Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Naravno da sam uzimao, ne bih pisao da nemam prethodnog iskustva sa prodavcem. Telefon poručen na promociji 11.11 je prekjuče stigao do mene.

To sto pricas prosto nijee tacno, nikome jos nije stigla roba od 11.11 svugde sam proverila i zemlje u okruzenju su isto prosle, svi cekaju

Kako nije.. Covek dobio mob pre 2 dana. Zasto bi lagao ? [emoji15]

Mozda ljudima iz razvijenih zemalja salju brze nego ovima iz treceg sveta..

Za tebe i za ostale info.
Mozda ne gresis, ali ja sam gresio sa kalkulatorom na postinom sajtu.
Spremio sam se da za telefon koji sam slao na popravku dam oko 3000 dinara, a izaslo me je 600 dinara (telefon bez baterije sa original kutijom, oko 220gr cini mi se).

To je zato sto ti je paketic poslat kao pismo a ne kao paket, da si slao kao paket bez oko 2000 ne moze se prodje.

Takav 20ojra minimim

Nista onda mnogo je to, da je oko 10 pa ok.

Da li mogu da otvorim dispute ako sam prodavca zamolio da mi posalje porudzbinu u dve odvojene posiljke i on se slozio sa tim, ali je ipak poslao kao jednu posiljku? :)
U pitanju je jedna veca porudzbina koju sam zeleo da podelim u dve posiljke...

E a meni mentalac kinez posalje sastavljeno, znaci imao sam dva predmeta odvojeno kupljena i on posalje u jednom paketu i samo mi napise, posto je islo na istu adresu poslao sam u jednom paketu... I ja ga lepo pitam kako je to smeo da uradi a da me prethodno ne kontaktira, i sta je napisao na paketu, nista ne odgovara vec 5 dana, cekam samo da stigne ako me lupe na carini zbog toga sto je on hteo da ustedi na meni kola da se slome, da li imam osnov za zalbu, jer sam ja narucio potpuno dva razlicita predmeta a on bez mog znanja i odobrenja poslao u jednom paketu pod jednim tracking kodom ?

Ako moze da mi se spoji post i edituje

Da li je iko uzimao ista od FANTACYJA za 11.11 ....processing order mi je vec 11 dana sto je bas mnogo... mislim da zeli jednostavno da vreme istekne i da me zezne za onih 15 dolara sto je bilo preko 150 i plus 10 dolara sto sam imao kupon...

Da li je neko uzimao od APOLLOSHOW - Flag-ship Store za 11.11 ?? jel to fake prodavac??

NIje fake vidis da ima preko 30.000 porudzbina...Nego ako si nesto narucivala verovatno i on ima neki zastoj pa se duze ceka

Meni upravo prosao carinu paket narucen 12.11 dan posle one "velike prevare" vrednost 15$ verovatno nije naplacen pdv cim je tako brzo prosao :D

Моје (кратко) искуство: наручио неки алат 8. новембра, вредности мање од 5 евра. Иако је писало да се шаље China Air Post Registered поштом, број пошиљке није био одговарајућ (13 цифара, пошиљка се прати преко mtytrack.com). Пакетић је стигао данас, на моје изненађење, а видео сам да на пошиљци пише untracked. Ништа није наплаћено од дажбина.
Ставио сам screenshot са сајта за праћење.

Prilozi

• shipment.png
    shipment.png
    35.6 KB · Pregleda: 217
NIje fake vidis da ima preko 30.000 porudzbina...Nego ako si nesto narucivala verovatno i on ima neki zastoj pa se duze ceka

Neki telefon dooge x5 nekuh 56 evra pa sada cekam sta ce biti , i koju ce carinu razrezati. zamolila kineza da stavi 46 evra

Poslednja izmena:
Narucio sam nekoliko sitnica 11.11. i jedina posiljka sa brojem za pracenje je za vikend vec bila na carini kad danas, na moje veliko iznenadjenje, stize jedno drugo pisamce. Ovo sa pracenjem je danas proslo kroz carinu i sutra stize. Do sad mi je rekord bio 16 dana a sad ga braca kinezi obaraju dva puta za redom :). Izgleda da se dovode u red i da shvataju da je i njima u interesu da to brze ide. Takodje, prijatno sam se iznenadio kad sam video da je posle te srede 11.11. vec u petak sve bilo poslato s obirom da ranije nisu bili tako brzi a taj dan su imali visetruko veci promet nego inace.

Kinezi više nisu problem. Sad je problem na carini koja drži pakete i po više od dve nedelje.

Prvi put cekam paket preko PostNL, i nadam se da ce u toku sledece nedelje biti na carini. Poruceno 11.11, a 20.11 se tracking broj pojavio na Postinom sajtu, kada je i stigao u Holandiju. Nije tako strasno...:)
20-11-2015 21:25 The item is at the PostNL sorting center
17-11-2015 23:39 The item has left the originating country
16-11-2015 10:49 The item is ready for shipment
14-11-2015 03:44 The item is pre-advised
14-11-2015 00:00 The item is received by the shipper in the originating country

Evo ga update, sad samo ostaje da cekam...:D

23-11-2015 19:33 The item is being processed by customs SERBIA
23-11-2015 19:32 The item is being processed by customs
23-11-2015 18:34 The item has been processed in the country of destination
23-11-2015 15:24 The item has arrived in the country of destination
23-11-2015 06:56 The item is on transport to the country of destination

Evo ga update, sad samo ostaje da cekam...:D

23-11-2015 19:33 The item is being processed by customs SERBIA
23-11-2015 19:32 The item is being processed by customs
23-11-2015 18:34 The item has been processed in the country of destination
23-11-2015 15:24 The item has arrived in the country of destination
23-11-2015 06:56 The item is on transport to the country of destination

koji sajt za pracenje koristis

Postnl.com, sajt holandske poste, preko nje je Kinez poslao paket. [emoji4]

Da li je neko imao slučaj da na stranici order na aliju se javljaju promene statusa a na drugim stranicama ne vidi nikakav status.preko Singapurske pošte je poslato.na order stranici pd tracking je zadnji status arrival at warehouse.

Ja sam zabo sa Malezijskom postom... juce stigao u Srbiju posle 70 dana. Imam generalno pravo da roknem dispute i full refund kinezu, ali ne bih to da radim, ima dobre module treba ce mi jos.

^ Traži produženje perioda osiguranja. Produžiće ti Kinez sigurno.

Porucio 11 i dalje nije poslao ;) moj licni rekord :) nikad vise od fantacyja lopovcine...vec za ovo mu ide ocena 2 ako mi telefon uopste stigne...
Drugu stvar narucio 11 stigla prekjuce, a isto je covek imao mnogo produzbina kao i ovaj

Da li je neko imao slučaj da na stranici order na aliju se javljaju promene statusa a na drugim stranicama ne vidi nikakav status.preko Singapurske pošte je poslato.na order stranici pd tracking je zadnji status arrival at warehouse.

Imam ja kod mene se ponavlja jedan drugi status non stop isti a nigde drugde ne mogu da pratim sta se desava paketom i tim brojem koji sam dobio. Mada primio sam skoro dve posiljke preko singapurske poste dosli su u ok vremenu, tako da se nadam da ce i ovo i ako mi je prodavac uvalio ocigledno lazni tracking broj.

Ja sam zabo sa Malezijskom postom... juce stigao u Srbiju posle 70 dana. Imam generalno pravo da roknem dispute i full refund kinezu, ali ne bih to da radim, ima dobre module treba ce mi jos.

Kako pravo na dispute i full refund ako je stiglo ? To sto kasni moze ocena za shipping da je ocajan, ali ne vidim kako moze da se trazi full refund na to sto paket kasni.

Pa kaze ''led lampa od 1000w'' :

[video]https://vid.me/TRQR[/video]

Prihvacen mi je dispute i treba da mi legne uplata. Koliko se dugo ceka da legne novac na visa interent karticu od Banca intese? Juce su mi napisali na Aliju da je refund completed.

12.11 mi je prihvacen zahtev za refund 19.11 je kao zavrsen tj na sajtu pise da su pare vracene tek danas 24.11 su mi legle na karticu,najduzi period cekanja do sada uvek je bilo 3-7 dana max

narucio sam juce prvu stvar u zivotu i listam sad temu unazad i naidjem na ovo:

P.S. zašto su ti euri podešeni kao iznos, Ali konverzija uopšte nije povoljna, više ti se isplati da ostaviš $ a da banka vrši konverziju.

kako u stvari ide ta konverzija i koliko ja mogu da izgubim sa strane za predmet od oko 10e ?

ako sam dobro razumeo njihova default valuta je USD i ako ja promenim u EUR na sajtu, skuplje ce da mi izadje nego sto bi da izvrsim payment u USD i onda da mi banka na racunu konvertuje?

Poslednja izmena:
na 10e ja msm da ce razlika biti 0.20e skuplje nego da si placao u dolarima...koliko me secanje sluzi kad sam eksperimentisao letos kad je dolar skocio...

To je potvrdjeno. :)
Upravo sam platio nesto sto bi bilo 9.6 evra, prebacio sam na dolare i naplaceno je 9.44 evra.
Jeste sitno, ali sto da ne.

Imam ja kod mene se ponavlja jedan drugi status non stop isti a nigde drugde ne mogu da pratim sta se desava paketom i tim brojem koji sam dobio. Mada primio sam skoro dve posiljke preko singapurske poste dosli su u ok vremenu, tako da se nadam da ce i ovo i ako mi je prodavac uvalio ocigledno lazni tracking broj.

Kako pravo na dispute i full refund ako je stiglo ? To sto kasni moze ocena za shipping da je ocajan, ali ne vidim kako moze da se trazi full refund na to sto paket kasni.

Pa kaze ''led lampa od 1000w'' :

[video]https://vid.me/TRQR[/video]
Ja mislim da moze jer valjda ima ono ako ti roba ne stigne za 60 dana mozes da trazis povracaj novca

haha gde ima ova lampa auu

Poslednja izmena:
Vrh Dno