- Učlanjen(a)
- 05.03.2016
- Poena
- 50
ma treba da pljujemo wp jer nam telefon posle najnovijeg updatea nije postao leteci tanjir,zamisliZamisli hvale WP na WP temi...![]()
ma treba da pljujemo wp jer nam telefon posle najnovijeg updatea nije postao leteci tanjir,zamisliZamisli hvale WP na WP temi...![]()
cvoruga,jesi li na ovo mislio?Jos jedna u nizu lazi: http://mspoweruser.com/windows-10-mobile-release-date-allegedly-announced-today-microsoft/ http://www.windowsblogitalia.com/20...l-17-marzo-per-tutti-tramite-upgrade-advisor/
Windows 10 Mobile stize 17. marta.
550 sa novim nadogradnjama radi isto ili bolje nego LG spirit. 550 sa osnovnom desetkom radi kriminalno loše.
Što se app tiče, za desetku ima aplikacija i to sve više, za Spirit i njemu slične, pa ima dosta, ali se bojim da će ga stići sudbina androida zaglavljenih na v4.4 i sl. za koje piše u prodavnici, otprilike " vaš aparat ne podržava ovu aplikaciju, ažurirajte ga".
Definitivno nedostaje tema android vs win. Mogao bi neko da kreira topik pa da se rasprava preseli tamo tj oslobodi ova tema od suvišnih rasprava na temu win10 mobile.
Stiglo je novo ažuriranje za Here Maps.
Nažalost opraštaju se od korisnika, zadnji dan podrške za Windows 10 je 30.6. Preporučuju korišćenje Windows Maps-a. A aplikacija će 29.3. biti izbačena iz Store-a
Jos jedan velikan iz Windows porodice, napušta svoje "rodno mesto"...![]()
Zna li neko kako da sinhronizujem povezane kontakte? To nisam ni na 8ici uspevao. Taman sam ispovezivao sve upisane kontakte sa njihovim twitter i fb profilima i kad sam se vratio na 8.1 opet morao ponovo... Evo sad sam ih opet sve ispovezivao i više me je smorilo da to stalno radim.
Nije baš rešenje ali ja sam to rešio tako što sam sve Outlook kontakte preimenovao da su u skladu sa facebook imenima i sada sami grupišu. Šteta što sinhronizacija ne sinhronizuje i povezivanje.
Sent from mTalk
550 sa novim nadogradnjama radi isto ili bolje nego LG spirit. 550 sa osnovnom desetkom radi kriminalno loše. Nisam ga probao sa redstonom, ali sa zadnjim bildom jesam, mada je 640 brža.
Imam toliko pominjani Spirit na lolipopu, pa bih napisao par zapažanja.
640 i Lg imaju identičan hardver, čak lg ima 1.5gb rama.
Lg je plaćen 30€ više, oba aparata su uzeta nova u skoro isto vreme. Posle, evo 7-8 meseci korišćenja, Lg ne opravdava razliku u ceni. Zašto?
Zato što je zaglavljen na lolipopu i mislim da će tako i završiti a wm dobija i dobijaće nadogradnje, zato što pri pokretanju vibera, npr, iz pozadine, na 640 već kucam poruku a lg se muči sa otvaranje app. Što kad pokrenem edge i chrome, edge učitava stranicu a chrome drži zamrznuti sliku neko vreme....
Inače su oba aparata napucana aplikacijama. I Lg radi fino dok se ne pokrene više app u pozadini ili počne da se radi u nekoj pa prekine. Nije se restartovao ni jednom, ali zamrzava app pri pokretanju i to može da potraje.
Znači, MS i lumia aparati od pre jednu pa i dve godine, sa 1gb rama i dalje se nadograđuju i rade bolje od androida sa isto rama iz tog perioda, pa i mlađih! Radili su sa osmicom a sad i sa desetkom......gde je tu Spirit i slični?
Što se app tiče, za desetku ima aplikacija i to sve više, za Spirit i njemu slične, pa ima dosta, ali se bojim da će ga stići sudbina androida zaglavljenih na v4.4 i sl. za koje piše u prodavnici, otprilike " vaš aparat ne podržava ovu aplikaciju, ažurirajte ga".
Ako MS svoje korisnike vuče za nos nekim stvarima, onda google vuče za nos svoje korisnike terajući ih da u startu pljunu 300€+i da budu mirni bar dve godine, ili da češće menjaju jeftinije aparate.
Priča da jeftiniji androidi sve bolje rade je krajnje neozbiljna.Ne bih sad da navodim sve primere iz ličnog iskustva a i šire.
Lično, ta google filozofija mi je krajnje ljigava, i zato sam prešao na WM. Videću baš dokle će izdržati 640 a dokle LG spirit, i koji ću morati prvi da zamenim.
Bas sr.nje sto ukidaju Here. Mislim da je to velika mana. Microsoft Maps nema navigaciju na nasem, tacnije kod mene ne progovara ni na engleskom. Sto se tice samih mapa cini mi se da su iste. Iskreno se nadam da ce ubrzo i zvanicno izaci Windows 10. Meni Lumia 630 pomalo baguje, ruse se neke aplikacije ali ipak ima samo 512 mb rama. Najveci problem imam sa mesendzerom![]()
I to velika... Sad trebam sve omiljene prebaciti na maps... Nisam ni probao kako radi maps... Jeste li vi i kako vam se čini...
Inače... Potpuna ******ština... Izbacuje se sa windowsa... Koji ih je proslavio, a za ios i android će biti prisutni... Svasta!
Sad pogledah,pa ove windows mape su odlicne,nisam ni znao da ih imam u fonu,sve sam koristio here ali ove mi recimo daju tacniju rutu do nekog mesta nego sto su here.HvalaJa sam jos od win10 poceo da koristim ove windows mape. Svidjaju mi se.
Recimo najvise mi svidja to sto kad kucam neko mesto one mi nude vise putanja do tog mesta i mogu da izaberem kuda cu da idem. Dok na here to nisam imao.
^ Cisto da znas da meni obicno zumiranje w2u prognoze na 550 (dakle jedan jedini tab u pretrazivacu uz sve ostale ugasene aplikacije) i dalje izbacuje iz rama, u prevodu cesto je nemoguce koristiti pretrazivac. Uz to vb/fb/yt.. isto tako nasilno gasi, na .71 buildu je sve to radilo ok manje-vise, sve posle toga sto sam probao radilo je losije.
Kad vec pominjes spirit ovaj koji sam koristio vise puta i podesavao radi prihvatljivo dobro ali ume da zalaguje iznenada, sa pretrazivacem nisam imao vece probleme jer isto nisam ni koristio previse.
A taj Spirit svakako ne bih koristio jer je 1Gb rama za android u poslednje 2 godine stvarno malo, pre svega jer su aplikacije dosta ''teze'', zahtevnije kao i sajtovi i ostali net sadrzaj.
Isto tako tvrdim da je i za Lumie malo 1Gb rama, mozda za neki minimum koriscenja (ko nije zahtevan korisnik) ali posto Lumie isto ucitavaju taj net sadrzaj koji je u medjuvremenu ''otezao'' a i aplikacije su zahtevnije nego ranije.. mislim da je 2Gb neophodna kolicina ram memorije za svaki smartfon danas
Ne greska, mislio sam na Leon, provereno losije radi od tog Spirita ali i dalje na donjoj granici prihvatljivosti, valjda su ih na taj nacin distancirali i cenovno i funkcionalno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari