Šta je novo?

Meizu m2 note

Poslednji update?

Ne znam ni na 4.5.4.1 ni sad na ovom 4.5.4.2 nisam imao taj problem(e).

Što ne restartujete telefon. Meni se to desi s vremena na vreme. Ostane nešto da visi od procesa ili podivlja nekontrolisano, restart sve rešava. Pre nego to uradim pogledam uptime, zaticao sam vrednosti veće od 10 dana.

Možda ja i nemam problem, jer sam dosta ugasio ovih kineskih aplikacija iz sistema.

Inače vrh stvar. Mislio sam da će biti problem. Zamrznuo sam neke sistem aplikacije i radio sam update. Rekoh vratiće ih nazad, ali posle update-a ostale su zamrznute.

uploadfromtaptalk1451231496535.jpguploadfromtaptalk1451231505619.jpg

Ovo je nešto što me najviše nervira.

Pokušao sam sa tri aplikacije i ne vredi.

Hoću da smanjim ringtone, a pojačam notifikacije ili obrnuto i ne, neće da sluša telefon.

Sređeno je u Flyme 5.

uploadfromtaptalk1451233924688.jpg

ims aplikaciju, zvala se persist a sada se zove voume control...
par puta je bila u appgratis

584cf921b4a500d3b7a8ed42397873ef.jpg

Ja ga ne vidim. Niti mi izbacuje. Instalirao ovaj prvi i ne radi.

Ima ga na Meizu app-u. Ako si ga obrisao, idi direktno preko sajta.

Sunce ti, sve na kineskom, ali razbijam snašao sam se :D

887771186d1cd85783d396e24507fdcc.jpg

Inače... Ne odvaja mi to što ja hoću. Isti slajder i za notifikacije i za zvono telefona...

Poslednja izmena:
Imam problem sa poslednjom verzijom 4.5.4.2
Kada otkljucavam telefon povlacenjem prema gore, uvek se otvori poslenje sto se nalazi u tasku.

Primer, budem u Porukama i vratim se na Home Desktop, zakljucam tel na dugme, otkljucam povlacenjem na gore i umesto na Home vrati me u Poruke.. I tako bilo koju aplikaciju ili sve ostalo sto sam "poslednje" koristio.
Dok povlacenje u desno za shortcut kamere radi kao i levo povlacenje za custom shortcut.

Kad vidim sta se ljudima dešava i kakve sve bagove razmišljao sam da li da uzmem telefon. Onda sam ga uzeo i nikakav bug nisam imao. Samo neka rešenja što imaju me nerviraju, ali takav je sistem. Uopšte se nisam pokajao.

Inače taj bag nemam što si ti naveo.

Jesi probao da flesujes, ali sa clear/wipe data?

Da, cekirao sam clear data.
Ceo zivot flashujem, rootujem, ovde mi cudno sto je sve fabricki. Rekoh bice sve bez problema ipak je to default..
Nigde nisam video da neko ima slican problem.

Imam Asusov launcher, probao sam i Novu, Apex, isto se desava. Jedino mi pada na pamet da stavim neki custom locker i da otkljucavam u stranu, ako ima smisla

Meni nije čudno što je sve fabrički. Posle Samsunga dugo godina i S serije, malo da se odmorim sa nečim gde radi lepo od prvog paljenja telefona.

Inače jesi probao možda da koristiš swipe up kad je ugašen telefon, pa da vidiš jel se isto desava?

Jesi probao da uključiš pin lock?

Jel tvoj global version ili je kineski sw? Nije konvertovan ili slično nešto?

Mislim pričam na glas, nešto ne štima, ako mi nemamo, a ti imaš taj problem.

Polako se kajem sto sam zbrzao kupovinu... zabada mi tel samo tako,vise njih je opisalo prob do sad... desi mi se 3-4 puta dnevno,na po 5min ne mogu da ga koristim koliko koci...
Ma i vise,evo sad me razbi koliko me nervira...

Poslednja izmena:
Mene swipe up baca na početni ekran, swipe down na notifikacije, pri čemu hardverski taster ne reaguje, tj. ne vodi na home screen dokle god se ne klikne na neku notifikaciju, nakon čega može na home preko tog tastera. Malo čudno, ali sam se navikao (ako uopšte tako treba da bude).

Meni nije čudno što je sve fabrički. Posle Samsunga dugo godina i S serije, malo da se odmorim sa nečim gde radi lepo od prvog paljenja telefona.

Inače jesi probao možda da koristiš swipe up kad je ugašen telefon, pa da vidiš jel se isto desava?

Jesi probao da uključiš pin lock?

Jel tvoj global version ili je kineski sw? Nije konvertovan ili slično nešto?

Mislim pričam na glas, nešto ne štima, ako mi nemamo, a ti imaš taj problem.

Mislis na Gesture swipe up, da jesam i tada se desava.
Verzija je International, 571H, firmware je isto za International, nije konvertovan.

Malo mi frka za Pin lock, citao sam da neki imaju bug da bez obzira sto upisu pravilan kod nece da ih pusti u telefon.

Inace imam Smart Booster podesen da cisti memoriju kada se uradi Lock telefona, on ima sve permise i admin prava. Na predhodnoj 4.5.3 nije pravio probleme. Fabricki cleaner memorije je ugasen.

Polako se kajem sto sam zbrzao kupovinu... zabada mi tel samo tako,vise njih je opisalo prob do sad... desi mi se 3-4 puta dnevno,na po 5min ne mogu da ga koristim koliko koci...
Ma i vise,evo sad me razbi koliko me nervira...
Eto ti tvoj xposed :D

Mislis na Gesture swipe up, da jesam i tada se desava.
Verzija je International, 571H, firmware je isto za International, nije konvertovan.

Malo mi frka za Pin lock, citao sam da neki imaju bug da bez obzira sto upisu pravilan kod nece da ih pusti u telefon.

Inace imam Smart Booster podesen da cisti memoriju kada se uradi Lock telefona, on ima sve permise i admin prava. Na predhodnoj 4.5.3 nije pravio probleme. Fabricki cleaner memorije je ugasen.

Smart booster? Jel ti ovo prvi Android telefon?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@Djilkosh NS

Naravno da nije :)
Od "cleanera" samo priznajem njega. Sto imas lose misljenje o Smartu? Mislis da je bolje da ukljucim samo fabricki od Flyme?

Ne treba ti ništa od toga, ovaj security mi stoji tu eto tako zbog onog da mi ne gasi aplikacije, jer tako treba Android da radi, ali ta djubrad ti ne trebaju.

Pa kad si stavio to, pitamo zato što većinom ljudi koji prvi put kupe pametan telefon poskidaju antiviruse i klinere, bustere itd :)

Ne treba ti ništa od toga, ovaj security mi stoji tu eto tako zbog onog da mi ne gasi aplikacije, jer tako treba Android da radi, ali ta djubrad ti ne trebaju.

Pa kad si stavio to, pitamo zato što većinom ljudi koji prvi put kupe pametan telefon poskidaju antiviruse i klinere, bustere itd :)

Da malo mi bilo cudno sto fabricki ima taj Antivirus u sklopu Security centra.
Radim ponovo flash na cisto sa brisanjem aplikacijama pa cemo da vidimo.

Nemam vise bug, reinstalirao vecinu aplikacija, bez Smart boostera

Ja ugladjeniji OS, nisam koristio od Flyme.. Koristio sam do Meizu i HTC i LG i Samsung telefone, ali nijedan mi do sada nije "legao" kao ovaj.
Od LG imam kupljenu pro verziju aplikacije "SD maid" koja je preporodila telefon, koja spada u grupu klinera. Verovatno većina vas i nije čula za nju, ali samo ću vam reći da sam bez razmišljanja kupio pro verziju.. I sada je koristim na M2 Note, ali na njemu i nema neke potrebe za njom.

Čuli smo mi bar oni koji su godinama u Android svetu. :)

Ja je koristim za brisanje aplikacija i exportovanje istih. Mada i ona opcija posle brisanja programa da obrise sve repove ili corpse finder.

Ja se nešto razmišljam za kasnije u 2016. oko običnog M2. Jesu oni skroz isti osim ekrana?
Vidim da se na M2 temi ne piše mnogo pa rekoh da svratim ovde kad je već tu ekipa. :d

m2 ima i slabiji cpu i gpu, manju bateriju, nema dual blic, mislim da je i socivo kamere drugacije

Imaš m2 mini koji je kao Note, ali u manjem pakovanju :)

Edit: ja sam bio ubedjen da ima M2, mini i note, a sad vidim mini odnosno M2 je isto :D

Onda ništa. :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno