rAMA
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.02.2007
- Poena
- 825
Ma jok, to ce njihov dezurni Sony fanboj da opise (Vladimir Pisodorov).
Najblaže rečeno :d
Ma jok, to ce njihov dezurni Sony fanboj da opise (Vladimir Pisodorov).
Pa evo, ja kupujem diskove i sebi i prijatelju i nikad otvoren paket na carini. Sve uredno prosleđeno na adresu, poštar donese i ja otvorim. Audio diskovi, blu-ray, DVD, koji god
This. Merak.Ne vidim nijednu prednost kupovine igrice na disku sem fizičkog osećaja igranja sa istim i fizičke kolekcije.
Carinu od 10% ne plaćaš jer je vrednost pošiljke ispod 50e, ali plaćaš 20% PDV + carinske i poštanske troškove (100-300 din). Dakle, na igru od 30e računaj još oko 1000 dinara.A koliko to otprilike izadje u proseku za igricu vrednosti 30-40 €?
Ja sam ranije uzimao diskove, ali sam digao ruke od toga iz tri raZloga :
1. Share. Share sam stalno koristio dok je postojao i fantom i uvek uzimao nosioca, ali ograničenje 16 usera i razlika u ceni izmedju digitalne igre koju kupim sam i share su doveli da odustanem od share.
2. Problem sa carinom i cekanje na igru. Nikada nisam imao problem sa carinom, ali sam uvek razmisljao hoce li naplatiti, koliko, kada će stići... Kada kupim digitalno igru, imam je za 24h na soniju i to je to. Nema moguće carine, nema eventualnih dodatnih troskova, nista.
3. Problem koji sam imao sa Uncharted 3 igricom na disku. Disk je jednostavno sam od sebe odbijao poslusnost. Citao sam o tom problemu na netu i pošto sam u tom trenutku prodavao ps3 nisam se previse cimao oko toga, ali postoje i takvi problemi, što mojom krivicom sto krivicom kvaliteta diska.
Ne vidim nijednu prednost kupovine igrice na disku sem fizičkog osećaja igranja sa istim i fizičke kolekcije. Ako planiras da samo obrnes igru i prodas, guest je vrhunska opcija. Ako planiras da je igras jakoooo dugo, nosilac ili digitalna kupovina.
Naravno, svako ima svoje afinitete i razloge zašto kupuje fizički disk, ja samo iznosim svoje misljenje.
I neka si, za bolje ophođenje i nisu! Bagra...Ma sad me tek imaju na listi, jer sam im prvo kulturno postavio pitanje zašto su to uradili, pa kad su napisali da je sve ok sto se njih tiče, onda sam im *ebao sve po spisku. Toliko sam bio vulgaran da sam pomislio kako će mi pajkani pokucati na vrata ubrzo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari