Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Pa ima i Note 5 4GB RAM-a pa se slicno, tj. malo gore ponasa, dakle nista novo.

I to + bloat...
Osim klinera stižu i svi microsoft programi ...
Jer smo mi to tražili :D

^ Pa ti sigurno nisi trazio posto ne planiras kupovinu S7. :D
Ali su izbacili svoje aplikacije, ukljucujuci video i audio plejer.

Pa ima i Note 5 4GB RAM-a pa se slicno, tj. malo gore ponasa, dakle nista novo.
Pa po klipovima sa novim 6.0.1 na notu 5 multitasking konacno pocinje da radi kako bi trebalo...neko je kacio snimak gde par igara trenutacno otvara, nema ponovnog ucitavanja. Eno i na s6 temi kaze covek da je juce stavio mm i da je mt dosta bolji kao i odziv telefona generalno. Kako god, meni i takav kakav je trenutno radi posao.

Od samsunga samo note serija nema zamenu ili konkurenciju (i to snapdragon verzija).

Izbacili video i audio player, a ostavili i dodali još više đubreta - strašan potez :)

Sta ih boli uvo vecina ljudi koji ce ga kupiti nema ni pojma da to ne radi kako treba, sto bi se cimali.
Ne al ozbiljno sad, ovo je vec po meni velika sramota. Toliko love imaju i mogucnosti, oni godinama nista ne preduzimaju. Oni to da hoce, mogu najbolje stručnjake da dovedu sredili bi to za mesec dana, ne znam u cemu je fazon.
Steta za ovakav telefon i procesor i izradu i dizajn i sve.

Pa po klipovima sa novim 6.0.1 na notu 5 multitasking konacno pocinje da radi kako bi trebalo...neko je kacio snimak gde par igara trenutacno otvara, nema ponovnog ucitavanja. Eno i na s6 temi kaze covek da je juce stavio mm i da je mt dosta bolji kao i odziv telefona generalno. Kako god, meni i takav kakav je trenutno radi posao.

Pa nece valjda S6/N5 da rade bolje od S7? :d :smash:
Ne znam, vec sam par puta rekao da meni ovo nije nikakav problem. Ne drzim previse aplikacija u pozadini, ali da treba da radi bolje treba, naravno da se slazem. Samo ne mislim da je nesto sto bi me odvratilo od kupovine. Takodje ovi izlozeni modeli na MWC sigurno nisu imali instaliran finalni softver.

Poslednja izmena:
Upravo to, cek finalni softver i da se pojave na testovima pa cemo da sudimo ;)

Što ih briga za SW, ionako 95% korisnika koristi samo prednju kameru, fb i ig.
A to za cijenu za godinu, pa možda polovan. Sumnjam da nov S6 /S6E možeš da kupiš sad ispod 500, eventualno 450.

Na polovan sam i mislio. Mada komsija uzeo nov s6 pre desetak dana za 380e, a i juce videh na oglasima opet jedan za 390...edge drzi prilicno jacu cenu.

Vise necu da dajem tolko para za mobilne to su realno bacite pare samo neki kinez do 200e.

Dobio free Gear S2 3g koji kosta 300$ uz pre order Srebrnog edgea

Dobio free Gear S2 3g koji kosta 300$ uz pre order Srebrnog edgea

53286714.jpg

:d

Edit: A zasto srebrni?? ,)

Poslednja izmena:
53286714.jpg

:d

Edit: A zasto srebrni?? ,)
Zato sto nema beli :D
Da na crnom ne ostaju otisci, uzeo bi njega, al kad vec ostaju na oba, lepsi mi srebrni.
Imam jos 12 dana da se predomislim pre nego sto ga posalju, znacu sig kad odem do prodavnice da vidim, al to je to
A sat stize u petak [emoji16]

Zato sto nema beli :D
Da na crnom ne ostaju otisci, uzeo bi njega, al kad vec ostaju na oba, lepsi mi srebrni.
Imam jos 12 dana da se predomislim pre nego sto ga posalju, znacu sig kad odem do prodavnice da vidim, al to je to
A sat stize u petak [emoji16]

Sat prodas cim stigne a odlucis se za crni do kraja februara. :D

Sta fali srebrnom?...kontam i ja da cu na tu boju ako se odlucim za edge, dobro dodje za promenu od belih i crnih telefona.

While the microSD slot has made a return on Galaxy S7 and S7 edge, the slot does not feature Android 6.0's adoptable storage system. Why? Samsung says for two reasons. First, if someone pulls out the SIM and doesn't replace the SD card - or leaves it out and starts trying to open apps - the microSD card formatted as system storage could result in confusion for users. You also can't remove the SD and place it in another device, which Samsung claims people commonly do. Second, Samsung claims Google is discouraging adoptable storage on phones which have sufficient built-in storage and/or place the SD in a spot where it may regularly be removed, like the SIM slot. Do I believe people could become confused in some way about what adoptable storage entails? Sure. Do I believe this means it should be completely disabled, as opposed to a flag nested away in developer options for power users who actually want it? That's a much harder sale to make. LG has allegedly chosen to do the same thing (disable adoptable storage) on the G5 for the same reasons.

Vezano za sd karticu,ono sto sam pisao juce..

[youtube]jXj8Bil7vFI[/youtube]

I pored otportnosti na vodu ja ovaj mob nikada ne bih smeo da koristim u bazenu (mada za to nije ni namenjen) :)

Poslednja izmena:
U principu meni je to za karticu i bolje resenje da bude zasebna memorija.
Sto se tice koriscenja u bazenu, bas me biti kakav ce generalno stav samsunga biti po pitanju reklamacije uredjaja kojima senzor pokaze da su bili u vodi...i sony je imao cvrstu politiku pa odustao na kraju!?!

Display Mate test S7/E displeja - http://www.displaymate.com/Galaxy_S7_ShootOut_1.htm

Ocekivano sjajni displeji. Ovaj sajt je i ranije hajpovao amolede koji su bili sve samo ne dobro kalibrisani i najbolji ali ovaj put znam da se radi o super displejima jer sam video S6 i tek za taj amoled (aj vecim delom i za Note 4) mogu da kazem da su blizu savrsenstva, konkretno tesko mi je da zamislim bolji displej (prikaz) od onog sa S6 i mislim da ce svaki sledeci napredak (kao ovaj na S7) tesko biti vidljiv ''golim okom''. Naravno da ce se pojaviti i 4k amoledi pa mozda budu jos bolji za VR i slicno ali ovde mislim na normalnu upotrebu, stvarno mi je tesko da zamislim bolji displej od onog sa sestice (logicno i od ovih S7 iako ih necu videti jos neko vreme)

Za burn in ne brinem previse :) Samo treba paziti pri kupovini polovnih da ne naleti neki primerak ''iz izloga'' a koliko se secam desavalo se par puta na forumu da se ljudi zalete na niske cene po oglasima (samsung/nokia-lumia) i onda dobiju fon sa sprzenim ekranom.

Sto se tice koriscenja u bazenu, bas me biti kakav ce generalno stav samsunga biti po pitanju reklamacije uredjaja kojima senzor pokaze da su bili u vodi...i sony je imao cvrstu politiku pa odustao na kraju!?!

Na nekoliko sajtova sam vec video da navode tu prednost IP68 zastite za koriscenje na kisi/snegu ili kao preventiva od slucajnog pada u vodu ali jos nisam video zvanican stav Samsunga o tome. Mada oni imaju toliko para da im verovatno nije problem da popravljaju/menjaju uredjaje koji su ''propustili'' vodu fabrickom greskom ili nepaznjom korisnika (sto je dosta cest slucaj)

Sad se setih da sam i za S6A/Z5 video u papirologiji da je IP68 potvrdjen ''u laboratorijskim uslovima'' i da u sustini telefoni tada mogu da se potope do 1.5m i 30 min ali da je namena ove zastite pre svega od slucajnih potapanja, kvasenja, atmosferskih padavima i sl.

Za S7 ne mogu da nadjem takve ''bele papire'' ali realno ovako mocne, premium cyber-fensi telefone nikada ne bih potapao u slanu morsku vodu ili po nekim barustinama, dovoljna mi je zastita od kise, snega i to sto znam da im nista nece biti pri slucajnom kracem potapanju :) Nisu ovo sprave za prljanje u barama ili da ih nagriza so, ja sam pogresio i sto sam Z2 potapao u reku pa je telefon poprimio taj neki smek na kratko a i morao sam da cistim prljavstinu sa stakla.

Ali s obzirom da ce ove sedmice biti veoma popularne ocekujem da ce se masovno ''unositi'' u bazene, da ce se vidjati po plazama, ''adama'' itd :)

Poslednja izmena:
[youtube]AdHHWM99Nwo[/youtube]

Peca je korisnik ip6+ ? Ako je tako onda nije ni cudno sto je odusevljen dimenzijama s7edge :)

Da li neko ima informaciju hoce li biti zakljucani na Mts mrezu ovi prvi primerci koji se uzimaju u preorderu? Kakvo je iskustvo sa prethodnim verzijama s6 i s6 edge plus, da li su simfree ili zakljucani?

Poslednja izmena:
@HSV
Druze,moze amoled biti savrsen po prikazu koliko god hoce,ali dok god ima i najmanju sansu za popije burn in-za mene je to fejl krvavi!!! Zamisli pljunem na nov tel 700-800€,i onda moram da pazim na brajtnes,tj da ga ne odvrcem mnogo,da nebi zaradio burn in...???wtf??? Za te pare,po meni fon bilo koji NESME da ima manu,ali nikakvu!!!!

Naravno da ima šanse, isto kao što postoji opasnost i verovatnoca da te zgazi auto kada izadjes na ulicu, tako i ovde, i to je prosto tako. Zbog takvih stvari postoji garancija.
Ne sećam se da su se u temi o S6 ljudi masovno žalili na burn in...a članovi foruma su zahtevniji korisnici od proseka.

Pojavilo se par oglasa na 700€. Primamljiva cena. Razmišljam da zamenim uz toplatu ip 6s, da oprobam jedno pola godine.

Kakva garancija?! Burn in se ne priznaje.
Inace, pominje li neko da li je resen smearing?

Da li neko moze da mi da link gde bi mogao da skinem melodije i notofikacije,fabricke za s7 naravno.

Nazad
Vrh Dno