Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslao mi kinez pošiljku Postnl-om. Jel imao neko iskustva sa ovom poštom? Koliko je brza i jel moze da se prati paket na našoj pošti kad stigne u Srbiju?
Kad ti paket stigne u Holandiju onda mu par dana treba do nase zemlje i to ide brzo.
Sporiji delovi su kad iz Kine treba do Holandije da dodje i mozda najduzi kad ga cekas dok je na carini kod nas.

Da li je jos ko primetio zezce usporenje u slanju pakete od strane Kineza, to jest po postama njihovim i centrima ?

Ja, i to još pre nekog vremena, tipa mesec dana, pojedini paketi su bili u kini i po 2 nedelje pre no što su izašli iz kine! baš anoyng...

Meni od skoro bas od skoro, prvo treba mnogooo da se uopste pojavi acepted from sender, ajde da kazemo da tu prodavac kasni, al onda mnogooo ponovo za sorting i premestanja iz poste u postu ili odakle vec do Pekinga, mislim da su usporili i jedni i drugi bas se mnogo ceka sad, evo primera radi narucim stvar 20 novembra, tek se 01.12 pojavi Accepted from sender a kod za pracenje sam dobio mnogo ranije, i sada ce po kini da se lomata jos minimum 7 dana... Ili jos bolje 19 novembra porucio, pojavilo se 23.11 Accepted from sender sto je stvarno ok, ali sada je vec 02.12 i jos nije doslo do dela gde krece avionom za BG, mislim stvarno a pre su mi stizale 15 dana od dana kada porucim...

Ne znam kako vama ali meni zadnji paket i predzadnji stigose U RUKE sa sve carinom tj. nije je ni bilo znaci CN moja gajba 15 dana odnosno 20 dana za drugi.

Da li je nekom stigao paket sa iherba skoro.izgleda da salju sada nekom varijantom FedEx-a(FedEx-GlobalMailLt),bar je tako pisalo u mejlu.

Meni pre mesec dana sad da li ti je to skoro ili ne ne znam.
Da i meni su slali fedex globalmailom.

Jel ovo dokaz da je poslat paket?
Kinez mi je to poslao jer sam se bunio što se status pošiljke nije menjao desetak dana.uploadfromtaptalk1449252109373.jpg

Verovatno jeste dokaz ali ko će ga znati da nije ovo nažvrljao u pejntu.

Znaci i fedexom kao dhl-om do $50 ili bese evra nema dodatnih troskova

Da li neko zna kakvo je stanje sa Sweden Direct Link-om ? Duze vreme mi stoji "in transit".
Je l' samo odredjenim danima lete za Srbiju ili kako ?

Boga pitaj sad ce da vidimo, meni je 28.11.2015 13:41 Data about your parcel registered, a 03.12.2015 19:05 Flight depart, tako da ocekujem sada da se promeni status da je stiglo.

Znaci i fedexom kao dhl-om do $50 ili bese evra nema dodatnih troskova
To ne znam samo kazem da JA nisam platio ne mogu da kazem da je za sve tako da neko ne naruci pa mu naplate i onda dodje na forum i pise da sam mu ja rekako kako fedexom nema dazbina do 50€…
Znaci, meni nisu nista naplatili iako su ga otvarali da li je to tako ili ne to ne znam eto nek naruci jos neko pa cemo videti koja im je logika.

Jel imao neko iskustva sa vracanjem neispravnog predmeta(kamerica neka je u pitanju) u Kinu, mislim bas na proceduru u posti, nisam to nikada radio. Mogu li ja to da zapakujem kuci i odnesem u postu, ili moram pred njima tamo, ide li to ponovo na carinu ili kako vec?

Pozdrav ljudi, imam sledeću situaciju i nemam pojma šta da radim, možda neko od vas ima neki savet? :( Poručio sam neki sat od jedne firme sa Havaja i poslali su mi ga 4. novembra.

Kad ga track-ujem na sajtu USPS dobijem sledeće rezultate:

ExGWKKJ.png

A na sajtu naše pošte dobijam sledeće:

TOiUaT4.png

Znači kao da nije ni ušao u Srbiju, a po USPS-u je prošao Beograd... :mad: Zvao sam našu poštu, carinu, izmeničnu poštu, kažu da nije stigao paket uopšte do Srbije, nije registrovan kod nas. Ima neko neku ideju šta da radim? :mad:

I meni isto to pise, ali mi je stigla posiljka 30og. Nije registovana kod nas, nista dodatno nisam platila, ali je kod mene.
USPS.jpg
Mozda da sacekas jos par dana, pa ako ne dodje posalji toj firmi da ti nije stiglo. Ili da odes do tvoje poste mozda je tamo. Ne znam sta drugo.

Koja je ovde razlika u praksi, je'l neko isprobao, mislim na dve opcije China ?

crMQ8X9.png

Drugo porucio sam neke srafcigere nebitno, jos 26 Oktobra, ni dan danas nije stiglo, dva dana pred istek ocekivane dostave pitao sam prodavca kojom postom je poslao on kao pocne da zavlaci poslacu ti drugo odmah jedino ako se to negde zaglavilo ili izgubilo bla bla, potvrdi mi samo adresu jos jednom, ja reko necu to tako, nego mi lepo odgovori sa cim si poslao i on kaze : ''dear friend we ship i t to you use shun you bao air mail''.

Jel imao ko sta preko ovog cuda sta god da je i ako jeste koliko mu je trebalo da pristigne ? Al koliko vidim on mene malo zavlaci ovde ovo ne postoji, ja ne mogu da nadjem ili je neka kineska lokalna sta znam...

Air parcel mislim da imaš praćenje samo u kini. Pitaj prodavca.

Drugari, koliko ovaj (2015-11-30 10:12 SE, Otprema) status traje kod svedske poste?

Drugari, koliko ovaj (2015-11-30 10:12 SE, Otprema) status traje kod svedske poste?
Ako ti je za utehu, meni paket stoji (od 24.11) kod njih. Uz to definitivno nemaju ceste letove za nasu zemlju, tako da ce se sigurno jos nacekati.[emoji3]

Mislim da zavisi od načina na koji je pošiljka poslata. Pretpostavljam da imaju jeftinije i skuplje varijante. Ove jeftinije su najčešće i to su ove gde nam se paketi kisele po nedelju dana pre nego odu na avion. :D na strawberrynet recimo, mislim da koriste ovu skuplju jer sam naručio parfem i 7.12. je poslat i već sutradan (tj. danas) je poleteo. Uglavnom najbolje je kod svih porudžbina zaboraviti da ste uopšte naručili pa kad stigne samo se oduševiš. :D

edit: mada sada nisam siguran da li pričate za letove Švedska-Srbija ili Azija-Evropa? Nebitno, što bi rekla Gorjana.

Poslednja izmena:
Evo sutra 21 dan kako su poslali posiljku iz UK-a, i dalje nemam nikakav info :d
A pre par dana naručim neku ploču sa amazona (isto UK) i evo jutros me sačeka kući :D

luda država...

Koliko dugo treba da proradi tracking number za paket poslat preko postNL?
Pre 6 dana mi je kinez dao broj, ali još ga nijedan sajt ne prepoznaje.

Zapitaj se da li je stvarno poslao tada kada ti je rekao...
Skoro sam narucio neku stvar na aliju 11 novembra, kinez mi je negde oko 25 rekao da je poslao i dao tracking number...vreme za slanje je isticalo 31 novembra..30 novembra se pojavilo da je primljeno u postu..

Možda već sutra ili neki od narednih dana, bukvalno ti tracking i nemaš , imaš tek kad paket iz Kine stigne u Holandiju u sortirni centar, pa odatle kreće za Srbiju i imaš pravi tracking. To putovanje ume da traje 2 dana do 2 nedelje kao što sam imao slučaj.

Odmah proradi cim stigne u NL ali je problem sto ga ne prepoznaje nijedan saj taj sto nema pracenje dok ne dodje u NL tek tada imas pracenje.
Pisao sam o tome ranije kako paket ide NL postom.
Znaci kad iz Kine stigne za NL tad ce ga registrovati i tada ces moci da ga pratis.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno