Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Pitanjce jedno

Imao sam dispute na aliexpressu i trazio sam full refund bez vracanja robe. Zavrsen dispute u moju korist. Rok da mi prodavac vrati pare je 3-15 radnih dana. Buni me to da li je obavezan prodavac da vrati pare ili oni to prate da li je odradjeno? Pitam jer prodavac kao nece da vrati pare dok ne posaljem nazad,a to me kosta vise nego li sam deo.
Prodavac ne vraća pare nego aliexpress...

Samo sa starim Philips SBC-HP830. Ausdom su i bolje i glasnije, kad se slušaju preko Xonar-a. I Philips mi je dosta bolji od Piston bubica, pa nisam ni pokušao Ausdom da poredim sa Pistonkama.
To je ovako na prvu loptu, treba malo da prođe vremena kad su slušalice u pitanju, da se slegnu utisci.
Hvala na utiscima, videću da ih uzmem posle nove godine. Uzeo bih neke veće slušalice, smorile me bubice. AptX me je prijatno iznenadio tako da gledam neke sa tom tehnologijom.

Kinez mi svaki dan salje poruku da otkazem dispute i da mi vrati manje para nego full refund.... Sad mi je rekao da ce da odbije dispute i moli me da ne idem na escalate... Rekao sam mu da cu ici i da hocu sve pare da mi vrati.
Nikada nisam bio u ovoj poziciji,tj nikada nisam imao problema... Kako to on moze da odbije da mi vrati novac,zar se Ali ne pita nesto?

Voza te Kinez, idi na escalate, priloži dokaze, napravi fotografije, gde se vidi uporedo i tvoji delovi, ono što si dobio, i označi na njima greške. I čekaj da Ali reši slučaj. Prodavac može da se složi oko vraćanja novca, ali novac je kod Alija, i ako se ne složi Ali odlučuje na kraju kako će se rešiti slučaj.

au ljudi nema razgovora sa kinezima, trazis full refund i ignorises poruke
ne moze da odbije

Posle 5,6 dana.. Tako je meni bilo

Narucila robu neki telefon 56 evra 11.11.2015 i do danas nisam dobila nikakav broj aiako sam vec 7 pisma napisala prodavcu da mi odgovori, ma jok nista se ne desava dao je traking ali se on nigde ne moze prepoznati.

Sta da radim , koliko jos da cekam ??

Pa moras cekati.. Ako je napisao da je poslao(ako si dobila mail da je shippingovao) moras da cekas dokle traje ona protekcija,to jest ako ne dodje vuci dispute dan,dva pre isteka tog roka

Poslednja izmena:
pisi Aliju a ne prodavcu, prodavac da je hteo javio bi ti se iz prve.

Narucila robu neki telefon 56 evra 11.11.2015 i do danas nisam dobila nikakav broj aiako sam vec 7 pisma napisala prodavcu da mi odgovori, ma jok nista se ne desava dao je traking ali se on nigde ne moze prepoznati.

Sta da radim , koliko jos da cekam ??
To je klasika kad narucijes za vreme akcija jer je tad ogromna guzva, a i kod nas na carini ce isto biti mnogo paketa zbog praznika. Tako da samo opusteno, bices srecna ako dobijes paket pre nove godine, a trackingu treba 10 dana da proradi u ovo doba godine

@natasa
Jedan praktičan savet za tebe, a i ostale koji kupuju telefone. Kupujte kod TopOne, uz eventualno par dolara veću cenu imate prilično pouzdanog prodavca, i brzo slanje.

@natasa
Jedan praktičan savet za tebe, a i ostale koji kupuju telefone. Kupujte kod TopOne, uz eventualno par dolara veću cenu imate prilično pouzdanog prodavca, i brzo slanje.
Jel si uzimao nešto od tog prodavca? Ja sad poručio ženi Meizu m2 mini, valjda će stići u neko razumno vreme i biti sve ok.

Nije uzimao, priča napamet. Eci peci pec metodom se odlučio za prodavca kojeg će da preporuči.

Jel si uzimao nešto od tog prodavca? Ja sad poručio ženi Meizu m2 mini, valjda će stići u neko razumno vreme i biti sve ok.
Naravno da sam uzimao, ne bih pisao da nemam prethodnog iskustva sa prodavcem. Telefon poručen na promociji 11.11 je prekjuče stigao do mene.

Imam tasta i taštu koji žive u Hrvatskoj. Čuo sam da ako nešto iz Kine poručim na njihovu adresu neću platiti carinu i porez.
Ja sam mislio da poručim neki telefon a ono što me plaši je da će njihov poštar da ih uskrati za pošiljku. Pošto su oni stariji ljudi a i žive u jednom malom mestu gde su se takve stvari već dešavale.
Kako mogu da budem siguran da njihov poštar neće otvoriti kutiju i izvaditi telefon a kasnije im dostaviti samo ambalažu?

Naravno da sam uzimao, ne bih pisao da nemam prethodnog iskustva sa prodavcem. Telefon poručen na promociji 11.11 je prekjuče stigao do mene.
za 7 dana ti stigao telefon, nerealno....jos nase carine? pa ovaj moj fantacy nije ni poslao jos telefon covek je imao kaze mi preko 11000 porudzbina tog dana...

Narucio je iz Hrvatske jedan 11 na taj šop ghl- om i juče mu stigao .
Za Hrvatsku kada naručuješ ima sajtova gde ako platiš dhl-om što je oko 18e dolazi bez nameta a dhl je ozbiljna kompanija i sigurno će dostaviti e tu ima i zez jer ako su negde daleko onda se plaća još neka kinta

Nije naša carina, ali nebitno, poslao je isti dan kad sam naručio.

Meni još nije poslao, pre 4 dana sam naučio.
Nije mi problem čekanje, samo da sve bude ok.

11 narucio 17 dobio tracking number ali još se ne vidi.
I meni nije problem da sačekam samo da je ok

7 inch android tablet PC Q88+Quad core+4GB +Allwinner A33+android 4.4.2+Dual camera+WIFI OTG+960*640screen Free shipping kosat 35.00eur jel nece carina da mi naplati carinu.nisam prodavca kontaktirao da smanjuje cenu tableta ovo je oficijalna cena na sajtu allexpres.

7 inch android tablet PC Q88+Quad core+4GB +Allwinner A33+android 4.4.2+Dual camera+WIFI OTG+960*640screen Free shipping kosat 35.00eur jel nece carina da mi naplati carinu.nisam prodavca kontaktirao da smanjuje cenu tableta ovo je oficijalna cena na sajtu allexpres.

nece verovatno staviti pravu cenu, meni su uvek za sve stvari skuplje od 20e stavljali da su neke proble komponente od 10 dolara

Tako bi trebalo ,samo 20% pdv,Najbolje bi bilo kada bi Kinez poslao i neki račun

onda ako neposalju racun hoce li mi naplatit carinu za kineski tablet od 35.20eur valjda nece jer je to cena na sajtu.

Vrh Dno