Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto je najgore koliko god se pravio car i pametovao kapiram da je u pravu nazalost.Zasto bi oni mene kontaktirali dan ranije i rekli vreme dolaska?Srbija je ovo brate....jedino da mi neko odgovori da li isporucuju vikendom,ako ne, tako mogu da se izvucem jer postoji sanduce ispred broja 7 da tu stavim prezime i na stanu da stavim i ime i prezime....a ako isporucuju i vikendom, naebao sam, jer dolazim tek sutra uvece....
Ne raznose postu vikendom. Ali mozes otici do tvoje poste i uzeti paket ako zelis, samo ponesi LK i zapisi tracking da znas da im kazes sta da traze.

koliko vam je trajalo carinjenje telefona u radnim danima?

Pozdrav,

da li neko zna zasto se status jos uvek nije promenio?
2015-12-01 16:57 11003 IZMENIČNA POŠTA, Prispeće
2015-11-30 15:11 NL - NLAMSE, Prispeće

Sajt PostNL pokazuje sledeci status:
2015-12-01 19:24 The item is being processed by customs

Porucena je Mi Band narukvica, vrednost 13$.

Hvala.

Poslednja izmena:
Pozdrav,drugar je za mene narucio ovu spravu za pravljenje kapucina sa ovog linka
http://www.ebay.com/itm/Autocappucc...662873?hash=item33a3b1ae99:g:i1wAAOSwrklVbIlE
Platio je mislim preko paypal-a.Uredjaj kosta oko 40 eura i dostava oko 6 eura.
Posto salju iz nemacke da li neko moze da mi kaze koliko se ceka na dostavu?Posto vidim da ce se i na carini zadrzati jedno 7 do 10 dana citajuci vase postove?
Koliko sam uspeo da skapiram posto je placeno preko paypal-a oni salju dan posle uplate.Sad koliko se ceka da stigne kod nas na cerinu nemam pojma.
I jos jedno pitanje?Da li ce nasa carina da ovaj paket carini ili ne?
Ne bi trebali ali sve zavisi kako su taj dan raspolozeni koliko sam shvatio iz vasih postova?:D:D

Da li ce da carine zavisi od toga na koliko ce oni da propcene, ali najverovatnije nece carina samo pdv20

Znaci da spremim jednu crvenu?:d

Мени су за дукс од 30$ наплатили 940 динара, тако да спреми мало више од црвене :D

Pogresan stav. Zamisli da si ti prodavac u nekoj zemlji i naruči ti neko iz Srbije patike od 30-ak eura, traži ti da mu upakujes i fakturu sa cenom, itd. Ti lepo sve odstampas, upakujes, odneses i predas na postu, završiš izvozno carinjenje, racunas gotov posao uračunaš zaradu, nastaviš dalje sa poslom, itd. Kad posle mesec-dva vraca se paket iz Srbije, primalac odbio da primi jer je carina u zemlji primaoca htela da ocarini pošiljku. Ti se misliš, pa u svakoj zemlji na svetu postoji carina, to je normalno, zašto je ovaj odbio da primi? No, paket se vratio, ti ga raspakujes, vratis pare i nastaviš dalje. Ponovo neko iz Srbije narucuje paket, ti pakujes, nosis na postu, carinis, šalješ, ponovo se vraca, primalac odbio zbog carine. Tebi sad već postaje sumnjivo, ali nastavljaš dalje da radiš svoj posao, vraćaš pare. Posle 10 takvih paketa, ćeš da podvučeš crtu i reci sledeće, gubim toliko i toliko vremena sa ovima iz Srbije, procentualno prodam u Srbiju 0,5% posiljaka od kojih se 20-30% vraca zbog carine. Dakle neću vise da gubim vreme i pare (jer izgubljen rad i vreme jeste novac), je*e mi se za Srbiju, brišem je sa liste pa neka se j**u. A kad ti to uradiš i sve tvoje kolege trgovci koje vide ce isto da urade.

Kad bi kupovao na ebay-u video bi da dosta internacionalnih trgovaca drži napomenu, "ne odgovaramo za carinske troskove u odredišnim zemljama". Sta misliš zbog čega je to ako je tako lako da se je*avaju sa vracenim posiljkama? Jednostavno, tvoje vracene pošiljke su za nekog trgovca propao posao i gubljenje vremena. Mogao je te patike da posalje nekom ozbiljnijem kupcu bez ikakvog rizika da ce mu se posiljka vratiti.

Dakle, poenta priče je da ubuduce pre nego sto naručiš nešto online uračunaš sve rizike i preuzmeš ih na sebe, barem u onom delu kad posiljka stigne na odrediste. Na tebi je da se boksujes sa nasom carinom ako izvrse pogresnu procenu, a ne da taj rizik svaljujes na prodavca vraćajući mu paket jer je tebi tako lakše. Ako proceniš da nije vredno truda onda nemoj ni da narucujes. To je odgovorno ponasanje.

Nije bilo nikakve fakture, samo sam trazio da bude napisana tacna cena. To sto ti pricas je sasvim u redu, ali nece mu vratiti nas xx paket pa da dodje do te situacije, koliko kineza salje polu-ispravnu, ostecenu, nekompletnu, u neodgovarajucem opisu robu, pa ? Salju znaci namerno i s namerom da uzmu sta bilo, ono sto im je visak, skart, ne prodaje se itd itd, mali milion primera ovde, a i ja sam imao par puta problem kad me napade ovaj ispod tvog posta ili neki drugi nisam siguran sada da ne gresim dusu... Nisu ni ti kinezi cvecke neke sad pa da mi sa njima budemo fini bas tako, svako nekoga za**** pre ili kasnije tako da sve se to vraca.

Slazem se da prodavac gubi tu vreme a vreme je novac, ali ni to nije toliko strasno kako si ti predstavio ako ce svaki od njih da zavisi od jednog ili par artikala sta ce mu biti taj ne treba da radi posao, on ima brdo artikala koje prodaje sada i bas mu se ebe ako ne proda par komada na vreme. Mene licno nervira nas nakaradno uradjen sistem i lopovska politika, ne carine tu svu robu ili bog te pita sta rade i onda da to pokriju i nadokanade dodju pa procene ljudima dosta robe na vece ili cak neke abnormalne vrednosti da bi ocito ispunili neku kvotu koju imaju to jest napunili budzet do zacrtane granice koju su dobili... Jos najbolja bi bila solucija da je ista ta sto je carinila procenila na 60 $ da mi nekako zaracunaju i carinu na to pa milina da bude, i ajde da vidim ko bi od vas to onda podigao ovde... svi se prave pametni i pricaju kako bi, vako bi, nako bi u tudjoj kozi a kada ih zadesi licno slicna situacija uglavnom postupe slicno kao i ovi sto ih prethodno napadaju, ma sijo mi ga djuro.

Meni je isto bilo i krivo i zao sto je ovako ispalo, i zahvalio sam se na kraju prodavcu i izvinuo zbog neprijatne situacije, ali sta cu tako je ispalo, a ovo sto kazes ubuduce da uracunas sve rizike, znaci kada bi mi svi ovde poceli da uracunavamo sve rizike verovatno da niko ne bi narucivao onda, sta se sve ovde ljudima nije desavalo i desava se i dalje, od slanja lose robe, preko dranja koze sa carinom itd, tako da sve dok carine po propisu sa moje strane problema nece biti, a moje je pravo da kazem da necu dati drzavi ni dinar preko onoga sto ne moram i sto nisam u obavezi, ko voli neka izvoli da daje i sakom i kapom njegova stvar a mene neka ne navodi na tu glupost. I da ja uvek stavim please write real price ( i onda u zagradi cena koju sam platio ) on the package when you send it, a 2-3 % prodavaca se toga pridrzava ostatak roka random cifre koje im se cefnu... secam se jednom narucio neki privezak 0.75 $, i zamislite da je to otislo na Nisku carinu gde nista ne prolazi dok ne roknu pdv, uvate lepo vide na pakovanju mentalac napisao 18 $ i roknu na to, pa koja ****** bi to digla ?

2015-12-04 09:00 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
sutra stize postar ?

Pokusao sam da ti objasnim ali ne vredi, ti furas neku svoju priču i misliš da ceo svet treba da funkcioniše tako kako tebi odgovara. Nekima ne vredi objašnjavati. A stavove tipa "svako nekog zaje.e i tako u krug" neću ni da komentarišem.

Evo jedan vrlo interesantan status sa nase poste
01.12.2015 07:21:00 SE - Otprema
03.12.2015 14:01:51 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
04.12.2015 09:33:27 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
04.12.2015 10:53:24 61200 CARINA GPC BEOGRAD Od carine
05.12.2015 08:28:04 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Prvo su ga pustili - ovaj status od carine, pa onda su se predomislili i opet vratili na carinu haha
Otprilike da se ovi statusi lupaju samo da nesto stave da ne bude da se ne radi a u stvari paketi stoje u nekom cosku

niko se nije predomislio nego im brlja unosenje i datumi. poslednje ti je 61200 i paket krenuo ka tebi.

Pa ja ne bih rekao, kod mene obično ima još jedan korak,

20.11.2015 11:32:16 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
21.11.2015 04:22:39 10200 GPC BEOGRAD - 11073 BEOGRAD 129 Otprema

Tek kada stigne u "moju" poštu, onda mogu da očekujem isporuku sutradan, naravno ukoliko poštara ne bude boleo đoka pa ga ostavi za sledeći dan kao što mi je prošli put uradio.

27.11.2015 12:28:00 NL - NLAMSE Prispeće
30.11.2015 13:11:30 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
30.11.2015 13:52:48 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Jel zna mozda neko sta se ovde desava?Imam jos jednu posiljku koja je stigla 27.11 u srbiji i od tada ne menja status...

evo ga...
znaci danas/sutra ?
2015-12-07 01:45 10200 GPC BEOGRAD - 11147 Beograd 104, Otprema

Jel zna neko u cemu je problem ovde od subote za dva razlicita paketa od razlicitih posaljilaca, stoji:

05.12.2015 04:42:42 10200 GPC BEOGRAD - 11050 Beograd 22 Otprema

isto vreme za oba paketa, iako su, kazem, nepovezani. Medjutim zvao sam malopre 11050 postu da vidim sto ih nema, ali oni nemaju nista na moje ime u evidenciji. Probala je i oba broja i moje prezime, gde je videla paket koji sam podigao u petak i to je to.

Da li se ovo nekome desavalo? Gde mogu da se obratim dalje?

Dete naručilo dve perike preko Alija na moje ime :d ukupna vrednost bila oko 16 dolara, toliko stoji i na pošiljci koja je stigla danas, međutim žena morala da iskešira dodatnih 1140 dinara na ime pdv-a, jer je dotična osoba iz carine stavila carinsku osnovicu 50 dolara na pošiljku. I udarila nalepnicu da je paket ocarinjen. Garant misli da sam trandža j... je ja. Nisam do sada bio u toku oko ovih stvari, mislim, razumeo bih da je u pitanju tehnička stvar sa nekom smešnom cenom na pošiljci ali dve perike?! Poštar je rekao da zovem upravu carine, pa da vidim šta će da mi kažu. Kaže, lopurde su to! Ima li ko savet šta bih mogao da uradim, nije neka para, ali stvarno su stoka.

Poslednja izmena:
Jel moguce da je dzukela danas bila do sanduceta i ostavila da podignem pod obrazlozenjem "pokusana dostava" gde sam ja morao LICNO u postu da podignem, a sve vreme bio u kuci/stanu....jel se desilo to nekom ?

Jel moguce da je dzukela danas bila do sanduceta i ostavila da podignem pod obrazlozenjem "pokusana dostava" gde sam ja morao LICNO u postu da podignem, a sve vreme bio u kuci/stanu....jel se desilo to nekom ?
Дешавало се мени редовно док нисам пријавио управнику. Онда је поштар почео више да води рачуна.

Drugaru danas stigao tablet od 90 USD, neki idi*t na carini ga procenio na 200 USD!? Išao u poštu da se žali, pa su ga i tamo vozali oko procedure za žalbu. Valjda će sutra da preda papire, pa da ide na neku tročlanu komisiju da odlučuju o "slučaju". :hump:

Drugaru danas stigao tablet od 90 USD, neki idi*t na carini ga procenio na 200 USD!? Išao u poštu da se žali, pa su ga i tamo vozali oko procedure za žalbu. Valjda će sutra da preda papire, pa da ide na neku tročlanu komisiju da odlučuju o "slučaju". :hump:
Neka se onda nada tabletu za jedno mesec i po dana, tako je bar bilo kod mene za mobilni telefon, NS carina.

Nerealne stvari.. Mozda idu na onu kartu udaraj sto jace dazbine da ludaci odustanu i da krenu da kupuju u domacim firmama (svi znamo ko su vlasnici istih) a ne preko.. Uglavnom su kupci u losijoj poziciji.

Poslednja izmena:
I još je plaćeno sa Skrill karticom, a neka milka u pošti mu je rekla da nisu dovoljni snimci transakcije sa Alija, i Skrill-a, i da bi trebalo da priloži potvrdu o plaćanju sa pečatom i potpisom!? XIII vek reality uživo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno