Šta je novo?

Veoma lose iskustvo sa Samsungom iz Madjarske

Mitsuru

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2008
Poena
319
Pre nesto vise od 2 godine kupio sam TV od jednog od najreklamiranijih svercera sa svima dobro poznatog sajta koji mi je prilikom kupovine rekao da je garancija na TV 2 godine. Iako sam na internetu dosta citao o losem kvalitetu ugradjenih komponenti Samsungovih televizora i veoma cestim kvarovima, nisam ni slutio da je radni vek Samsungovih televizora iz Madjarske upravo onoliko koliko i traje garancija tj. ni manje ni vise nego tacno 2 godine. Verovali ili ne, na samo 5 dana do isteka garancije crkla mu je t-con ploca (ona koja je zaduzena za grafiku) a zamena ove ploce kosta 60 eura. Odmah sam pozvao prodavca i rekao mu u cemu je problem na sta mi je isti odgovorio da je to uobicajena pojava kod Samsung televizora statosti 2+ godina ali da mi garancija ne vazi jer se garancija racuna od momenta kada je on nabavio tv u Madjarskoj a ne od momenta kada ga je on meni prodao. Naravno, negodovao sam jer mi prilikom kupovine tako nije receno uz moju konstataciju da on moze TV da drzi na lageru i 6 meseci pre nego sto ga proda sto bi onda znacilo da TV u stvari ima garanciju od 18 meseci a ne 2 godine kao sto oglasavaju. Dogovorili smo se da popravku platimo po pola tj. po 30 eura i da tv posaljem kod njihovog servisera u Novom Pazaru sto sam i ucinio. Medjutim, odmah nakon popravke pozvao me je serviser i rekao da se prodavac predomislio i da nece da plati pola popravke kako smo se dogovorili i da cu sve morati da platim sam. Da skratim pricu, nakon polucasovnog telefonskog "ubedjivanja" tj. moje pretnje, prodavac je ipak pristao da plati pola kao sto je bilo dogovoreno. Sutradan mi je TV stigao sa popravke i radio je tacno jos mesec dana da bi se iznenada ugasio a serviser je konstatovao kvar na glavnoj procesorskoj ploci cija zamena kosta 100 eura pa sam isti smestio u podrum i sada moram da kupujem novi TV. Poucen losim iskustvom, razmisljam da TV kupim u nekoj od domacih prodavnica pa sam svratio kod mojih prijatelja u winwin prodavnici a oni su mi izneli katastrofalan podatak o kvarovima i reklamacijama kako Samsung tako i LG televizora. Ocigledno je da u trci za sto nizom cenom proizvodjaci ugradjuju veoma lose komponente. Mozda je meni zapao los primerak a mozda su se kvarovi tako brzo manifestovali jer sam TV koristio kao monitor, znaci u proseku 8 sati rada dnevno. Sada razmisljam o Sharpu sa 3 godine garancije mada sam i o njemu citao da je samo panel iz Japana a ostala elektronika iz Turske. Mozda ovaj thread pomogne nekom prilikom odluke o kupovini TV-a a takvima zelim puno srece na lutriji zvanoj kupovina TV-a.

A vox? Jesi li gledao? stvarno bezveze, steta sto si na svojoj kozi osetio lose iskustvo

Pa *** sad ti bi i jare i pare... prodavac jedino nije tu ispao korektan iz razloga sto je rekao kako kazes da platite po pola pa odustao ..

Pre neki dan kod ortaka, pali on TV (samsung) da bi mi nešto pokazao ( takođe ga često koristi kao monitor ) i tv se upali, ima zvuk ali nema slike. Ekran blago sija i menja jačinu svetla kako se menjaju scene. Tako da kapiram da lampa radi, ali sam prikaz slike ne radi.

Kupio je tv u pobedipobedi :) ali zamisli garancija od 2 godine istekla u novembru. The light bulb conspiracy nanu im :D

Tako da će verovatno da šalje kod nekog lokalnog servisera da vidi ima li mu pomoći.

Na računu/garanciji iz Hu piše datum tako da te prodavac nije mogao slagati dokle traje garancija.

Mislim da je prodavac zadrzao papite od kupovine

Prodavac je zadrzao papire tako da mi je ostalo samo da mu verujem na rec, problem je kao sto rekoh u tome sto prilikom postavljanja oglasa treba da naglase da garancija nije 2 godine vec koji mesec manje tj. od momenta kada ga oni kupe u Madjarskoj.

@Dibidus

Moguce je da je i njemu otisla t-con ploca, i kod mene je ekran sijao ali nije bilo ni slike ni zvuka. Sve u svemu Samsung vise sigurno necu kupiti jer su mi i u CBT-u rekli da im novu J seriju kupci najvise reklamiraju.

A vox? Jesi li gledao? stvarno bezveze, steta sto si na svojoj kozi osetio lose iskustvo

Na zalost kod nas u Jagodini nema VOX 32 FULL HD izlozenih da bih mogao da pogledam sliku a na nevidjeno da kupujem VOX ne pada mi na pamet jer je veoma moguce da umesto nekog PVA ili IPS panela u njemu bude TN krs a takav i da mi poklone ne bih uzeo. Ako neko ima iskustva sa VOX televizorima (pre svega koje panele ugradjuju) neka napise ovde, svaka preporuka je dobro dosla jer sam morao da se vratim na ViewSonic CRT 19 koji trenutno koristim kao monitor umesto Samsung TV-a koji je izdahnuo pa mi neki TV pod hitno treba.

kad je i vox kvalitet za samsung

kakva je situacija sa sonijem,panasonicom?

Sacekaj akciju kad daju po 5 godina garancije na tv i tada kupi. Ja tako kupio sony i cekam istek 5. godine da vidim raspad na delu.

Napišite tačno model koji vam se pokvario da vidimo ima li neke veze.

Napišite tačno model koji vam se pokvario da vidimo ima li neke veze.

Imas u mom prvom postu, u pitanju je Samsung 32F5000 kupljen 05.11.2013 god. mada kako kazu prodavci ni ovi iz nove J serije nista nisu bolji. Izgleda da je Samsung postao najgori krsh., barem ovi za nase trziste.

Prodavac je zadrzao papire tako da mi je ostalo samo da mu verujem na rec, problem je kao sto rekoh u tome sto prilikom postavljanja oglasa treba da naglase da garancija nije 2 godine vec koji mesec manje tj. od momenta kada ga oni kupe u Madjarskoj.
Ne treba oni nista da rade vec kupci treba da traze bar kopiju garancije i da odbiju da prime paket (TV) ako im stigne bez toga. Pa kad se prodavcu vrati 20 TVa a mora da plati duplu postarinu onda ce kopirati racune i garancije jos pre nego sto izadje iz Madjarske!

Zato je moj drugar kupio kod nas panasonic i dobio 5 god garancije.
Danas sam video i u Emmezeti da je na svim philips televizorima garancija 5 god,a takodje i na panasonic televizorima.
Inace on je uzeo ovaj model tv i slika je dosta dobra posle kalibracije jer na fabrickim postavkama i nije nesto
http://www.tehnomanija.rs/lcd-i-led--televizori/panasonic-televizor-led-lcd-tx-50cs520e.html
Kaze mi neka ga koristim 4 god i posle toga prodam opet je u garanciji jos godinu dana.Dodam neku kintu i opet kupim neki koji ima 5 god garancije.Kaze to je najbolja kupovina.
Sa nasim madjarima uvek postoji doza rizika.

Shljamsung.
Trenutno najbolji kvalitet nudi Philips,LG,Sony,Panasonic.
Nesto slabiji kvalitet nude Sharp i JVC.

Poslednja izmena:
Daj ko je taj prodavac da se ne opeku i drugi kupci .

Daj ko je taj prodavac da se ne opeku i drugi kupci .

To je onaj sto ima boombasticne cene ali je verovatno ista situacija i sa ostalima.

@amdpower

Znas li koje tipove panela ugradjuje Philips a koje Panasonic u svojim novim linijama TV-a i koji od ova dva odabrati ?

Poslednja izmena:
Imam Samsungov tv koji je kupljen u Bg-u. Par meseci po isteku garancije isti problem, t-con ploca. Popravka 11000 rsd. Radio manje od godinu dana i ponovo poceo da se gasi.
Takodje koriscen kao pc monitor :)

Ovo je dobar pristup kupovini tv-a. Mislim da nemaš razloga za brigu. Ako je radio 5 god radiće još dovoljno dugo.
Tako je, s tim sto Sljamsung nece ni dati 5 godina garancije, jer znaju sta prodaju. Nikad ne treba kupovati Sljamsung u nizim segmentima, ali nikad! S druge strane, zasto onda kupovati i high-end Sljamsung, kada imaju takav pristup. Bukvalno bih pre kupio Vox, Beko i slicne skalamerije, nego korejske prevarante.

Nisam pratio - jel problem samo sa djubretom za istocno trziste ili i na zapadu imaju iste probleme?

Polako razmisljam o upgrade-u moje voljene Panasonic 50 G30 plazme (samo zbog velicine - glupi LED ce me "nazadovati", ali plazmi vise nema :( ), pa gledam sta je pametno pazariti...

Poslednja izmena:
Zasto bi to uopste menjao ako radi?

Napisah:
...samo zbog velicine...
Hocu 65". U stvari, hteo bih ja i 75", ali toliko para nemam nameru da dam za glupi TV.
I dobar 65" ima ozbiljnu cenu - previse ozbiljnu da bih razmisljao o tome da li ce da zvekne posle par godina... :S:

Svi zaboravljate da platite 30-40% niže TV od "mađara" nego da ste ga kupili u prodavnici a to je deo rizika koji (ne)svesno preuzimate na sebe. Onaj ko ne računa na taj rizik je stvarno onda nerealan. A to je baš to, par dana pred istek garancije, da li je istekla ili nije. Ja sam već par TV kupio tako, jedan je trajao 5 godina a jedan (koji se duplo manje gledao) 3 godine. Nema pravila ali kada ga platim toliko jeftinije zadovoljan sam i takvim razvojem situacije.

To je donekle OK - pare koje si ustedeo mozes da ulozis u popravku i verovatno si i dalje "u plusu", nego meni vise bode oci to sto televizori riknjavaju na ivici garantnog roka.
Mislio sam da to vazi samo za niskobudzetne ves masine :)

Svi zaboravljate da platite 30-40% niže TV od "mađara" nego da ste ga kupili u prodavnici a to je deo rizika koji (ne)svesno preuzimate na sebe. Onaj ko ne računa na taj rizik je stvarno onda nerealan. A to je baš to, par dana pred istek garancije, da li je istekla ili nije. Ja sam već par TV kupio tako, jedan je trajao 5 godina a jedan (koji se duplo manje gledao) 3 godine. Nema pravila ali kada ga platim toliko jeftinije zadovoljan sam i takvim razvojem situacije.

+1
Posebno jer su cene pre par godina bile mnogo jeftinije preko Madjara ,nego u radnji.Ja svoj 40d6000 samsung sam tada platio 600 evra ,a u radnji je bio oko 1000.Sada su cenu mnogo podigli ,pa neki modeli ispadaju kao kod nas u radnji.

Ljudi da se ne lazemo vise i ne verujemo u sarene laze, odavno vec postoje timovi koji se bave iskljucivo istrazivanjima na polju trajanja komponenti.Tako da bilo koji televizor da kupis nece ti trajati mnogo duze od garantnog roka.To sam osetio i na sopstvenoj kozi. Ja sam kupio Panasonic plazmu na koju su davali 5 god. garancije i koristio ga kao TV 42 inca.Ja nisam ostvario tu garanciju od 5 god. jer sam ga kupio pre pocetka akcije,ali to je taj model. Crko je nakon 4,5god. Ovlasceni servis je trazio za zamenski deo 22000 din. I to bez ruku servisera. Zavisi samo koliko je koristis u toku dana, jer ako je garancija dve godine, oni testiraju proizvod da izdrzi 2,5 godine ako ga prosecno koristis 70 do 80% , tj ako ti je tv upaljen 16h dnevno izdrzace te dve godine i nesto preko. Ima i tu falsa koji rikne ranije, ali proizvodjaci racunaju na to , pa im nije frka da popravljaju neki broj u garantnom roku... Zato znam da ce moja ves masina probiti garanciju od 5 godina, zato sto je koristim jednom u 3 nedelje, a neko 3x nedeljno ... Moj TV je radio u proseku bar po 16h i zamalo da izdrzi tih 5 god. Kad sam poceo da trazim po netu kako da resim kvar jeftinije, video sam da ima toliko kvarova na toj plazmi, a kad sam je kupovao , po testovima bila je nahvaljena kao vrh i dao sam solidne pare za nju,a sad mogu da sembri ljubu sa njom. Takodje i Samsung monitor 940n, davno sam ga kupio ,ali radio je smesno jer je bio na drugom racunaru u kuci koji se jako retko koristio. Ne znam koliko je sati radio, ali sigurno bar pet puta manje od drugog monitora Viewsonic ne znam koji model, prodao sam ga kao ispravnog nakon 5 godina. kad sam otvorio samsung , ta mala stampana ploca imala je pet naduvenih kondezatora koje sam zamenio i sad radi super, ali kvalitet ugradjenih komponenti je smesan, takodje sam ga plati papreno tada... Ne znam kakva je situacija sa TVima od 1000 pa nadalje evra, ali vidim da i oni daju po dve ,tri godine garancije.Ne bih ja to kupovao.sada jurim po netu neki repair kit za moju plazmu , pa cu probati sam da je popravljam, bar mi je zanimljiva akcija,a kad budem kupovao TV samo 5 god. garancije...A ako ti svaki proizvod traje po 10 godina kako ce se brendovi obogatiti...

Poslednja izmena:
+kad dodamo kriminalni kvalitet struje kod nas rso filter i stabilizator napona pod obavezno

Ja sam kupio samsung 32eh5000 to je predhodni model i imam ga vec pa mislim 3 god. Za sada sve ok. Isto preko madjara uzet. Mada koristim ga samo kao tv.

Vrh Dno