Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Uvek je tako, uvek iseku nesto sto je tebi kao citaocu bilo zanimljivo ili reziser ubaci neko komercijalno s.ranje, za privlacenje sire publike, ili izmeni neki deo..zato na knjigu gledam kao na prvi izbor, a film, kao vidjenje rezisera te iste price iz njegovog ugla, tj kao da mi je neko prepricao nesto.

Kod mene zato nema dileme, uvek prvo knjiga.Njoj se posvetis danima, a filmu samo sat i po, dva...mnogo veci trip u iscekivanju sta ce se desiti, a i sam u glavi razvijas film.

Knjiga o Milutinu.
Jurio je godinama, na sajmu je konacno nasao, medju polovnjacima.Kultna knjiga, omiljeno stivo nasih matorana.[emoji2]

Pol Frederik - Reklamokratija
Odličan sf.

0188cb11daffce0780110739d2b5e1f4.jpg

Dobar je, nema šta :) . Doduše nisam baš nešto knjiga u zadnje vreme pročitao, pa nemam s čim da ga uporedim. Šaptača sam pročitao na osnovu preporuke prijatelja.

Krenuo sam i Vladara iz Senke od istog autora, ali mi za sad ta knjiga ne drži baš pažnju (stigao sam do pola).
Meni jedini problem predstavlja to što je Karizi preopterećen religijom... Ti povremeno ubačeni religijski hokus pokus momenti koji dovode do pronalaženja rešenja mi totalno ubijaju imerziju u njegovim knjigama, pogotovo je preterao sa time u Lovcu na duše.

U Šaptaču mi to nije smetalo, nije bilo preterivanja sa religijom. Videću kakva je situacija u ostalim knjigama.

Meni generalno Italijani deluju kao dosta religiozan narod, pa onda ne čudi to što se i u knjigama provlači religija.

Videćeš kad stigneš do Lovca na duše. Svakako vredi pročitati, bez obzira na to :)

825386_5.jpg
Metro 2033 by Dmitry Glukhovsky

Mene je knjiga oduševila, ima svega, akcije, humora, dosta prisutan horor je na dobar način prestavljen, "atmosfera" i tenzija su na visokom nivou.
U nekim slučajevima nisam se slagao sa razvojem dogadjaja, ali i kao takva knjiga je super.
Savet, koji sam ja kasno primenio, obavezno da imate mapu metroa, daleko je lakše, plus za nas bednike koji imamo "savremeni metro" u centru BG-a je prosto neshvatljivo da razumemo pojam pravog metroa (329km pruge)
Preporuka
7O6kwy6.jpg

Preporuka za Metro 2033.
Nisam se setio da uzmem mapu metroa. Sjajna ideja.

Osim nastavka Metro 2034 koji je pisao Glukhovsky postoji još 30ak knjiga raznih autora koje su dešavaju u istom svetu.

@poolmaker Gde si kupio knjigu? Novosti prestali da stampaju, obišao sam knez nemaju po knjižarama.

Pogledajte prilog 184344
Metro 2033 by Dmitry Glukhovsky

Mene je knjiga oduševila, ima svega, akcije, humora, dosta prisutan horor je na dobar način prestavljen, "atmosfera" i tenzija su na visokom nivou.
U nekim slučajevima nisam se slagao sa razvojem dogadjaja, ali i kao takva knjiga je super.
Savet, koji sam ja kasno primenio, obavezno da imate mapu metroa, daleko je lakše, plus za nas bednike koji imamo "savremeni metro" u centru BG-a je prosto neshvatljivo da razumemo pojam pravog metroa (329km pruge)
Preporuka
7O6kwy6.jpg

Друже, хвала ти за ову књигу и линк, ово је одлично.

@poolmaker Gde si kupio knjigu? Novosti prestali da stampaju, obišao sam knez nemaju po knjižarama.
Ebook sam čitao.
Svojevremeno sam papirno izdanje vidjao na oglasima na kupujem prodajem i kupindu, verujem da se mogu pronaći još uvek.

Metro je objavila Dereta. Imam obe, 2033 i 2034. Mada nisu iste korice. Ovo je izgleda izdao neko drugi. 2035 je u pripremi. Trebalo je da izbace za sajam, ali se nešto izjalovilo.

Ova verzija što sam okačio ima dosta grešaka, ako neko ima bolju neka ostavi.
Imam i 2034 tek sam počeo da ga čitam i za sada nema grešaka, javljam utiske kad pročitam.

2035 je u pripremi. Trebalo je da izbace za sajam, ali se nešto izjalovilo.
Auuuuuuu, sjajne vesti.
Metro 2035 (Russian: Метро 2035) is the sequel to Metro 2033; set after Metro 2034, it is a novelisation of the video game Metro: Last Light and thus the official continuation of Artyom's story in the fictional universe of Dmitry Glukhovsky's Metro franchise. A Polish translation by Paweł Podmiotko arrived on 4 November, 2015; the English version will not come earlier than 2016.

Poslednja izmena:
Uživajte
Kod:
[url]https://44e12e0ef46695f475876a5a86598da3711dcd25.googledrive.com/host/0B3DmiSNri2S2a2VGektPeU9KeXM/[/url]

Poslednja izmena od urednika:
Jel ima neko prevedeno i u digitalnom formatu nešto od Efraim Kišona?

Edit: Našao. Trebalo je da tražim pod Ephraim Kishon.

Poslednja izmena:
koji .mobi reader preporucujete? mobipocket reader mi zakucava a cool reader mi je bzvz.

ok, hvala, a za win koji preporucujes? ali da su dzabe.

Za Windows ti je calibre keva. Ima milion i jednu opciju, ali može i za čitanje da se koristi.
@ masamunea
Da li može moon pro da ready sync između uređaja?

Upravo sam ti odgovorio u drugoj temi. Trebao bi da može. Postoji opcija za sync, al nisam probao kako radi između vise uređaja.

@Chinaski Ako pitaš za desktop win, probaj sumatra pdf reader. Meni je odličan.

Poslednja izmena:
Video sam, hvala. Mada neće nijednu knjigu da importuje, jer nisu zip. Moraću večeras da pogledam šta mu je.

Pozdrav. Ima li neko u kindle formatu Pustinjsko koplje I Sunčani rat od Piter V. Breta

Jel čitao neko Kopilad Bogova - Aleksandra Mandića Wiki Link

Ne mogu da nadjem ni štampanu ni elektronsku verziju, a voleo bih da vidim kako se naši pisci snalaze u svetu epske fantastike.

jesi se snasao za knjige? znam pisca pa mogu da te povezem ako ti jos uvek treba.

Ako neko ima kolekciju knjiga od kojih su nastale witcher igre bio bih zahvalan ako bi mi poslao na PP.

Nazad
Vrh Dno