Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Imam ja 2 kom.

Podigao dispute na oba. Jedan prihvatio odmah, drugi se nešto 'koprca".

Ja sam 5. decembra poručio 2 predmeta (gluposti neke od po 2, 3 dolara) od 2 različita prodavca, oba su Seller's Shipping Method, poslati su malezijskom poštom.

1. predmet - prijavljen da je poslat posle 6 dana od kupovine, prodavac ima pozitivne feedback-ove i porukom se javio da je poslao, TN počinje sa BLGMY, poslednji status bio 03.01. da je paket u Srbiji, juče (57. dan) stigao kod mene, sve uredno.

2. predmet - navodno poslat sutradan od kupovine, prodavac se nije javljao, TN počinje sa ETHMY, poslednji status još 19.12. da je u Srbiji, još uvek nije stigao (ne verujem ni da hoće), ostalo još 5 dana.

Ja čekam neki paket koji je poslat 13 decembra.
Purchase protection je trebao da istekne za 15 dana, pa sam planirao tad da pokrenem dispute. Međutim danas dobijem poruku da je prodavac produžio protection za 45 dana. Nisam znao da prodavci sami mogu da produže taj rok bez mog odobrenja?

Imam 2 porudzbine, poslate 23. i 25.11, jos nisu stigle, produzen purchase protection, ali je sica neka bukvalno... A, imam jos jednu poslatu 6.12 kojoj malezijski tracking number nema ni one genericke statuse koje svi imaju, jos 7 dana do kraja protection-a, tu otvaram dispute pred istek....:)

Postavlja se pitanje, zasto je toliko dug rok za dostavu od 60 dana? Porucis nesto sitno tipa maske za telefon koja ne podleze carinjenju i stigne ti za 2 meseca? I na kraju ne dodje u tom roku, otvoris dispute i narednih nedelja dokazujes sta i kako je bilo, a na gubitku si i novcano i vremenski, jer si mogao tu istu masku da porucis od 30 drugih prodavaca i dobijes je za krace vreme, a opet moras da porucujes i cekas. Do tad ti se telefon izgrebao i pao kolko oces puta. Kao sto je vec neko spomenuo, treba kaznjavati takve prodavce, mada je njima los feedback ili ocena gore od bilo cega. Cim vidim jedan negativan, ne kupujem od tog prodavca.

Ja do sad imam samo pozitivno iskustvo sa dostavom. Uglavnom su jeftine stvari bile i uglavnom mi je sve stizalo za oko 20-25 dana. Poslednja stvar koja mi je stigla pre 2 dana kostala je 0.96$, bez tracking broja i stigla za 14 dana.

Ostalo je jos 2 dana da prodavac posalje proizvod, sta ako ga ne posalje, jel klikcem dispute?

Mislim da se tada porudzbina automatski otkazuje i sledi refund. Nisam imao takav slucaj, ali cini mi se da sam procitao negde.

I meni je prvi put da prodavac ne salje brzo, a ide vikend, nece ga ni poslati pre ponedeljka, ako i tada posalje, ebay je bolji, mnogo brze se sve resava.

Јел ово кинез мене мало? Хахах

uploadfromtaptalk1454091338994.jpg

Jel narucivao neko neki Cardboard VR...? Vidim ima raznih (od kartonskih do plasticnih), pojma nemam u cemu se razlikuju, osim u ceni... Jel oni uopste imaju neku funkciju osim da drze telefon i ona sociva?

Imam 2 porudzbine, poslate 23. i 25.11, jos nisu stigle, produzen purchase protection, ali je sica neka bukvalno... A, imam jos jednu poslatu 6.12 kojoj malezijski tracking number nema ni one genericke statuse koje svi imaju, jos 7 dana do kraja protection-a, tu otvaram dispute pred istek....:)

Dobro si me setio ! Imam ja Nov. 02 od dva razlicita prodavca, i jednu Nov 29 od treceg prodavca, ni traga ni glasa. Ove prve dve sam dispute i cao, a ovo 29 novembra buduci da je sa Ebay sam cekao cekao i upravo sada vidim da je prodavac povukao malezijski kod ''za pracenje'' koji je stajao tu dugoooo, i da mi je prosao rok da se zalim.

Јел ово кинез мене мало? Хахах

Pogledajte prilog 191284

Ovo ti je standard, koliko samo njih odgovara ovako, i jos bezobraznije, ti ga pitas jedno on odgovara sta on hoce, strasno.

Mene zanima sta ovima na carini znace ovi cudni natpisi i obelezavanje, non stop pise nesto sto ne mogu da protumacim sta im znaci kao recimo ovo :

DSCN0045.JPG

DSCN0048.JPG

Мени сад пакет стоји у пошти, тек у понедељак могу да га узмем. А видим по праћењу да је у пошти и то локалној код мене.. Који бедак што сам данас спавао до 1 а до 12 радила пошта и могао сам да узмем..

Jel to onaj Ugreen kabl? :D
Није, aukey quick charge 2.0.. А по оном лажном броју за праћење што смо добили и кабл је у Србији...
Па ћу да пробам како пуни са оригинал каблом од htc-a, каблом што добијем од њега и ugreen каблом..

Poslednja izmena:
Meni vec crkao ugreen od 3m, a radio je dobro. Aplikacija ampere mi je prikazivala ~1000ma. Nemam pojma koji su maksimumi punjaca i uredjaja ali meni je to bilo dosta. Crkao je tako sto mi je ispao tablet sa prikacenim punjacem i onda se razlabavio i gubio kontakt. Sad sam narucio jos 2 ugreena od 3m i 3 aukeya od 2m.

Meni vec crkao ugreen od 3m, a radio je dobro. Aplikacija ampere mi je prikazivala ~1000ma. Nemam pojma koji su maksimumi punjaca i uredjaja ali meni je to bilo dosta. Crkao je tako sto mi je ispao tablet sa prikacenim punjacem i onda se razlabavio i gubio kontakt. Sad sam narucio jos 2 ugreena od 3m i 3 aukeya od 2m.
Чек, aukey чега?

Ја чекам да преузмем aukey quick charge 2.0 и ugreen од 3м..

Ako planirate kupovinu telefona, zaobidjite ove likove: http://www.aliexpress.com/store/1756871 (Store:Hongkong BlueLove Technology Co., Ltd)

Izuzetno su nekorektni, salju pokvarenu, refurbished ili polusipravnu robu za koju tvrde da je ok, a jasno se vidi da nije. Nakon zalbe se prave zbunovi i onda morate da se peglate mesecima za svoj novac. Ja sam dobio jedan Meizu M2 Note sa zutim ekranom (bez mogucnosti da ikako dobijem cistu belu), jos par ljudi je nagrabusilo jer su kupili od njih zbog najnize cene. Zbog 15$ nemojte kupovati kod njih, ozbiljni su prevaranti.

Jel narucivao neko neki Cardboard VR...? Vidim ima raznih (od kartonskih do plasticnih), pojma nemam u cemu se razlikuju, osim u ceni... Jel oni uopste imaju neku funkciju osim da drze telefon i ona sociva?

Kupi plasticni, dovoljno su jeftini. Samo drze telefon na glavi i imaju magnet(ni prekidac) koji daje komandu telefonu. Inace funkcuja naprave je upoznavanje sa VR pojmom za male pare. Posto koristi ekran telefona nije dovoljna rezolucija za bilo koju naprednu upotrebu.

Predhodna 3 dana nishta nece sa vazece telenor kartice na gearbestu da mi poruchi, tj da prodje uplata...na aliju radi sa istom sve bez problema.Jel zna neko do cega je ?

Poslednja izmena:
Kupi plasticni, dovoljno su jeftini. Samo drze telefon na glavi i imaju magnet(ni prekidac) koji daje komandu telefonu. Inace funkcuja naprave je upoznavanje sa VR pojmom za male pare. Posto koristi ekran telefona nije dovoljna rezolucija za bilo koju naprednu upotrebu.

Hvala na odgovoru :)

Jel postoji neka razlika izmedju tih plasticnih i recimo onog Samsung sto reklamoraju uz s6? Sta on to ima sto drugi nemaju pa je 8 puta skuplji

Sorry, your card is unable to authorised. Please try another card or choose a different payment method. (Error Code:430450)
Na gearbestu od juce nishta nmg da porucim, zvao telenor, sve ok, narucio nesto sa alija, ok ?
P.S.
na kartici imam preko 60e...

Nazad
Vrh Dno