Šta je novo?

LG G2

Pa ako nista drugo, uzmi npr tu Alphu ona moze da ode za 300e(ili cak vise?, ne pratim cene) i kupi za 200e g2 sa garanijom od jos godinu dana. 100e u dzep, a glava mirna jos godinu dana..

Тешко да може та Алфа да се заваља за 300е, рекао бих да највише могу да очекујем 250, али ако то буде једина опција, није лоша идеја... Лознице, мислим да г3 16гб немају више у понуди.

Nije mi jasno sto ne popravljaju, nije to neki posao, a ekran poruce cas posla

Covek iz MESC-a mi je rekao da ne dobijaju vise delove za G2 i onda zato idu novi aparati, naravno ako imaju neki oni zamene, ako ne onda ide nov aparat.

Ingvarr, nemoj da se brines, ako si imao okej mesecnu tarifu, tipa ne manju od 1600 din neces imati problema sa nekim doplatama, sve je to sitno, cak mnogi i ne trebaju da se doplacuju. Budi reealan razumem da ti je G2 bio odlican fon ali i Alpha je okej foncic, sigurno bolji od G2, a da ne pricam o G3 koji takodje mozes da dobijes mozda bez doplate ili npr sa nekom simbolicnom doplatom. Ja sam namerno isistirao na ovu od 32GB zbog 3GB rama naravno. Ali upravu je covek gore rekao, nemaju vise od 16GB uopste u ponudi tako da ti je to samo plus :)

Poslednja izmena:
Capture.PNG

Meni jos uvek stoji ovaj status.Sta li bi ja mogao da ocekujem na smart 700 tarifi?

Poslednja izmena:
Glupost, G2 je imao kod svih operatera do Nove Godine pa cak negde i malo posle. Sto znaci da svi imaju vazece garancije. Onda bi u redu bilo da do pocetka 2017. nabavljaju delove jer neko ne bi da menja telefon

Nije mi jasno samo sto se toliko bunite kao da vam ne odgovara da vam daju bolji fon? o_O
Pa cak i da date od 3000-5000 din je smesna para realno a da moze da se uzme G3 ili M8 ili tako nesto u tom rangu, ali dobro kako god.

Atti ali tebi pise da se ipak ceka zamena touch panela, meni je pisalo "dobija se potvrda za zamenu aparata" pa sad ne znam da li ce ti dati nov mobilni.

Kod telenora 5s je cenom negde izmedju g3 i m8. Ako dopuste da se uzme apple naravno

@SmartHD Ma ok i da mi zamene ekran.Meni je G2 jos uvek odlican fon ali rece da ti je covek iz MESC-a rekao da vise ne nabavljaju delove pa zbog toga pitam.Ianace meni onaj status stoji vec nedelju dana.

Pricam o daljoj prodaji, ako se moj g2 pokvari sutra, i hoce da mu daju nov uredjaj, s obzirom da me g3 ne privlaci ni malo, m8 tu i tamo ali verujem da bi za njega bila lepa doplata. 5s moze da se uvalja za lepu kintu, doda se jos 50e i eto ga novi g4 sa koznim ledjima. Naravno to sve pod uslovom da moze 5s da uzme, a osecam da nece moci

Ingvarr, nemoj da se brines, ako si imao okej mesecnu tarifu, tipa ne manju od 1600 din neces imati problema sa nekim doplatama, sve je to sitno, cak mnogi i ne trebaju da se doplacuju. Budi reealan razumem da ti je G2 bio odlican fon ali i Alpha je okej foncic, sigurno bolji od G2, a da ne pricam o G3 koji takodje mozes da dobijes mozda bez doplate ili npr sa nekom simbolicnom doplatom. Ja sam namerno isistirao na ovu od 32GB zbog 3GB rama naravno. Ali upravu je covek gore rekao, nemaju vise od 16GB uopste u ponudi tako da ti je to samo plus :)

Имам пакет за млађе од 30 мега, чини ми се да је претплата око 1500 дин, али нисам сигуран јер сестра користи тај број. Једини телефон за који бих доплатио је г2 32гб, за остале би ме верујем одрали, а и нећу да им плаћам за њихову неспособност него ћу контактирати него удружење за заштиту потрошача ако покушају да ме зајебу. Алфа једино има тај метални оквир, у свему осталом је далеко испод г2...

Evo sad drzim moj telefon sa Cloudy 3.3 i sestrin sa 2.2.
Razlika u kameri se vidi, slikam u sobi, na njenom treba pola sata da fokusira i posle fokusa laguje kamera, plus opali blic kao nenormalan pre slikanja i unisti sliku.
Kod mene je sve najnormalnije. Xcam se koristi na oba.

Pojavio mi se ota update 30d, i kliknem da odradi update, pojavi mi se kasnije poruka da mi je telefon rootovan i ne može update.
Kažem ok, skinuću 30d, ali onda vidim neke smešne vrednosti na lg sajtu sa firmwareima, i zato kažem daj da vidim koliko je to preko telefona (nekih 25mb), i šta sad da radim?
Postoji li neki fast way za unroot, ili moram da instaliram ponovo 30b pa onda da idem na ota update?

Pojavio mi se ota update 30d, i kliknem da odradi update, pojavi mi se kasnije poruka da mi je telefon rootovan i ne može update.
Kažem ok, skinuću 30d, ali onda vidim neke smešne vrednosti na lg sajtu sa firmwareima, i zato kažem daj da vidim koliko je to preko telefona (nekih 25mb), i šta sad da radim?
Postoji li neki fast way za unroot, ili moram da instaliram ponovo 30b pa onda da idem na ota update?
Ovo sam isto ja pitao ali mi iz nekog razloga nije prošlo. Sa tim šro sam ja odradio unroot i opet neće.

Kome nude alfu to nije nikakva zamena, kamera je verovatno bolja, ali to nije nikakav flagship. Sve je ostalo na strani g2. Cak je i ekran 720p 4.7

Kako da znam koji mi je network id? Hocu da kupim kljuc za dekodiranje, saljem imei i taj kod,ali ne znam koji je....
Prodavac mi nije ni rekao da je zakljucan, sa slomljenim ekranom je kupljen telefon...

Budite srećni što možete da uzmete novi telefon umesto G2, ali gledajte pa odigrajte pametno. U ovom slučaju je bolje da imate što jeftiniju tarifu, jer to znači da ste telefon platili više, tako da će se ta vrednost uzeti. I ne znam zbog čega ne biste mogli da uzmete iPhone, pa i on je uredjaj koji spada u kategoriju telefoni, ima svoju cenu i potpuno isti tretman kao i ostali uredjaji...

Kako da znam koji mi je network id? Hocu da kupim kljuc za dekodiranje, saljem imei i taj kod,ali ne znam koji je....
Prodavac mi nije ni rekao da je zakljucan, sa slomljenim ekranom je kupljen telefon...

gde to otključavaš? na unlockcode247 treba samo imei koliko se sećam. vidi na 2945#*802# pod network lock

gde to otključavaš? na unlockcode247 treba samo imei koliko se sećam. vidi na 2945#*802# pod network lock

na ebay sam trazio, oko 3-4 dolara su...
secam se kada sam otkljucavao g3,taj network code sam uzeo sa kutije...bio je iz telenora telefon.
a ovaj nemam pojma odakle je. nisam ni znao da je zakljucan, nego sad ubacim mts karticu i signal ne mrda.... zakljucam telefon,kad ono pise network locked

Budite srećni što možete da uzmete novi telefon umesto G2, ali gledajte pa odigrajte pametno. U ovom slučaju je bolje da imate što jeftiniju tarifu, jer to znači da ste telefon platili više, tako da će se ta vrednost uzeti. I ne znam zbog čega ne biste mogli da uzmete iPhone, pa i on je uredjaj koji spada u kategoriju telefoni, ima svoju cenu i potpuno isti tretman kao i ostali uredjaji...

Druze bas obrnuto, ne treba da imaju sto manju tarifu, zato sto on tamo gleda npr ako si imao tarifu od 2000 din, on postavi na sajtu telefone pod nekom sadasnjom tarifom od 2000 i odma su svi telefoni jeftinij nego npr da su je imao sto manju tarifu razumes i plus onda gledaju ono sto si kesirao za telefon kapiras? Tako da se nikako ne isplati da imaju sto manju tarifu, znam da ti mislis da ce tako vise imati kesa kad pogledas, ali zato ce ih svaki telefon kostati mnogo vise.

Druze bas obrnuto, ne treba da imaju sto manju tarifu, zato sto on tamo gleda npr ako si imao tarifu od 2000 din, on postavi na sajtu telefone pod nekom sadasnjom tarifom od 2000 i odma su svi telefoni jeftinij nego npr da su je imao sto manju tarifu razumes i plus onda gledaju ono sto si kesirao za telefon kapiras? Tako da se nikako ne isplati da imaju sto manju tarifu, znam da ti mislis da ce tako vise imati kesa kad pogledas, ali zato ce ih svaki telefon kostati mnogo vise.
Gleda se cena i karakteristike. Tako je propisano zakonom. Paket ne igra ulogu.

Mene takodje zanima kako reaguju kada neko nije vlasnik ugovora a donese npr od servisa potvrdu za uzimanje drugog telefona?

Druze ja ti kazem kako su meni gledali, paket je igrao veliku ulogu, zato sto sa tim paketom tebe je taj uredjaj kostao toliko i toliko, tako i sad kad uzimas drugi, uzimaju slucaj da je taj paket (u toj vrednosti) i nude ti telefone koje izlaze pribliznoj ceni koju si ti tad platio, prosto i jednostavno, nema to sto ti kazes cena, upravo ovo sve spada u cenu. Jer nikad nece npr ta G2 da kosta isto sa paketom od 1000 din i paketom od 2600din, prosto i jednostavno paket igra veliku ulogu.

Mene takodje zanima kako reaguju kada neko nije vlasnik ugovora a donese npr od servisa potvrdu za uzimanje drugog telefona?

Meni nisu hteli da daju telefon bez vlasnika ugovora, mora licno sa licnom kartom da se pojavi da bi sve to potpisao i tek onda ti daju nov uredjaj.

Ne igra ulogu? Propisano zakonom? Ajde molim vas pre pisanja neceg razmislite...
Nadji mi taj zakon, ako tako bas pise i njega ce da menjamo. Zakon ispravlja sudska praksa. Jel ti to tvrdis ko je placao mesecnu pretplatu 5000 din a telefon kupio za 1 dinar da ce mu samo gledati 1 dinar?

@ingvarr
Asocijacija potrosaca te nece nikako zastititi. Ali jedan pametno sastavljen email na 2 adrese hoce. Jedna je adresa LG, po mogucstvu u LG Europe jer LG u Srbiji mislim da dzaba i ima kancelariju, negde su u Vojvodini a prilicno nesposobni i nezainteresovani. Drugi email je za Vip. Navedi u emailu kako si spreman da ceo problem objavis u dnevnim novinama. Nemoj im pretiti tuzbom jer su na to oguglali a i znaju nas pravosudni sistem.

Neko rece pre par nedelja da je imao isti slucaj da su mu u telenoru nudili drugi telefon iz ponude i da se tad gledala cena u telenoru bez ugovorne obaveze, tj. maloprodajna cena, sto je po meni i najlogicnije.

Nazad
Vrh Dno