Šta je novo?

Veoma lose iskustvo sa Samsungom iz Madjarske

Nemam sport klub imam arene 1,2,3,4 i 5. :) Jedino sto gledam koliko toliko redvno na tv-u je slagalica, sve ostalo preko neta.

onda je problem rešen:)i ja sam se bio uplašio dok nisam skontao o čemu se radi

Samsung 6710 tri i po godine and counting.
Samsung T220 nekih 7 godina and counting sa jako dosta sati.
Nazalost, nerealno je ocekivati od serje 5 kod OP da radi 24/7 kao monitor i da traje vecno.

I ja sam imao lose iskustvo sa madjarskim svercerima. Pisao o tome ovde
Polucrknuti TV je Samsung 46F6500SB.

Potreban mi je savet u vezi sa pokvarenim Samsungom 32F5000 sa pocetka teme tj. da li se isplati da ga popravljam ? Da vas podsetim da mu je najpre crkla t-con ploca i da je stavljena nova a sada je crkla i glavna procesorska ploca i serviser mi trazi 100 eura za novu. Ako bih zamenio i ovu plocu imao bih polovan TV sa novom t-con i novom procesorskom plocom ali me zanima sta jos na njemu eventualno moze da rikne (sem samog panela) i da li se uopste isplati da ga popravljam ?
Ukoliko bih kupovao novi TV morao bi da bude dijagonale 32 incha, Full HD, minimum 3 godina garancije i da ima DTS - a takvi modeli su iznad 45.000 sto je po meni previse za TV od 32 incha. Mozda bih se cak usudio da uzmem LG u nekoj od domacih prodavnica bez obzira na 2 godine garancije (mada sam i za njih cuo da se dosta kvare) ali na zalost LG skrtari na DTS-u pa ga ugradjuje samo u seriji 6 ili jacim sto me opet dovodi do nerealne cene od preko 45000.

kvare se svi bez obzira na proizvođača. komponente koje se ugrađuju su tako proračunate da gotovo lančano otkazuju posle određenog broja radnih sati da su popravke postale besmislene.
proizvođači su servisere izbacili iz igre tako da kupiš koristiš dok je u garanciji baciš i ponovo u krug :crash:

Ja bih rizikovao jos tih 100 evra, nije to cifra zbog koje vredi odustati. Sad, ako se i posle toga nesto pokvari, pravac kontejner, bez otvaranja.

ja ne bih popravljao tv od 32" inca - vec sam jedan bacio... bratu je pri kraju 37"

Svi mi izgleda i dalje zivimo u 80 tim i zelimo da za 500 evra kupimo nesto sto ce trajati minimum 20 godina bez ikakve greske. Kukamo, a u stvari nasom gladju za sto novijim telefonom i tanjim televizorom samo doprinosimo tome da na nam ugradjuju ****** u te iste stvari kako bi sto krace trajale. Kada shvatimo da 500 evra nije isto ovde i preko i kada shvatimo da mi hocemo za 500 evra nesto sto onog od preko boli uvo koji tv menja na 2-3g(odnosno koliko mu radi (bas zato sto 500 evra nije isto)) mozda i uradimo nesto po pitabju kvaliteta proizvoda koji ovde stizu. Plus sto je ovde prodavac gazda,a na zapadu kupac. Nemoj se nervirati. Jeste ozbiljna lova ali nije vredna zivaca. Prodaj taj dodaj pare,kupi nesto za sta te nece boleti dusa da siknes u kontajner za dve godine kad mu istekne garancija i pocne da se kvari.

Svi mi izgleda i dalje zivimo u 80 tim i zelimo da za 500 evra kupimo nesto sto ce trajati minimum 20 godina bez ikakve greske. Kukamo, a u stvari nasom gladju za sto novijim telefonom i tanjim televizorom samo doprinosimo tome da na nam ugradjuju ****** u te iste stvari kako bi sto krace trajale. Kada shvatimo da 500 evra nije isto ovde i preko i kada shvatimo da mi hocemo za 500 evra nesto sto onog od preko boli uvo koji tv menja na 2-3g(odnosno koliko mu radi (bas zato sto 500 evra nije isto)) mozda i uradimo nesto po pitabju kvaliteta proizvoda koji ovde stizu. Plus sto je ovde prodavac gazda,a na zapadu kupac. Nemoj se nervirati. Jeste ozbiljna lova ali nije vredna zivaca. Prodaj taj dodaj pare,kupi nesto za sta te nece boleti dusa da siknes u kontajner za dve godine kad mu istekne garancija i pocne da se kvari.
U svemu se slažem sa tobom osim teorije da "ovde" stižu loši proizvodi. To jednostavno nije tačno! Stiže iz proizvodnje ista roba kao i okruženju pa čak i na zapadu. Slučajno radim sa nekim firmama koje proizvode telefone i tehniku pa znam da u proizvodnji nema selekcije gde šta ide. Možda neki lošiji brendovi ali ovi glavni ne. Ali tretiraju tehniku kao što ti kažeš, baš iz briga za 500 evra jer je to prosečni mesečni džeparac srednjoškolca. Mom kolegi iz Slovačke se pokvario Sony plaćen 1500 evra pre 3 godine. Komentar je bio "pa klinci ga gledaju 24h dnevno, nije ni čudo". Izvadio iz džepa 1200 evra i kupio novi bez trenutka razmišljanja. Stari je dao da se reciklira i dobio vaučer za 10% popusta. Toliko. Jednostavno.

Ako nema selekcije u proizvodnji, onda ima nakon proizvodnje kada se radi QA proizvoda, pa se ono sto ne moze da prodje na zapadnom trzistu lagano salje kod nas i u ostale banana republike.

Eto ti primer sa kontigentom A6-ica koje su na nase trziste stigle sa refurbished motorima (bila je frka pre par godina) - ako se to radi kod proizvoda koji kostaju 50+ k evra, sta mislis sta se radi sa boranijom?

Poslednja izmena:
Da, na zapadu je 500 EUR ništa, evri, televizori, a i sve ostalo raste na drveću, i samo čeka da ih neko uzme. Mene mrzelo jutros da teglim tv, pa sam ubrao 500 EUR.
A sad ozbiljno, kupci na zapadu imaju udruženja potrošača koja se bave pravima istih, kao i adekvatno prilagođene propise. U Norveškoj, za uređaje koji su predviđeni da traju dosta duže od dve godine (TV, kompjuteri, bela tehnika, mobilni telefoni...), je i pravo na reklamaciju 5 godina.

Sticajem okolnosti imam nekog preko i jako dobro znam da za 500 evra oznoje dupe i vise nego mi, ali ne dobijaju oni 500 mesecno nego 1500 puta 24 meseca i naravno da ga boli k da se cima po majstorima za tv kad jednom u dve godine nece da uspara nista tog meseca jerbo je dao lovu za tv. Da me ne shavtis pogresno ja sam prvi u fazonu kupio sam ****** gume za auto otisle posle tri sezone voznje, jer bi ja hteo da ih vozim 15 sezona jer mi ja za njih trebalo pola mesecne plate i morao sam da pravim finansijsku gimnastiku koju i donald tramp tesko da bi razumeo. Zato kazem da 500 ovde nije isto kao i njima jer je nama ( citaj srecnicima) tih 500 jedinih 500 tog meseca a onom preko je u najmanju ruku 1/3 prihoda.

Ko ima 500 evra platu 300 evra je prosek a sramota je da das 500-700 evra za tv koji ne moze da izdrzi bar 5-6 godina

Rece premijer da mu je vise dosta tih lazi i da je prosecna plata 500e :).

Ne stvarno, ne verujem da svako kupuje televizor na 3 godine pa to je smesno , to mora da se uvede 5 godina pa ko moze da izdzri nek opstane a ko ne da se povuce a voleo bih neko strucan da nam kaze da li je toliko kvalitetni elektronski delovi stavljeni u crt televizore za razliku od ovih danasnjih

Ukoliko bih kupovao novi TV morao bi da bude dijagonale 32 incha, Full HD, minimum 3 godina garancije i da ima DTS - a takvi modeli su iznad 45.000 sto je po meni previse za TV od 32 incha. Mozda bih se cak usudio da uzmem LG u nekoj od domacih prodavnica bez obzira na 2 godine garancije (mada sam i za njih cuo da se dosta kvare) ali na zalost LG skrtari na DTS-u pa ga ugradjuje samo u seriji 6 ili jacim sto me opet dovodi do nerealne cene od preko 45000.
Cemu ti sluzi DTS dekoder na televizoru sa pateticnim zvucnicima?

LCD TV je smesno jeftin za proizvodnju i sastoji se iz svega par delova, napajanje, ploca tcon i ekran...to je sve :)

Poslednja izmena:
Verovatno da ne bi morao kod filmove koji imaju audio materijal u DTS formatu da isti konvertuje u AC3. Nema nijednog drugog razumnog razloga :)

Verovatno da ne bi morao kod filmove koji imaju audio materijal u DTS formatu da isti konvertuje u AC3. Nema nijednog drugog razumnog razloga :)

Upravo zbog toga jer preko 90% HD filmova dolazi sa zvukom u DTS formatu. Secam se kada je pre par godina jedan moj prijatelj, koji se u tehniku slabo razume, odlucio da kupi LG iako smo ga svi tada ubedjivali da kupi Samsung, nakon sto je otpakovao TV i pustio HD filmove video je da ni na jednom nema zvuka pa je otisao u prodavnicu da se svadja sa prodavcem. Ukratko stara prica o tome kako LG skrtari na DTS licenci i ugradjuje ga samo u skuplje modele sto je bezobrazluk jer ga direktni konkurent Samsung ugradjuje na svim modelima.

Pa naravno da skrtari kad se ta licenca placa a ne dobija dzaba, i na kraju je kupac opet plati.
Sve u svemu TV su postali obicni monitori a filmove treba pustati na drugi nacin jer dovoljno je da se sutra promeni kodek i da ti bude neupotrebljiv taj DTS i pustanje filmova.

Imas u mom prvom postu, u pitanju je Samsung 32F5000 kupljen 05.11.2013 god. mada kako kazu prodavci ni ovi iz nove J serije nista nisu bolji. Izgleda da je Samsung postao najgori krsh., barem ovi za nase trziste.

Ne znam koje su fore u pitanju, par drugara i ja imamo ukupno 6 Samsunga,svi iz Madjarske i svi stariji od 2 god,a svi rade bez greske.
Moj iz potpisa,koji mi stoji pored kompa se ne gasi gledao-negledao tv program.A kupljen je krajem decembra 2012 god. zajedno sa pomenutim 32F5000.Oni su bas zajedno stigli i nemaju nikakav problem evo vec vise od 3 god.
Verujem da postoji problem,ali ne bih generalizovao...i stvarno mi cudno sto sve cesce citam o problemu koji imaju ljudi sa Samsungom. Do pre neki mesec bi ih preporucio najopustenije...sada ni sam ne znam.

Poslednja izmena:
Ako nema selekcije u proizvodnji, onda ima nakon proizvodnje kada se radi QA proizvoda, pa se ono sto ne moze da prodje na zapadnom trzistu lagano salje kod nas i u ostale banana republike.

Eto ti primer sa kontigentom A6-ica koje su na nase trziste stigle sa refurbished motorima (bila je frka pre par godina) - ako se to radi kod proizvoda koji kostaju 50+ k evra, sta mislis sta se radi sa boranijom?
Ne znam odakle ti to, nekada je bilo tako, sada se radi masovna proizvodnja, imaš narudžbine, radi se proizvodnja i uređaj radi ili ne radi (šta bi bilo QA, radi ali "štuca" pa hajde da ga šaljemo u Srbiju?), ako prođe test i radi pakuje se i šalje. Znam iz ličnog iskustva da dođu narudžbine iz Nemačke, Švedske, Poljske, BIH i sve se zajedno obrade, naruči materijal za proizvodnju i zatim proizvodi u isto vreme, pakuje i šalje, nema selekcije za zapadno i "neko tamo" tržište. FIFO (First In, First Out) princip. Ovo pričam za mobilne, tablete, TV uređaje i audio-video tehniku za par brendova za koje radim.

A to za A6 su ekstremi koji postoje. Ne pričamo o prevarama već o regularnim stvarima. Postoje svuda refurbish serije bilo kojih uređaja koje mogu svi legalno da kupe jeftinije i da jednostavno kod nas skinu nalepnicu, prelepe ili šta već i "uvaljuju" kao nove. Ali to su prevare i podvale, toga ima i uvek će ih biti ali ne pričam o tome.

Poslednja izmena:
Ti stvarno i dalje verujes u deda mraza? :)

Postoje svuda refurbish serije bilo kojih uređaja koje mogu svi legalno da kupe jeftinije i da jednostavno kod nas skinu nalepnicu, prelepe ili šta već i "uvaljuju" kao nove. Ali to su prevare i podvale, toga ima i uvek će ih biti ali ne pričam o tome.
Upravo tako..nisu proizvodjaci ti koji uvaljuju robu..vec uvoznici i trgovci.

Ja ne znam sta bi vam drugo rekao, osim - blago vama - vi ocigledno zivite u nekoj drugoj Srbiji u odnosu na mene.

Vi ovde kupujete iste "original" Nike/Adidas/Puma... patike kao u Nemackoj, nosite iste Nike/Adidas/Puma... trenerke kao u Nemackoj, jedete iste Nestle/Milka cokolade kao u Nemackoj, pijete istu Coca Colu kao u Nemackoj, jedete meso istog kvaliteta (i koje je proslo isto toliko stroge kontrole) kao u Nemackoj, pijete mleko istog kvaliteta...

Isti q je i sa tehnikom - ugradjuju se delovi nize klase kvaliteta za razlicita trzista - za pocetak (a to definitivno nije samo u tom slucaju!) modeli sa odredjenim oznakama uopste ni ne postoje na zapadnom trzistu, a to nema nikakve veze sa standardom signala za tjuner i slicno - 99% modela podrzava sve moguce standarde. BTW, to je kod televizora - kod ostale tehnike ni ne postoji bas nikakav razlog da na razlicitim trzistima postoje modeli sa totalno razlicitim oznakama modela (ves masine, sudo masine, staklokeramicke ploce...) To je prvo mesto na kom je i ludom jasno da postoji gradacija proizvoda.

Kod automobila odredjeni paketi opreme (cak i motori) postoje iskljucivo na istocnim trzistima, neki proizvodjaci cak i totalno otvoreno imaju identican model pravljen za razlicito trziste po razlicitoj ceni - iliti imaju "obogaljenu" varijantu - Megane Generation, recimo (Turska). Astra Classic je slican primer kad je proizvodnja premestena iz Nemacke u Poljsku.

Poslednja izmena:
Vrh Dno