Šta je novo?

Meizu m2 note

Ne znam da li da apdejtujem, mrzi me ponovo sve da podesavam, verovatno ce da mi poremeti pola stvari kao prosli put, jer gasi root...
Mislim da nije vredno,dok ne izadje marshmallow :)

Nego djilkos, da li da smaramo onog lika na xda sto pravi notifikacije, da moduje i lockscreen da pokazuje omote od pesama :D to bi mi leglo opasno :D ako je uopste moguce.
mozda tebe ne zanima,ali mozes da ga smaras i ti,zbog mene :D

Ne poremeti ti ništa. Samo odeš u account otkljucas ga, restart, udjes u super su, instaliraš binary, restart i to je to.

Što se tiče onog modovanja neka prvo ovo uradi, mislim uradio bih i ja, ali me iskreno jako mrzi, kasnije nek radi ovo za muziku i lockscreen. :)

Omoti pesama se valjda prikazuju na Flyme 5.

Imteresuje me kakva je cujnost pri razgovoru, jacina zvona, baterija, kamera (koliko sam shvatio treba da je losija), vidljivost ekrana napolju

Cujnost je sjajna. Koleginica pored mene se cudom cudi kada jasno cuje mog sagovornika iz slusalice a ona njen usr*ani ajfon ne cuje ni u klonji sama sa sobom :d

Baterija meni prosecno 3 dana drzi, uz konzervativnu upotrebu Net-a (3-4G/WiFi).
Ono sto je super imam dve kartice i uopste ne trosi vise bateriju ili tako nesto. Doduse to je standby rezim dual sim-a...
Kamera je meni skroz OK, premda me to apsolutno ne zanima na telefonu pa nisam merodavan...
A za vidljivost na dnevnom svetlu je prosto sjajno, evo ovih par dana kada je ovako suncano i lepo vreme bas sam primetio da se ne mucim kao na LG-u... znaci na Meizu lepo radi auto sensor....

Sta mi se desilo dva puta od juce...
Kuckam na fb messenger, iz cista krene telefon da zabada, jedva reaguje tastatura, otkuca sve sto sam pipnuo sa velikim zakasnjenjem... kada mi stizu poruke,izlete sve odjednom,znaci bas krenuo da zabada... Nista,prestane to za 10ak minuta,iskuliram ja...
Malo pre ponovo,samo na viberu... Zabada ubija,jedva napisem nesto... Mislim da je prestalo vec... Pojma nemam do cega je. Koristim Smart Keyboard Pro, ali je oduvek na svim telefonima radio najbolje i najbrze, ne verujem da je problem do njega... nedelju dana kako mi radi super.

Pa nemam gde drugo da pitam,a isti softver koriste pa rek'o možda neko može da pomogne.Ne mora odmah đonom da se ide :)
Ma nije toliki problem u tome, nego sam ja shvatio da pokušavaš da instaliraš M2 Note softver na M2 mini, što baš i neće da ide jel'te.

Sta mi se desilo dva puta od juce...
Kuckam na fb messenger, iz cista krene telefon da zabada, jedva reaguje tastatura, otkuca sve sto sam pipnuo sa velikim zakasnjenjem... kada mi stizu poruke,izlete sve odjednom,znaci bas krenuo da zabada... Nista,prestane to za 10ak minuta,iskuliram ja...
Malo pre ponovo,samo na viberu... Zabada ubija,jedva napisem nesto... Mislim da je prestalo vec... Pojma nemam do cega je. Koristim Smart Keyboard Pro, ali je oduvek na svim telefonima radio najbolje i najbrze, ne verujem da je problem do njega... nedelju dana kako mi radi super.

Eto ti tvoj xposed [emoji12] [emoji1] [emoji60]

Kad tad je moralo da eskalira [emoji12]

Meni se čini da brže radi sad sa ovim od juče update-om, ali možda je i placebo. Mada ubedjen sam da se brže kači na wifi.

Ljudi, pomagajte, dešava mi se da fon radi jedno vreme normalno i onda odjednom krene da stuca, koči, slabo vrti stranice, ubija koliko koči na najobicnijim radnjama, pa me zanima do čega može biti, jer me to jako iritira, i šta bih trebao da radim da radi uvek tečno i normalno sa uvek slobodnom ram memorijom oko 600mb?! Hvala unapred!

Ljudi, pomagajte, dešava mi se da fon radi jedno vreme normalno i onda odjednom krene da stuca, koči, slabo vrti stranice, ubija koliko koči na najobicnijim radnjama, pa me zanima do čega može biti, jer me to jako iritira, i šta bih trebao da radim da radi uvek tečno i normalno sa uvek slobodnom ram memorijom oko 600mb?! Hvala unapred!

ja napisah da mi se to desilo neobjasnjivo 2 puta do sad... pokusacu da ispitam sta je, nemam pojma za sad...

jel postoji neki monitor resursa koji pamti stalno sve, da ostavim ukljucen, pa kad se desi to,da vidim sta li toliko cima procesor?

Ne znam, ja nemam taj problem, a vala urlao bi da mi se to dešava.

ceo dan drzim na high performance i nije mi se desilo jos... a bas koristim viber i messenger.
tako cu jos sutra,pa cu neki dan da vratim na balanced i da vidim da li ce da se desi opet... moooozda je zbog toga.

Na nekoj temi stručne analize, kažu da je najbolje rezultate i brzinu rada pokazao na toj srednjoj skali, na balancu baterije.... E sada, pre dva, tri sata sam ga osvežio ovim novim firmverom 4.5.4 2I, (jel tako beše?) i kao da radi dosta lakše i brže, baš kako treba, nije još ni jednom stucnuo. Nisam neki stručnjak za sisteme, ali vidim da radi onako kako sam i očekivao od starta, pa ćemo videti vremenom :)

Da, zaboravio sam samo još da kažem da sam pročitao tu na pre par stranica o onom zaključavanju aplikacija na multitaskingu, pa sam i ja to odradio po uputstvu jednog od vas, mislim da je to bio Kutija, pa se sada ne muči da ponovo otvara aplikacije koje stalno koristim, pa možda i to ima uticaja, nemam pojma hehe :) Uglavnom, počeo sam sve češće da ga psujem jer nisam znao kako procesor sa 8 jezgara i dovoljnom memorijom može da zakucava i da koči bas žešće na nekim jednostavnim radnjama, kao što je listanje gore dole bilo koje stranice ili kada pišem poruku da se muči da ispiše jednu rečenicu.... Ali, kao što rekoh, evo sada posle updejta radi savršeno, pa možda je zaista zbog toga :) Javite iskustva posle updejta kako vama radi. Inače imate na fb stranicu Meizu Srbija, i tamo sve redovno izlaze info o svemu što je vezano za updajte i sl, tako da ćete lako uvek biti u toku :) Uzdravlje dobri ljudi. P. S. I osvetljenje sam premestio na automatsko, pa možda se manje muči i tu, mada kao laik sumnjam da sa time može imati veze ali, ko zna, sve je moguće u Srbiji hahahahaha :D Ali, radujem se što fon sada lepo steka!

Ja sam uporedjivao i balanced i power saving i performance i bukvalno nema razlike u bateriji.

Gledao sam klokove i nema razlike uopšte, baterija isto traje, a skrol je bolji. Čudno skalira, ali dok je dobra baterija, dobra je.

Jeste, ima kao touch boost, digne brzo takt, pa onda baš klizi. Probaj instagram, videćeš razliku. Ulazak izlazak iz aplikacija takodje.

Ne utiče na bateriju.

Ili je to bug tako na Meizu, da nema razlike ili su smuljali oni nešto gde se i ne vidi razlika što se tiče skaliranja i kako skače cpu.

Evo, stavio sam bas sinoć na peeformanse, pa cu videti danas i ovih dana kako se ponaša, ali sada posle onog jučerašnjeg updejta radi jako glatko, što me raduje, jer sam već pomišljao da ga nosim na reklamaciju u Telenor servis.... :D

U bre al ste me nalozili, sad moram i ja update.... a plasim se zbog xposeda,jer se gasi root,pa da se ne poebe nesto u medjuvremenu....

Pa znam,zato mi se i ne zeza... :-\
Neka ga ovako jos malo,pa ako budem imao vremena neki dan, odradicu sve uz kompletan reset.

Da, zaboravio sam samo još da kažem da sam pročitao tu na pre par stranica o onom zaključavanju aplikacija na multitaskingu, pa sam i ja to odradio po uputstvu jednog od vas, mislim da je to bio Kutija, pa se sada ne muči da ponovo otvara aplikacije koje stalno koristim, pa možda i to ima uticaja, nemam pojma hehe :) Uglavnom, počeo sam sve češće da ga psujem jer nisam znao kako procesor sa 8 jezgara i dovoljnom memorijom može da zakucava i da koči bas žešće na nekim jednostavnim radnjama, kao što je listanje gore dole bilo koje stranice ili kada pišem poruku da se muči da ispiše jednu rečenicu.... Ali, kao što rekoh, evo sada posle updejta radi savršeno, pa možda je zaista zbog toga :) Javite iskustva posle updejta kako vama radi. Inače imate na fb stranicu Meizu Srbija, i tamo sve redovno izlaze info o svemu što je vezano za updajte i sl, tako da ćete lako uvek biti u toku :) Uzdravlje dobri ljudi. P. S. I osvetljenje sam premestio na automatsko, pa možda se manje muči i tu, mada kao laik sumnjam da sa time može imati veze ali, ko zna, sve je moguće u Srbiji hahahahaha :D Ali, radujem se što fon sada lepo steka!

Heh, vecina problema tog tipa dolaze od usr*nog rantajma dzave. ART je ubio sve uredjaje prilicno, u poredjenju sa Dalvik-om. Eto im AOT kompilacija i upotreba ELF masinca na ARM arhitekturi.
Npr. konkretan primer u prilog ovoj prici jeste Nexus 7 sa kojim je Google ubio totalno uredjaj (prvi N7, 2012. izdanje). Sa Dalvik-om je sve radilo podmazano, a od ART-a tragi-komedija.

Da se vratimo na ovu Meizu M2 note temu - ukljucite onaj debug mod koji u desnom gornjem uglu pokazuje listu aktivnih procesa (prakticno "top" program sa Linuxa) i videcete da iz nekog razloga load average na M2 note ne silazi ispod 15. Ja sam se cudio prvo zasto je toliki load kada ne radi prakticno nista (uvek radi background..), a onda ako osetite to usporenje obratite paznju na listu procesa koja se tu nalazi i videcete sta ga kolje, uz load average koji ce verovatno ici na preko 20.

Ja sam primetio da je telefon malo agilniji i da mu je bolji memory mgmt nakon poslednja dva azuriranja. Takodje su resili i problem sa fokusom kamere, ali i ulaskom u slike direkt iz kamere.

Meni se ram zakuca na 500 free i odatle se ne pomera.

Mada eto ovaj poslednji update, videćemo. Baš kao što rekoh brže je nekako, više smooth.

Polako ali sigurno telefon pocinje da me izbacuje iz takta. I meni poceo da zabada, danas bas kad sam pokusao da otvorim dialer. Tipnem, ikonica za nijansu potamni i zabode fon... Tek posle 20-ak sekundi se pohvata. Takodje primetio sam da mi ne stizu poruke, i nema pravila uopste.Nekad prodje, nekad ne:( Ima neko ovaj problem?

Vrh Dno