Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Na WA pozivi rade uglavnom odlično. U poslednje vreme i bolje nego na Viberu. Eho se javlja izuzetno retko, gotovo nikad. Barem je moje iskustvo takvo.
Skype je i dalje iznad oba.

Poslednja izmena:
Skajp ima ok kvalitet poziva i to je to ...
Android aplikacija je kanta :)

Ako je internet konekcija dobra na obe strane, Skype razgovori su često bolji od "obične" telefonske komunikacije.
Kod mene jedino što mi se ne sviđa u vezi Skype je što nikad nisam baš siguran jesu li kontakti za koje piše "online", stvarno online.

Poslednja izmena:
Skype na Android-u je bolji nego što je bio.

Meni nije problem da namestim, ali su ljudi potpuno trapavi da nameste bilo šta. I sa SIP možeš da imaš e2e, tako da je sasvim dobro.

Kod je otvoren na github, i svi relevantni ljudi iz sveta kriptografije ga preporučuju. A od njih nema više paranoičnih. Drugo Moxie je veoma cenjen lik, potraži i videćeš.

Mnogo bolje nego Whatsapp, koji su puni eha i kašnjenja.
Jedino i dalje koriste SPEEX kodek umesto OPUS.

https://whispersystems.org/#page-top

Source code

https://github.com/whispersystems

+1

Čak je i bivši Megaupload, sadašnji Mega ušao na voz. Nakon što su napravili Cloud koji ni oni ne mogu da vide. Verovatno da se zaštite u slučaju tužbi za copyright.
I konačno su svoj kod otvorili na github.
Mada je i dalje beta i nije dovršeno.

https://mega.nz/#blog_38

Na sreću ili nesreću je Chrome app, tako da radi na svakom sistemu na kom radi i Chrome.
Treba još mnogo da se doradi (upao sam u betu).

Koristim je i ja. Jedino bih voleo da radi kao whatsapp (učitava sa telefona), pa da imam sve poruke tu, a ne samo od kontakata koji imaju signal.

Ma jasno je to meni, nego korisnija bi app bila da može da prihvati sms i pošalje je kroz telefon (ali opet, tu ima verovatno previše problema sa implementacijom i sigurnošću).

Upravo. Mada ne znači da neće biti dodato u jednom trenutku.
Mislim da iz istih razloga nisu napravili web verziju. Previše varijabila.

Već su rekli da ne distribuiraju aplikaciju na drugim Android prodavnicama, jer im ne nudi dovoljnu sigurnost kao Google Play.
I da ako se situacija popravi da hoće.

Sada sam posle jako puno vremna imao jedan poziv preko Hangouts (druga strana u Austriji). Pamtim da je bio sasvim dobar, ali ovo sada je bilo odlično! Veoma "čista" veza, bez kašnjenja i bilo kojih drugih problema. Ne znam jeli bila slučajnost, ali sam zaista prijatno iznenađen.
Bolji kvalitet je bio u odnosu na ono što sam navikao na WA i znatno bolji u odnosu na Viber.
Viber u poslednje vreme sve češće ima problem sa pozivima. Sa viber out nisam to primetio, ali jako retko imam iskustva sa tim.

Na sreću ili nesreću je Chrome app, tako da radi na svakom sistemu na kom radi i Chrome.
Treba još mnogo da se doradi (upao sam u betu).

Znaš li možda kada će izaći iz bete? I kada će dodati ostale finkcije?

Ne zna se, oni su mali tim i nemaju neke ogromne resurse. (Ne znam doduše koliko ih plaća Whatsapp za pomoć)
Doduše svako ko hoće i ume može da napravi aplikaciju.

Ne zna se, oni su mali tim i nemaju neke ogromne resurse. (Ne znam doduše koliko ih plaća Whatsapp za pomoć)
Doduše svako ko hoće i ume može da napravi aplikaciju.

Ova trenutna je malo siromašna i izgledom i funkcijama,mislim na veziju za Desktop,nadam se da će je brzo unprediti.

Poslednja 2,3 dana whatsapp ima problem sa sinkom kontakata, malo malo pa mi stoje brojevi umesto imena u chatu, mislim da ima veze sa permisijama za MM, odobrim za kontakte, odem u sink da odradi posle nekog vremena vrate se imena pa opet nestanu posle poslednjeg apdejta.. Valjda će srediti to..

FB lite može da prođe, mada isto sve kao chrome + obaveštenja :)
Sve to koristi webview funkciju ...

Konačno se slažem s tobom wwwz, ali na Android-u mi se sviđa. :D

FB lite može da prođe, mada isto sve kao chrome + obaveštenja :)
Sve to koristi webview funkciju ...
Stim što ove 3rd party Facebook aplikacije imaju share intent i ponašaju se kao sandbox za tracking cookieje.

Inače, danas primetih da Web whatsapp radi i kada telefon nije u istoj mreži. Celi dan sam bio na 4G i šljakalo je bez problema.
A to mi se, iskreno, ne sviđa.

Poslednja izmena:
Možeš da ga ubiješ iz aplikacije, nije to Viber. A ima i ograničena sesija, samo ne znam na koliko izloguje.

Изчогујеш се и решен проблем.

uploadfromtaptalk1456169851356.jpg

Stim što ove 3rd party Facebook aplikacije imaju share intent i ponašaju se kao sandbox za tracking cookieje.

Inače, danas primetih da Web whatsapp radi i kada telefon nije u istoj mreži. Celi dan sam bio na 4G i šljakalo je bez problema.
A to mi se, iskreno, ne sviđa.

Kome treba share onda lepo ovo - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nam.fbwrapper

Danas pričao preko Vibera sa Švedskom jedno sat vremena i nije bilo baš najbolje ...
2-3 puta u toku razgovora je bilo prekida od po nekoliko sekundi :)
Veći deo razgovora se čulo super, pa network quality low (a obe strane imaju 50 mbps + net)...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno