Šta je novo?

Messaging i VoIP aplikacije(WhatsApp, Viber, Telegram, Signal, Skype..)

Nema tu sta da se shvati,i dalje je wa bolje resenje.. :)

Kad su kreirali wa, verovatno su podrazumevali da je telefon uvek online. To mi je nekako i razumljivo, ali ljudi eto vole da često gase net na telefonu. To može da bude iritantno; pošaljem poruku, nakon 1 minuta pogledam u telefon, nije isporučena, onda šaljem ponovo na sms.
Ako šaljem na viber, vidim da li je kontakt online i ako jeste šaljem. U protivnom šaljem sms. Prosto...
Na sličan način radi i Skype.
Na viberu je lepo rešeno i pozivanje; znam kad zovem da li je zvonio telefon ili ne (odnosno da li je kontakt bio offline kad sam zvao).

Možeš da šalješ koliko hoćeš i sms ako ne vidi ili ne čuje poruku.

Na Viberu vidiš da li je neko online, da li je poruka isporučena, i da li je pročitana. Imaš sve potrebne informacije.

Na wa mozes da se "krijes" od ljudi i da imas izgovore neke tipa nisam bio pri mobu itd itd. Jer imas i dokaz koji to potvrdjuje (poslednje tvoje vreme na wa) :)
Npr dobijes poruku neku u 5pm a mrzi te da odg ,ti ne odes namerno na wa do 7,8 iako si svo vreme na mobu i onda se lagano izvuces. Kazes radio to i to vidis da nisam ni bio na wa. tako cak mozes da izbegnes sms i pozive.. Dok ti za takvu pricu na viberu trebaju dodatne "lazi" jer te program konstantno drzi online.

Sta znam,mozda ovo sto pisem nema nikakve logike ali wa resenje je bolje :)

Poslednja izmena:
Gledam baš za sestru, na wa piše "last seen Thu, 7 Jan 2016, 19:21". Ili kolega, "last seen Wed, 14 Oct 2015". Kakva je svrha tih informacija?

Inače, malo mi čudno da verifikacioni kod za Telegram stiže sa istog broja kao i verifikacioni kod za Microsoft aplikacije...
Telegram.jpg

Poslednja izmena:
Na wa mozes da se "krijes" od ljudi i da imas izgovore neke tipa nisam bio pri mobu itd itd. Jer imas i dokaz koji to potvrdjuje (poslednje tvoje vreme na wa) :)
Npr dobijes poruku neku u 5pm a mrzi te da odg ,ti ne odes namerno na wa do 7,8 iako si svo vreme na mobu i onda se lagano izvuces. Kazes radio to i to vidis da nisam ni bio na wa. tako cak mozes da izbegnes sms i pozive.. Dok ti za takvu pricu na viberu trebaju dodatne "lazi" jer te program konstantno drzi online.

Na viberu imas opciju da iskljucis 'online' status, kao i seen status.

Za ljude koji ne koriste wa na dnevnoj bazi nikakve.. Neko ko stalno i jedino koristi wa kao ja npr veoma bitne

Kao ja da sam pisao :D Glupo je da se raspravljamo oko toga, ja sam samo pitao jer nisam bio upucen i dobio sam odgovor. Nekom vise lezi whatsapp, nekom viber. Nekome je bolje da se vidi online uvek kad si povezan a nekome samo kad si u aplikaciji. Sve je individualno :)

Ljudi, a šta bi sa onim staromodnim "nisam bio u mogućnosti da se javim" bez daljih objašnjenja :)
Isto kao kad vas neko zovne na mobilni, pa se ne javite :)

Pa ima i toga :) Ja koristim i whatsapp i viber, vise volim whatsapp ali i viber ne "mrzim". Kazem samo sta mi je malo glupo, ali i to mi je prihvatljivo.
I na fb messengeru je ista fora kao i na whatsappu da prikazuje kad si poslednji put usao i to mi se vise svidja i ima ljudi koji dele misljenja sa mnom, a ima i ko deli sa tobom :D

Al' ste komplikovani. Ja saljem gde stignem pa kad god da vidi poruku, ako je nesto hitno onda, brate mili, zovem. Ako ne zelim da me neko smara, onda ne odgovaram odmah, pa makar i pisalo da sam video poruku. Posle kad se setim pravim se da nista nije bilo i da prvi put vidim, ili kazem da nisam mogao odmah da odgovorim. A vi se prepirete da li je bolji WA ili Viber, ista ******.

Apsolutno, neću ja da robujem aplikaciji, treba obrnuto :)

Pa verovatno svi koriste isti SMS servis. Twillio ili nešto drugo.

Koja je ovo fora sa wa, pre dva dana stiže mi obaveštenje da mi je status promenjen u lifetime, iako još uvek nije istekla godina od zadnje aktivacije. Posle pet minuta ponovo stiže obaveštenje da je status vraćen na početni (tipa još par meseci), pa nakon desetak minuta ponovo obaveštenje da je lifetime...i tako je i ostalo.
Pročitao sam onu vest da će postati besplatan, iako su ga samo malobrojni platili...

Cnr4YA0r_fntuBfSfWZLCgdbegyeg5a7Y1Je0GKJagjwVWd37Y7ewSKw6cuA8nNxUcqFP2Z5fCLqNvp6uko7mw=s0

http://www.androidpolice.com/2016/0...er-business-communication-to-stay-profitable/

Poslednja izmena:
Da se umesam i ja. Dajem glas WA ne bih ga ni poredio sa Viberom. Viber je za mene najgori mesinger ikad. Kad smo vec kod toga meni omiljeni mesinger Telegram sto se toga tice ima jednu opciju koja me nervira. Naime ne znam da li je poruka koju sam poslao preko telegrama isporucena coveku kome sam je poslao. Ukoliko je dabl chek kvacica znaci da je korisnik video poruku ali ukoliko je jedna kvacica ne znam koji status predstavlja? Da li korisnik vise ne koristi telegram ili je poruka u slanju. Mozda bi trebali da porade na tome. Da ima opcija:
1. Poruka u slanju
2. Poruka isporucena
3. Poruka je pogledana.

Mislim da treba to da se uvede. Sve ostalo je odlicno.

Ima li rjesenja da retardirani Viber ne salje naka obavjestenja (notifikacije) o propustenim pozivima. Do sada mi je stiglo 30x u roku od 2 dana, a propusten poziv bio prije 2 dana. Bezveze me iscima, upali se led lampica za obavjestenje i ja kontam nesto ozbiljnije...

Da se umesam i ja. Dajem glas WA ne bih ga ni poredio sa Viberom. Viber je za mene najgori mesinger ikad. Kad smo vec kod toga meni omiljeni mesinger Telegram sto se toga tice ima jednu opciju koja me nervira. Naime ne znam da li je poruka koju sam poslao preko telegrama isporucena coveku kome sam je poslao. Ukoliko je dabl chek kvacica znaci da je korisnik video poruku ali ukoliko je jedna kvacica ne znam koji status predstavlja? Da li korisnik vise ne koristi telegram ili je poruka u slanju. Mozda bi trebali da porade na tome. Da ima opcija:
1. Poruka u slanju
2. Poruka isporucena
3. Poruka je pogledana.

Mislim da treba to da se uvede. Sve ostalo je odlicno.
Telegram jer ima cloud i mogućnost da radi na sto uređaja odjednom, nema namerno za dostavljanje, nego samo poslato i pročitano.
Pazi sledeći scenario, tablet, računar na internetu kući, dobiješ dostavljeno jer su ta dva uređaja aktivna. A čovek je van kuće s mobilnim telefonom bez interneta u tom trenutku. Šta tebi tad znači dostavljeno ništa, jedino da pogrešno misliš da mu je stiglo, ili da namerno ne odgovara.

^ I Viber je cloud, pa ima info za dostavljanje. Pokaze ako je stiglo na bar jedan uredjaj (delivered).

Sta ti uopste znaci cloud u ovom slucaju?
@Dark Magician, primer ti nije na mestu, gde si video ljude koji izlaze iz kuce na duze i ostavljaju komp upaljen sa telegramom..

Viber radi na istom principu pa ima delivered i seen.

Ipak je fb sjebao wa.. :( ne mogu da vratim beckup fajl iz folder. Stalno me kaci na cloud i vuce taj neki beckup star 4meseca.. A kada izbrisem google account sa moba krene napokon da povlaci beckup iz foldera na mobu ali zabode.. Ne znam sta sada da radim. ****m ti raspali fb i integraciju sa drajvom.

Jedva uspeh nekako da namestim.. Koliko glupo su odradili sve oko toga..

Poslednja izmena:
^ Uz svu ogradu, čini mi se da WA funkcioniše prilično nezavisno od FB-a, više nego što je bilo ko mogao da očekuje. ;)

Ipak je fb sjebao wa.. :( ne mogu da vratim beckup fajl iz folder. Stalno me kaci na cloud i vuce taj neki beckup star 4meseca.. A kada izbrisem google account sa moba krene napokon da povlaci beckup iz foldera na mobu ali zabode.. Ne znam sta sada da radim. ****m ti raspali fb i integraciju sa drajvom.

Jedva uspeh nekako da namestim.. Koliko glupo su odradili sve oko toga..
Obzirom da si ti korisnik u teskoj beta verziji, jesi li probao da vratis na poslednju verziju sa GPa i probas ponovo?

Sto sam u beti ? Sve je bilo stock.. Instalirao sistem od 0. Skidao cak verzije wa stare 4,5meseci da izbegnem prvo pitanje i povlacenje sa drivea.. I nista. Ne kapiram zasto radi beckup na internal storage kada ne mozes posle da ga vratis ? Ne nudi tu opciju.

Jedini nacin brisanje google naloga i ponovo instal wa dok ti nema naloga na mobu.. I to je proslo iz drugog puta

Totalno neozbiljno i retardirano

Nazad
Vrh Dno