Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije singapurska. To je neka kineska 4px pošta, i mislim da njihovo praćenje radi samo dok je paket u Kini

U zadnje vreme dosta kasni prikaz na sajtu poste. Paket stigao i prosao carinu u subotu(8h), a tek danas je izbaceno na sajtu.
Doduse, mnogo brze prodje paket nego pre mesec dana. Da ih ne ureknemo.

Poslednja izmena:
Nisam dugo imao tracking SG poste. Nesto mi se oduzio status Dispatched to overseas pa me zanima koji je prosek da dodje u Srbiju sada? (Znaci samo za prispece me zanima)
1.12 je bio status Information received i tek 14.12 Dispatched.

Meni se dešavalo da paket stigne kući, a tek sutradan na sajtu Pošte izađu stavke prispeće i uručenje, ništa čudno za naše službe. Uglavnom su i po drugim zemljama državne pošte katastrofa.

Meni nist' kod ove NordPost-e (svedske, kako je ovde zovu) nije jasno :)

Neke posijke uopste nemaju ovaj cetvrti po redu status status: Order departed from sorting hub

tracking.png

Sve (tri) imaju status: Local mail tracking.
I sve (tri) imaju status na sajtu nase poste: SE - Otprema

Gde su te posiljke, to je misterija za mene :) Moguce da su im dodelili novi tracking broj.... ali do sad je bar jedna morala stici :)

Evo kako je kod mene. Swedska posta.

2463c0a9b64f2fa20290b44fb9689dcf.jpg

Jutros dosao u nasu postu. Oko 40dana od narucivanja

Poslednja izmena:
nije to jos krenulo iz SE. to ti je tek doslo do njih pa se priprema za slanje dalje. To je verovatno iz kine stiglo u SE a sad salju (pripremaju) iz svedske

Ja mislim da mu je krenulo ka srbiji.. Ako uporedim njegove i moje statuse i vreme izmedju njih.

^Pa da.... darku je paket stigao u BG, negde izmedju dva statusa order departed i local mail tracking a dobio ga je samo dva dana nakon local mail tracking statusa. Ako sam ja sve to dobro pohvatao :) Kod mene na zalost to nije slucaj :)

Sve u svemu, vise nikad sa SE postom.

Evo kako radi švedska pošta kad hoće :D (tj. kad se plati ljudski shipping):

16m677s.jpg

Ponovo nešto smrdi sa "šveđanima". Znači 11tog stiglo u izmeničnu poštu u Beogradu i od tada stoji tamo (po trackingu naše pošte). Obično odmah proslede u Niš. Šta ima da stoji u Bg nedelju dana?

Sa foruma o e-cigaretama prenosim info da trenutno obrađuju pošiljke od 3. decembra, i da postoji mogućnost da one koje su stigle danas, budu pregledane i poslate tek za desetak dana. Čep je kao i uvek u Srbiji. Ljudi su pre par dana dobili pošiljke od 29 novembra.

Ta informacija nije bas pouzdana. Ja sam jos prosli petak dobio posiljku koja je dosla na carinu 3.12, sve sa placenom carinom. A dosta ljudi je ovde prenelo iskustva da se trenutno ceka oko nedelju dana.

To je tačno i ja sam nedelju dana čekao na carini mobilni.

Posiljku preko CN poste pristiglu 30.11 sam dobio 14.12.
Juce 17.12 mi je pristigla nova posiljka i nadam se pre NG da ce da ocarine.
Ns posta.

Ta informacija nije bas pouzdana. Ja sam jos prosli petak dobio posiljku koja je dosla na carinu 3.12, sve sa placenom carinom. A dosta ljudi je ovde prenelo iskustva da se trenutno ceka oko nedelju dana.
Super ako je tako, meni je pristiglo u ponedeljak i vrti status "podnošenje na carinski pregled" do danas. Nadam se da će sledeće nedelje biti prosleđen...

Drugar mi je narucio nesto sa ebay-a preko svog naloga i dao mi je tracking number.Da li ja mogu proveriti gde se trenutno nalazi posiljka ili to moze samo on posto ima svoj nalog na ebay-u?
Ako mogu ja koja je procedura?

Meni nist' kod ove NordPost-e (svedske, kako je ovde zovu) nije jasno :)

Neke posijke uopste nemaju ovaj cetvrti po redu status status: Order departed from sorting hub

Pogledajte prilog 187330

Sve (tri) imaju status: Local mail tracking.
I sve (tri) imaju status na sajtu nase poste: SE - Otprema

Gde su te posiljke, to je misterija za mene :) Moguce da su im dodelili novi tracking broj.... ali do sad je bar jedna morala stici :)

Evo kako je kod mene. Swedska posta.

2463c0a9b64f2fa20290b44fb9689dcf.jpg

Jutros dosao u nasu postu. Oko 40dana od narucivanja

Zaglavi se na SE, Otprema.
U mom slucaju je tek nakon 14 dana doso paket u Srbiju.

Prilozi

• posta.png
    posta.png
    49.7 KB · Pregleda: 197
U mom slucaju, za stvari narucene 11.11 kad je bila ona njiihova akcija, najbrze mi je stiglo preko CN poste, par dana kasnije YW (Yenwen) i dana kasnije Vietnam (VN).

SE polako ali sigurno uslo u Srbiju, dok od Malezijske poslednji trag ostao u Maleziji. :D
Za Malezijsku istice Buyer Protection za 4 i po dana. Produzicu jos neki dan pre nego sto cimnem dispute.

Ma znam, nego sam mislio da se uvek njima nekako gubi trag. Ja sad nisam siguran 100% da je u Bg, možda je u Nišu ali nema praćenja. Videću kad stigne da li se nešto menja na praćenju ili ne.

2naqlms.jpg

Evo ga, nekako se stvorilo u Nišu, čini mi se bez uobičajenih međukoraka.

Evo ga, nekako se stvorilo u Nišu, čini mi se bez uobičajenih međukoraka.

Isto vazi i za posiljke koje stizu iz Vijetnama, nakon ovog koraka:
2015-12-14 18:00 VNHANA, Arrived its destination

treba da prodje jos 2-3 nedelje da bi se stvorio u Srbiji, bez medjukoraka i informacije gde je.

kod Darkko je sve jasno - Niška carina tj pošta ne voli da unosi podatke. jasno pise da je 11-og iz Beograda poslato na carinu i 19 iz carinarnice u Nišu poslato pošti :) u medjuvremenu putovalo bgd-ni :-devil-:

Kod mene bi bilo ok da se posiljka pojavila posle 10-15 dana, ali na jednoj i posle 23 dana stoji SE- Otprema :) iliti local mail tracking.
Ni na jednoj posiljci nemam status kao kod Darkka gore, SE - SESTOA

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno