da posle G2 uzmem ovaj telefon. Za bateriju sam cuo, i to je ok. Zanimaju me ostale sitnice, hvala unapred.

Pa bolje je primetno, nema tu nekog poređenja... Nisu baš nijanse. Ovaj sve radi trenutno, kad spustiš notifikacije ne može da secne kao što g2 nekad secne nekad ne, kad stisneš recents uvek momentalno otvori listu a na g2 je nekad trenutno nekad čekaš 1s, prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju bez ikakvog zastajkivanja ide, kad radiš update aplikacija na play store ovde to i ne izvališ da se dešava a tamo koči telefon za to vreme itd...

da. mora tako da radi. mislim da ti i chobby imate malo nerealna očekivanja tu :) ne može telefon da drži nonstop keširano 95% memorije i da izbaci tačno onoliko iz rama koliko će zauzeti aplikacija koju u sledećem trenutku pališ. prioritet je lagfree iskustvo, zato telefon gleda da ostavi uvek određenu količinu memorije praznu da može da prihvati nešto veliko što si startovao. tu sad dolaze u igru podešavanja LMKa i koliko su tačno te vrednosti... ja sam malo snizio one default, stavio sam da bude kao što je na nexusu 5 i M8 GPE. tad ne primećujem nikakav lag i zabadanje a nešto je bolje keširanje nego na default vrednostima. ko hoće, može još niže da spušta... ali cena toga je da ti se u nekim trenucima kada je memorija puna ko dupe npr kamera pali 3-4 sekunde.

ovako kako je sad, što se brzine tiče radi sve kao na stocku, a keširanje je nešto bolje nego stock, ja sam zadovoljan. uglavnom bude oko 500-600 keširano i oko 150-250 free. kamera i chrome ga ubijaju baš, oni sve pobiju iz rama, ove ostale aplikacije lako guta, može i 15ak da ih nagura u ram. posle ovih 10 dana uptime sve ok.

i zram sam ugasio, ne znam da li to igra neku ulogu u ponašanju telefona.

Znam da ne moze non stop da drzi ali ne mora ni iz cista mira da prazni dosta memorije. Nisam bas zadovoljan vidjenim, nista ovo bolje ne kesira od Z2.
@Batak ne ocekuj neka cuda sa prelaskom sa Z2. Pitanje da li se moze reci da je upgrade. Ja ga punim 2x dnevno. Covek se navikne na onu bateriju pa posle kad predje na normalnu izcuri za ocas posla :D
Ipak ce da se ceka pad cene 6P. :)

Jel ovo bolje Batače? :)
520bc1dd4aeabef524431eb6151560b7.jpg

Slikaću kad bude veći up time, stalno menjam layere pa mi se resetuje brojač :)

Pa odluči se, jel odlično ili nisi zadovoljan [emoji13]

6P i ide u onu malecnu temu :D zar ne?

Kakav je ovo cached?! Sve ispod 1.2gb ne uzimam kao ozbiljno... ;) :) Ne valja to ništa, nemoj da ih slušaš Batak... ;)

Ladno mi zena upravo oprala u masini kabal i punjac..Gde ima u Beogradu da se kupi kabal makar sa obicnog usb-a na usb-c?

Ma susio sam ga pola sata sa fenom ali ne smem da ubodem u telefon,za svaki slucaj..Kad vec idem u Bg pa ako neko zna neku radnju da uzmem barem kabal za svaku slucaj..

Možda ti neko odgovori. Ili ako nađeš nekoga na kp. Bolje stavi u pirinač, izvlači skoru svu vodu... Imaš i temu ovde o tome, jeste da je za telefone ali isti đavo ...

Uzasava me sto kad dodje punjenje na 100% nema neka notifikacija (na stock-u).. Mada ni kad ubodem punjac nema. Ne kapiram cemu onda opcija "charging sounds"?

Ako sam dbr prario temu i 5x ima led notification.. Ako ima skini apk led manager i namjesri da ti svijetli kad se puni i kad se napuni. Naravno drugim bojama. I rijesen problem

Vojkane razumem sta mi pricas, hvala. U sutini onda radi dosta bolje. Kameru i da ne pominjem.

pa ne može da drži ovako stalno čoveče božji, o tome ti pričam :D kako ćeš sad da pokreneš kameru u 1.4 mb free?

Pa nisam mislio da ne mrdne ni MB hebes ga. :D
Ali da ne isprazni npr. 200MB iz cista mira kao sto imaju obicaj drugi telefoni. To me muci. :D

A otkud znaš da je iz čista mira? Android non stop pali gasi razne procese. Skoro sam testirao neke browsere i gledao koliko memorije pojedu, otvorim po jedan isti tab u svakom. I kada to gledam za Chrome on čas ima 5 procesa u pozadini čas 1 čas 3 čas 2 i tako u krug. Da bi pokrenuo tih 5 on mora da oslobodi 300 mb memorije. Posle ih zaustavi i ostanu recimo 2 a tebi memorija prazna i onda kukaš :D

Browseri koriste više threadova za download i eventualno rendering.

A otkud znaš da je iz čista mira? Android non stop pali gasi razne procese. Skoro sam testirao neke browsere i gledao koliko memorije pojedu, otvorim po jedan isti tab u svakom. I kada to gledam za Chrome on čas ima 5 procesa u pozadini čas 1 čas 3 čas 2 i tako u krug. Da bi pokrenuo tih 5 on mora da oslobodi 300 mb memorije. Posle ih zaustavi i ostanu recimo 2 a tebi memorija prazna i onda kukaš :D

Pa kako ne bih znao ako konstantno vrtim par istih aplikacija (drzim ih u ramu naravno) a MB varijaju samo tako. Ne moze on da pali i gasi procese toliko da 200-300MB ide gore dole. :)

Meni Google Chrome ponekad i 2gb zauzme :D

Moracu manje da posecujem Samsung teme. :D
@ChobbyNS, kako ti se cini posle ovog vremena u odnosu na Z2? Zvuk preko sluski? Zvuk u slusalici, kvalitet razgovora? Ekran? Za bateriju da ne pitam, znam da nije ni blizu. I naravno, kesiranje. :D

Nikako da ti odgovorim na ovu poruku.
Sviđa mi se telefon, možda na papiru nije apgrejd u odnosu na z2 ali radi bolje, sve je mnogo snapier što bi rekli jućuberi :)
Kamera drastično bolja od sonija čak i za mene laika.
Zvuk preko slušalica je malo glasniji ali ne bih rekao i kvalitetniji, tu su negde.
Što se tiče razgovora sve je ok, isto možda za nijansu bolje od sonija, žena kaže da me mnogo bolje čuje što je isto plus.
Ekran svetliji od onog na soniju i ima bolju crnu boju, to je ono što sam mogao da primetim.
A baterija. . . :)
Nije ni blizu soniju.
Skoro duplo je slabija, ali i moje korišćenje se smanjilo dolaskom deteta pa mi i ovih 4,5-5h sota za jedan dan bude sasvim dovoljno.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao da odlučiš :)

Hvala na odgovoru. :)
Sve u svemu jeste upgrade osim baterije. Moracu jos da izvagam mogu li sa tim da se pomirim. :)

Ili 5x ili 6p.. Koliko para toliko i muzike..plus na 6p dobijes bolju bateriju, ekran (ko voli amoled), jace zvucnike kao i izradu. Ali to kosta.

Pa problem i jeste u ceni. Znam ja da 6P razbija ali je van domasaja za sada. :)

Nazad
Vrh Dno