Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Ne mogu da verujem da ce vip nabaviti sedmice samo u toj boji, aj da dobiju neku manju seriju pa da razumem ali da svi budu ''zlatni''.. uzas.
Obicno su do sada svi operateri nabavljali telefone u crnoj ili sivoj/silver/beloj boji.

Ima sigurno neka fora. Verovatno ih dobijaju nešto jeftinije ili tako nešto...

^ Uvek je zlatna boja bila malo skuplja,bar kod ovih preprodavaca je tako :) Mozda je neka defektna serija stigla u Vip :d:p

Pa gde ces bolje, taman se slaze uz zlatan zub:d. Drecavi amoled, sareni UI i sljasteci lim.

Zlatna boja se jako slabo prodaje bez obzira na cenu jer je kič. Primer za to je zlatni i rose gold iphone. Možda su se druge boje razgrabile. U mts imaju pored zlatne i crnu i belu. Biće kasnije svih boja. Čemu tolika žurba. Da neće nestašice biti.

@hsv,sta kazes na ove fotografije?
Treci primer,nema sanse da je i ovo demo verzija sedmice. Definitivno je Samsung spremio suprise korisnicima u low light uslovima

Zuckasto samo tako. Mada,slaze se ta zutica sa zlatnim modelom,i zlatnim zubom :d

Koji Samsung bot...

Kako je gadan telefon u onom silikonu.

@hsv,sta kazes na ove fotografije?
Treci primer,nema sanse da je i ovo demo verzija sedmice. Definitivno je Samsung spremio suprise korisnicima u low light uslovima

Zuckasto samo tako. Mada,slaze se ta zutica sa zlatnim modelom,i zlatnim zubom :d

O čemu pričaš? Žućkasto je jer je takvo ambijentalno svetlo, kakve fotke trebaju da budu, plave pod tim svetlom? Nisu mi jasni likovi kao koji žive da nađu manu koje nisu tu, da bi dokazali nekom šta? Imaš izbor, idi na LG G5 ako ti se ne dopada temperatura boja noćnih fotografija, smarate sa "piss filter" glupostima. Kvalitet fotografija je po meni i više nego dobar, a nastavljanje sprdačine samo zarad sprdanja nije preporučljivo ni u jednoj temi.

Elem, zlatnu boju ne bih mogao da svarim nikako, tako da džabe i VR i sve, izgleda da ću pričekati da dobiju normalnu boju, a ako ne ništa od kupovine u Vip-u, prosto i jednostavno.

Poslednja izmena:
@ gizmo,evo ti slike sa G5,ista meta,isto odstojanje,pa uporedi kakvo je zaista ambijentalno svetlo ;)

Temperatura boja je hladna na tim fotkama. Tebi ispade da je G5 referentna kamera, otkud ti ideja da je to pravi prikaz situacije? Da pricamo o nekom Canon DSLR-u pa da se uporedi, ovako je samo preferencija da li volis hladne ili tople boje...

^ Realnije da jeste ta boja pravi prikaz situacije. Ne moze jedan Ip 6s ili LG G5 bas toliko da prikaze hladniju boju u low light situaciji. Negde tu ne stima. Definitivno Samsung baca i vise nego sto treba ka zutoj boji,bas u low light-u.
Izvinjavam se sto sam kacio primere fotografije kamere u temi koja je predvidjena za taj telefon ;)

pa s7 ga ubio ovde. pogle kako je spaljen astal sa tanjirima na LGu

pa s7 ga ubio ovde. pogle kako je spaljen astal sa tanjirima na LGu

Spaljeno je skoro sve na toj, plus pogledaj crvenu, na ovim reklamama sta li su ispod tanjira.
A kolicina detalja:

4M6ae7k.jpg
ILAgP4X.jpg

bTPQvdD.jpg
U14BQhg.jpg

Ali dobro, neki se i dalje vode onom vise megapiksela = bolja fotka. :D

Poslednja izmena:
na ovim cropovima se lepo vidi ono što ubija LG kamere, to nenormalno oštrenje. G2 G3 G4 G5 uvek ista priča. oni algoritam uopšte ne menjaju, ne dorađuju izgleda.
ono što je meni bez veze je što je samsung to opet pojačao nakon S6, naravno opet ni blizu LGa kao što se i ovde vidi.

koliko sam video u onom singapurskom testu koji si kačio, S7 ima bolji algo za noćne i high iso fotke, to je i bila najveća mana na S6, tu je G4 bio baš dosta bolji. ono stepenište na ISO 500 izgleda dosta bolje nego na S6 sa ISO 640, a inače na istom telefonu te dve vrednosti ne prave toliku razliku u kvalitetu.
deluje i da bolje eksponira u low lightu sa jakim svetlima.
i da stvarno ponekad previše vuče na žuto (npr ona poslednja fotka u ateljeu ili šta je već, ono platno sa drvetom levo odlično to pokaže).
takođe čini mi se i da S7 ima manje šuma od S6 (uprkos pojačanom oštrenju), kao i lepši kontrast na slikama (valjda ovo nisu čačkali u podešavanjima :D)

A što lepo ne bi sačekali da se G5 i S7 nađu u prodaji sa finalnim softverom i onda upoređivali ?
Prerano je za ovakva poređenja ...

[YOUTUBE]NptM1N5Jtbs[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
na ovim cropovima se lepo vidi ono što ubija LG kamere, to nenormalno oštrenje. G2 G3 G4 G5 uvek ista priča. oni algoritam uopšte ne menjaju, ne dorađuju izgleda.
ono što je meni bez veze je što je samsung to opet pojačao nakon S6, naravno opet ni blizu LGa kao što se i ovde vidi.

koliko sam video u onom singapurskom testu koji si kačio, S7 ima bolji algo za noćne i high iso fotke, to je i bila najveća mana na S6, tu je G4 bio baš dosta bolji. ono stepenište na ISO 500 izgleda dosta bolje nego na S6 sa ISO 640, a inače na istom telefonu te dve vrednosti ne prave toliku razliku u kvalitetu.
deluje i da bolje eksponira u low lightu sa jakim svetlima.
i da stvarno ponekad previše vuče na žuto (npr ona poslednja fotka u ateljeu ili šta je već, ono platno sa drvetom levo odlično to pokaže).
takođe čini mi se i da S7 ima manje šuma od S6 (uprkos pojačanom oštrenju), kao i lepši kontrast na slikama (valjda ovo nisu čačkali u podešavanjima :D)

Ispravili su izgleda malo i za dnevne i za nocne kad se uporedi sa S6, jer S6 je isao na hladnije tonove samim tim i manje realne boje, tj. da tako kazem napucane. Posebno crvena, zelena itd.
Sad je hardver bolji, samim tim nema preterane potrebe za agresivnim softverom jer hardver dosta izvlaci, sve ide jedno sa drugim.

Sto se tice toga da vuce na zuto slazem se, ali mislim da nije nista preterano jer opet u pitanju su algoritmi za low light, jer su isli na to da smanje agresivno ostrenje i sum, da slika deluje realnije sto je vise moguce, pogledaj sta su napisali bas ispod te fotke:

The limited light available in this closed shop would be handy in showing how the smartphones deal with limited light in a predominantly dark field. The S6 did well in capturing the darker details in the back, but it was the S7 who managed to bring color vibrancy into the final image. The black & white sketches along the wall show up nicely on the S7's copy.

Sto se i vidi, jer scena je takva, ima puno boja i detalja i bilo koji telefon se u takvim uslovima muci, mislim da je S7 odradio odlican posao sto se te fotke tice.

ma kakav vibrancy, usro ga je dibidus :D

jel si ti video nekad ovako fluorescentno žuto zeleno drvo, a da nije u černobilu :D

iCSDKbI.jpg

bJYw7n4.png

Lol :d
Pa sigurno nije ni tako bledunjavo kao na S6. Pogledaj onu vazu do drveta pa uporedi kako je ispalo lose na S6. Istina je sigurno negde izmedju. :D

Poslednja izmena:
ovu crvenu misliš?

ako je na tu, kako loše na S6 lol. pa ovo na S7 prži. pogledaj koliko je prezasićena, sva je u tačkicama od probijanja.

jhsujsJ.jpg

ofq31Pk.png

Nema sta da se proveri, 100000% da ne radi, sljamsung je to...

Ovaj na xda kaze da 6P ima bolju bateriju. :)

Ne bih da postavljam opet, kacio je ovde loznica. :)

Nazad
Vrh Dno