Šta je novo?

Sony Xperia Z2

ne, za sada nista od custom kernela... imam custom kernel na s3 sa kojim sam proverio koliko baca punjac, samo zato sam pomenuo... na z2 custom kernel tj otkljucani bootloader ukida razne softverske funkcije...

a izvalio sam da xperia ui prati stock android sto je i dobro i nije, znam :D al neke esencijalne stvari su zaista mogli da modifikuju tj ostave jer su vec bile u kitkatu, mrzim to kad ukidaju functionality jer je prosecnom korisniku sve preko dve opcije overwhelming ili sta vec... sta je falilo sound panelu gde je svaki slider mogao nezavisno da se kontrolise ili checkboxu na brigtness slideru? ne bi ubilo multitasking, to odgovorno tvrdim :D eno je xperia e3 kod caleta na 4.4.4 leti... zakuno bi se ponekad bolje nego ovaj z2 al da ne preterujem...

samsunga svi kude zbog "bloatwarea" a taj bloatware je dva klika away od obliviona kad rootujete, mnogo je lakse skinuti recimo S-Note ako vam se ne svidja nego sto je bilo naci mu pandana pre nego sto je google usavrsio Keep... pre Keepa ni jedan program za tako prostu stvar kao sto je notes nije bio dovoljno sirok a opet vrlo jednostavan za koriscenje da i moj cale moze da se adaptira... actually, Keep je trenutno pljunuti S-Note iz 2012. sa S3 + kalendar reminder funkcije...

@Dark Magician

doneo ART koji mi je "polomio" xposed tj 60% modula... bas super taj ART, sta je jos dobro uradio za mene? :D sta sve xposed dobro radi i moze da uradi za moj user experience mogu da ti pricam do prekosutra...

Poslednja izmena:
Pa to ni meni nije jasno i posebno me nervira to za zvuk dok regulaciju osvetljenja nikada ne prepustam automatici (nebitno koji je telefon) i volim sam da podesim u skladu kako ocima odgovara u tom trenutku :)

Jedino nocu upalim ovu app (od 02-07h stoji upaljena) - Midnight (Night Mode), znam da ima ko zna koliko takvih aplikacija ali meni ova nekako najvise odgovara.

meni je checkbox na slideru majka mara... everyday use stavim na blago slabiji ili jaci automatic zavisno od dana... ako hocu neku multimediu, igricu, ako sam na punom svetlu ali ne bije na senzor direktno, u bilo kom trenutku mogu da povucem status bar i skinem checkbox da dobijem zadnje zapamceno manual setovanje (tj 100%)... ovo mi pokriva ceo dijapazon od 30%-100% sa ustedom baterije i apsolutno najboljim user experience...

da nisam nasao aplikaciju koja baca overlay setovanje za brigtness tako da ne izlazi iz aplikacije i moze da se startuje sa home dugmeta opusteno bi prodao z2, eno, bio je na oglasima vec :D

Pa to ti kazem, nema sanse brze da se napuni kada je ''sve stock'' :)

Postoji, zove se nikadnekoristitiSAmod :)

Kakav bre fix, u LL uslovima radi daleko bolje od G2 bez fix-a.

Mnogo bolje ne, malo bolje svakako. Sestra je imala neki Sony kompakt sa senzorom iste velicine (1/2.3'', placen oko 15-16k din) i provereno ne snima bolje fotke od Z2 (ne racunam prednost optickog zoom-a i xenona jer ih Z2 nema pa nije realno to porediti), cak i neki sony kompakti sa istim senzorom od 200, 300e nisu bolji, oni to ocigledno ''doziraju'' po klasama i nameni uredjaja.

A fix a la G2 stvarno nije potreban jer kamera dovoljno precizno i brzo fokusira, fps pri video snimanju je stabilan i u skladu sa deklarisanim vrednostima, uopste je ponasanje kamere van SA moda sasvim dobro i dalje kao i kvalitet.

Poslednja izmena:
Javili bi se valjda, a M cemo izgleda dobiti kad izadje N :d

Mislim da ovakav senzor bi mogao uz dobar softwer da daje mnogo bolje slike.

I ja sam to mislio dugo vremena,ali sam na kraju shvatio da nije ipak tako,malo bolje da,mnogo boljr sigurno ne.
Mene recimo nervira sto za razliku od G3 nije svaka slika kompletna u fokus u zavisnosti sa koje udaljenosti slikas i mozda fali malo ostrine na detaljima,to mi je najveca zamerka na Z2 kameri,dok na G3 svaka u slika u daylight uslovima bude uvek jednako dobra i cista i full u fokusu,ali dobro ajde nije strasno. :)

Evo recimo primera gde je lepo Z2 uhvatio focus i detalji su dobri

To što nije cela slika u fokusu je zapravo dobro, a ne loše. Prevelik DOF ukazuje na loš objektiv. U suštini, kada je fokusirana tačka u daljini, dublje je i polje fokusa.

Imao sam iskustva sa Z2. telefon je zastarela budza ima mnogo problema sa pregrevanjem kamere. 4K video je kao dobar 1080p, znaci nije ostar kao kod konkurencije a stabilizacija je ocajna, sto je jako, jako bitna stvar za kameru. Gledao neko vreme neki ok telefon sa dobrom kamerom, ali ovaj jedino sto ima nizu cenu od ostalih tako da kol'ko para tol'ko muzike..al' nije ni tako ovo je jos gore!

Mobilni je onako šabanica, sija, napravljen za napaljotke da stave uz kaficu pored kljuceva od auta, kome treba za tu priliku..moze i jeftinije da prodje :D Ali ako se bira kao telefon da bi ste zabelezili lepe trenutke na letovanju recimo, bacene pare. Kamera se nakon 2 minuta(na sobnoj 23c) pregreje i aplikacija ugasi, mora se cekati da se telefon ohladi posto gori :) Snimano na SanDisk 32GB Extreme 60MB/S UHS 1. I sam Sony savetuje dobru sd karticu kako se telefon nebi opterecivao ali i da se telefon ne koisti kada je sunce :) :) :) e svasta..
Saaaadaa kapiram zato je vodootporan :) Znaci malo snimam morske lepote pa buć da se hladne, cek bese ne moze u slanu vodu?!!? :) :)
Telefon je optimizovan za jezero gde je oblacno.

Kapiram sta je reklama(sto Sony Xperia Z2 bukvalno i jeste)naparavili su telefon sa nakalemljenim 4k videom da bi ga mogli nekako podati. Isto kao Vista i DirectX 10 pa ako se neko zaleti :)

Ja tragam dalje, i nemojte slusati ako neko hvali ovaj telefon(verovatno hoce da ga proda:))uzmite sami od nekoga na par dana pa se sami uverite!

4K je reda radi tu, to je tačno. I to je jedino gde se pregreva i gasi kamera.

A ovo ostalo je krajnje lupetanje što si napisao.

Covece kolika kolicina gluposti, lazi i (verovatno samsung) fanboj frustracija u samo nekoliko recenica, ovaj post prosto zasluzuje da se urami :)

Poslednja izmena:
Ne mogu, pregreva mi se tapatalk na Z2 a i stabilizacija lajkova mu je uzasna, moram preci na S5 :)

Poslednja izmena:
Istina je da se greje kamera pozadi kod kamere ali car ga pretera realno.

E odavno ne videh vecu kolicinu gluposti. Ali "zastarela budza" je win. :D

Verovatno je imao komplikovan dan na poslu :d

Ajde sto ste se sjatili na coveka.. Ima pravo da iznese svoje misljenje kao vlasnik z2,pobogu nije ubio nekoga [emoji52]

Poslednja izmena:
Zastarela budza, bacene pare, telefon za jezero. Pa kakav komentar ocekujes na ove nebuloze? :D
Jos je falilo da kaze kako baterija ne valja nista i sve secka i koci.

Ajde sto ste se sjatili na coveka.. Ima pravo da iznese svoje misljenje kao vlasnik z2,pobogu nije ubio nekoga [emoji52]

Kakav bre vlasnik Z2, lik je trol obican (S5 fanboj), ocigledno je samo ruzno sanjao Z2 do sada a na svaka 2-3 meseca otkuca po jedan ovakav post u nekoj temi :)

Al' slazem se, nemojte ga napadati, vidite da mu nije dobro :)

Imao sam iskustva sa Z2. telefon je zastarela budza ima mnogo problema sa pregrevanjem kamere. 4K video je kao dobar 1080p, znaci nije ostar kao kod konkurencije a stabilizacija je ocajna, sto je jako, jako bitna stvar za kameru. Gledao neko vreme neki ok telefon sa dobrom kamerom, ali ovaj jedino sto ima nizu cenu od ostalih tako da kol'ko para tol'ko muzike..al' nije ni tako ovo je jos gore!

Mobilni je onako šabanica, sija, napravljen za napaljotke da stave uz kaficu pored kljuceva od auta, kome treba za tu priliku..moze i jeftinije da prodje :D Ali ako se bira kao telefon da bi ste zabelezili lepe trenutke na letovanju recimo, bacene pare. Kamera se nakon 2 minuta(na sobnoj 23c) pregreje i aplikacija ugasi, mora se cekati da se telefon ohladi posto gori :) Snimano na SanDisk 32GB Extreme 60MB/S UHS 1. I sam Sony savetuje dobru sd karticu kako se telefon nebi opterecivao ali i da se telefon ne koisti kada je sunce :) :) :) e svasta..
Saaaadaa kapiram zato je vodootporan :) Znaci malo snimam morske lepote pa buć da se hladne, cek bese ne moze u slanu vodu?!!? :) :)
Telefon je optimizovan za jezero gde je oblacno.

Ja tragam dalje, i nemojte slusati ako neko hvali ovaj telefon(verovatno hoce da ga proda:))uzmite sami od nekoga na par dana pa se sami uverite!

Au covece, ako ti Z2 ne odgovara (jedan od najkompletnijih Sony telefona) onda ne znam sta da ti kazem. Nastavi da tragas mozda i nadjes neki koji ce ti odgovarati. :D

Mene je sa "onako šabanica" i "za napaljotke" oduševio. Bolju recenziju odavno nisam pročitao.

Nazad
Vrh Dno