iMilan
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.05.2006
- Poena
- 375
Te "tackice" se zovu Widescreen signaling. Potrebno je da promenis aspect ratio na samom STB-u.
U svemu se slažem sa tobom osim teorije da "ovde" stižu loši proizvodi. To jednostavno nije tačno! Stiže iz proizvodnje ista roba kao i okruženju pa čak i na zapadu. Slučajno radim sa nekim firmama koje proizvode telefone i tehniku pa znam da u proizvodnji nema selekcije gde šta ide. Možda neki lošiji brendovi ali ovi glavni ne. Ali tretiraju tehniku kao što ti kažeš, baš iz briga za 500 evra jer je to prosečni mesečni džeparac srednjoškolca. Mom kolegi iz Slovačke se pokvario Sony plaćen 1500 evra pre 3 godine. Komentar je bio "pa klinci ga gledaju 24h dnevno, nije ni čudo". Izvadio iz džepa 1200 evra i kupio novi bez trenutka razmišljanja. Stari je dao da se reciklira i dobio vaučer za 10% popusta. Toliko. Jednostavno.Svi mi izgleda i dalje zivimo u 80 tim i zelimo da za 500 evra kupimo nesto sto ce trajati minimum 20 godina bez ikakve greske. Kukamo, a u stvari nasom gladju za sto novijim telefonom i tanjim televizorom samo doprinosimo tome da na nam ugradjuju ****** u te iste stvari kako bi sto krace trajale. Kada shvatimo da 500 evra nije isto ovde i preko i kada shvatimo da mi hocemo za 500 evra nesto sto onog od preko boli uvo koji tv menja na 2-3g(odnosno koliko mu radi (bas zato sto 500 evra nije isto)) mozda i uradimo nesto po pitabju kvaliteta proizvoda koji ovde stizu. Plus sto je ovde prodavac gazda,a na zapadu kupac. Nemoj se nervirati. Jeste ozbiljna lova ali nije vredna zivaca. Prodaj taj dodaj pare,kupi nesto za sta te nece boleti dusa da siknes u kontajner za dve godine kad mu istekne garancija i pocne da se kvari.
Cemu ti sluzi DTS dekoder na televizoru sa pateticnim zvucnicima?Ukoliko bih kupovao novi TV morao bi da bude dijagonale 32 incha, Full HD, minimum 3 godina garancije i da ima DTS - a takvi modeli su iznad 45.000 sto je po meni previse za TV od 32 incha. Mozda bih se cak usudio da uzmem LG u nekoj od domacih prodavnica bez obzira na 2 godine garancije (mada sam i za njih cuo da se dosta kvare) ali na zalost LG skrtari na DTS-u pa ga ugradjuje samo u seriji 6 ili jacim sto me opet dovodi do nerealne cene od preko 45000.
Verovatno da ne bi morao kod filmove koji imaju audio materijal u DTS formatu da isti konvertuje u AC3. Nema nijednog drugog razumnog razloga![]()
Imas u mom prvom postu, u pitanju je Samsung 32F5000 kupljen 05.11.2013 god. mada kako kazu prodavci ni ovi iz nove J serije nista nisu bolji. Izgleda da je Samsung postao najgori krsh., barem ovi za nase trziste.
Ne znam odakle ti to, nekada je bilo tako, sada se radi masovna proizvodnja, imaš narudžbine, radi se proizvodnja i uređaj radi ili ne radi (šta bi bilo QA, radi ali "štuca" pa hajde da ga šaljemo u Srbiju?), ako prođe test i radi pakuje se i šalje. Znam iz ličnog iskustva da dođu narudžbine iz Nemačke, Švedske, Poljske, BIH i sve se zajedno obrade, naruči materijal za proizvodnju i zatim proizvodi u isto vreme, pakuje i šalje, nema selekcije za zapadno i "neko tamo" tržište. FIFO (First In, First Out) princip. Ovo pričam za mobilne, tablete, TV uređaje i audio-video tehniku za par brendova za koje radim.Ako nema selekcije u proizvodnji, onda ima nakon proizvodnje kada se radi QA proizvoda, pa se ono sto ne moze da prodje na zapadnom trzistu lagano salje kod nas i u ostale banana republike.
Eto ti primer sa kontigentom A6-ica koje su na nase trziste stigle sa refurbished motorima (bila je frka pre par godina) - ako se to radi kod proizvoda koji kostaju 50+ k evra, sta mislis sta se radi sa boranijom?
Upravo tako..nisu proizvodjaci ti koji uvaljuju robu..vec uvoznici i trgovci.Postoje svuda refurbish serije bilo kojih uređaja koje mogu svi legalno da kupe jeftinije i da jednostavno kod nas skinu nalepnicu, prelepe ili šta već i "uvaljuju" kao nove. Ali to su prevare i podvale, toga ima i uvek će ih biti ali ne pričam o tome.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari