Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno, druga stvar je sto treba dokazati da je prodavac imao znanje o mani robe koju je prodao, sto je veoma tesko ako ne postoji pisani trag ili garancija ili svedoci, sve se svodi na rec jednog protiv drugog.

Sem što ovdje ja imam komplet komunikaciju gdje su više puta ponovljene mane. Jedno što sam zaboravio da napomenem je da sam ja kontaktirao lika da mu ponudim modularne kablove za neko Tagan napajanje koje je prodavao bez kablova, pošto su isti kao na LC Power, a ne da mu prodam falično napajanje za popravku.

Pa ništa strašno, očigledna (moguća) zamena paketa.

prevara klasicna...deo novca u napred, uspece mu bar u jednom od 5 slucajeva
dobije pare nit orao nit kopao

Vidi,ja vise nista ne saljem dok kupac ne uplati bar za postarinu,naplacao sam se duplih postarina.Naruci predmet,posaljem on se predomisli i platim duplu postarinu.Tako da nisu svi koji traze da se uplati nesto unapred prevaranti

nisu, ali moras da se pomiris sa odgovornoscu koja dolazi uz to da si prodavac

i ja sam prodao gomilu stvari, uvek sam slao pouzecem, najgore sto moze da ti se desi je da platis duplu postarinu kada kupac ne preuzme paket

a kupac mnogo vecu stetu pretrpi kada uplati neki avans i prodavac nestane

sve su to odgovornosti kojih se mora biti svestan

ne vredi izgubiti potencijalne kupce zbog 300din, mene mnogo vise nervira nepreuzimanje paketa od toga sto cu da platim postarinu

Kod postexpressa ako prodavac plati poštarinu, a kupac ne preuzme paket, prodavac ne plaća duplu poštarinu.

Poslednja izmena:
Da da moja greška, editovaću post, da ne bude zabune.

Kod postexpressa ako prodavac plati poštarinu, a kupac ne preuzme paket, prodavac ne plaća duplu poštarinu.

Znaci u praksi ovako moze da se izbegne bas taj slucaj duple postarine? Prodavac plati postarinu a otkup podigne za tih 200-250 dinara i to je to?

@Mirkoli
Da, u otkup uračunaš poštarinu.

Opet sto da placam postarinu ne zaradjujem toliko mnogo da mogu da prihvatim raj luksuz, vaznije je sto me nervira kad ne preuzme paket se lomata dva puta pa je veca verovatnoca da se polomi, nekoliko zamena sam odradio i trazim da mi se posalje predmet zamene bez otkupa i kad ga isprobam saljem moj predmet neko nece, neko nije raspolozen ali ipak posalje i zavrsimo posao, u vecini slucajeva kada kupujem uplacujem na racun zbog manje postarine

, postoji lik koji ide i trazi da mu saljes otkupom a ne preuzima paket, verovatno mu je to neki hobi

Savet iz ličnog iskustva-ako prodajete monitore preko oglasa, sav novac unapred, rizik slanja snosi kupac. Da se ne biste češali kasnije. Može da vam se vrati monitor, da bude duple poštarine, i da bude polomljen u transportu. Dešavalo se. Pa ako već neko hoće da kupuje, nek mu bude jasno da rizik nije vaš. Napravite video zapis pre slanja, i cepaj. Originalna ambalaža, bez toga ne slati ali ni to nije garant, kao što sam lično video.

meni licno je suludo bilo kakav ekran kupovati na slepo...

Ja sam skoro hard disk platio elektronski, pa zbog rizika dostave ipak pokupio u radnji. Pre bih izabrao da mi kurirske službe dostavljaju čaše nego monitor - neka čaša može i da preživi :d

Screenshot (25).png
Jel ovo narod stvarno ovoliko placa?

Naravno da ne plaća, to je oglas od ******-za budale...

Da li je neko imao slicnu situaciju?
Obnovim oglas preko sms-a, skine mi kredit i stigne poruka o obnovi.
Medjutim ja tu poruku obrisem, i odmah nakon toga stigne ista i opet skine kredit.
Opet obrisem poruku, i opet isto, skinut kredit i stigne ista poruka.

Poslao sam preko sajta komentar, videcu da li ce nesto odgovoriti, sad ne smem da brisem vise poruku da mi ne bi opet skinuo kredit.
Nekom se desilo nesto slicno ovome?

Svejedno je cena povoljna, cak i za neispravan.

salu na stranu,dobar markentiski potez. :)

traze se ta G3 kucista,a tek 1366 powermac-ovi sto se traze...

Pojma nisam imao da su ovako potcenjeni u oglasima, za 20 evra moze da se uzme cak i ispravan primerak G4. Pa najobicnije kinesko kuciste kosta toliko, greh je pakovati komp u Kineza pored ove cene. Deluje jedino da su lose ventilirani, pa nije bas za svaku konfiguraciju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno