Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda sam glup al meni se te fotke ne svidjaju... uopste...

@delevic

Ovo su njegove fotke ?

Meni ovde nesto ne stima, ni jedna mi nije legla fotka, cini se kao dosta cudna obrada, dosta monotona.....kadrovi su ok, ali imam utisak da bi sve drugacije izgledalo da je primenio drugi "fazon" u obradi.

Ne slazem se sa tim, niti cu se ikada sloziti. Odlican je fazon ali samo na odredjenim fotkama. Stvarno ne znam sta se ljudi masovno tripuju da je selektivna kolorizacija no go?

Kada želiš nešto da istaknes na fotografiji onda to radis putem kadriranja, igranja sa plitkim dof-om itd itd. Ti naravno imaš pravo da se sa time ne slažeš ali u foto zajednici širom planete odvajkada, ovo je pitanje koje se i ne diskutuje. Selektivna kolorizacija je kič, chepoo...

@delevic

Ovo su njegove fotke ?

Meni ovde nesto ne stima, ni jedna mi nije legla fotka, cini se kao dosta cudna obrada, dosta monotona.....kadrovi su ok, ali imam utisak da bi sve drugacije izgledalo da je primenio drugi "fazon" u obradi.

Njegove. Kadrovi nisu ok, kadrovi su sjajni. Sto se tice obrade to je njegov stil. Jeste malo mracan , ali to je njegovo vidjenje stvari 🙂. Pariz je radio crno-belim filmom to znam , jer mi je namenski zbog toga i pokazao prvo fotke iz Pariza. I po meni je mozda malo preterao sa obradom, ali kada su ovako dobri kadrovi u pitanju to jednostavno pada u treci plan.

Mozda treba ispratiti ceo rad njegov gde postavlja, pa se onda i stekne drugacija slika o svemu, daj link do njegove galerije.

@DeuS.Mikelle
Hvala druze na podrsci 🙂 Napravio sam fotku najbolje sto sam umeo kao i sve ostale... Vec sam obrazlozio sa kakvom idejom, a samim tim i kompozicija je u skladu sa tim, uz to uvek se trudim da ocuvam atmosferu tog trenutka prema atmosferi korigujem ekspoziciju tako da mogu okvirno da znam sta od toga moze da se napravi u obradi, ali trebace tu jos dosta prakse... Veliki pozdrav 🙂

@weasel
Brate ne znas, to su Nemacke ptice one to mogu 😛

@delevic
Meni se dopadaju radovi ovog lika, lepi i kratino osmisljeni kadrovi...

@ATI
Igore majstorski kao i uvek...

Evo jedna i od mene.

IMG_5518.jpg

Ljubavni trougao (3 fotografa) 🙂

DSC_2849_zpskprdf4i7.jpg

@*******i - meni se 'dja 🙂
@K e n z o - super obzirom da je mobilnim fotkano
@ATI` - nikad nisam razmisljao da malo vremena sto imam za odmor provedem na planinama, ali zbog tvojih fotki mozda promenim misljenje 🙂

Napokon dosao i dan da sam imao vremena da dohvatim fotoaparat. Pola sata pre puta, i pola sata u BG, pa evo par fotki. Nisam bas imao vremena ni da crop ni da obradjujem, tako da samo je otprilike set-ovan WB i mozda malo highlights shadows po mom ukusu i to je to (vise fotki na flickr):

IMG_5846 by grubicv, on Flickr

IMG_5842 by grubicv, on Flickr

IMG_5861 by grubicv, on Flickr

IMG_5896 by grubicv, on Flickr

IMG_5898 by grubicv, on Flickr

IMG_5902 by grubicv, on Flickr

*******i je dobio follow od mene na Flickr-u, zasluzio je. 😀

Evo jedne iz vecerasnje setnjice:

DSC_2869_zpspkm2akap.jpg

@n1tr0 odlicne fotke i odlican model 🙂 Da, onu fotku sam radio sa iPhone 6 i nevjerovatno dobro je ispala, bez filtera naravno.
@Pe11e Vau! Fantazija! Pored Slow Shutter efekta sta jos ima na ovoj fotografiji?

Poslednja izmena:
@n1tr0 odlicne fotke i odlican model 🙂 Da, onu fotku sam radio sa iPhone 6 i nevjerovatno dobro je ispala, bez filtera naravno.
@Pe11e Vau! Fantazija! Pored Slow Shutter efekta sta jos ima na ovoj fotografiji?

Hvala! Sta jos ima? Jel to trik pitanje? 😀 Inace ovo je zgrada rektorata u Beogradu.

@n1tr0
Hvala druze 🙂 Dobre su i ove tvoje, lep osmeh, samo mi se malo ne dopada boja koze na poslednje tri, nesto je drugacije nego na prve tri ???

@Pe11e
Volim kada dobijem nesto po zasluzi 😀 Zanimljiva fotka ovaj ljubavni trougao 🙂

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Ne valja ova poslednja *******i, izuzetno je čudno da ovako viri noga iza zida, plus glava previše podignuta pa se vidi većinom samo čelo i mali deo kose, plus ta neka čudna senka na vratu. Boje su mi dobre, ali poza je skroz čudna 🙂

^
Meni se na fotografiji najvise dopada atmosfera i svetlo, naravno i kolorit, a ovo ostalo ne vidim na taj nacin, sto ne znaci da nije tako kako kazes, ali ja tesko da mogu da budem objektivan iz subjektivnih razloga 😛 tako da... 🙂
Opste je poznato da ja nisam strog u analizi ni prema sebi ni prema drugima, vidim elemente koji nisu bas najbolji na fotografijama, ali ipak se vise vodim nekim opstim utiskom koji na mene ostavlja fotografija...

Poslednja izmena:
^
Opste je poznato da ja nisam strog u analizi ni prema sebi ni prema drugima, vidim elemente koji nisu bas najbolji na fotografijama, ali ipak se vise vodim nekim opstim utiskom koji na mene ostavlja fotografija...

Takodje, ne gledam po kojim uglom je noga, ruka i sl, gledam atmosferu, neki opsti utisak. Jedino sto moze da mi smeta je lose kadriranje.

^
Mozda to tako nije dobro, ali meni takav pristup odgovara... Nema fotke bez neke mane, kada bi se bavili samo manama i nedostacima u kadru mislim da ne bi bilo ni jedne fotke... Vremenom se svako od nas izvezba i anulira te manje nedostatke pri kadriranju, ili kasnije u obradi.

Poslednja izmena:
@*******i nisam bas nesto imao vremena, ali iako su prve da kazem normalnije one su cak podesene na vise K sto se tice wb, dok su ove druge smanjene (inace bi bile jos vise tople). E sad, moguce da je previse, ali je zaista bilo takvo doba dana (suncano i zuckasto/narandzasto svetlo) - dakle prve su bile nekih 15 minuta fotkanja, a onda nismo fotkali nekih 2 sata, pa onda opet 15 minuta fotkanja u golden hour otprilike. Ja se trudim kada fotkam na prirodnom svetlu da prenesem neku atmosferu koja je tada bila i otprilike kako se videlo ocima (u ovom slucaju topao novembarski dan), a ako se vec barata sa blicevima i slicnim, e tu vec pazim da se pogodi skin tone. Moguce jednostavno i da sam trebao jos malo da tone down ka hladnome. 🙂

Sto se tice fotke nove, nesto mi ne lezi iz 2 razloga:
1) kadar (pogotovo uvodne linije) me vuku u poziciju levog boka, a onda mi pogled ne zna da li da ide gore ili dole, a telo mi nekako deluje podeljeno, a i
2) ako odem dole pogledom onda mi izgleda noga kao da je rotirana za 90 stepeni (zbog cizme), da stoji na prstima i da nije od iste osobe

Mislim da bi Marti mogao bolje da objasni sta hocu da kazem :d

@n1tr0
Pa fora ove fotke i jeste u tome da bude drugacija sa akcentom na atmosferu, zato je sve tako postavljeno, ne uklapa se u profil klasicne portretne fotografije, i ima neki svoj fazon 🙂
Nista onda, poziva se Martija da presudi 🙂

attachment.php

Zena ne sece dijagonale tamo gde bi trebalo (u preseku dijagonala). Sticem utisak da bi fotka bila bolje bez zene, tj moj pogled i dalje curi ka preseku dijagonala i zena ga definitivno ne zaustavlja. Da si zenu postavio ovde gde se seku dijagonale bolje bi bilo. Drugo, fotografija nema bas najbolju ravnotezu. Masivan zid levo nema adekvatnuu kontratezu na desnom delu slike tj. cistom nebu. Eto ukratko od mene 🙂

Prilozi

• *******i.jpg
    *******i.jpg
    209.4 KB · Pregleda: 430
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno