Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Lozacu, ne preteruj. Kao sto sam napisao meni se uopste ne svidja ta dizajnerska osnova jos od S3 (sto je krajnje subjektivno) ali ovi S7 uopste nisu fail kao S5 recimo.

samsung-galaxy-s7-edge-2.jpg

S7 Edge, black. Ne mogu da kazem da sam odusevljen izgledom kad nisam ali telefon uopste ne izgleda toliko lose ili ocajno, dovoljno je ''stealth'' iako ima dosta glossy povrsina.

Na kraju ne bih ni razmatrao ovaj telefon da je fail kao S5 ili nedovrsen kao S6, dizajnerski mi je black Edge taman toliko dobar da ''moze da prodje'' ali je zato hardver brutalan a sredili su deo softverskih problema.

Sto je dobro, stvarno je dobro. Samo sto preko tw, update politike (i kad dobijes update, dobijes i gori telefon) i tog zadnjeg stakla sto izgleda kao tepsija od bureka - ne mogu da predjem i da im oprostim. My two cents.

Sve je to lepo,al da sacekamo i vidimo kako to radi :D

Valjda nece opet ucitavati iz pocetka kesirane aplikacije i tome slicno...
Vise od samog izgleda me zanimaju uporedni testovi sa konkurencijom u realnom radu...

[youtube]7SKRn_VNwNA[/youtube]

Mladi crnja :)

Crni s7 je brutalan.. Bice ovo extra popularan mob na forumu kada mu cena za god dana padne na oko 400,350e. Mozda dostigne popularnost s2 :)

Poslednja izmena:
Pasce mu cena na 350 eur al za skoro 2 godine.

Ako pricamo o novim primercima...

Poslednja izmena:
Eto njih na 350/450 dok se pojavi 8 serija (kao sto i sad mogu s6 i edge da se pazare)...neminovno je da se svakom serijom sve vise gubi od ulozenog, zato i ne treba srljati i uzimati tel medju prvima; naravno ko moze da se obuzda ;)

Realno dok ovo bude 300-350€ na oglasima ima da izađu dve nove generacije telefona :D

Sto je dobro, stvarno je dobro. Samo sto preko tw, update politike (i kad dobijes update, dobijes i gori telefon) i tog zadnjeg stakla sto izgleda kao tepsija od bureka - ne mogu da predjem i da im oprostim. My two cents.

Što se mene tiče jedino NOTE serija Samsunga nema konkurenciju :)

Poslednja izmena:
Ima za "sirotinju" jeftinih nexusa. Ili se nategni za ovaj 5x, ili neki polovnjak od godinu dve, tri. :D *** mnogo se sprdam i izgubio kompas, ko da nisam svjestan gdje zivim, mnogi bi i to pozeleli.

[youtube]7SKRn_VNwNA[/youtube]

Mladi crnja :)

Crni s7 je brutalan.. Bice ovo extra popularan mob na forumu kada mu cena za god dana padne na oko 400,350e. Mozda dostigne popularnost s2 :)
Tacno se dvoumim izmedju crneog obicnog i srebrnog edge, ali mislim da ce srebrni pobeditj

Poslednja izmena:
E ovo je vrh, a ne saša popović staklo i presijavanje !

EIDT: Crnja objasnio sve prednosti i nedostatke u par minuta :)

Poslednja izmena:
Steta sto je unistio punjac i sluske :)

Mislim da će najzanimljiviji telefon na ovom sajmu biti Xperia X performance - izrada, software i specifikacije, vrh. Mogu samo da zamislim 820 na full hd. S7 bi trebalo da ima ovako izrađena leđa.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nema veze, opet lepo izbalansiran telefon (osim cene). Hteo sam ovde samo da istaknem za materijal leđa, tako to treba.

Poslednja izmena:
The Exynos 8890 employs Samsung's own designed Exynos M1 cores. The micro-architecture at a high level resembles ARM's big cores, but Samsung seems to have made quite a few changes and improvements when compared to ARM's designs. While by now I do have a quite good idea of what the Exynos M1 looks like, we'll be covering the topic more in-depth in a future article once we'll be able to gain better insight from our own unit for proper benchmarking and power measurements.

http://www.anandtech.com/show/10075/early-exynos-8890-impressions

The most surprising revelation was the fact that the M1 cores reach an extremely high clock of up to 2.6GHz. This represents quite a significant boost over some past rumors which had put expectations 2.3-2.4GHz maximum frequency range. The catch here is that the Galaxy S7's power management doesn't allow all four cores to run at this high frequency but rather only enables the maximum clock when there's at most 2 cores loaded. If there are 3 or more cores under high load, the CPU frequency doesn't surpass 2288MHz.

Zanimljivo

Edit:

The first impression is that the performance difference between the Snapdragon 820 and the Exynos 8890 doesn't seem to be very large, therefore it will be the SoC's power draws and power efficiencies which will determine if, and which one of both will represent a superior design

Ceka se anandtech review ;) drago mi je sto su dobili i exynos verziju na test

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]sssTg8cwYE4[/YOUTUBE]

Ovo će tek da se testira kada izađe :)

To je to,6gb na note6 ne moze stici ranije :)

Nije mi jasno zasto ne kupe onu hrpu programera iz meizu-a i puste ih da naprave novi tw.. Pogotovu sto su samsung i meizu u ozbiljno dobrim odnosima

Daš 800e za telefon i opet nemaš multitasking... Sramota...

Loading, loading, loading... :D

Znaci zali boze multitaskinga do daljnjeg...taman dok ga nameste da radi kako valja ce se i oni koji su ga koristili odviknuti od koristenja istog!

Nisam gledao klip, opet MT ne radi kako treba?

Ako je tako onda..
Mada vecina ljudi sa foruma planira da kupi ovaj fon tek krajem godine ili pocetkom 2017. (kada cene novih po oglasima za S7/S7E budu 450/500e max) tako da ima vremena za krsten MT :d

Poslednja izmena:
Pomislicu da je to feature jer nemoguce je da toliko godina ne mogu da naprave, da zele valjda bi napravili da radi kako treba.
Za nas koji ne drzimo vise od 6-7 aplikacija u pozadini nije problem. :)

Nije to vise ni problem drzanja apk u pozadini( za prosecnog kupca totalno nebitna stvar) koliko je problem uriniranja po kupcima koji su upuceni u tehnologiju i mob telefone.
*** 4gb rama ima ! 4gb..

Vrh Dno