Doneo mi postar jutros paket, placen $27, platio sam dazbine 943 dinara. Na carinskoj deklaraciji pise 798 dinara ukupno dazbine. Ne znam sta je jos 150 dinara. Mozda procenat za postara.
Nije za poštara nego za poštu pogledaj malo bolje ovu temu.
Doneo mi postar jutros paket, placen $27, platio sam dazbine 943 dinara. Na carinskoj deklaraciji pise 798 dinara ukupno dazbine. Ne znam sta je jos 150 dinara. Mozda procenat za postara.
Znam razumem te ali oni stvarno nisu duzni da te zovu i salju mailove, ali ono sto su duzni jeste da ti ostave obavestenje ako te ne nadju na adresi, sto su koliko vidim i uradili.Danas otvorim sanoduce i vidim cedulju iz poste. Pokusana dostava 27.11. Odem do poste da preuzmem paket. Kaze mi zena sto radi na salteru da je paket vracen jer nije preuzet u roku od 5 dana. Pitam zar nisu mogli da me obaveste putem sms ili mailom. Posto sve od navedenih podataka imaju na paketu. Zena mi odgovara, nismo mi duzni da zivkamo i da se bahcemo oko tih stvari. Okrenuo sam se i otisao. Eto ovo je jos jedna stvar sa kojom se mozete suociti ukoliko porucujete robu sa neta.
Ja sam bio na putu i nisam fizicki bio u mogucnosti da preuzmem paket. Uostalom zbog cega se ispisuje broj mibilnog i mail na svakom paketu? Pa valjda zato da bi te kontaktirali ako dodje do ovakve situacije. Radi se o principima i o nacinu poslovanja te us*** poste. Sta da sam narucio neku skupu stvar. Ne vidim sta je tesko da se posalje obavestenje putem sms ili mail. Onda mogu da kazu, probali smo na sve nacine da vas dobijemo i obavestimo, nismo uspeli i vas paket je vracen. Zali boze sto postojimo....Znam razumem te ali oni stvarno nisu duzni da te zovu i salju mailove, ali ono sto su duzni jeste da ti ostave obavestenje ako te ne nadju na adresi, sto su koliko vidim i uradili.
Prema tome nemoj da se ljutis ali nema njihove krivice ovde, a sto nisi pratio paket preko trackin number-a?
Поштар није дужан да те зове јер пошта плаћа службени телефон само за пост-експрес услуге где је дужан да те обавести телефоном. Сам си крив јер ниси подигао пакет на време, њих се не тиче због чега.Danas otvorim sanoduce i vidim cedulju iz poste. Pokusana dostava 27.11. Odem do poste da preuzmem paket. Kaze mi zena sto radi na salteru da je paket vracen jer nije preuzet u roku od 5 dana. Pitam zar nisu mogli da me obaveste putem sms ili mailom. Posto sve od navedenih podataka imaju na paketu. Zena mi odgovara, nismo mi duzni da zivkamo i da se bahcemo oko tih stvari. Okrenuo sam se i otisao. Eto ovo je jos jedna stvar sa kojom se mozete suociti ukoliko porucujete robu sa neta.
Ja placam njihove usluge i duzni su na sve nacine da me obaveste. Ok, onda mi reci zbog cega se ispisuje broj telefona i mail na posiljci? Da bi se ispunilo mesto na papiru ili ima neku svrhu? Mozes li da mi objasnis?Поштар није дужан да те зове јер пошта плаћа службени телефон само за пост-експрес услуге где је дужан да те обавести телефоном. Сам си крив јер ниси подигао пакет на време, њих се не тиче због чега.
Bato, ne bih se raspravljao ali ti lepo kazem da su oni duzni samo ako te ne nadju da ti ostave papiric koji si dobio.Ja sam bio na putu i nisam fizicki bio u mogucnosti da preuzmem paket. Uostalom zbog cega se ispisuje broj mibilnog i mail na svakom paketu? Pa valjda zato da bi te kontaktirali ako dodje do ovakve situacije. Radi se o principima i o nacinu poslovanja te us*** poste. Sta da sam narucio neku skupu stvar. Ne vidim sta je tesko da se posalje obavestenje putem sms ili mail. Onda mogu da kazu, probali smo na sve nacine da vas dobijemo i obavestimo, nismo uspeli i vas paket je vracen. Zali boze sto postojimo....
Ne ljutim se ja na tebe. Samo pokusavam da ljudima otvorim oci i ukazem u kakvoj supackoj drzavi mi zivimo. Evo primera.Bato, ne bih se raspravljao ali ti lepo kazem da su oni duzni samo ako te ne nadju da ti ostave papiric koji si dobio.
Oni nikog ne zovu, salju sms, mailove njihova je duznost/posao samo da ti dostave robu a nikako da te na sve nacine nadju.
Jednostavno prihvati to kao pravila igre i igraj po pravilima ili izadji iz igre.
Da si narucio nesto vrednije opet nista vratilo bi se posiljaocu ti bi dobio pare nazad umanjeno za transport i to je to.
Ja ti samo kazem kako idu stvari a ti nemoj na mene da se ljutis tvoja je greska.
Ne ljutim se ja na tebe. Samo pokusavam da ljudima otvorim oci i ukazem u kakvoj supackoj drzavi mi zivimo. Evo primera.
Sta recimo da je moje sanduce u zgradi razvaljeno, da je neko uzeo cedulju i bacio u kantu. Sta bi onda bilo? Ja ne bih ni znao da je paket stigao a posiljka je vracena. Iz takvih razloga ljudi u civilizovanim i razvijenim drzavama pored imena i prezimena stavljaju i obavezan broj telefona kao i E-mail adresu. To se radi ne da bi se popunjavala praznina na papiru, nego da ukoliko dodje do ovakih sitiacija kao sto je ova moja. Ljudi iz poste mogli da kontaktiraju primaoca. Ali posto mi zivimo u Srbiji gde se nista nije promenilo jos od 1970 nije ni cudo sto se tako nesto dogodilo. I dogadjace se i u narednih dvadeset godina, jer se zaposljavaju ljudi koji broje svaki minut kada ce da im se zavrsi radno vreme i odu kuci. Eto to sam hteo da ti kazem. Ne ljutim se na tebe, samo ne mogu da verujem u kako losem sistemu zivimo. A pritom niko nista ne zeli sa promeni.
Ja sam bio na putu i nisam fizicki bio u mogucnosti da preuzmem paket. Uostalom zbog cega se ispisuje broj mibilnog i mail na svakom paketu? Pa valjda zato da bi te kontaktirali ako dodje do ovakve situacije. Radi se o principima i o nacinu poslovanja te us*** poste. Sta da sam narucio neku skupu stvar. Ne vidim sta je tesko da se posalje obavestenje putem sms ili mail. Onda mogu da kazu, probali smo na sve nacine da vas dobijemo i obavestimo, nismo uspeli i vas paket je vracen. Zali boze sto postojimo....
Ne. Nisu duzni na sve nacine da te obaveste.Ja placam njihove usluge i duzni su na sve nacine da me obaveste. Ok, onda mi reci zbog cega se ispisuje broj telefona i mail na posiljci? Da bi se ispunilo mesto na papiru ili ima neku svrhu? Mozes li da mi objasnis?
PRAVILNIK
O OPŠTIM USLOVIMA ZA OBAVLJANJE
POŠTANSKIH USLUGA
("Sl. glasnik RS", br. 24/2010, 58/2010, 2/2011, 13/2011, 65/2011 i 93/2013)
Ako se poštanska pošiljka iz bilo kog razloga ne moţe uruĉiti, primaocu se ostavlja izveštaj o
prispeću pošiljke, s naznakom gde, kada i u kom roku pošiljku moţe preuzeti u prostorijama
poštanskog operatora.
Ne bi bilo nista. Kao sto su ti vec napisali , tvoje sanduče je tvoja odgovornost.Sta recimo da je moje sanduce u zgradi razvaljeno, da je neko uzeo cedulju i bacio u kantu. Sta bi onda bilo?
Ja sam u septembru ocekivao paket, ali zbog guzve vise uopste nije bilo jasno kada ce stici. Isao sam na odmor 10 dana, i uplasio sam se da ce biti vracen. Zvao sam call centar poste i objasnili su mi da mogu da platim uslugu zadrzavanja paketa do 30 dana. Otisao sam u svoju postu, trazio tu uslugu i platio za to neke smesne pare (50-100 rsd). Paket je sa carine ipak dosao par dana posle mene (sa odmora), tako da ova usluga nije testirana do kraja.
Mozes i da ovlastis nekog da podigne za tebe paket. Isto neke smesne pare samo treba obratiti paznju u kojoj posti to radis (opstinska ili lokalna, krajnja) zato sto vazi samo za tu postu.
Ne ljutim se ja na tebe. Samo pokusavam da ljudima otvorim oci i ukazem u kakvoj supackoj drzavi mi zivimo. Evo primera.
Sta recimo da je moje sanduce u zgradi razvaljeno, da je neko uzeo cedulju i bacio u kantu. Sta bi onda bilo? Ja ne bih ni znao da je paket stigao a posiljka je vracena. Iz takvih razloga ljudi u civilizovanim i razvijenim drzavama pored imena i prezimena stavljaju i obavezan broj telefona kao i E-mail adresu. To se radi ne da bi se popunjavala praznina na papiru, nego da ukoliko dodje do ovakih sitiacija kao sto je ova moja. Ljudi iz poste mogli da kontaktiraju primaoca. Ali posto mi zivimo u Srbiji gde se nista nije promenilo jos od 1970 nije ni cudo sto se tako nesto dogodilo. I dogadjace se i u narednih dvadeset godina, jer se zaposljavaju ljudi koji broje svaki minut kada ce da im se zavrsi radno vreme i odu kuci. Eto to sam hteo da ti kazem. Ne ljutim se na tebe, samo ne mogu da verujem u kako losem sistemu zivimo. A pritom niko nista ne zeli sa promeni.
Ако си навео све податке (име, презиме, улицу, кућни број и број стана) пакет ће наћи пут до тебе, а ако ниси искрено се надам да ће ти поштар вратити пакет као "Непознат" па ћеш научити како да адресујеш пакет следећи пут.Ja cuh da vikendom postari ne razvoze...a stabse desava posto sam stavio adresu i broj ulice ali na tom broju je kuca sa vise clanova gde ne pisu prezimena...samo broj stana?
Je l mozes da mi kazes zbog cega se pise broj mobilnog i email na paketu? Ako si vec tako odgovoran i pametan. Predpostavljam da znas zbog cega se to radiМислим да би било скроз логично да поштар спава на твом прагу и сачека тебе, једну тотално небитну странку, не би ли ти лично уручио извештај јер ти ниси поправио сандуче. Буди одговоран и нећеш имати проблема.
Ако си навео све податке (име, презиме, улицу, кућни број и број стана) пакет ће наћи пут до тебе, а ако ниси искрено се надам да ће ти поштар вратити пакет као "Непознат" па ћеш научити како да адресујеш пакет следећи пут.
Je l mozes da mi kazes zbog cega se pise broj mobilnog i email na paketu? Ako si vec tako odgovoran i pametan. Predpostavljam da znas zbog cega se to radi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari