Pre nesto vise od 2 godine kupio sam TV od jednog od najreklamiranijih svercera sa svima dobro poznatog sajta koji mi je prilikom kupovine rekao da je garancija na TV 2 godine. Iako sam na internetu dosta citao o losem kvalitetu ugradjenih komponenti Samsungovih televizora i veoma cestim kvarovima, nisam ni slutio da je radni vek Samsungovih televizora iz Madjarske upravo onoliko koliko i traje garancija tj. ni manje ni vise nego tacno 2 godine. Verovali ili ne, na samo 5 dana do isteka garancije crkla mu je t-con ploca (ona koja je zaduzena za grafiku) a zamena ove ploce kosta 60 eura. Odmah sam pozvao prodavca i rekao mu u cemu je problem na sta mi je isti odgovorio da je to uobicajena pojava kod Samsung televizora statosti 2+ godina ali da mi garancija ne vazi jer se garancija racuna od momenta kada je on nabavio tv u Madjarskoj a ne od momenta kada ga je on meni prodao. Naravno, negodovao sam jer mi prilikom kupovine tako nije receno uz moju konstataciju da on moze TV da drzi na lageru i 6 meseci pre nego sto ga proda sto bi onda znacilo da TV u stvari ima garanciju od 18 meseci a ne 2 godine kao sto oglasavaju. Dogovorili smo se da popravku platimo po pola tj. po 30 eura i da tv posaljem kod njihovog servisera u Novom Pazaru sto sam i ucinio. Medjutim, odmah nakon popravke pozvao me je serviser i rekao da se prodavac predomislio i da nece da plati pola popravke kako smo se dogovorili i da cu sve morati da platim sam. Da skratim pricu, nakon polucasovnog telefonskog "ubedjivanja" tj. moje pretnje, prodavac je ipak pristao da plati pola kao sto je bilo dogovoreno. Sutradan mi je TV stigao sa popravke i radio je tacno jos mesec dana da bi se iznenada ugasio a serviser je konstatovao kvar na glavnoj procesorskoj ploci cija zamena kosta 100 eura pa sam isti smestio u podrum i sada moram da kupujem novi TV. Poucen losim iskustvom, razmisljam da TV kupim u nekoj od domacih prodavnica pa sam svratio kod mojih prijatelja u winwin prodavnici a oni su mi izneli katastrofalan podatak o kvarovima i reklamacijama kako Samsung tako i LG televizora. Ocigledno je da u trci za sto nizom cenom proizvodjaci ugradjuju veoma lose komponente. Mozda je meni zapao los primerak a mozda su se kvarovi tako brzo manifestovali jer sam TV koristio kao monitor, znaci u proseku 8 sati rada dnevno. Sada razmisljam o Sharpu sa 3 godine garancije mada sam i o njemu citao da je samo panel iz Japana a ostala elektronika iz Turske. Mozda ovaj thread pomogne nekom prilikom odluke o kupovini TV-a a takvima zelim puno srece na lutriji zvanoj kupovina TV-a.