Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

imao na laptopu win7 starter i uradio upgrade na win10 home bez problema još pre par meseci.
e sad sam skinuo iso win10 home ali 64-bitni da bih uradio čistu instalaciju.
kada pokušam čistu instalaciju dođem do koraka da ukucam ključ i ukucam ga, ali mi izbaci poruku pogrešan ključ.
u čemu je problem?
U tom 64-bit detalju...skini 32-bit verziju.
Imas kupljenu 32-bit verziju i kljuc, ne mozes 64 -bit.
Ili instaliraj win7 64-bit pa upgrade na win 10.

da ali starter je bio samo 32-bitni.
mada kada sam ovde postavio pitanje rekli su da taj ključ može i za 64-bitni.

Moze i W10 sa x32, pa posle njegove aktivacije ponovo na x64. Potpuno suluda stvar, ako mene neko pita :D

ako je aktiviran na 32bit home,moze samo da prepuca sa 64bit.a TH2 bi prihvatio taj kljuc.aktivacija je vezana za ediciju,ne za 32bit/64bit.

Na tvom mestu ja bih to otvorio i video sta pise na Bluetooth kartici.
Moj laptop je navodno 750L i jos par oznaka koje na oficijalnom sajtu
Toshibe ne postoje (corava serija) za zemlje zaostale u razvoju.
A unutra kao da su ga pravili na brodu za vreme oluje...:d

Izgleda da neće biti potrebe za otvaranjem.
Nakon instalacije jučerašnjeg Cumulative update-a ova greška mi se ne pojavljuje, pratiću da li će se opet javiti, ako se bude javila, onda...

sada se spremam da skinem win10 iso, a u ponudi mi daje windows 10 i windows 10n.
koja je razlika?

Izgleda da neće biti potrebe za otvaranjem.
Nakon instalacije jučerašnjeg Cumulative update-a ova greška mi se ne pojavljuje, pratiću da li će se opet javiti, ako se bude javila, onda...
Generalno PCI-Z imaj, da identifikuje šta imaš, ako bude trebalo. Jer se oteglo previše da se ustanovi koji je proizvođač.

nije misljenje,vec cinjenica.probano na dva racunara.

To je opet iskustvo, a ne cinjenica. Microsoft kaze:
Users who want to switch from 32 bit versions of Windows to Windows 10 64 bit should be aware the migration is a multi-step process. Due to changes how the compliance check is done for the free upgrade offer for Windows 10. Windows 10 64 bit requires a custom install, but before you can perform that, you need to first upgrade from your current 32 bit version of Windows to Windows 10 32 bit. Ensure you are signed in with a Microsoft Account and also ensure Windows 10 32 bit is activated.

ako je aktiviran na 32bit home,moze samo da prepuca sa 64bit.a TH2 bi prihvatio taj kljuc.aktivacija je vezana za ediciju,ne za 32bit/64bit.

a sta ovde pise drugojacije,molim te?na th2 su uveli da prihvata win7 kljuceve (sto sam testirao i radi),to je suvo cinjenicno stanje.

Moze da se skine sa MCT...

a sta ovde pise drugojacije,molim te?na th2 su uveli da prihvata win7 kljuceve (sto sam testirao i radi),to je suvo cinjenicno stanje.
I ključ ti je prosao od win7 32 bit na win10 th2 64 bit? Znamo da prolazi direkt ključ od 7ice na win10 th2 ali da prolazi ključ od 32bit na 64bit je i ms obavestavao da ne ide.

Kako ne ide kada jedan kluc je i za 32 i za 64 bit, sada sto starter e samo 32 bit mozda e to problem inace isti je kluc za 32 i 64 bit

Na linku, zvanicnom od M$ pise da je procedura takva da se najpre mora aktivirati x32, pa tek onda instalirati x64. Sad, ako je njemu uspelo, to i dalje nije zvanicno.

Misli se na kljuc od orginal win 7, sad lako moguce da je to ista prica
kao i za pirate, ovamo ne moze a u stvari pustaju samo da sto vise krisnika predje na win 10.

ključ je original od win7 starter koji je na nalepnici od laptopa.
i piše da je aktiviran win10 jer sam uradio upgrade još avgusta.
e sada kada sam juče probao da instaliram iso 64-bitni kaže mi da ključ nije dobar.
da li će pomoći ako prvo formatiram particiju?

Moguce, mozda nece kao upgrade ali kao cista prodje bez trazenja kljuca.

Moguce, mozda nece kao upgrade ali kao cista prodje bez trazenja kljuca.
E pa to, clean install mi je logičnije ali upgrade koliko znam da je na početku odmah bilo reči da ne prolazi, čak mislim da sam to čitao negde i ovde na temi. A čekaj, sto bi i trazio ključ kod upgradea?

nisam pokušavao upgrade nego čistu instalaciju sa fleške.
ali mi izbaci da ključ nije validan. e sad jedino ako ne dozvoljava pošto je još uvek instalirana 32-bitna verzija.
jer kada restartujem radi win10 32-bitni normalno.
ne dođem do koraka da formatiram particiju.

ključ je original od win7 starter koji je na nalepnici od laptopa.
i piše da je aktiviran win10 jer sam uradio upgrade još avgusta.
e sada kada sam juče probao da instaliram iso 64-bitni kaže mi da ključ nije dobar.
da li će pomoći ako prvo formatiram particiju?
Kada si ti skinuo taj iso uopste? Jeli to ovaj novi iso th2?

pre dva dana sam skinuo iso preko media creation

pre dva dana sam skinuo iso preko media creation
A ne mozes da skipujes ključ pri instalaciji? To je taj th2. Vidi imas li opciju da skipujes ključ. Ako i umart i krale kazu da prolazi ključ nebito jeli 32bit ili 64bit verujem da prolazi. Jedino da vidis da mozda slučajno ne gresis kod unosa ključa, verovatno ne gresis, ali proveri. A mora da imas opciju da ces uneti ključ posle, pa da ti bude aktiviran kad ga podignes.

ima opcija da skipujem ključ, ali mi je bilo glupo da skipujem kada već imam ključ.
ništa sada sam skinuo iso fajl sa obe verzije i 32 i 64 bita pa ćemo videti.
a i formatiraću particiju iz linuxa pošto imam dual boot pa ćemo videti kako će ispasti.

Nazad
Vrh Dno