Šta je novo?

Fotografije - 2015

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel bi mogla tema foto konkursa da bude "Suma i stazice u njoj" ?

Izvinjavam se sto idem u off, ali moze ova rasprava da se prebaci negde drugde ako treba 🙂
Treba da bude srećan? Benchmark je opstao zato što je koliko sam shvatio jedan od prvih ako ne i prvi forum koji je postojao u Srbiji, dugogodišnji staž pozitivno je uticao na opstanak. Napravila se velika zajednica, mnoge IT entuzijaste je privukla ideja, uvek ima aktivnih diskusija, zato je opstao. Društvene mreže nemaju dodirnih tačaka sa forumima ovog tipa, uopšte nisu slična stvar, tamo ne možeš da diskutuješ o nekim konkretnim stvarima kao ovde, niti ćeš na istom mestu naći toliki broj IT entuzijasta. Neće sigurno društvene mreže da utiču na smrt foruma, koncept je dosta mator ali je i dalje miljama ispred onoga što ima da ponudi Facebook, Google+,Twitter, itd.
Koliko ja znam [es] je postojao pre Bencha, a mozda cak i MyCity - Peca vrv zna bolje pa mozes da proveris, jer je i sam bio na njima (na MyCity 100%, zajedno sa Minic-em[aka SerbianFighter] i ostalom kompanijom u to vreme) i tamo je bilo mnogo vise strucnih stvari nego na bench u pocetku (pogotovo oko dev i bezbednosti). Zasto su ti forumi propali, a ovaj nije, to je vec druga prica, kao i kako socijalne mreze uticu na forume (cak i ovog tipa).

Problem je što se kvalitet diskusija neprestano srozava, previše ljudi želi da se svađa i napušava, prag tolerancije prema drugim učesnicima koji nemaju isto mišljenje i razmišljanje je izuzetno nizak, svako za sebe misli da zna najbolje, zato i jeste situacija takva kakva jeste. Kako misliš da su idejno i tehnički sajt loše povezani, šta misliš da tu fali?
Moderatori bi trebali biti ti koji pokrecu neke bitnije diskusije, sto se tice svadjanja slazem se, ali isto tako i svadjanje = vec aktivnost foruma. Sto se tice tehnicke povezanosti i idejne, ***a to vec ulazi u poslovnu stranu, ima tu stosta sto moze da se odradi da i jedno i drugo zivne, a zato i postoje firme koje to predloze/odrade.

To sa fejsbukom bi bila užasna ideja, shvatio sam da ljude najviše zanima nešto ako mogu da izvuku neku korist od toga.
Sve danas funkcionise tako.
Pogledaj ove nagradne igre u poslednje vreme na sajtu, ogromna navala ljudi koji su čuli da se negde nešto deli i žele da osvoje nešto. Jeste dobro to sa jedne strane kada je poseta u pitanju, ali je i pomalo tužno kad shvatiš da od kako je počeo ovaj talas nagradnih igara, Benchmark YT kanal dobio tri puta više pretplatnika u odnosu na to koliko je imao od osnivanja... Svi pohrlili kad ima nešto što može da se osvoji, meni je glupo da se tako nabijaju cifre, ali svi to rade u poslednje vreme... Stvarno je glupo u šta se sve pretvorilo, sve se meri nekim lajkovima i klikovima, statistikama posećenosti, kvantitet je postao bitniji od kvaliteta...
Isto tako vise pretplatnika i vise pregleda dovodi nove clanove/posetioce koji traze nesto npr. na YouTube, jer mozda ce se tako doci bas do mladjih korisnika koje zanima to sto bench radi, a ako imate malo Subscribera i malo pregleda necete im izaci u rezultatima kad pretrazuju.

Izvinjavam se sto idem u off, ali moze ova rasprava da se prebaci negde drugde ako treba 🙂
Koliko ja znam [es] je postojao pre Bencha, a mozda cak i MyCity - Peca vrv zna bolje pa mozes da proveris, jer je i sam bio na njima (na MyCity 100%, zajedno sa Minic-em[aka SerbianFighter] i ostalom kompanijom u to vreme) i tamo je bilo mnogo vise strucnih stvari nego na bench u pocetku (pogotovo oko dev i bezbednosti). Zasto su ti forumi propali, a ovaj nije, to je vec druga prica, kao i kako socijalne mreze uticu na forume (cak i ovog tipa).
Da ne pokrecem off, ali netacno i jedno i drugo. Sve sto je GIzmo napisao je tacno.
Lose znas, nije postajao ni jedan ni drugi pre bencha. ES malo kasnije 5-6 meseci, dok je mc dosta kasnije.
Ne treba ti Peca, odes na sajtovi i lako proveris.
NE sporim da si bio na njima, ali to ne znaci da u to vreme bench nije postojao.

O strucnosti ljudi to je subjektivno i ne zelim da komentarisem, svako ima pravo na misljenje.

A sa drustvene mreze u potpunosti se slazem sa Gizmom
poor excuse for social life nema dodirnih tacaka sa it forumum

Poslednja izmena:
Nije fotografija, ali je motion fotografija 🙂

https://youtu.be/aOhXQkWbgAw

Video koji sam snimao na Kalemegdanu, logicno posvecen istom. 🙂

Utisci i kritike uvek dobrodosli!

Nije fotografija, ali je motion fotografija 🙂

https://youtu.be/aOhXQkWbgAw

Video koji sam snimao na Kalemegdanu, logicno posvecen istom. 🙂

Utisci i kritike uvek dobrodosli!

Što se mene tiče čisto osveženje teme 🙂... koji si program koristio za montažu ako nije tajna i ono najvažnije kako te nisu ukebali komunalci zbog snimanja uz pomoć tronožca 😀

Što se mene tiče čisto osveženje teme 🙂... koji si program koristio za montažu ako nije tajna i ono najvažnije kako te nisu ukebali komunalci zbog snimanja uz pomoć tronožca 😀

Hvala! Adobe Premiere CC 2015 trenutno koristim, najvise zbog prekopiranog color grading-a iz Lightroom-a. Komunalaca nije bilo, ali ni ja nisam sisao veslo jer sam koristio onaj mini tripod za mobilne telefone. 😀 Opusteno me je sluzio i kada nataknem tele objektiv.

Pe11e jako fino uradjeno, odabir sounda na mestu 🙂... jedina zamerka, kadrovi sa ljudima mi se ne svidjaju onako ubrzani.

Pe11e jako fino uradjeno, odabir sounda na mestu 🙂... jedina zamerka, kadrovi sa ljudima mi se ne svidjaju onako ubrzani.

Time-laps je sjajna stvar...daje potpuno drugi doživljaj u odnosu na ststičnu sliku koja bi u tom slučaju bila potpuno prazna.

Time-laps je sjajna stvar...daje potpuno drugi doživljaj u odnosu na ststičnu sliku koja bi u tom slučaju bila potpuno prazna.

Odlicno si to objasnio. Mada nije u potpunosti u pitanju samo statican kadar, u pitanju je razbijanje "monotonije" i promena tempa. To se najbolje moze videti kod ona 3 vezana kadra silueta ljudi.

Ajd' sad kada sam se vec predstavio sa ovim klipom, da vam pokazem i video, meni najdrazi, koji sam snimao na Krfu u julu ove godine. Kada god mi se slusa ova stvar, ja pustim svoj video. :d

https://youtu.be/95q_Ixn0j94

Uzivajte do sledeceg leta. 🙂

hehehe sa ovom montažom bi Grci trebali debeelo da te plate 🙂...inače kadriranje je po mom skromnom mišljenju sjajno odrađeno.Svaka čast...

Eto ideje za otvaranjem nove teme...moožda bude pozitivnija nego ova...

Da budem precizniji, neki kadrovi ubrzanja/timelaps mi ne odgovaraju, ne svi 🙂

Postoji tema za video. Zasto kacite ovde ?

Kakve veze ima tronožac sa komunalcima? [emoji15]

Da budem precizniji, neki kadrovi ubrzanja/timelaps mi ne odgovaraju, ne svi 🙂

I meni onako laički sve super osim pojedinih ubrzanja koja nemaju smisla, nista se ne desi (ne prodje više ljudi ili svi nestanu iz kadra npr). Jednostavno je na nekim mestima ubrzano bez ikakve potrebe/cilja.

Postoji tema za video. Zasto kacite ovde ?

miki izvini ali zašto se Time-laps ne bi kačio ovde? Koliko ja znam to je niz fotografija...

Zašto se stalno neki komentari pojavljuju koji su zabranjujući...i stalno neko nekog uči pameti.Pa šta ako je postavio Time laps...dečko je postavio svojih ruku delo baš kao i par ljudi ovde.

Jam mogu evo sad da kažem baš kao naš drug *******i ...Ja baš volim tako i baš mi se sviđa taj sistem od više slika. 😀

Nema potrebe takva retorika da se koristi...umesto da se pohvali neko ko je pokazao manje više istu stvar,odmah se kreće sa komentarisanjem gde je šta trebalo da se okači.A da se pogledalo to što je postavljeno u fotografskom smislu,videlo bi se verovatno nešto ok.Ali eto...ceo komentar u par reči opisuje forum...na žalost

Kakve veze ima tronožac sa komunalcima? [emoji15]

Pa ima par ljudi u temi koji su za malo nagrabusili jer kad se nosi tronožac u ruci sve je ok...problem nastaje kad ga postaviš za slikanje recimo na Kalemegdanu jer se tad računa da si profesionalac i tad moraš da platiš da bi mogao da slikaš 😀

Mislio sam da sam čuo za sve domaće nebuloze. [emoji1]

Ma neverovatno kakve sve gluposti neće smisliti...Mislim...jedna je stvar da dobiješ kaznu od 5000 dinara ako ubiješ Buba Maru,ono plati,ubica si!Realno to je ok...živo biće i td.Ali ovo...reči nemam!

Poslednja izmena:
Ma neverovatno kakve sve gluposti neće smisliti...Mislim...jedna je stvar da dobiješ kaznu od 5000 dinara ako ubiješ Buba Maru,ono plati,ubica si!Realno to je ok...živo biće i td.Ali ovo...reči nemam!

Tako je svuda u svetu nazalost. To prica nam je stigla sa zapada....

Nemam ja ništa protiv,ali ako se već to radi onda po meni osnova je:

1.Svuda zvanično obaveštenje o ceni,obavezama i dozvolama i naravno fiskalni račun sa jasnim objašnjenjem za šta se koristi taj novac.
2.Određeni uslovi korišćenja recimo tronošca...koji spada u profesionalne a koji ne.Realno ni jedan profesionalac neće staviti svoju par hiljada vrednu opremu na Hama tronožac itd...
3.Upozorenje,pre kažnjavanja
4.Pristojnost i poštovanje ljudi iznad svega a ne bahatost...

Ako se taj keš koristi za sređivanje tog mesta i za unapređenje te priče zašto ne platiti...free internet,možda besplatna kafa,piće,usluge vodiča za tu cenu itd...

Nema toga ni na zapadu. Meni su smarali u Parizu samo tako. Platis ulaz i sve ali stativ ne moze. Pise negde sitnim slovima ili imaju sliku o zabrani, ali cene ni tamo nisam video. Klosari.

miki izvini ali zašto se Time-laps ne bi kačio ovde? Koliko ja znam to je niz fotografija...

Zašto se stalno neki komentari pojavljuju koji su zabranjujući...i stalno neko nekog uči pameti.Pa šta ako je postavio Time laps...dečko je postavio svojih ruku delo baš kao i par ljudi ovde.

Tačnije, ovo nije timelapse. Ovo je montirani video snimak.
Ovo mu dođe timelapse https://www.youtube.com/watch?v=FLKXSgXNl8w

Čitam ja dobro postove. Ali Pelleov video nije napravljen od gomile fotografija, kao što se prave takvi mini filmovi pa to ne možeš zvati timelapse...

I ovo nije nikakva kritika Pelleovog rada da neko ne shvati pogrešno (koji mi se dopada), nego ispravka tebe koji ovo zoveš pogrešnim imenom 😉

Čovek montirao time-laps video u jedan...napravio fin video od par minuta...

Ali uvek sam otvoren za pojašnjenja...hajde pojasni molim te

Tako je svuda u svetu nazalost. To prica nam je stigla sa zapada....

Daj majke ti, pa zar ta otrcana fraza i dalje postoji? LoL 

Nemam ja ništa protiv,ali ako se već to radi onda po meni osnova je:

1.Svuda zvanično obaveštenje o ceni,obavezama i dozvolama i naravno fiskalni račun sa jasnim objašnjenjem za šta se koristi taj novac.
2.Određeni uslovi korišćenja recimo tronošca...koji spada u profesionalne a koji ne.Realno ni jedan profesionalac neće staviti svoju par hiljada vrednu opremu na Hama tronožac itd...
3.Upozorenje,pre kažnjavanja
4.Pristojnost i poštovanje ljudi iznad svega a ne bahatost...

Ako se taj keš koristi za sređivanje tog mesta i za unapređenje te priče zašto ne platiti...free internet,možda besplatna kafa,piće,usluge vodiča za tu cenu itd...

+1
Nemam stativ, ali da imam i da mi komunalci pridju i pokusaju da naplate kaznu bilo bi wtf? Totalni šok. Jadni stranci sa stativima.

Ma cela ta priča je izmišljena da bi nas nervirali i opasno počinjem da mislim da je sva ta pravila pisao totalno neuk,neobrazovan i nepodoban čovek...realno svaki profesionalac će rado platiti za fotku.Makar je to ono što ja vidim i što sam pročitao u savetima nekih ''poznatijih'' fotografa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno