Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

A to je kao sad neka mana? Primetices razliku izmedju 20MP i 9MP nastalih preko 1/2.6'' senzora sa telefona?

Poslednja izmena:
Na više mesta je rečeno da je to razlog zašto nisu uveli USB v3.0 Type-C...
To stiže na naredne samsung telefone - kvota 1 :)

Ima li negde poređenja ove kamere i g5? Koja je na papiru bolja, senzori, blende i tako to, ne razumem se mnogo?

Po specifikacijama G5 ima isti senzor kao G4. Plus ona dodatna od 8MP.

Samsung ima prvu dual-pixel kameru, vece piksele od standardnih i veci otvor blende od G5. Velicina senzora je valjda ista.

Mislim da ce obe kamere biti odlicne.

Poslednja izmena:
Pravi sminka tel za stola u kafani, vidi se da su zaposlili nove ljude da rade, od prosle godine. Stvarno mocno izgleda, ni jedan drndroid mu ne moze prici definitivno ni po cemu, pa ni po izgledu, ni po hwu ma nista. Ali i cijena *** nije zato zlatna...[emoji16]

Poslednja izmena:
Izgled je jako subjektivna stvar i mozda je za tebe tako. Meni je najgora stavka ovde dizajn koji i nije tako los ali su mogli malo vise da ga unaprede u odnosu na proslogodisnje modele. Podseca na jabuku sa njihovim s modelima :)

Bolje i tako kad vec imaju odlican koncept nego da eksperimentisu ko lg :d

LG je nakon G4 prosto morao da ide na drugaciji dizajn tj. materijale. Samsung ne. Ali kao sto su mnogi rekli a i ja ranije, ne cini izbor materijala telefon kvalitetnim i dobro odradjenim. Bolje da su isli na V10 dizajn.

Kad sam vidio na video-u od ove erice, kako sija i sljasti, ima djevojke da otkinu na ovo...a i muskarci Boga mi. [emoji23] Zna samsung sta radi. Zabalili su i ovde samo nece da priznaju.[emoji23] Mozemo se samo dvoumiti koju boju.[emoji51]

Poslednja izmena:
Evo ja prvi priznajem da mi se svidja telefon i dizain u podpunosti, streljajte me. To sto ne vidim poentu lg-jevih dodataka u 21. veku sta ja da radim (po meni i jeste definicija dobrog smartfona da ne moram da nosim sa sobom gomilu drugih uredjaja i dodataka).

Ma nema šta, odličan telefon.
Prvi samsung od s2 koji mi se svideo i imam želju da ga posedujem :)
Ne mogu sem tw da mu nađem nijednu manu. . .

Tel nije los nikako ali su mogli malo dizajn da osavremene. Godinama teraju slican pravac. Ja sam sipruti vec predlozio da uzme s7e na leto kad joj istekne ugovor. Licno meni nije zanimljiv zbog TW i trebalo bi da budu malo popustljivi i izbrisu toliko bloota

Video sam na nekim od ovih klipova da tw i dalje zestoko skripi. Cak im i recents meni laguje

Primetio sam isto, a i ovi iz anandtech-a.

Recent je bolesno odradjen. Veci razmak izmedju kartica postoji, a skrolovanje neprirodno za Android...

Poslednja izmena:
Da, animacija skrola i uopsteno layout je nekako lose odradjen. Vidim da ce i dalje najlosiji deo (za mene najbitniji) samsunga biti krs softver

Zasto mijenjati nesto sto je dobro. Jedino samsung ima ovaj krsten raspored dugmica sa strane. Svi ostali nesto mijenjaju, a nikako da ubodu, te stave na sredinu, te gore, te dole, jos samo nazad nisu pokusali. Pa se cesto desi da pritisnes dugme kad uzimas telefon.
Jedino apple i samsung drze taj neki nivo i znaju sta rade, ovo ostalo ne zna dje goni, proizvodjaci na baterije.

Jedino jos u sta sumnjam je neki drop test sa treceg sprata. Nadam se da ce i to ubrzo. [emoji15]

Poslednja izmena:
Sta bre ne mozete da nadjete manu, jedan od najruznijih telefona na trzistu, home dugme i generalno taj dizajn prednjeg dela, gde se ekran nikad ne uklapa s kucistem vec onako strci kao rupu da si odsekao.. katastrofa

Sent from mTalk

Ma nema šta, odličan telefon.
Prvi samsung od s2 koji mi se svideo i imam želju da ga posedujem :)
Ne mogu sem tw da mu nađem nijednu manu. . .

Takodje, posle S2 i S6 Active prvi Samsung telefon koji stvarno zelim da kupim :) Sto je samo dokaz koliko smo bili u pravu svih ovih godina sa svim kritikama, sada se to tek vidi a u sustini i S6 je mogao da bude ovakav ali Samsung ocigledno ima dobar plan kako da mlati kes i kako da uvek ima najbolju prodaju ;)

Mada moram da priznam da me kao i kod S6 Active uzasava sama pomisao na TW UI tj ne mogu da lazem sebe, znam da bih se nervirao sto nema malo cistiji i lepsi, manje zabloatovan UI kao Sense/Sony, ne mora to da bude GPE mada to bi bilo savrsenstvo, od 500e iz oglasa :) I naravno, zenskast zaobljen oblik/dizajn mi se ne svidjaju (to mi je ocajan dizajn jos od S3) mada crni S7 Edge moze da prodje.. jeste ovo idealno za saku ali ja ne volim tako zaobljene telefone.. da je bar malo ''zaostrenih ivica'' kao Note 4/5 bilo bi bolje.

Nema sta, odradili su odlican posao i ko sada pljuje hardver, izradu, bateriju, kameru itd ovog telefona ocigledno ima neki veci problem tj fanbojizam.

Poslednja izmena:
Evo ja prvi priznajem da mi se svidja telefon i dizain u podpunosti, streljajte me. To sto ne vidim poentu lg-jevih dodataka u 21. veku sta ja da radim (po meni i jeste definicija dobrog smartfona da ne moram da nosim sa sobom gomilu drugih uredjaja i dodataka).

+1

Sta fali home dugmetu, osim sto mozda nije bas u vinklu 100%? Sad je jos i vece i meni fizicki lepse (od svih do sad i najbolje; optimalna sirina i visina).

uzasava sama pomisao na TW UI tj ne mogu da lazem sebe, znam da bih se nervirao sto nema malo cistiji i lepsi, manje zabloatovan UI kao Sense/Sony, ne mora to da bude GPE mada to bi bilo savrsenstvo, od 500e iz oglasa :)
Pa i ja bih se nervirao. Pogledaj recent samo i notification bar...
Heavy android modifikacije ***. Softver mi je na prvom mestu, a i imaju retardiranu politiku oko update-ova.

Ali dobro, Samsungova godina definitivno, kompletan telefon. :)
Popravio se dosta sammy.

Zaboravit' ces na TW sa ovim. Gledaj zadnje strane, dobra kamera, a ravno ko tepsija, nikakvih izbocina, i raznoraznih grbavih izleta kao kod ostalih.
Jesu iskopirali iP dizajnom ali *** to je to, sto se trazi.
Ne dao Bog da ovo ima GPE, mislim da bi se ostali mogli slobodno ugasiti proizvodjaci mislim na liniju smartphone-ova, i ovako im guzove pomjeraju.[emoji51]

Bas sumnjam da ce se desiti uskoro spoj najboljeg HWa samsung i najboljeg SW nexus. Jednostavno nije u interesu nikoga. Ostali bi izgubili smisao. Svako hoce konkurenciju i izazove, svakako. Bez konkurencije nema ni napretka, letargija i neprikosnoveno vladanje bez zelje i motiva za vise.

Poslednja izmena:
Bas sumnjam da ce se desiti uskoro spoj najboljeg HWa samsung i najboljeg SW nexus. Jednostavno nije u interesu nikoga. Ostali bi izgubili smisao.

Ne samo to nego bi i prodaja znacajno pala jer zamisli da S7 Edge ima vanilla android i podrsku od 4 godine, pa ja prvi ne bih menjao fon te 4 godine vec samo bateriju :d a kapiram da bi svaki drugi kupac takav fon zadrzao duze od 2 godine, to nikome nije u interesu.

Mada dolaze nove tehnologije i fore kojima ce mamiti kupce.. mass potrosaci jedva da znaju da postoji cist android i nexusi (znam dosta ljudi koji koriste androide a nemaju pojma za nexuse) i vise se loze na selfi kamere, VR, rezolucije, antutu skorove itd :)

Poslednja izmena:
Pa naravno.. Stock android vole samo ljudi koji prate mobove i generalno ti tech sajtovi/mediji.
Svi ostali su navuceni na razne skinove i sarene bombona ui-ove

Ni taj GPE nije zlatan. Takav softver najbolje radi na Nexusima(radi kako treba).

Sta fali home dugmetu, osim sto mozda nije bas u vinklu 100%? Sad je jos i vece i meni fizicki lepse (od svih do sad i najbolje; optimalna sirina i visina).

Ocaj, po meni je odvratno sve sto nije jedna celina napred, da ne provaljujes gde zavrsava ekran a gde pocinje kuciste i kad je ugasen telefon. Neki fingerprint senzor u istoj boji ko telefon bi mogao da prodje, a ovo home dugme odvratno zaobljeno, i ovo sljastece kuciste od metala sa kontejnera, nerealno mi je da je ovo nekom lepo..

Nije sto je Nokia, i Nexus 5 mislim da ima isti takav dizajn utapanja ekrana i kucista..

s5%20cigamala.jpg

Vrh Dno