Pa skipuj ključ i verovatno ce ti ostati aktivacija, svakako ti je legalan os.ima opcija da skipujem ključ, ali mi je bilo glupo da skipujem kada već imam ključ.
ništa sada sam skinuo iso fajl sa obe verzije i 32 i 64 bita pa ćemo videti.
a i formatiraću particiju iz linuxa pošto imam dual boot pa ćemo videti kako će ispasti.
2 minuta za ulazak u Control Panel? sa SSD? kod mene je nekih 0.5 sekundi.Ja sam od 10 odustao na jos neko vreme (makar i po cenu DX12), jer mi glavni programi nisu radili uopste i dok sam pokusavao da se vratim na 7 sreo sam se sa najcudnijim problemom do sad. Prvo, 10 je napravio nekakvu particiju koja nije mogla da se obrise prilikom formatiranja SSD-a, onda je instalacija 7 prosla kako treba ali aktivacija nije mogla da se obavi nikako. Ali bas nikako. Cak ni lecenjem. Posumnjam da mi ta particija od 450MB pravi problem i probam da je izbrisem ponovo, ne moze. Ubacim Linux, live dizanje zakuca na 4 razlicite verzije. Zezao sam se pokusavajuci da obrisem tu particiju dva dana. I onda iskopam disk sa 7 koji sam instalirao jos 2013. sa kojeg sam i uradio upgrade (i ta sedmica je ruku na srce radila savrseno svo vreme) i uspeo sam da obrisem particiju, instaliram sistem kako treba i aktiviram ga iz prve. Sad cu imati malo vremena za zezanje pa mozda ponovo pokusam sa 10 da vidim jesu li sredili probleme sa kojima sam se ja susreo. Da budem iskren, onoliko koliko sam koristio 10, sve je radilo odlicno, tecno, ultra brz boot sto me je odusevilo. Ali dok sam usao u Control Panel trebalo mi je dobrih 2minKao sto neko ranije rece, neke stvari su promenili samo da bi ih promenili, da se vidi da su "radili". Taj minimalizam koji pokusavaju da kopiraju od meka je bespotreban. Bolje da su isli sa izgledom interfejsa 98. pa neka menja kako ko zeli. Ovako nit' smrdi nit' mirise, meni bar. Prelazak sa XP na 7 je meni bio dosta manje konfuzan nego sa 7 na 10. Nisam pesimista samo mislim da za nekoga ko racunar koristi intenzivno za kreiranje 3D sadrzaja Win10 jos uvek nije potpuno spreman. I da, je l' jos nekome osnovni desktop win10 lici na fedoru sa gnome3?
![]()
Ja sam od 10 odustao na jos neko vreme (makar i po cenu DX12), jer mi glavni programi nisu radili uopste i dok sam pokusavao da se vratim na 7 sreo sam se sa najcudnijim problemom do sad. Prvo, 10 je napravio nekakvu particiju koja nije mogla da se obrise prilikom formatiranja SSD-a, onda je instalacija 7 prosla kako treba ali aktivacija nije mogla da se obavi nikako. Ali bas nikako. Cak ni lecenjem. Posumnjam da mi ta particija od 450MB pravi problem i probam da je izbrisem ponovo, ne moze. Ubacim Linux, live dizanje zakuca na 4 razlicite verzije. Zezao sam se pokusavajuci da obrisem tu particiju dva dana. I onda iskopam disk sa 7 koji sam instalirao jos 2013. sa kojeg sam i uradio upgrade (i ta sedmica je ruku na srce radila savrseno svo vreme) i uspeo sam da obrisem particiju, instaliram sistem kako treba i aktiviram ga iz prve. Sad cu imati malo vremena za zezanje pa mozda ponovo pokusam sa 10 da vidim jesu li sredili probleme sa kojima sam se ja susreo. Da budem iskren, onoliko koliko sam koristio 10, sve je radilo odlicno, tecno, ultra brz boot sto me je odusevilo. Ali dok sam usao u Control Panel trebalo mi je dobrih 2minKao sto neko ranije rece, neke stvari su promenili samo da bi ih promenili, da se vidi da su "radili". Taj minimalizam koji pokusavaju da kopiraju od meka je bespotreban. Bolje da su isli sa izgledom interfejsa 98. pa neka menja kako ko zeli. Ovako nit' smrdi nit' mirise, meni bar. Prelazak sa XP na 7 je meni bio dosta manje konfuzan nego sa 7 na 10. Nisam pesimista samo mislim da za nekoga ko racunar koristi intenzivno za kreiranje 3D sadrzaja Win10 jos uvek nije potpuno spreman. I da, je l' jos nekome osnovni desktop win10 lici na fedoru sa gnome3?
![]()
jericho i ostali:
da,prosao je u dva navrata,jedan sa mrtvog asus laptopa,jedan koji je drugar dobio uz desktop racunar (ali mislim da to nije bio starter kljuc,ne secam se tacno koja verzija,svejedno je isao na home) na 64bit home th2.a i ako se malo razmisli,nema razloga da ogranicavaju kad vec moze 64bit na predhodno aktivirani 32bit.
sada sam proveravao update i dao je novu verziju win,
Pogledajte prilog 184889, da li da mu dozvolim da radi ovaj update ili da prekinem pa da skidam direktno sa MS i cist install?
Ako ga pustim da se sam update-uje da li ce da mi poremeti driver-e
Ako gledamo logicno, slazem se, ne postoji nijedan razlog zasto bi to ogranicenje postojalo - ali sami navode da postoji, video si i sam. Kojom logikom su dosli do toga, to je tesko dokucivo.
Hoce li vise ubaciti detaljan changelog za svaki kb i major upgrade... Zar im je toliko tesko da ubace jedan info screen... Moderan sistem sa zaostalim resenjima.
Ja se ponekad ozbiljno zapitam dobijam li ja iste fajlove i upgrade kao pojedini ovde.
Kada smo vec kod toga...
Pogledajte prilog 184896
Bilo je to vec na predhodnim stranama, izgasi fast boot, u windowsu fast startup...da li je obavezan secure erase prilikom clean instalacije windowsa 10? inače ssd mi je relaivno nov 850 evo 250GB...sa uključenim fastbootom(uefi) ulazi u sistem za desetak sekundi od pritiska na power dugme...inače ne mogu da uđem u safe mode nii u bios jer ne prepoznaje usb tastaturu kako je fast startup uključen. da li u tom slučaju moram da nabavim ps2 onu starinsku sa okruglim džeko ili?hvala
Tako je,bela je za žene.Nisam, to mi je na laptopu, dobro si me podsetio...sad ce i on da dozivi pomracenje.
Pogledajte prilog 184909
da li je obavezan secure erase prilikom clean instalacije windowsa 10? inače ssd mi je relaivno nov 850 evo 250GB...sa uključenim fastbootom(uefi) ulazi u sistem za desetak sekundi od pritiska na power dugme...inače ne mogu da uđem u safe mode nii u bios jer ne prepoznaje usb tastaturu kako je fast startup uključen. da li u tom slučaju moram da nabavim ps2 onu starinsku sa okruglim džeko ili?hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari