Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

U pravu si, evo preko mog racunara 120.9mb/s download. :)
Kod mene je setup u sledecem rezimu:
Na Cisco modem (koji ima jedan LAN izlaz) je povezan WR841N, iz kojeg jedan lan kabl ide u TV, a moj racunar u drugoj sobi putem TL-WN722N wifi usb modema hvata signal.
Taj modem je 150mb/s odnosno 802.11g (valjda je g oznaka :) ). Jel to znaci da bi u idealnim uslovima preko WiFi-a mogao da izvucem svih 120-125mb/s?
Za TV mi je potpuno ne bitno sto su 10/100 portovi, ionako se retko nesto odgleda na TV-u preko interneta :)
Btw, evo rezultata:

Poslednja izmena:
WR841 ima 100 Mbit Wan port tako da u njega može da "uđe" 100 Mbit/s i toliko neta ti može poslati preko WiFia, nebitno što mu je WiFi baca 300 Mbit

Ok, znaci da trazim ruter sa gigabitnim ulazima i izlazima :)

Pozdrav ljudi,

Prelazim sa PTT kds-a, koaksijalne kablove još od njih što su mi ostali su lepo "sakriveni" što ispod lajsni što u samim zidovima, uglavnom mnogo truda sam
uložio dok ih nisam sve lepo uklopio.

Zanima me da li i koliko su voljni iz IKOM-a kada dođu da njih iskoriste i da ih samo kod ulaznih vrata lepo povežu na svoju mrežu. U ulazu kao što sami iz priče možete videti
imam PTT i IKOM. Zato što su mi iz podrške ikoma rekli da je na majstorima da procene stanje kablova. Moje laičko mišljenje kaže da su u redu, jer nisam do sada imao nikakvih problema
sa signalom niti sa slikom. I da, IKOM naplaćuje 60 dinara po metru razvučenog kabla.

Poslednja izmena:
Ili ti ne znas (isekao si citat i onda se pravis pametan)? Sasvim je razumno ono sto pise. Nije netacno to sto si ti i ostali rekli da je nadprovajder, SBB je vec nekoliko godina nadprovajder. Tako da to nema ama bas nikakve veze sa time sta stoji u ISP na speedtestu, to bi znao da se razumes u teoriju, no dobro.

@Bivis, mogu samo da povezu kod vrata, tako su i kod mene pre nekoliko godina uradili.

Poslednja izmena:
Postoji li neki način da i mi sa Ikoma otvorimo nalog i koristimo D3GO?

Moze, ja sam koristio burazerov SBB D3GO na Ikom mrezi, mogu tri uredjaja sad se ne secam da li njegov glavni i jos tri ili sve ukupno tri uredjaja. Cinimi se da ne mogu svi kanali. Jos nesto ne moze na rutovanim telefonima da radi, bar nije kad sam ja probao pre nekih pola godine.
Taman si me podsetio da ponovo instaliram na komp.
Jos nesto, ima i OrionTv aplikacija ima dosta nekih lokalnih kanala, za sada je beta verzija i ne znam do kada je besplatna.

Pozdrav ljudi,

Prelazim sa PTT kds-a, koaksijalne kablove još od njih što su mi ostali su lepo "sakriveni" što ispod lajsni što u samim zidovima, uglavnom mnogo truda sam
uložio dok ih nisam sve lepo uklopio.

Zanima me da li i koliko su voljni iz IKOM-a kada dođu da njih iskoriste i da ih samo kod ulaznih vrata lepo povežu na svoju mrežu. U ulazu kao što sami iz priče možete videti
imam PTT i IKOM. Zato što su mi iz podrške ikoma rekli da je na majstorima da procene stanje kablova. Moje laičko mišljenje kaže da su u redu, jer nisam do sada imao nikakvih problema
sa signalom niti sa slikom. I da, IKOM naplaćuje 60 dinara po metru razvučenog kabla.
Ne radi to Ikom, već neka firma uslužno za njih.

Nisu skupi i ljubazni su, mislim da nećeš imati problema da se dogovoriš oko postojećih instalacija.

Sada smo videli da su konacno uveli besplatnu info liniju ka korisnickom centru,tako da iz Ikom fiksne mreze sada mozemo da ih zovemo besplatno broj je 0800 70 00 01

Iskoristiće tvoju instalaciju u stanu. Meni nisu pravili probleme a da jesu, vratili bi se neobavljenog posla.

Sada smo videli da su konacno uveli besplatnu info liniju ka korisnickom centru,tako da iz Ikom fiksne mreze sada mozemo da ih zovemo besplatno broj je 0800 70 00 01

Mogli su da stave na glavnu starnu umesto onog koji je do sad bio,ali nema niko pametan da se toga seti.
Mada, opet mi nije jasno zašto ne uzmu broj iz svoje numeracije?

Probao da pozovem,kaže da je nepostojeći broj.

Poslednja izmena:
Jel vam puca net na cukarici ovih dana?

Sent from mTalk

^ Jok.. Nekad se desi da se u browserima stranice malo sporije ucitavaju, ali net ko net radi. Takodje dl kad se skida nesto ide maks brzinom

Od danas sam opet na Ikom-u posle vise od 10 godina.
S obzirom da sam bio pre 10 god kod njih kad su bili najgori pa presao na ptt sad sam posle gubljenja SK na ptt od strane SjBBa vratio se na Ikom.
Sad su mnogo ozbiljniji i jaci u odnosu na pre 10+ godina uzeo sam TV i digitalnu i sve radi savrseno, nadam se da ce tako biti mada onaj gorak ukus od pre 10+ mi jos u ustima mada ovo nema veze sa onim Ikomom.
Nadam se lepom druzenju sa sto manjim brojem prekida.
Pozz svima.

Uzeo si kabl samo, ne i internet preko ikoma.

Da zato sto imam super box jos 1.5 godina pod UO.
Mada zelim da uzmem tel 4 pa cemo videti

Zvao san ih jutros, definitivno od sad plaćam račune za mesec unazad, ne unapred kao do sad (Tel3 paket). Rok za plaćanje januarskog računa je do 20.februara.

Od danas sam opet na Ikom-u posle vise od 10 godina.
S obzirom da sam bio pre 10 god kod njih kad su bili najgori pa presao na ptt sad sam posle gubljenja SK na ptt od strane SjBBa vratio se na Ikom.
Sad su mnogo ozbiljniji i jaci u odnosu na pre 10+ godina uzeo sam TV i digitalnu i sve radi savrseno, nadam se da ce tako biti mada onaj gorak ukus od pre 10+ mi jos u ustima mada ovo nema veze sa onim Ikomom.
Nadam se lepom druzenju sa sto manjim brojem prekida.
Pozz svima.
Cuo sam da su nekad bili katastrofa... Secam se ja sam jos na adsl-u bio kod SezamPro-a kad su ljudi kukali i kleli... ali taj Ikom i ovaj Ikom danas su nebo i zemlja... A ima i logike ako zrelije razmislis, taj Ikom o kom pricas i kog su mnogi kleli vlasnik je bio cuveni Zika Mustikla prevarant tezak za kog svi zivi znaju, a unazad 5 i vise godina vlasnici Ikom-a su neki Ameri... E sad ne mora to nista da znaci, ali sa obzirom da su ljudi dali kes sa namerom da obrcu i zaradjuju kes, nekom i logikom dolazim do toga da ce Ikom biti bolji nego sto je bio u rukama prethodnog vlasnika:) Sve u svemu, da ne palamudim mnogo, nisi pogresio niti ces se pokajati... A sto se net-a tice, net radi odlicno... Prekidi su retki, i kad ih ima uglavnom ih ima zbog kvarova... Naravno mana ima kao i svuda, ocajna Up brzina u odnosu na Dl, al to je vec neka druga prica ;) Jedina moja zamerka na TV je sto jos uvek niti imaju niti planiraju bar ne javno da pocnu sa uslogm TV 72sata unazad sto manje vise sad svi imaju. Jest da to nije bitno nekome ko skida sve sa net-a, ali recimo penzionerima bi to znacilo tako da to je isto neki minus al valjda ce ispraviti to :)

Zvao san ih jutros, definitivno od sad plaćam račune za mesec unazad, ne unapred kao do sad (Tel3 paket). Rok za plaćanje januarskog računa je do 20.februara.

Nisam znao da ovo moze.. Hvala za info. Ja im placam unapred i stvarno do sad nisam imao zamerki... Stavise imam samo reci hvale. Jednom sam zaboravio da platim racun, i valjda im je fora da na racunu pise da placas do 5-og a maksimalno tolerisu do 15-og ako tad ne platis, gase net... I ja uplatim kasnije tipa 16-og, zovem korisnicki servis objasne oni meni, i kazu sve je ok, al morate da date na uvid dodjite do Dzona Kenedija bla bla bla, posto bas nisam blizu NBG-a a nije mi se mililo nikako zbog 2 minuta posla da se cimam(jos ako se secam bila neka zimetina napolju) rekoh "Ljudii jel moze to nekako drugacije?" I dogovorismo mi da moze slika uplatnice preko mejla, ja lepo sliko fonom, preko mob net-a poslao, i posle 30tak minuta pustise net... Mozda je ovo nekom nebitno, al meni je znacilo i svakako plus kod mene

Poslednja izmena:
Mozes i faxom da im posaljes uplatnicu.

Ja ocekujem povecanje brzine, red bi bio posle dizanja cena.

Ja ocekujem povecanje brzine, red bi bio posle dizanja cena.
Ja mislim da si u pravu a kako saznah stigli su WiFi ruteri a i kako mi rece covek bice nesto ali nije smeo da mi kaze sta spremaju novo ali mi je naznacio da ce povecavati brzine, sta i koliko nije smeo da mi kaze.

Cuo sam da su nekad bili katastrofa... Secam se ja sam jos na adsl-u bio kod SezamPro-a kad su ljudi kukali i kleli... ali taj Ikom i ovaj Ikom danas su nebo i zemlja... A ima i logike ako zrelije razmislis, taj Ikom o kom pricas i kog su mnogi kleli vlasnik je bio cuveni Zika Mustikla prevarant tezak za kog svi zivi znaju, a unazad 5 i vise godina vlasnici Ikom-a su neki Ameri... E sad ne mora to nista da znaci, ali sa obzirom da su ljudi dali kes sa namerom da obrcu i zaradjuju kes, nekom i logikom dolazim do toga da ce Ikom biti bolji nego sto je bio u rukama prethodnog vlasnika:) Sve u svemu, da ne palamudim mnogo, nisi pogresio niti ces se pokajati... A sto se net-a tice, net radi odlicno... Prekidi su retki, i kad ih ima uglavnom ih ima zbog kvarova... Naravno mana ima kao i svuda, ocajna Up brzina u odnosu na Dl, al to je vec neka druga prica ;) Jedina moja zamerka na TV je sto jos uvek niti imaju niti planiraju bar ne javno da pocnu sa uslogm TV 72sata unazad sto manje vise sad svi imaju. Jest da to nije bitno nekome ko skida sve sa net-a, ali recimo penzionerima bi to znacilo tako da to je isto neki minus al valjda ce ispraviti to :)

Pa to sam i kazao i slazem se sa tobom 101%.

Dosta više sa povecanjima brzine. Neka puste Arene i Sportklubove u HD i biće najbolji operater u regionu :)

Ja realno imam i super box kod TS sto znaci imam svih 5 AS i to u SD i HD varijanti pa ne propustate mnogo.
Da imam dve kablivske (TS iptv i Ikom digitalnu).

Imam i ja , al to košta...

I jesi zadovoljan digitalom ?

Pare su za trosenje, meni to stvarno ne predstavlja problem imam stvarno odlicnu platu.
Nije losa ali iskreno mislim da je ptt-ova bas osetno bolja ostrija.
To sam hteo da napisem ali bas nisam da me neki ovde nebi napali da "pljujem" po Ikomu jedan dan posto sam presao na isti.
Nije strasno podnosljivo je.

A u odnosu na ts iptv ?

Vrh Dno