Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm...ne :)
Cookies koliko ja znam ne očitavaju MAC adresu, keš s tim ne bi trebalo da ima veze, nešto treće ne postoji inče bi ih blokirali AV programi...
Ukoliko sam u krivu voleo bih da znam kakav mehanizam se koristi.

Ja izguglah da uz principu ne može. MAC je vidljiv u lokalnoj mreži, dok se izgubi kad prođe ruter ka internetu. Postoji mogućnost da browser pokupi neki plugin koji može da obezbedi i takav podatak. Oko proxy i vpn treba biti obazriv.

Ja nemam pojma o cemu vi pricate, pa bar se mac adresa promeni za sekundu.
A oni i ako mogu najvise sto mogu dobiti mac adresu je od modema nikako od racunara.

Ja nemam pojma o cemu vi pricate, pa bar se mac adresa promeni za sekundu.
A oni i ako mogu najvise sto mogu dobiti mac adresu je od modema nikako od racunara.
This.
Niti oni mogu da dobiju mac adresu niti je to nesto nepromenljivo kao sto mnogi misle.

Toliko sam se razocarao u KP. Kupio sam skorije aparat i prodavac se kroz neku trange frange pricu napravi lud i mimo dogovora ne posalje adaptere uz aparat. Adapteri su bili deo oglasa i deo price, medjutim on je to hteo na fin potuljen nacin cenu koju sam mu spustio da anulira. Ja to kao i progutam, medjutim toliko se klinacki ponasao sutradan kada sam ga pitao za adaptere, da mi soli pamet kako sam jeftino prosao itd ... I nista to prodje 2 3 dana, 4 ti dan prodje mi kroz glavu da mu trazim br od prodavca "madjara" od kojeg je kupio aparat jer jos uvek imam garanciju. Medjutim prodavac me blokirao, na poruke nije odgovarao... Ja mu dam negativnu i danas imam sta da vidim (oko 2 nedelje kasnije) nema negativne :). Izgleda da na KP sitnije muljaze i prevare prolaze, ono u fazonu prodajem ip6s full oprema kao nov i ti to dobijes ali bez opreme ma nema veze obrisacemo ti negativnu ! sta hoces dobio si telefon. Tako da eto pamet u glavu, cak mozda i ja sa 100 pozitivnih ko zna koliko sam ljudi prevario.

Toliko sam se razocarao u KP. Kupio sam skorije aparat i prodavac se kroz neku trange frange pricu napravi lud i mimo dogovora ne posalje adaptere uz aparat. Adapteri su bili deo oglasa i deo price, medjutim on je to hteo na fin potuljen nacin cenu koju sam mu spustio da anulira. Ja to kao i progutam, medjutim toliko se klinacki ponasao sutradan kada sam ga pitao za adaptere, da mi soli pamet kako sam jeftino prosao itd ... I nista to prodje 2 3 dana, 4 ti dan prodje mi kroz glavu da mu trazim br od prodavca "madjara" od kojeg je kupio aparat jer jos uvek imam garanciju. Medjutim prodavac me blokirao, na poruke nije odgovarao... Ja mu dam negativnu i danas imam sta da vidim (oko 2 nedelje kasnije) nema negativne :). Izgleda da na KP sitnije muljaze i prevare prolaze, ono u fazonu prodajem ip6s full oprema kao nov i ti to dobijes ali bez opreme ma nema veze obrisacemo ti negativnu ! sta hoces dobio si telefon. Tako da eto pamet u glavu, cak mozda i ja sa 100 pozitivnih ko zna koliko sam ljudi prevario.

o tome sam vec govorio, jos jedan nasamaren i prevaren kupac od strane prodavca ali po najvise od neozbiljnog i neprofesionalnog ponasanja od operisanog kp tima.

srb85

shvatas da ti nisi prevaren?
licno si preuzeo predmet na kome si mogao da vidis sva ostecenja koja si kasnije primetio

tvoj je problem sto nisi pogledao stvar kako treba na licu mesta

primopredaja uzivo se nikako ne razlikuje od kupovine na pijaci ili u prodavnici, a tamo se i te kako zagledaju predmeti

posto nisi primetio nista sto ti smeta, otisao si kuci i s obzirom da nisi kupio nov proizvod u ovlascenoj radnji, nemas pravo na zalbu, jer si vrlo lako mogao ti da ostetis uredjaj i posle da isterujes pravdu

ne kazem da si ga ti ostetio, ali si apsolutno ti kriv i niko drugi
prodavac je los covek, jer je lagao, ali posto si ti preuzeo predmet licno i te sve nedostatke mogao da vidis, kriv si iskljucivo ti

gomilu puta mi se desilo da prodam nesto uzvio, kupac samo uzme kesu i kaze u redu je
ja znam sta sam prodavao i prodavao sam izuzetno ocuvane i potpuno ispravne stvari, ali mi i pored toga jako smeta kada kupci ne provere sta kupuju
sta mislis sta se desava ako mi se ti kupci koji nisu pogledali stvar, jave posle toga sa problemom?
idu na block

srecom nisam imao puno takvih slucajeva, vecina je bila iz apsolutnog neznanja kupaca, gde su bili u fazonu "kod tebe je soni citao narezane diskove, ovaj moj disk nece" , a napomenuto je bilo da ce morati da prereze sve diskove sa posebnim softverom kako bi softmodovan playstation 2 mogao da ih procita...plus sto ja nemam nikakve veze sa njihovim diskovima, ali su uvek spremni da traze novac nazad i ako su oni krivi...
napominjem opet, nisam imao puno takvih slucajeva

Poslednja izmena:
To sam i ja njemu pokušao objasniti ali on tvrdoglavo odbija da shvati.....

gomilu puta mi se desilo da prodam nesto uzvio, kupac samo uzme kesu i kaze u redu je
ja znam sta sam prodavao i prodavao sam izuzetno ocuvane i potpuno ispravne stvari, ali mi i pored toga jako smeta kada kupci ne provere sta kupuju
sta mislis sta se desava ako mi se ti kupci koji nisu pogledali stvar, jave posle toga sa problemom?
idu na block

Ne košta ništa da kupcu napomeneš da kad uživo gleda predmet (a i preko slika, ako nisi ništa prećutao) garantuješ za ispravnost a da li mu odgovara izgled treba odmah da se izjasni a ne posle 5 dana.

@probotzor
Čovek je možda ispao naivan , ali jeste prevaren.
Ono što nije deo oglasa, posebno se naglasi u smislu "adapteri nisu deo ponude "
Čovek nije lično preuzimao , nego mu je poslato , ako sam lepo pročitao, a znaš kako to ide : "potpišite, platite, doviđenja "
Ovako ti nama ispriča tvoja iskustva, prethodno ispljuva čoveka....

Poslednja izmena:
Drugari, ne zamerite na postu, nije da iritira, vec da skrene paznju, ne znam za njegov slucaj, ali postoje i kvarovi koji se manifestuju kasnije, nakon duze recimo upotrebe, ili tek kad se poveze sa necim, ili u skroz nekim drugim okolnostima, prodavac takve stvari moze da precuti, da ih kupac ne primeti na ulici, ali da ih konstatuje tek nesto kasnije, za moj nacin shvatanja ovo je takodje vid prevare, na stranu to sto je licno preuzimanje opcija.

Svaka kupovina polovne stvari nosi rizik, navedeno je jedan od njih.
Kako uopštr misliš da dokažeš da je prodavac znao za problem?

@probotzor
Ono što nije deo oglasa, posebno se naglasi u smislu "adapteri nisu deo ponude "
Čovek nije lično preuzimao , nego mu je poslato , ako sam lepo pročitao, a znaš kako to ide : "potpišite, platite, doviđenja "

Probotzor govori o iskustvu člana Srb85, tj. njemu se obraća.

A kada kupite recimo graficku karticu i ona crkne posle 20 dana? Dok u zakonu pise da za polovnu stvar, garancija 6 meseci?

Skriveni nedostaci

Član 482

(1) Kad se posle prijema stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari (skriveni nedostatak), kupac je dužan, pod pretnjom gubitka prava, da o tom nedostatku obavesti prodavca u roku od osam dana računajući od dana kad je nedostatak otkrio, a kod ugovora u privredi bez odlaganja.

(2) Prodavac ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto protekne šest meseci od predaje stvari, izuzev kad je ugovorom određen duži rok.

kod ugovora u privredi (preduzetnik ili pravno lice - privredna drustva), nema rok od 8 dana

A kada kupite recimo graficku karticu i ona crkne posle 20 dana? Dok u zakonu pise da za polovnu stvar, garancija 6 meseci?

Nikad neću da zaboravim šta mi je rekao prodavac u jednoj prodavnici. Za sebe uvek ima najnoviju i najskuplju kartu za dž, kupio je jednu pre ko zna koliko godina, kako se približi kraj garancije on je spali a pošto nema nove uvoznik mora da mu da ekvivalent u ceni, kako dobije zamensku novije generacije počinje novi period garancije. I tako u krug.

Pa da, tako ljudi rade. I to nije ništa neobično.... Ja iskreno to nikad nisam radio ali imam par poznanika kojima je to navika....

To se meni nikad nije desilo jer uvek mi crkne nešto što i dalje ima na zalihama :D

@probotzor

ja govorim o srb85 koji je licno preuzeo predmet i nije se bunio, a sada na sav glas vice da je zrtva, jer uredjaj ima linije po ekranu, koje nekako misticno nije uocio prilikom licnog preuzimanja -.-

Izvinjenje, mislio sam da komentarišeš citat korisnika donmarkon

Pa da, tako ljudi rade. I to nije ništa neobično.... Ja iskreno to nikad nisam radio ali imam par poznanika kojima je to navika....

A posle se čudimo što su prodavci i serviseri ovakvi i onakvi, što danima testiraju i sl. Napisao sam na onoj temi o pravima potrošača: ima svakakvih prodavaca, ali stoke je mnogo više među kupcima (tu naravno mislim na legalne trgovine, ne na kojekakve muljatore sa buvljaka i KP).

Nije valjda riknula quadro?

Nije, ovo je druga karta iz drugog racunara. U pitanju je HD 6870 raedon. Prodavac mi kaze da ne zna sta da radi, i da nema para da mi vrati i da saradjuje sa nekim likom i da on nece da mu uvazi reklamaciju i ako imaju na stanju istu kartu za prodaju na KP.

Koji se zakon odnosi na prodavca koji nema firmu i prodaje polovni predmet?
Inače ako se kupuje polovni predmet od firme minimalna garancija je 12 meseci.

Poslednja izmena:
Sad gledam ZOO spominju se i fizička lica, tako da mislim da će trebati pravnik da objasni.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno