Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas u Nišu obično nema zadržavanja na carini. Sad će ovaj da nam navuče bedu na vrat, ima da češljaju sve. :D

Jel imao ko kada sta preko poste iz Singapura ? Do sada sam promenio mislim sve ove poste preko kojih salju ali prvi put imam nesto preko Singapura pa me zanima kojom brzinom preko njih dolaze paketi uglavnom... dobio sam i tracking broj u formatu RP*********SG, sad da li je valida ko ce ga znati.

Pa pogledaj na njihovom sajtu stanje te posiljke pa ces videti da li je validan ili ne.
Pozdrav

Jel imao ko kada sta preko poste iz Singapura ? Do sada sam promenio mislim sve ove poste preko kojih salju ali prvi put imam nesto preko Singapura pa me zanima kojom brzinom preko njih dolaze paketi uglavnom... dobio sam i tracking broj u formatu RP*********SG, sad da li je valida ko ce ga znati.
Evo slika za koliko je meni stiglo Singapur posta je u pitanju
2d18e86b8aaa0006015f8236f7a768c7.jpg

Pa pogledaj na njihovom sajtu stanje te posiljke pa ces videti da li je validan ili ne.
Pozdrav

Tek sam dobio kod, tako da ne mogu odmah proveriti, a bitnije mi je da saznam brzinu dostave nego da li je kod validan...

@cradoje, auuu pa super kao kina znaci, plasio sam se da nisu kao malezijska da se ceka po 40 dana, ovo je super ako je ovako, meni kina za 10-15 dana stize ako je i singapur isti onda su dobri.

Ne znam sta se desava sa nasom poston carinom ili cemu vec, u ovoj banana drzavi. Od 20.oktobra paket stoji
b83952fce1bd69712fc8b802aa495263.jpg

Lazni brojevi. O tome se raspravljalo barem 10-ak puta do sada.

Imao sam najmanje 5 puta do sada lazne brojeve ali ovakav tip da pise da je stiglo u srbiju i da stoji nisa. I sta sada da radimo?

Poslednja izmena:
Jel ima neko iskustva sa pismima iz Nemačke (Deutsche post brief), tj za koliko stižu?

Jedno mi je poslato prošle ned, al naša pošta/carina ga još ne beleži (samo on da je poslato pošto ima kod).

Jedna pošiljka sa gearbesta mi je danas poslata preko švajcarske pošte a tracking number koji su mi dali je ustvari bar kod sa koverte (15 cifara) i piše swiss post unregistered. Nešto me ne greje sunce da će moći uopšte da se prati a paket je skuplji od 40$ i kvalifikuje se za tracking broj bez onih 1,99$ doplaćivanja. :trust: Drugi paket preko švedske pošte nikako da se promeni status. Zakucao na 06/11/15 06:17
Order departed on flight from origin i ne mrda. Tu već brinem. :D

Ne može swisspost unregistered da se prati. Da te obradujem paket koji su mi na isti način poslali 8.10 još nisam dobio. Čekam 8.12 pa dispute putem PayPal-a jer osećam da će ovi da ponude magičnih 50% refund ili neke kupone ako se direktno njima obratim.

Govnarski potez. Prvi minus za gearbest od mene nakon 5-6 porudžbina. Znači pljunem 40€ i treba po kamilama da pošalju i da gledam u bob gde je paket. Krenuću za par dana da ih smaram a na kraju uvek ostaje paypal pa nek paze sledeći put šta i kako šalju.

Govnarski potez. Prvi minus za gearbest od mene nakon 5-6 porudžbina. Znači pljunem 40€ i treba po kamilama da pošalju i da gledam u bob gde je paket. Krenuću za par dana da ih smaram a na kraju uvek ostaje paypal pa nek paze sledeći put šta i kako šalju.
Jel komplikovano da se žali Paypalu, i kako dokazuje te da nije nesto stiglo pošto nema broja, mislim ko je tu zasticeniji kupac ili prodavac?
Mada ko zna mozda Gearbest sam odreaguje...
Meni su jednom poslali skroz novi proizvod ponovo, samo sam im prikazao video da ne radi...
Dok eto skoro poslali neki tempered glass, koji to nije, i pri tome poslali u običnoj koverti došao sav izguzvan, bio sa još nekim stvarima, ja se žalio, da mi refundiraju iako je sitno ali ko ih šljivi, 10 dana se ne javljaju...
A review sa slikama i opisom samo za taj predmet nisu stavili na sajt...

Danas stigao paket. Eto okvirno koliko da racunas, 8.10-23.11. Bez dodatnih troskova(PDV).

Au mesec i po dana. Znači biće posle Nove godine.

Poslednja izmena od urednika:
Jedna pošiljka sa gearbesta mi je danas poslata preko švajcarske pošte a tracking number koji su mi dali je ustvari bar kod sa koverte (15 cifara) i piše swiss post unregistered. Nešto me ne greje sunce da će moći uopšte da se prati a paket je skuplji od 40$ i kvalifikuje se za tracking broj bez onih 1,99$ doplaćivanja. :trust:

Meni danas stigla tastatura sa futrolom za Tablet, nisu ni otvarali... Isto poslato svajcarskom poštom bez trekinga...
I mogu ti reci da je vrh, jeste da ne možeš da pratiš, ali nigde na koverti ne piše Kina, izgleda kao da su poslali iz Švajcarske, čak je i povratna adresa tamo i napisana cena 10$...
Da je poslato normalno i sa nekom drugom poštom sa istoka, nema šanse da ne otvore, jer je ladno mogao i Tablet da bude unutra, pošto koverta nije uopšte mala...
Ovako jesam čekao nešto više od 30 dana ali stiglo i nema dodatnih troškova...

Super ako je tako. Mada meni su u pitanju sluške, onako baš glomazno deluje kutija. Teško da će proći bez otvaranja pogotovo u niškoj carini :D. Ja pre naručivanja ukalkulišem najgoru varijantu tako da mogu samo pozitivno da se iznenadim.

Ne ide ni to tako glatko, cela tri meseca sam se sa njima natezao da mi vrate pare.
GB je ok dok sve ide kako treba al kad treba da vrate pare to ne ide nikako.

Cak i ako preko Paypal-a otvoriš dispute? Mislim kako tu mogu da prave problem?

Sačekaću još malo pre nego dignem galamu. :D U međuvremenu se promenio status onog paketa što ide preko Šveđana. Da li neko zna šta ovo poslednje znači? Da je došlo u Švedsku ili u Srbiju? Na poštinom sajtu nema još uvek ništa.

2z3qp77.jpg

Naručivao sam neke sitnice sa ebaya i na 17track piše da je stiglo u Srbiju još u oktobru
a na sajtu pošte

Жао нам је, тражени пакет још није регистрован у поштанској бази података. Ако сте ваш пакет послали мање од 2 дана, можда због тога се не појављује у бази података. Молимо Вас провјерите касније.

Išlo je preko malezijske pošte.
Inače na sajtu pošte piše da nije ispravan TN, ali ga 17track vidi.

Da li ima kome da pišem da vidim šta je?

Poslednja izmena:
Evo malo mojeg prvog iskustva sa ovogodišnjom isporukom porudžbina od 11.11.:

Normalno naručeno je 11.11. (DVB antena koja se lepi na prozor). Trebalo im je 3 dana da je pošalju - 14.11. preko HK pošte, poletela je za Srbiju 18.11. gde je stigla 23.11. i onda preletela carinu i 24.11. stigla kod mene bez ikakvih dadžbina. Koverat je bio 23x18 cm, pisalo je gift i vrednost 1$. Naša pošta je unela pošiljku u sistem tek kada je stigla 23.11. (ranije ju je pratila ceo put).

A sad moje pitanje:
Šta da očekujem kod ove pošiljke (prvi put mi spominju Nemačku, pa još DHL Paket):
======================================
Number: RI*********CN
Package Status: In Transit
Destination Country: Germany
Origin Country: China
2015-11-24 23:49 The Shenzhen Exchange Bureau, have been exported to open
2015-11-24 20:01 Small package Center, has received send
======================================

Pozdrav

Narucio sam pre desetak dana nesto na aliju. Ukucam onaj trucking number na mnogo sajtova za pracenje i nema nicega. Prvi put narucujem pa ne znam koja je fora tacno. Pise samo na sajtu da je poslato. Poslato je preko China post air mail

Naručivao sam neke sitnice sa ebaya i na 17track piše da je stiglo u Srbiju još u oktobru
a na sajtu pošte

Išlo je preko malezijske pošte.
Inače na sajtu pošte piše da nije ispravan TN, ali ga 17track vidi.

Da li ima kome da pišem da vidim šta je?

Dajte neka neko ubaci u prvi post teme infomacije preko ove Malezijske poste malo malo neko pita...

Lazni kod je u pitanju, posiljka ti je ko zna gde nema to veze s mozgom, meni je preko Malezijske trebalo 40+ dana da prispeju posiljke, isto sam imao lazni kod kao i ti.

Narucio sam pre desetak dana nesto na aliju. Ukucam onaj trucking number na mnogo sajtova za pracenje i nema nicega. Prvi put narucujem pa ne znam koja je fora tacno. Pise samo na sajtu da je poslato. Poslato je preko China post air mail

U kakvom si formatu dobio taj tracking broj jesu samo brojevi ili ima i slova ? Ako si narucio pre 10 dana i ako ide preko Kineske poste, do sada treba da je dobio prvi status Accepted from sender, pod uslovom da si dobio validan broj za pracenje.

CF1105234414 Ovo je broj. Ne znam da li ima veze jer je glupost koja kosta 90 centi

Ok hvala, vazno da je poslato kad stigne stigne :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno