Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

60224bb5c5441b2424ac37e08f1f1f3d.jpg

00385212951022716270ac26b1f8f0b7.jpg

Jos samo vip

Ja, i stojim iza toga. Pogledaj cenu i to su teoretske brzine pisanja, a pogledaj realne brzine pisanja i čitanja flagshipova na interne memorije.

Pa kolika to treba brzina da bude kako bi mogla da se reprodukuje pesma ili slika sa microSD kartice ? :D
Ovo je i više nego dovoljno i za 4K, a ne za ostale fajlove ...

Osim toga može da se ubacuje i u druge uređaje, da radi kao fleš - ima brdo mogućnosti!
Kako je Epl to odradio pa na finjaka dere pare za veće verzije, a to što verzija od 16GB i 4K ne idu zajedno nema veze :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Galaxy S7 and Galaxy S7 edge use Sony IMX260 camera sensor, in-house audio chip

We ran the AIDA64 app on the Galaxy S7 edge at MWC and found that the device has a Sony IMX260 sensor, an upgrade over the IMX 240 used in the Galaxy S6 lineup and the Galaxy Note 5. Perhaps it’s not surprising that there is no BRITECELL sensor – Samsung had said the BRITECELL camera will have a pixel size of only 1 micron, which is considerably smaller than the 1.4 micron pixels on the S7 and S7 edge. So both devices should be using the IMX260 in every market, which means they should offer the same image quality at all times unlike the Galaxy S6 and Galaxy S6 edge. The front camera sensor remains the same as last year’s.

While Samsung might not be using its own camera sensor, it certainly seems to have developed a custom audio chip for its new Galaxies. Our SamMobile Device Info app reported a “Lucky CS47L91 Sound” chip on the device. If you remember, we had exclusively reported that the Galaxy S7 is codenamed Project Lucky, so it certainly seems like this chip is custom-made by the Korean manufacturer. Hopefully it will offer the high-quality sound Samsung is promising compared to previous Galaxy flagships.

Jedino sto mi se ne svidja kod 12MP je 4:3.

Pa kolika to treba brzina da bude kako bi mogla da se reprodukuje pesma ili slika sa microSD kartice ? :D
Ovo je i više nego dovoljno i za 4K, a ne za ostale fajlove ...

Osim toga može da se ubacuje i u druge uređaje, da radi kao fleš - ima brdo mogućnosti!
Kako je Epl to odradio pa na finjaka dere pare za veće verzije, a to što verzija od 16GB i 4K ne idu zajedno nema veze :D

Ne stavljaju se na telefone samo muzika i filmove ;).

Pogledaj cenu ove kartice... 99.99% sa S7 je nikada neće kupiti... Izvadiće iz prošlog telefona neku polu kršinu... ili iz preprošlog ako prošli nije imao slot ;).

Naravno da ne podržavam doplatu od 200 evra u slučaju 16>128gb od strane Applea, ali eto Samsung je mogao da se isprsi i da da za recimo 100 evra. Ali ah, wait, to su sve iste deratorske kompanije.

Ako će logikom da je brzina dovoljna za slike i muziku... a onda su i brzine 3 i 4g mreže dovoljne za sve to, izbacimo storage skroz ;). Ah wait, 99.99% ljudi nema te protoke u paketima, ali eto postoji tehnologija.

Da se razumemo S7 mi deluje kao fin, zaokružen proizvod, ali eksterne memorije smatram korakom nazad.

Poslednja izmena:
Da se razumemo S7 mi deluje kao fin, zaokružen proizvod, ali eksterne memorije smatram korakom nazad.

Cekaj, valjda ti je jasno da svaki S7 ima ultra-brzu internu memoriju, 32/64Gb, sta je onda problem? Toliko imaju i ajfoni (+128Gb koja je sve samo ne jeftina) ali bez mogucnosti prosirenja :)

I zasto taj potez koji svi hvale ocenjujes i hejtujes na osnovu pretpostavke da ce neko da izvadi sporu micro sd iz nekoliko godina starog telefona i ubaci u S7?

Evo ja prvi bih kupio neku dovoljno brzu micro sd 64-128Gb za ovaj telefon i jednostavno posle toga ne bih razmisljao o memoriji ;)

A cak i jeftine Kingston kartice rade lepo u novim telefonima (npr 32Gb od 2k din), ni famozno 4k snimanje a ni 720p/120 fps nisu nikakav problem.. ne vidim razlog za cinamnje oko toga.
Jedino sto sumnjam u trajnost tih najjeftinijih kartica ali to je neka druga tema (nekima rade bez problema i po 5 godina).

Poslednja izmena:
Mislim da se sd kartica u s7 ne ponasa kao sto je namenjeno u android mm. Tako sam negde procitao. Valjda nema onu opciju da bude kao internal storage

Edit:
Sada sam gledao onog rusa,evropski model bi trebao da ima hibrit slot ,to jest birate dual sim ili sim + memorija

Poslednja izmena:
nanoSIM (there are options for 2 SIM-card, then it will be available in the memory card combined slot)

Sa njegovog reviewa..

I na gsmareni pise da je dual sim.

Poslednja izmena:
Sprint - http://www.phonearena.com/news/Spri...-lease-program-for-the-S7-and-S7-edge_id78663

Those who subscribe to the program, will be able to grab a Galaxy S7 beginning March 11th, pay 12 installments on the new Galaxy Forever Sprint Lease, return the phone at the end of the period, and grab the Galaxy S8, or whatever new Samsung releases next year at that time.

ista fora kao jabuka ...

Od Evrope svi dižu ruke, ili su telefoni dosta skuplji, ili nema poklona ili je verzija telefona lošija :D

Poslednja izmena:
A kako nema poklona kad vidim cak i Telenor RS a i svi ostali u DE, FR, BE, ES... i ostalim zemljama daju Gear VR? Malo li je.
I po cemu je Exynos verzija losija? Par hiljada manje na antutu?

Poslednja izmena:
[youtube]xiQ_kATDM5Y[/youtube]

Erica.

A kako nema poklona kad vidim cak i Telenor RS a i svi ostali u DE, FR, BE, ES... i ostalim zemljama daju Gear VR? Malo li je.
I po cemu je Exynos verzija losija? Par hiljada manje na antutu?

Pa to i kažem, eto npr vr ...
Daju za 50 ljudi po kojoj ceni, osim toga nije se ono odnosilo samo na samsung nego na sve proizvođače (npr nema note 5 za evropu ili 6P cena u americi mnogo manja nego u EU ...)

Bolji skor ukupno, bolji single core, bolja podrška na xda (tačnije za exynos je nema)
Exynos više nikada posle iskustva sa note 4 ;)

Poslednja izmena:
Kako to da se niko ne bavi ozbiljnije sa tim dual sim-om, da objasni jasno o cemu se radi?
Meni je to jedna od najbitnijih stvari :)

Prilozi

• samsung_galaxy_s7_official_simtray.jpg
    samsung_galaxy_s7_official_simtray.jpg
    41 KB · Pregleda: 221
Poslednja izmena:
Connectivity: Optional dual-SIM (hybrid slot); NFC + MST for Samsung Pay; microUSB 2.0
Da kopiram opet gsmarenu.

Buni to sto nisu na prezentaciji rekli o ovoj opciji,mozda zato sto je nema u s820 za usa trziste ?
Ostaje nam "samo" da ga neko kupi i potvrdi da li je stvarno dual sim :)

Edit: secate se onog ss sto je rus pre 2nedelje okacio na twitter. Njegova verzija je bila dual sim.

Poslednja izmena:
Cudi me da samsung nije prepoznao buducnost u USB C-u. [emoji15] [emoji24]

Zbog njihovog Gear VR verovatno. Nije mogao usb c.

Zašto nije mogao? Šta USB A micro može što C ne može?

Vrh Dno