Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Niko od njih ne gleda sajt nego carine proizvoljno. Nekad prođeš bolje nekad gore.

znaci ili cu platit carinu ili necu zavisi kako se probudi carinik.:)

onda ako neposalju racun hoce li mi naplatit carinu za kineski tablet od 35.20eur valjda nece jer je to cena na sajtu.

Ako je to ovaj tablet na akciji jos par sati, onda ces mozda i platiti...ali samo u slucaju da carinik izvrsi pretragu na netu.

@Hector

Nije tacno da ne gledaju.

znaci ako je neki tablet koji nije na akciji a kosta ispod 50eur onda nema carine.ako je neki tablet na akciji a oni gledaju onda placam carinu.

Ne, pravilo je da nema pravila, i da ti se zalomi kako bude tog dana..
Možda platiš na tu cenu, možda i na veću, možda samo pdv, možda i carinu ako mu se otkaci ruka pa vidi da košta 70e npr..

to je onda veliki problem neznas hoces li platit ili neces.umesto da bude sve precizirano.

Ali ko se žalio još em sto čekaš mesec dva, em sto se najčešće ne isplati, em sto ne možeš u 99% slučaja dobiti žalbu, tako da ne znam, ako ga natera da ti pošalje račun u paketu, mada kineza boli uvo za to..

najbolje je u takkvim slucajevima uzeti telefone ili tablete od oko 150 dolara jer ce u najvecem broju slucajeva ako ih budu carinili da ih procene na 100...u tvom slucaju on moze to od 35 da ceni 70...jer su takvi neuki ljudi koji vide tablet i kao sta platio 4000 dinara ma to nema nigde bam i lupi neku cenu..

onda se razmisljam uopste kupovati tehniku jer oni lupe neku cenu koja nije realana mislim na carinu.

najbolje je u takkvim slucajevima uzeti telefone ili tablete od oko 150 dolara jer ce u najvecem broju slucajeva ako ih budu carinili da ih procene na 100...u tvom slucaju on moze to od 35 da ceni 70...jer su takvi neuki ljudi koji vide tablet i kao sta platio 4000 dinara ma to nema nigde bam i lupi neku cenu..

To sto si sada napisao nema veze sa mozgom i nemoj da dovodis ljude u zabludu bezveze. Meni su stigla dva telefona, ocarinili su ih koliko je trebalo, iako su ti telefoni (Meizu M2 Note) vizuelno daleko iznad placene cene (izmedju 150 i 170 dolara).

Mozda nema sa mozgom ali je tako i to je pisano ovde vise puta da je uvek bolje da se kupe telefoni u tom cenovnom rangu..meni je stigao Mipad Xiaomi koji sam platio 250 dolara a carinjen je na 120....mislim mogli su i da ga ocarine na 250 ali se tako desilo
Drugaru je stigao Meizu m2 note koji je carinjen na 100, isto tako mu je dosao i Iirulu telefon koji lici na s4 i koji je platio 50 dolara a carinjen je na 110.....nisam hteo nikog da dovodim u zabludu ali neke stvari jednostavno mogu da se dese...

Ako cena nije realna on u svakom trenutku moze da se zali i da dostavi cenu koju je stvarno platio i ispravice.

Slobodno neka naruci nece imati nikakvih problema i ako precene robu jer je tu uvek zalba, imao sam i ja slucajeva kada su mi ezcast carinili na 70 evra a uredjaj sam platio 15 dolara pa je na kraju sve dobro ispalo posle zalbe

Poslednja izmena:
E sada da lepo objasniš postupak žalbe jer mnogima stiže roba ovih dana

I to je ja mislim pisano vise puta :) tj siguran sam...ja sam to uspeo ovako...ne preuzme se paket i napise se na obicnom listu papira koliko je roba kostala itd i da je previse procenjena...kopira se izvod iz banke i odstampa se screenshot od transakcije sa Alija...plati se 500 dinara za neku taksu i to sve tamo radnik posalje na ponovono otvaranje sa paketom

Немаш ваљда то припремљено за поштара!? Он врати пакет а кад ти и коме подносиш те папире?

Meni za 12 dana stigao paket iz kine, da ne poverujes. Preskocio carinu potpuno i stigao bez zastoja. Drugi verovatno nece ni stici.

Немаш ваљда то припремљено за поштара!? Он врати пакет а кад ти и коме подносиш те папире?

zezate me realno :D znate sve vec :D

Pa mozes i da pripremis ako smatras da ce da ti carine vise, ali ovako imas 5 dana fore da to odradis..i on to sa paketom lepi i vraca nazad na ponovnu procenu

Ako moze da mi se spoji post i edituje

Da li je iko uzimao ista od FANTACYJA za 11.11 ....processing order mi je vec 11 dana sto je bas mnogo... mislim da zeli jednostavno da vreme istekne i da me zezne za onih 15 dolara sto je bilo preko 150 i plus 10 dolara sto sam imao kupon...

Nije to u pitanju jer to ali plaća,pogledaj order i videćeš u finansiskom izveštaju da stoji cena iz prodavnice.Ja sam naručio telefon od drugog i kaže da je poslao 17 ali još se ne vidi na praćenju.

Kakva je ova Nl holandska pošta? Poslao Kinez paket preko nje...

Spora. Treba dosta vremena da pošiljka stigne do Holandije, i tek onda ćeš moći da pratiš.

Prvi put cekam paket preko PostNL, i nadam se da ce u toku sledece nedelje biti na carini. Poruceno 11.11, a 20.11 se tracking broj pojavio na Postinom sajtu, kada je i stigao u Holandiju. Nije tako strasno...:)
20-11-2015 21:25 The item is at the PostNL sorting center
17-11-2015 23:39 The item has left the originating country
16-11-2015 10:49 The item is ready for shipment
14-11-2015 03:44 The item is pre-advised
14-11-2015 00:00 The item is received by the shipper in the originating country

Poslednja izmena:
Meni je stigla baterija preko NL pošte, jeste malo sporija ali ništa strašno. 20 dana joj trebalo da stigne u Srbiju.

Misliš sa carinom ili bez? Ako je bez to je baš sporo. Meni je stigao paket preko HK pošte ako se lepo sećam za nedelju dana na kućnu adresu...

Kaze mi kolega da je zalba sada 400 dinara pa ko voli... Devojci stiglo neko ****** od 2,5 dolara, procenili ga na 10€ i lupili PDV. Jako su se ubezobrazili ovih dana, zato ja svakom kinezu napisem velikim slovima da istampa screenshot porudzbine i da ubaci u paket, pa nek mi na to daju PDV. I nikko da ne stavlja gift ili manju vrednost od realne jer ovi tada imaju odresene ruke da procene kako ga mudo zasvrbelo taj dan. Procedura zalbe se obavlja u posti, ide se na ponovno carinjenje uz sta mozete priloziti screenshot narudzbine kao dokaz vrednosti. Kolega je tako prosao, s tim da mu drugi put nisu otvarali paket vec samo obracunali PDV po vrednosti sa screenshot-a.

I nikako ne prihvatiti paket od postara ako ne odgovara cena, vec samo u prisustvu direktora te poste otvorite paket, pogledajte sta je i vratite uz zalbu na recarinjenje.

Poslednja izmena:
Mislim da je kolega otvarao u prisustvu direktorice nase lokalne poste ali nisam siguran. Uvek se moze nazvati nadlezna carinarnica i proveriti.

Singapurska pošta beše šalje sredom ili sam pomešao.

Bilo nekad davno, posle nisam uspeo da uhvatim neko pravilo.

Vrh Dno