Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Radi mu link... Ovo se meni nikada nije dešavalo, stvarno ne znam šta može biti problem. Ako ti se to konstantno dešava, zovi ih.

Ljudi koja se lozinka kuca pri aktivaciji usluge 72 sata unazad? Do sada sam samo 1234 lozinku koristio ali ovde ne moze, pise pogresna lozinka...

/edit Provalio sam, 1111 je bila... :D

Poslednja izmena:
Kako se deaktiviraju dodatne usluge, tj. dodatni TV paketi? Cini mi se da je ranije bila opcija na portalu, sada nista ne vidim kao mogucnost da se deaktiviraju usluge.

Preko portala nikada nije bilo moguće deaktivirati, već samo aktivirati. Mora poziv...

KOliko sam shvatio prva dva meseca su sada svi paketi besplatni i ne ostaju aktivirani.... medjutim vidim na portalu da su i dalje aktivni.

Taj uredjaj imam evo vec trecu godinu, ima hdmi izlaz i samim tim HD kanale. 20160111_181554.jpg

A iskreno, pojma nemam koja je platforma, kako s provera to?

Daj neku sliku daljinskog upravljača i vidi ako negde piše koji je (oznaka ili nešto slično). Ja sam skoro uzeo Vox tv i sa sivim daljinskim od iptv-a (onim od Amino stb-a) radi kod 010. Ne znam kako se na tom tvom ukucava kod, ali ako to znaš probaj redom pa neki mora da radi :)

Na tom sivom se kod unosi tako što se zadrže TV i OK u isto vreme i onda TV svetli dok ne uneseš kod. Probaj, možda je isto.

Poslednja izmena:
20160112_141202.jpg

To je sve sto ima na citavom daljincu.
Btw ne reaguje daljinac sa tv. Daljinac radi samo sa Stb. Hvala u svakom slucaju.

Vox nema ponudjen, ali kao sto rekoh nije problem toliko u kodu vec nacin na koji se unosi kod preko daljinskog.

Da li neko ovde pored IPTV-ja ima i recimo analognu ili digitalnu kablovsku TV (ali sa ConaxCAM modulom, ne sa njihovim receiverom), zemaljsku DVB-T2 ili digitalnu satelitsku TV (takođe bez eksternih receivera)? Ovo pitam isključivo zbog komentara o kvalitetu slike, ne i mogućnost pojedinih receivera ili platformi. Promenio sam 3 Telekomova STB-a i svaki je nepogrešivo imao lošiju sliku od prethodnog. Prvi AMINO nije imao HDMI out, pa sam mogao da ga poredim samo na analognom video-out-u (SCART, cinch, svejedno) sa sledećim (mislim da je bio Intracom). A taj Intracom sam već mogao da poredim i na HDMI-ju sa Huawei EC2108V5. Za isto vreme sam promenio i 3 Samsung TV-ja i svaki sledeći je nepogrešivo imao bolje procesiranje i "peglanje" analognog signala. Tako sam došao do onog čega sam se i plašio: kvalitet analogne slike sa SBB kabla je danas kod mene praktično identičan kvalitetu slike Telekomovih IPTV SD kanala, dok je nekoliko godina ranije razlika između IPTV SD i analognih kanala bila kao između neba i zemlje. Sve jadnije, bednije i jeftinije Linux kutijice sa bednim MTK i sve jadnijim video-procesorčićima očigledno nisu u stanju da ni od kvalitetnih H.264 stream-ova naprave ništa bolje od onoga što je Samsung u stanju da napravi "peglajući" jadni analogni signal. O razlici u kvalitetu HD slike sa satelita (preko receivera ugrađenog u TV) i IPTV HD kanala da i ne pričam: najkvalitetnija HD slika sa Huawei-a je bar 10-20% lošija od satelitske HD slike 1280x720 (one satelitske 1920p nema smisla porediti). Da stvar bude još gora sve ovo nisam poredio na Samsung TV-ju serije 9,8 ni 7, već serije 6. Kada kažem "kvalitet" mislim na oštrinu, blur-ovanje ("zamućivanje"), nedostatak detalja naročito u pozadini, kvalitet boja, polutonova, senki (naročito onih tamnijih) itd., a ne na smetnje u signalu.

Izgleda da se nismo razumeli. Nema ni u mom prospektu nigde VOX, ali probaj redom kod po kod pa neki MORA da radi. Kod mene radi 010 (proguglaj amino stb codes, pa vidi za koji tv je 010 pa nađi kod tebe isti kod). Na mom daljinskom upravljaču se zadrži OK i TV dugme pa se unese kod. Probaj, neka kombinacija mora da radi (može OFF i TV).

Da li neko ovde pored IPTV-ja ima i recimo analognu ili digitalnu kablovsku TV (ali sa ConaxCAM modulom, ne sa njihovim receiverom), zemaljsku DVB-T2 ili digitalnu satelitsku TV (takođe bez eksternih receivera)? Ovo pitam isključivo zbog komentara o kvalitetu slike, ne i mogućnost pojedinih receivera ili platformi. Promenio sam 3 Telekomova STB-a i svaki je nepogrešivo imao lošiju sliku od prethodnog. Prvi AMINO nije imao HDMI out, pa sam mogao da ga poredim samo na analognom video-out-u (SCART, cinch, svejedno) sa sledećim (mislim da je bio Intracom). A taj Intracom sam već mogao da poredim i na HDMI-ju sa Huawei EC2108V5. Za isto vreme sam promenio i 3 Samsung TV-ja i svaki sledeći je nepogrešivo imao bolje procesiranje i "peglanje" analognog signala. Tako sam došao do onog čega sam se i plašio: kvalitet analogne slike sa SBB kabla je danas kod mene praktično identičan kvalitetu slike Telekomovih IPTV SD kanala, dok je nekoliko godina ranije razlika između IPTV SD i analognih kanala bila kao između neba i zemlje. Sve jadnije, bednije i jeftinije Linux kutijice sa bednim MTK i sve jadnijim video-procesorčićima očigledno nisu u stanju da ni od kvalitetnih H.264 stream-ova naprave ništa bolje od onoga što je Samsung u stanju da napravi "peglajući" jadni analogni signal. O razlici u kvalitetu HD slike sa satelita (preko receivera ugrađenog u TV) i IPTV HD kanala da i ne pričam: najkvalitetnija HD slika sa Huawei-a je bar 10-20% lošija od satelitske HD slike 1280x720 (one satelitske 1920p nema smisla porediti). Da stvar bude još gora sve ovo nisam poredio na Samsung TV-ju serije 9,8 ni 7, već serije 6. Kada kažem "kvalitet" mislim na oštrinu, blur-ovanje ("zamućivanje"), nedostatak detalja naročito u pozadini, kvalitet boja, polutonova, senki (naročito onih tamnijih) itd., a ne na smetnje u signalu.

I sa svim tim ,aj da kazemo problemima ,koje ti vidis ,ima bolju sliku od konkurencije.

I sa svim tim ,aj da kazemo problemima ,koje ti vidis ,ima bolju sliku od konkurencije.

Verujem da je tako, ali me to samo još više razočarava. Generalni trend malih (i velikih), jeftinih i jadnih Linux i Android kutijica sa HDMI izlazom (nebitno od kog providera) dovešće do toga (ako već i nije?) da je potpuno nebitno da li ćemo program da gledamo na TN monitorima sa HDMI ulazom ili ćemo da kupimo TV sa IPS, VA ili nekim trećim panelom (razlika može da bude samo u veličini), od ovoga ili onog proizvođača, sa ovim ili onim (bespotrebnim) tunerima, iz ove ili one serije (neki se još uvek "kunu" u plazme) itd. U poslednjih nekoliko godina dosta je napredovao kvalitet prikaza i vernost boja, što je lako videti ukoliko se koristi neki od ugrađenih tuner-a. Ovako sa "satelitske strane" gledam sliku sa recimo dosta vernim bojama ljudske kože, dok su preko IpTV-ja svi "napuderisani", tako da više nije prevelika razlika ni između crnaca i Kineza.

Za to si potpuno u pravu.Kad si vec pomenuo plazmu ,vrlo rado bih je opet kupio ,da je jos malo pozivela..

Pre 10 dana IPTV je krenuo da brljavi, na svakih 2 minuta izbacivao je "Medijska greska 104030" i pojavi se crn ekran i mora da se restartuje a nakon restarta opet dodje do ove greske. Nisam zvao tehnicku podrsku jer je bilo oko praznika nesto i pitanje je da li bi dosli, nego sam probao sam nesto u podesavanjima da namestim ali nisam uspeo nista konkretno da nadjem. Zbog ranijeg rasporeda imao sam dve telefonske uticnice za isti broj, a samo na jednoj je prikljucen telefon i samo se on koristi, pa sam posumnjao na to iako nije dolazilo do prekida interneta/televizije kada bi se telefon koristio. Razvezao sam i iskljucio ovu uticnicu koja se ne koristi, i od tad da kucnem u drvo nemam problema sa IPTV-om i internetom.
Meni je ovo resilo problem, pa ako neko ima slicnu situaciju sa ovom medijskom greskom neka proba ovo i nadam se da ce mu resiti problem.

Pre 10 dana IPTV je krenuo da brljavi, na svakih 2 minuta izbacivao je "Medijska greska 104030" i pojavi se crn ekran i mora da se restartuje a nakon restarta opet dodje do ove greske. Nisam zvao tehnicku podrsku jer je bilo oko praznika nesto i pitanje je da li bi dosli, nego sam probao sam nesto u podesavanjima da namestim ali nisam uspeo nista konkretno da nadjem. Zbog ranijeg rasporeda imao sam dve telefonske uticnice za isti broj, a samo na jednoj je prikljucen telefon i samo se on koristi, pa sam posumnjao na to iako nije dolazilo do prekida interneta/televizije kada bi se telefon koristio. Razvezao sam i iskljucio ovu uticnicu koja se ne koristi, i od tad da kucnem u drvo nemam problema sa IPTV-om i internetom.
Meni je ovo resilo problem, pa ako neko ima slicnu situaciju sa ovom medijskom greskom neka proba ovo i nadam se da ce mu resiti problem.
Sve se to meni isto dešava, nekad idem na restart, nekada ne mora. Ponekad se slika samo zamrzne na kratko pa progura. Isto imam dve utičnice, jednu koja je na spratu i koju ne koristim ali se dobro sećam da sam imao problem sa internetom kada se neko javi sa telefona na spratu. Pošto više na nju nije nakačen telefon, javlja mi se svako veče ovaj problem što si naveo. Samo mi nije jasno šta si uradio, da li si skroz izvukao žice iz zida?

Poslednja izmena:
Banexbanex, možda je rešenje da vratiš telefon ali da ga vežeš preko splitera na utičnicu? I sam sam imao problem kod javljanja na telefon tj. prekidanja interneta kad se javim na telefon. rEšio sam ga postavljanjem splitera na svaku utičnicu.

Poslednja izmena:
Banexbanex, potpuno ista situacija je bila i kod mene, sad sam na drugom spratu skroz iskljucio i iz one ptt kutije koja mi je van kuce ide direktno u telefonsku uticnicu na prvom spratu, a u nju ide onaj prikljucak za spliter a odatle u fiksni i modem.
Mozda je resenje i ovo sa spliterom, koji ce da filtrira signale, kao sto kaze panpetar.

Jel moze nekako preko iptv da se smanji rezolucija ili nekako da se odzumira slika, posto na dnu ekrana prelazi i ne vidi se sve... Preko tv-a mogu samo jos vise da zumiram...

Pozdrav svima

Pozdrav svima, posto sam prvi put na forumu.
Desava li se jos nekome da iptv secka slika. Kod mene se to konstantno desava od kada sam uzeo iptv vec nekih mesec dana probno. Znaci slika skoro uvek secka narocito se primecuje na slovima sto idu u dnu ekrana na nekim programima. Prijavljivao sam vise puta i dolazili su tehnicari i proveravali, kao sve je u redu ali slika i dalje secka. Internet radi normalno bez prekida. Primetio sam da kada secka i posle promene kanala i povratka na taj prethodni prestane da secka neko vreme pa onda pocne opet. Probao sam da snimam program, na onoj opciji sto ima za snimanje programa, tada kada se to desava i kada posle pustim taj snimak na snimku nema seckanja. Ponovo sam danas prijavio ali mislim da nema nista od resavanja problema.
Procitao sam u predhodnim porukama da je kod jednog clana kao to reseno promenom mesta mreznog kabla lan2, lan3, i to sam probao ali nista.

Poslednja izmena:
To se i meni povremeno desavalo, prestalo je nakon sto sam iskljucio drugu telefonsku uticnicu na istom broju.
Ako nemas 2 uticnice na istom broju, ono sto mislim da moze da pravi problem jeste duzina kabla od ppt kutije do telefonske uticnice. Ako je kabl vise od 10-15m, mislim da signal oslabi i zato baguje. Ovo na prvu loptu kazem, mozda neko zna bolje.

Vrh Dno