Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da proverim... :D

Otvaranje starter racuna je besplatno kao i dobijanje kartice? RE-izdavanje je 500 din.

Buni me nesto oko provizija

Plaćanje na klik Bez naknade
Plaćanja na račun u drugoj banci u zemlji 25 RSD

Placam npr racun za kablovsku na klik bez naknade ali naravno taj racun je u nekoj X banci, jel ima provizija ili ne?

I da li je ok ova njihova kartica za kupovinu na aliexpres, steam itd ?

Ako sam dobro razumeo jedini trosak je 6din za sms obavestenje za odliv...

Samo da proverim... :D

Otvaranje starter racuna je besplatno kao i dobijanje kartice? RE-izdavanje je 500 din.

Buni me nesto oko provizija

Plaćanje na klikBez naknade
Plaćanja na račun u drugoj banci u zemlji25 RSD

Placam npr racun za kablovsku na klik bez naknade ali naravno taj racun je u nekoj X banci, jel ima provizija ili ne?

I da li je ok ova njihova kartica za kupovinu na aliexpres, steam itd ?

Ako sam dobro razumeo jedini trosak je 6din za sms obavestenje za odliv...

Ne otvaranje besplatno izrada kartice je 500 dinara kao i reizdavanje.
Za placanje na klik jeste bez naknade svako drugo placanje u zemlji osim ako bas ne ides preko nekog ko placa proviziju umesto tebe(tipa TS, Vip... kad placas recimo racune) je 25 din.
Da ok je njihova kartica za kupovinu na Aliecpressu i ostalim sajtovima na netu.
Odliv sms mozes da iskljucis a da ukljucis push ili email obavestenje o odlivu koje je free.
To je sve za starter paket.

Ok hvala.

Znaci ne isplati se ono sto sam ja zamislio... Ja imam osnovni paket u AIK (100din odrzavanje) visa electron kartica. Mislio sam da otvorim ovaj free telenor racun da mi sluzi za placanje racuna bez provizije i internet kupovine...

Mozda je najbolje samo da predjem na visi paket aik banke (250din odrzavanje) gde je sve besplatno tj bez provizija...

Tekući račun
Debitna kartica – Master Card ili Visa Electron
Mesečni izvod po tekućem računu
Dozvoljeno prekoračenje bez naknade za obradu zahteva
Trajni nalog (5 naloga bez naknade)
Izdavanje čekova bez naknade
SMS servis
Devizni račun Visa electron debit (devizna)
Kreditna kartica Visa Classic revolving ili MasterCard Standard bez naknade za izdavanje i mesečne članarine
E banking bez naknade
M banking

ljudi, jel moguce placari preko telenor banke online racune za ikom ?

Jeste.Ja sam već dva puta platio.

Ok hvala.

Znaci ne isplati se ono sto sam ja zamislio... Ja imam osnovni paket u AIK (100din odrzavanje) visa electron kartica. Mislio sam da otvorim ovaj free telenor racun da mi sluzi za placanje racuna bez provizije i internet kupovine...

Mozda je najbolje samo da predjem na visi paket aik banke (250din odrzavanje) gde je sve besplatno tj bez provizija...
Koliko to racuna imas da placas pa da ti je bitno da li je 25 po racunu ili ne? Inace, Racun na Klik trenutno radi SAMO za Infostan/Informatiku, EPS (skoro sve distribucije u Srbiji, sve su zasebne) i Telenor. NEMA VIP i MTS. Ti racuni su besplatno samo znaci (EPS i Infostan/Informatika, Telenor)
AIK koliko vidim ima 5 besplatnih trajnih naloga, ako ih vise placas, onda je vec isplativo da gledas, ovako.. isplativija ti je Telenor. 6 racuna da placas, EPS je sigurno jedan od njih (Jugoistok je na listi za Nis), izadju te 125.

Inace, u RF su sva placanja online, kao i trajni nalozi besplatni, za 150 mesecno. Ali kartice preskocite u RF.

Uzmi jos u obzir da ako imas (primera radi) 100.000 stalno kod TB na racunu, dobijas oko 300din mesecno na kamati sada (bilo je ~570 dok je bila 7% kamata, ili je 570 kome je ostala), dok u drugim bankama dobijas 10 din :) Tako da ako drzis oko 30.000 u proseku mesecno kod TB, ti ces otplatiti troskove placanja racuna.

EDIT: Ovo sto Enraged kaze za placanje sa naloga, misli na placanje online sa MTS portala (moj-MTS) ili VIP Online racuna. Samo sto meni ovo drugi vec 7 meseci ne radi za caletov broj :D (sad sam ga prebacio na sebe pa me zabole vise, ali cisto da se zna - nista nisu uradili po tome pitanju - meni je radilo odmah)

Poslednja izmena:
Sto se tice Vipa, Mts to besplatno plati sa svog naloga na istim i eto usteda 50 kinti ako ti je to mnogo.

Opet ne radi uplata novca na Banovom brdu,a kako sam čuo od KS,i na Vidikovcu se ponavlja situacija od pre par dana.

Inace, Racun na Klik trenutno radi SAMO za Infostan/Informatiku, EPS (skoro sve distribucije u Srbiji, sve su zasebne) i Telenor. NEMA VIP i MTS. Ti racuni su besplatno samo znaci (EPS i Infostan/Informatika, Telenor)
AIK koliko vidim ima 5 besplatnih trajnih naloga, ako ih vise placas, onda je vec isplativo da gledas, ovako.. isplativija ti je Telenor. 6 racuna da placas, EPS je sigurno jedan od njih (Jugoistok je na listi za Nis), izadju te 125.

Inace, u RF su sva placanja online, kao i trajni nalozi besplatni, za 150 mesecno. Ali kartice preskocite u
Клик је суморно јадан,пар рачуна је за избјегавати....
Он хоће АИК за 250 гдје су сва ел. плаћања бесплатна тако да трајни и није битан...
РФ добар,слично Интези,без картице,ту је и Комерцијална у конкуренцији а плаћање с Телекомовог сајта ћу тестирати овог мјесеца:)

Poslednja izmena:
Ako mozes pojasni zbog čega su za izbegavanje? I šta, samo one iznad navedene račune je moguce platiti na "klik" ? Ostale bi onda morao sa nalogom za prenos koji izadje 25 din po računu? Prebacio bi se na taj vid plaćanja jer je veliko cimanje po poštama i čekanje reda.
I jel ima tebe o e banking-u na forumu, posto je ne mogu naci, a bilo bi dobro otvoriti ako nema o razmenama iskustava i koja izadje najpovoljnija?

Рачуни на Клик су бесплатни.Нигдје се не спомиње који су то рачуни(има их али мораш бити корисник ТБ да би знао који су или да ти неко каже прије отварања рачуна).Мени ти рачуни на Клик не користе јер нисам са тог списка,из мање сам средине.Рачуни покривају кориснике из највећих градова,ЕДБ и др. нека предузећа,веома мало,за разлику од неких банака гдје у предефинисаним налозима имају,вртиће,комунална предузећа и остало на локалном нивоу.

а плаћање с Телекомовог сајта ћу тестирати овог мјесеца:)

Ja placam zadnjih 8 meseci tako super box i ostale mts racune eto testirao sam za tebe i sve radi savrseno i bez provizije tj. placa je mts.

Racuni na klik su u stvari rucni "Direct debit" (tj, trajni nalozi), pa od toga sa kime banka ima ugovor zavisi da li ce ponuditi da ide trajni nalog/racun na klik. Lista je ovo sto sam rekao, plus dva koje tek sad vidim (skoro sve elektrodistribucije u Srbiji, Infostan, Informatika, Posta Net, IKOM i Telenor samo).
VIP i MTS (a i Telenor, mada je za ovaj slucaj nebitno) imaju opciju da se karticom plati racun online, bez dodatnih troskova. Jugoistok (Nis i okolina) moze i na salteru da se plati karticom bez dodatnih troskova, SBB takodje.

Meni se RF isplati i za 150, jer ja imam preko 6 placanja mesecno, ali za manje od 6 placanja + Racuni na Klik, TB je odlicna solucija.
(meni problematicna zbog vida, ali to je vec nesto subjektivno)

Imajte na umu da dostupnost sredstava u TB-u ocigledno nije garantovana, sto se vidi po tome da evo nekoliko puta ne rade bankomati, a nema ih puno, pa ne mozete skoknuti do sledece Intese (vec platiti proviziju na tudjem bankomatu, ako nemate Progresiv racun).

I po tome sto nekima su izgleda dali da plate preko 1.000.000 dnevno, a ja pitah da li moze da se poveca limit preko, kazu ne. (trebalo mi je da platim karticu za preko 100.000, za to sam morao zvati CC, pa sam usput pitao - 1.000.000 je limit za slanje).
Ne smarajte koliko ljudi to pogadja, ne pogadja ni mene iskreno, ali je dobro znati :)

Ja vec godinu i nesto placam Telekom racune preko sajta, a ranije sam ponekad isto placao, kada se menja racun, pa trajni nalog ne ostaje (sto se cesto desava meni zbog promena usluga, pa trajni nalozi uopste mi nisu korisni za Telekom).
I MTS i VIP rade preko Intese/ComStriv sajta naplatu, u dinarima naravno.

Poslednja izmena:
Ја сам зато,највише и отворио рачун у ТБ,јер код шугаве Интезе,уз Основни рачун,без моб. апликације(само интернет)нисам мога плаћати картицом Инспајер на сајту Мој телеком а претпостављам и на другим сајтовима "Верификовано од Визе","3Д Сецуре:D"...Траже читач од 1000 дин.
Алфа ме збуни, има друга искуства па сам зато рекао да ћу тестирати и хоћу кад добијем ел. рачун од Телекома.
Поздрав!

Prolazi karticom bez problema, ja sve tako placam, stigne ti kod na telefon , pre toga se izabere koja kartica i broj kartice...

Da li je još neko imao problem sa uploadovanjem prednje i zadnje strane dokumenta pri otvaranju računa??

Screenshot 2016-01-02 21.50.11.png
Screenshot 2016-01-02 21.50.47.png

Ја сам зато,највише и отворио рачун у ТБ,јер код шугаве Интезе,уз Основни рачун,без моб. апликације(само интернет)нисам мога плаћати картицом Инспајер на сајту Мој телеком а претпостављам и на другим сајтовима "Верификовано од Визе","3Д Сецуре:D"...Траже читач од 1000 дин.
Алфа ме збуни, има друга искуства па сам зато рекао да ћу тестирати и хоћу кад добијем ел. рачун од Телекома.
Поздрав!

Ja sam već platio dva računa i sve je prošlo bez problema,tako da ću nastaviti tako da plaćam.Preporučujem.

Поздрав!
Kao sto rekoh zadnjih 8 racuna u mts placam preko sajta a vip pa od kad sam u TB znaci preko godinu dana tako da uzivaj sve je ok.

Fun fact: skinuli su mi 500 din. za aktivaciju posle mesec dana, i to 31.12. u 23h :))

Jel ima smisla i neke vajde da penzioner (cale) prebacuje tekuci iz intese (hit racun) na telenor (progresiv)?
U intesi koristi samo uplata/isplata,ponekad cekove i ja sam mu aktivirao intesa mobi da ne smrducka po redovima.
Naravno veze nema sa bankarstvom a ni ja mu ne mogu pmoci po tom pitanju bar ne za telenor bankom.
Jel moze da se uopste doceka ta kreditna kartica i jel bi mogao on sa nekim skromnim primanjima(20k) da ima neki odobreni limit?
Ako sam skontao to je neka cifra od 100k koja bi se mogla koristiit za online kupovine/placanja ali i za neki vid refinansija po drugim racunima ili cak i podizanja nekog dela u kesu koji bi se otplacivao?
Sad ne znam da li sam se nalupetao za medalju,nadam se da nisam da ne bude dao sam pogresne informacije matorom i ulio mu tracak nade u futuristicku banku :)

Mislim da je min za dobijanje kredita 25000 dinara plata ili penzija.

U obaveštenju koje šalje TB vezano za kreditnu, stoji da je minimalna potrebna zarada 25000 din mesečno.
Ja lično smatram da mu je bolje da bude u Intesi.

Koliko to racuna imas da placas pa da ti je bitno da li je 25 po racunu ili ne?
2x mob, fixni, kablovska, net, struja, voda, objedinjena... sigurno sam nesto i zaboravio, neka bude 10 racuna... Na salteru to izadje 500 din minimum :)
Uzmi jos u obzir da ako imas (primera radi) 100.000 stalno kod TB na racunu, dobijas oko 300din mesecno na kamati sada (bilo je ~570 dok je bila 7% kamata, ili je 570 kome je ostala), dok u drugim bankama dobijas 10 din :)

Na zalost nemam 100000 na racunu :D

Gledam sta mi je najpovoljnije ali i najjednostavnije, izgleda da je najbolje resenje samo da promenim paket u AIK banci... sve usluge su free...

Mada ni oni nisu idealni, npr ako radis u privatnoj firmi traze ziranta za cekove, zamisli... Za kreditne kartice ne smem ni da pitam :p

Poslednja izmena:
Fun fact: skinuli su mi 500 din. za aktivaciju posle mesec dana, i to 31.12. u 23h :))
Тако бива,крајем мјесеца као и за банкомат(мени за банкомат скинули дан-два раније)

@ enraged
@ desp

Hvala kolege na odgovorima u kasnim satima.
Tako sam nesto i pretpostavljao,ali ipak nisam ocekivao da granica cak i za penzionere bude veca od "evropskih minimalnih prosvetljenih i naravno za zivot suvisnih 21500" :whip:

2x mob, fixni, kablovska, net, struja, voda, objedinjena... sigurno sam nesto i zaboravio, neka bude 10 racuna... Na salteru to izadje 500 din minimum :)
Cek, ovo su sve ZASEBNI racuni? Tipa 2x mob nije na jednom, kablovksa i net (ili fixni i net) nisu na jednom? Voda i objedinjena nisu na istom kod vas, bese?:) Na salteru ako izadje 500, to je verovatno max. 6 racuna :)
Za tebe nije smor onda TB, imas isti broj filijala (tj. bankomata :D) kao i AIK u Nisu, i to stvarno lepo pozicionirane (Kalca, Konj i Merkator, ako nisu dodali jos).

Iskreno meni se nista od sitnica oko banaka ne isplati da jurim - ali ne zelim da im dam i dinar ako mogu bez da idem pred UStavnim Sudom ili slicno ;) Tako da idem na najjeftiniju varijantu (meni licno RF + Intesa + AIK + TB + Piraeus trenutno, od toga nista ne placam trenutno, mada bi RF trebalo 150). S' tim da Intesa i AIK su trenutno samo zbog MC i Amexa, inace ne bi nista vise tamo koristio.

Tako sam nesto i pretpostavljao,ali ipak nisam ocekivao da granica cak i za penzionere bude veca od "evropskih minimalnih prosvetljenih i naravno za zivot suvisnih 21500" :whip:
Pa on ne mora uopste da uzima kreditnu karticu, moze samo debitnu MasterCard, koja se samo pri izdavanju/reizdavanju placa po 500rsd.

@ enraged
@ desp

Hvala kolege na odgovorima u kasnim satima.
Imenjace :), limit he smanjen na 21000 koliko znam, nekada je bilo 25k.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno