Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pa piše da se ne kači na punjač već na kompjuter, zakači na kompjuter pa onda vidi jel ok.

Usb a kabl od powerbanka, nakacio (sporan!) adapter, i tako punio.. Ništa u djubre ide, pa tražim neki normalan... Dobro je pa sam proverio -.-
Kakvi problemi mogu biti na duže staze?

izgori uređaj na drugom kraju jer telefon misli da je nakačen na brzi punjač i pokuša da povuče 3A struje, a stari usb port ne može toliko da isporuči.
po nekoj mojoj logici, ako kačiš telefon koji je već pun, on ne bi trebalo da vuče mnogo struje (isto kao što kada je na 100% skoro i da ne vuče struju ni iz zida već je na trickle charge) i to bi trebalo da bude bezbedno... znači za neki unlock bootloadera, flash recoveryja, stocka itd bi ovo verovatno moglo da prođe. ovo je samo moje razmišljanje, neprovereno u praksi, samo mi je kažem tako logično :)

Ko sprži uređaj, kod Vojkana za garanciju ili refund... ;) Tako je logično... :D Jel imaju negde i u Srbiji da se kupe ti kablovi/adapteri sem na kp?

Pozdrav ljudi, i ja sam od pre par dana vlasnik crnog Nexusa 5x od 32GB. Dvoumio sam se izmedju njega i Moto x Play modela, pošto se Moto x Style ne može naći kod nas. Čitanje ove teme mi je dosta pomoglo u odluci (kao i mnogo puta ranije neke druge teme na ovom forumu, ali eto nikako da se registrujem), i naravno nisam pogrešio. Tu je svakako i cena, koja je kod preprodavaca više nego pristojna u zadnje vreme.
Za sad sam jedino manje zadovoljan baterijom, nisam očekivao čuda, ali sam očekivao da bude bar malo bolja. Ni kameru još nisam pošteno testirao ali na osnovu ovo malo korišćenja rekao bih da ispunjava očekivanja.
Ne svidja mi se ni Ambient display opcija, kao da ne radi najbolje, ne reaguje svaki put. Ima li još neko problem sa tim?
Za mene veliki napredak u svakom pogledu, do sad sam imao Moto G.
Na starom telefonu nisam ni slušao muziku zbog nedostatka memorije, i prebacivanje muzike sa kompa na tel je bila jedna od prvih stvar koju sam uradio. Malo je falilo da ni ne primetim onaj micro usb to usb type c adapterčić u paketu koji mogu da koristim uz stari kabl, već sam gledao gde da kupim usb 2.0 to type c :)
Kupio sam i Nillkin Scrub hard case, vidim da ga je neko ovde kritikovao, meni je sasvim zadovoljavajući. Svidja mi se kako leži u rukama, ne poružnjuje telefon i ne čini ga mnogo glomaznijim, čak malo i ublaži camera bumper koji mi se ne svidja. Foliju još nisam zalepio, nešto ne volim to na ekranu...

Poslednja izmena:
ja mislim da si se ti malo z.j...o ;)

Ja sam sad totalno zbunjen ovim temama - ova je sad za 6P?!

Dve teme o 6p i jedna o petici iz 2015..Ko se snadje svaka mu cast..

poz.. nov sam u ovom delu foruma. gledam koji telefon je best buy pa me malo zbuni ovo oko teme. prica se o modelu 5x a tema 6p ?
bilo kako bilo imam pitanje vezano za kameru. Dopada mi se ovaj telefon (LG Nexus 5x) i zeleo bih cist android. Ali sam skeptican po pitanju kamere. Ne po pitanju kvaliteta vec ovog izbacenog dela. Deluje mi dosta ruzno i nisam siguran da se kamer (staklo) nece ostetiti. Pa ako moze neko sa iskustvom da kaze da li je imao problema. Recimo da li se telefon klacka kad se spusti (sobzirom da je kamera ispupcena)
Zanima me i kad ce izaci noviji model (HTC-ov). Jel ima negde da se nadje "procurela" slika telefona?

^porucis neki case i on blago poravna tu izbocinu i onda nemas brige da se osteti, dok ovako bez icega lezi ne na staklo, ali na donju ivicu kamere. Mozes i dbrand skin da zalepis.

poz.. nov sam u ovom delu foruma. gledam koji telefon je best buy pa me malo zbuni ovo oko teme. prica se o modelu 5x a tema 6p ?
bilo kako bilo imam pitanje vezano za kameru. Dopada mi se ovaj telefon (LG Nexus 5x) i zeleo bih cist android. Ali sam skeptican po pitanju kamere. Ne po pitanju kvaliteta vec ovog izbacenog dela. Deluje mi dosta ruzno i nisam siguran da se kamer (staklo) nece ostetiti. Pa ako moze neko sa iskustvom da kaze da li je imao problema. Recimo da li se telefon klacka kad se spusti (sobzirom da je kamera ispupcena)
Zanima me i kad ce izaci noviji model (HTC-ov). Jel ima negde da se nadje "procurela" slika telefona?

Tripujes, ta "grba" u realnosti se skoro ne vidi. Idi i pogledaj telefon licno, slike varaju.

*** trip ili ne :), ne uliva mi poverenje ta "grba". Razmisljam se da sacekam ovaj noviji HTC-ov model pa da vidim kao ce izgledati. Zna li se kad je planiran novi za prodaju ?

Ima da se načekaš a i bome dobro da platiš HTC nikada nije bio jeftin.

Bice skuplji minimum 2x od 5x, pa ti vidi da li ces da cekas.

onda se ne isplati cekati. .a i nisam toliki zaludjenik da dajem toliku lovu.. Kakav je xiaomi redmi note 3 u poredjenju sa nexus 5x ?

Nije strašna ta izbočina uživo, i meni je na slikama delovala mnogo gore. Sad, što se grebanja tiče nisam siguran, ali kejs svakako ublaži problem.
Teško da je Redmi note 3 bolji i u jednom segmentu, a ako i jeste to je samo na papiru. Siguran sam da Nexus 5x bolje radi sa 2 GB rama nego Xiaomi sa 3.
Kod mene kinezi nisu dolazili u obzir upravo zbog softvera, to je tek neuporedivo.

Poslednja izmena:
Des batače [emoji23] može?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1459458848043.png
    uploadfromtaptalk1459458848043.png
    224.6 KB · Pregleda: 193
  • uploadfromtaptalk1459458858401.png
    uploadfromtaptalk1459458858401.png
    179.4 KB · Pregleda: 187
vidi se na prvoj slici, skroz si ispao iz keš-forme :D

Vidi stvarno, zaribao sam totalno. :D
Imas li povremene vece varijacije u kesiranju? Da poizbacuje nesto i oslobodi ram? I kakav je generalno rad, ima li lagova? :)

Ahahahah, meni je @Batak najjaci kralj na ovom forumu :D nije mi bilo to to ovo vrijeme dok ga nije bilo :D

Pa siguran sam da je telefon dobar za te pare. Samo da odem u neku radnju i pogledam to ispupcenje. Dzaba i da mi ga poklone ako me izludi to ispupcenje.
Bas su ga usrali sa time. Nasao sam par zastita koje mi se dopadaju pa koju bi preporucili ako bih uzeo telefon. Zastite su sledece
1) Verus High Pro Shield Case
2) Spigen Case Thin Fit
3) Premium Flip Flannel Leather Case
4) Google LG Nexus 5X Quick Cover Flip Case Zwart

Prioritet bih dao Flip Cover zastiti jer volim da cuvam, pa da zastitim i ekran. Ali pre svega da ublazi to ispupcenje.

Poslednja izmena:
Ahahahah, meni je @Batak najjaci kralj na ovom forumu :D nije mi bilo to to ovo vrijeme dok ga nije bilo :D
Moracu manje da posecujem Samsung teme. :D
@ChobbyNS, kako ti se cini posle ovog vremena u odnosu na Z2? Zvuk preko sluski? Zvuk u slusalici, kvalitet razgovora? Ekran? Za bateriju da ne pitam, znam da nije ni blizu. I naravno, kesiranje. :D

Vidi stvarno, zaribao sam totalno. :D
Imas li povremene vece varijacije u kesiranju? Da poizbacuje nesto i oslobodi ram? I kakav je generalno rad, ima li lagova? :)

da. mora tako da radi. mislim da ti i chobby imate malo nerealna očekivanja tu :) ne može telefon da drži nonstop keširano 95% memorije i da izbaci tačno onoliko iz rama koliko će zauzeti aplikacija koju u sledećem trenutku pališ. prioritet je lagfree iskustvo, zato telefon gleda da ostavi uvek određenu količinu memorije praznu da može da prihvati nešto veliko što si startovao. tu sad dolaze u igru podešavanja LMKa i koliko su tačno te vrednosti... ja sam malo snizio one default, stavio sam da bude kao što je na nexusu 5 i M8 GPE. tad ne primećujem nikakav lag i zabadanje a nešto je bolje keširanje nego na default vrednostima. ko hoće, može još niže da spušta... ali cena toga je da ti se u nekim trenucima kada je memorija puna ko dupe npr kamera pali 3-4 sekunde.

ovako kako je sad, što se brzine tiče radi sve kao na stocku, a keširanje je nešto bolje nego stock, ja sam zadovoljan. uglavnom bude oko 500-600 keširano i oko 150-250 free. kamera i chrome ga ubijaju baš, oni sve pobiju iz rama, ove ostale aplikacije lako guta, može i 15ak da ih nagura u ram. posle ovih 10 dana uptime sve ok.

i zram sam ugasio, ne znam da li to igra neku ulogu u ponašanju telefona.

Napravicu ja sutra jedan smackdown ram kesiranje izmedju nexus 5 i 5x. Tek da se vidi koliko je nexus 5 super mega giga odlican telefon.

@Batak ne ocekuj neka cuda sa prelaskom sa Z2. Pitanje da li se moze reci da je upgrade. Ja ga punim 2x dnevno. Covek se navikne na onu bateriju pa posle kad predje na normalnu izcuri za ocas posla :D

Pitao sam vec jednom u temi ali odgovori nisu bili bas uverljivi a i ja nisam zurio sa kupovinom jer mi je iskrslo nesto drugo. Elem, imas li mozda OTG usb flash disk da probas da ga povezes sa telefonom preko ovog konvertera? Zanima me da li ce raditi jer imam dva OTG flesha, od 32Gb i 64GB, pa bih onda kupio 5X verziju od 16GB a ako ne radi onda od 32GB.

Ovakve imam
http://www.amazon.com/Kingston-Digital-64GB-Traveler-DTDUO3/dp/B00LIXJ54K

Vrh Dno